Minek kellett nekem hozzászólni a patkány-témához, tegnap találkoztam az 5 évente esedékes hozzánk látogató patkánnyal.
Kicsit olyan volt, mintha elszívott volna egy marihuanás cigit, vagy megevett volna egy nagy adag patkánymérget. Egy méterről nézegetett, és csak akkor ment odébb, amikor nagy zörgéssel egy alkalmatos szőlőkarót kerestem. De akkor is csak a kerítés-épület sarokig ment, a komposztos edény mögé, ott megvárta, hogy elpakolva hozzáférkőzzem, így agyon tudtam ütni. Mivel vályogházból származom, így nagyon tudom utálni őket, egy közmunkás dakota bontóbrigád nem csinál akkora rombolást, mint egy patkány.
Valamilyen gázlómadár fiókája, szürke, de méginkább vörösgémé, talán. Az karcsúbb a szürkénél. A bakcsó még ducibb alkatú. DE mindenképp gázlómadár, a lába alapján.
Keress egy rossz számítógéphez használt egeret és abból szedd ki a mikrokapcsolót.
Vagy vegyél egy újat kb 50 ft-tól már lehet kapni. És azt össze tudod hozni a csengővel. Csengőt multiknál 1000 ft-tól lehet kapni. Ha jól emlékszem. A gépet meg hagyd ott és reggelig hagy menjen a kamera. Csak lesz rajta valami jó műsor. Szerintem a fényt úgy ahogy van lesz..ják.
Ha van webkamerád majd valaki élőben irányítja a kezed, hogy mit hova rakj. Egy forrasztó nem volna hátrány. De szerintem ha beviszed a csengőt egy műszaki boltba elmondod mi a problémád és megkéred 10-20 centi vezetékkel vezessék már ki a kapcsolót a cuccból, akkor csak egy pici kapcsolónak kell elférni a csapdában, amire elég egy kis műa. vagy fa lapot raknod. Esetleg az ajtó is megnyomhatja.
Egyébként az ultrahangos riasztó megfordult a fejemben, de nem a csapdázás helyett, hanem inkább utána, hogy ne települjenek vissza. De gondolom, az is elég drága, és ha csak annyira hatásos, mint a különböző vakondriasztók, akkor nem éri meg.
Ez nagyon klassz lenne, csak most nem szánnék rá 143,53 $-t. USB-be dugható kis kamera, hosszabbító és laptop viszont van itthon és azzal tudom rögzíteni is a felvételt. Csak elég unalmas a melléképület előtt dekkolni és lesni a képernyőt. Úgyhogy most nevelem a patkányokat. De ha pár napon belül nem szoknak rá, hogy 10 előtt lámpafénynél előjöjjenek, akkor marad a csapda mozi nélkül.
Babfigyelőnk nincs. Gondolom, ennel a csengőnél olcsóbb cuccot nem nagyon kapok. Sok pénzt nem akarok rászánni, most néha benézek lefekvésig, legrosszabb esetben kibírják reggelig. Egyszer már volt úgy, csak tetszene, hogy hogy automatikusan riaszt.
Ma nincs üzembehelyezve a csapda, csak ki van téve egy kevés kukorica meg egy ványadt uborka és ég a villany. Szoktatom őket a fényhez, föl akarom venni webkamerával, mit csinálnak a csapdában, hogyan lopják ki a kaját. Egyszer már összeraktam a rendszert, másfél órát lestem, aztán besötétedett és nem látszott a csapda. Üresen kipróbáltam, hogy ha berakok egy fehér hátteret és alátétet és meggyújtok egy plusz lámpát (egy már égett), akkor jól fog látszani minden. Csak mostanában későn jönnek elő, nem biztos, hogy lesz türelmem kivárni, a felvételhez ott kell lenni a közelben. A webkamera nem rádiós.
Az a jó, hogy ha éppen nem várok riasztást, a csengő részt csak ki kell húzni a konnektorból, és akkor csönd van. Persze lehet, hogy egyhamar nem kapok, mikor anyámnak vettük, csak az az egy volt. Akkor meg kell rendelni, a vasboltban vettük. Ott nagyjából mindent lehet kapni, igazi kincsesbánya.
Persze hogy meg lehet bütykölni, már ha szét lehet szedni. Csak mint írták, nem biztos, hogy van bennt valami amitől ellenáll. Vagy ráragasztasz a gombra egy kartonlapot ha sikerült megbütykölni.
Vagy esetleg babafigyelő, ilyen hallgatódzó, az is jó lehet száz méterig talán.
Azért azt nézd meg hogy nincs-e a szomszédnak is ilyen! Ezek a szerkezetek mindenre képesek elindulni ha senki nincs a kapuban. Autózár, szomszédcsengő, stb. Bezzeg ha áll valaki a kapuban az nyomhat akármit akárhogy, csakazértsem cseng.
Nem, a csapda mellett nem lenne jó. Úgy kellene, hogy bent a házban halljam, hogy fogás van kint. Este jönnek elő, hiába szól a csapda mellett, nem hallom.
Az a csengő, amit láttam, 2200.-Ft volt, ennyit megért volna.
Tehetnék rá valami nehezéket esetleg, netán rá a kajás tálat, de félek, hogy úgy túl magas és nem rálépnek, hanem lelökik, ami rajta van. Azt még ki lehetne próbálni, hogy az egész csapdát ráteszem, csak az már lehet, hogy önmagában is sok.
Most anyámnak vettünk egy ilyet, hogy ha elesik, meg tudja nyomni, és a szomszéd megy segíteni. (Nem együtt lakunk.) Nekem se lenne rossz a kertbe, most hiába csöngetnek, csak a házban szól, a kertben nem hallom. És legtöbbször a kertben vagyok.
Nem, ezekben egy olyan kapcsoló szokott lenni, ami úgy néz ki mint egy fél buborék. Ettől függetlenül lehet hogy kapnál olyat amiben rugó van, csak azt senki nem mondja meg hogy melyik az. Úgy nem jó ha ott visit valami a csapdában?
Mérleghintaszerűség már nem nagyon fér el a csapdában.
Abban reménykedtem, hogy valami rugó van benne, amit lágyabbra lehetne cserélni. Úgy képzeltem, hogy az elektronika marad, csak egy érintkezést kell megkönnyíteni.
Igen. De aki ezt meg tudja csinálni abban a kérdés sem merül fel.
Amit meg tudnál csinálni at az, hogy csinálsz egy olyat mint a mérleghinta, így az egér súlya jobban nyomja a gombot, Ez talán működik. Van persze múködő megoldás de ahhoz olyan ember kell aki némileg jártas az elektronikába.(megtalálja a panelon azt az alkatrészt amit mondok, és tudjon forrasztani.
Át lehet-e egy rádiós csengő nyomógombját bütykölni úgy, hogy nagyon könnyen, egy egér súlyától is billenjen?
Vannak patkányok a melléképületben. Egy élve fogó csapdával ötöt már elfogtam, de még maradt. Jó lenne, ha tudnám, mikor esett fogságba a patkány. Egyrészt nem akarom, hogy sokáig kínlódjon, másrészt akkor kisebb az esély, hogy kiszabadul. Mert gyakran kieszik a csapdából a csalétket és elmennek. Lehet kapni 100 méter hatótávolságú rádiós csengőt. A csengőt bedugnám a szobámban a konnektorba, a billenő részt meg betenném a csapdába, és ha bemegy az állat és rálép, megszólalna bent a csengő és már vihetném is a patkányt. Csak sajnos erősebben kell megnyomni, mint egy patkány súlya, és kölykpatkányok is vannak, ez lenne az egérsúly.