A globális felmelegedés kicsit furán veszi ki magát (még) Európában is, lásd a január eleji spanyol hófúvást Madrid körzetében és most ezt a gigahóesést- és hófúvást Németo.-ban.:
Itt nálam tegnap esett a hó, de mára olvadni kezdett. Egész nap senem fú, senem es, senem süt.
Ma reggel műzlit ettem kevés tejjel felöntve, felforrósítva, kihűtve. Ráborítva a kis barackos szívecske joghurtomat. Nagyon fájlalom, hogy a házhozszállítós cégek ezt nem vállalják, mert csak vegyesen, random módon hozzák házhoz. Énpedig nem esz sea meggyes, seaz eperes változatot, csakis a barackosat. Ezér' mindég el kell mennem érte a boltba. Nemazér, mintha messze lenne, mert jó is az a kis séta, de inkább jobb lenne csak úgy céltalanul lődörögni, mint barackos szívecske joghurtért a Pennybe bemenni. De nincs mit tennem, ha ilyen étket kívánok.
Ebédre török lencselevest ettem zöldbabfőzeléket sültvirslivel. Nagyon finom volt mindkettő, összesen alig haladta meg a 700 kalóriát. Most egy almát eszegetek, és hül a kis salim a hűtőben, ami egyszerű salátakeverék Lucullus-s öntetporos joghurtos. A vacsorám valószínűleg a most rágcsált almám másik fele lesz egy szelet felvágottas-sajtos magosbarnakenyérkével, 2 dl. paradicsomlével. Talán megtoldom egy kefírrel. Lehet, lesz utána egy kis büfike.
Most itt már azért sem süt, mert az ideje is elmúlt. Nem tudom, ha lenne ideje, akkor sütne-e, mert sötét van, és nem tudom, ha nem lenne sötét, akkor hogy sütne a nap.
A macska megvan, és reggelente dorombolva, dörgölőzve várja az ételt. Persze mindig adok neki, és mostmár nem sokszor rúgom arrébb.
Jó is lett. :) Annyit ettem, hogy beütött a kajakóma, aludtam délután vagy két órát. De most már tudnék még enni. És folyamatosan havazik. A férjem hozott be az erkélyről havat és lesből megmosdatott, hogy szép legyek. De már van vagy 7 cm hó az erkélyen a tárolóládán is. :D Szerintem holnap itt megáll az élet, nincs is hókotrónk, ennyi hó évtizedek óta összesen nem volt. Közben meg én mindenkinek meséltem a poént, hogy itt nálunk északon 2 méteres hó szokott lenni... hosszában! :D
Bár nem tudom, kinek érhette meg kávébabot hamisítani... Rettentően macerásnak és költségesnek hangzik. Az valahogy nem igazán hihető számomra.
A Szerencsi csokoládégyáron meg nagyot röhögtem. Mármint eszembe jutott forint, amint kardoskodik a magyar gyárak magyarsága mellett... :o))))))))))))))
Szakad a hó, és tévé helyett azt nézem. Tatárbifsztek lesz az ebéd, és vett a férjecském kacsahúst és gyöngytyúkot is levesnek, mert a legutóbbi laboromon vérszegénynek bizonyultam. :)
Ha valakinek kedve szottyanna a kádári időket visszasírni, a tóretró kajás vonalon is hoz néhány igen olvasmányos visszaemlékezőt az 'átkosból', néhányat kiemelnék, elég széles a választék:
Erről jut eszembe, olyan furcsa, hogy az Allee-ban teljesen kiürítették a kajáldáknál a teret, ahol az asztalok, székek voltak. Bezárt azon a sarkon a kebabos meg a Főzelékfaló/Food Corner is.
Mit eszel ma? Én a hat hét alatt megundorodtam kicsit a szmötyitől (zabpehelykása), de lehet, nem azzal volt a baj, hanem, hogy az utolsó héten a férjem folyamat telerakta iszonyú savanyú áfonyával, egyél gyümölcsöt felkiáltással. Szóval inkább tormás-sonkás szendót hoztam. De elfogyott a jamón serrano, szóval ma pármai sonkával, szóval a dőzs itt is megvolt.