Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Virágbontogatás és 2 nap -8 ill. a mai -9 fok után jó a helyzet. Kései piros-bimbós minden, főleg nagyobb bimbókat vizsgáltam, a kisebbek biztos jobbak.
A Harlayne a leggyengébb, 30%-os barnulás is lehet, ez persze még teljes termést adhat, viszont a téli már elfeketedett bibék száma is itt a legnagyobb. Hargrand kevés fagyott bimbó itt is van, de jobb mint az előző.
Céglédi Arany szinte érintetlen, Kurésia, Goldrich teljesen sértetlen. Orangered talán 10% kár, de lehet annyi sem.
Szerintem magyar fajta a fa ,de azért ird meg ha nem az sajnos ennek kapufa ha lentebb is levágod és ilyen akkor sínylödni fog 1-2 év és kimegy v még az éven nem lesz látványos hajtás növekedés hogy mi okozhatja ezt a tünetett bármi lehet sajnos nem látni a földbe milyen a gyökér állapota.
Mozo említetted a sergomilt vegetációban , hogy alkalmazod milyen dózisban mert olvastam nem lehet más növényvédőszerrel eggyütt kijuttatni meg más lombtrágyával ami erősen lúgos,meszes kémhatású, magas n,s,p tartalommal bír.
A beigért -12 helyett -4 fok ennek azért örülni kell remélem ez a vége és többet nem riogatnak az időjösok .Az ország nyugati felén mi a helyzet ott biztos elörébb vannak nem fagytak el a korai fajták.
több kajszim van, ha nem fagy el nagyon szépen terem, viszont a problémám az, hogy van egy fa ami tavaly sem hozott már egy virágot sem és idén sem látom rajta azt amit a többi fán, nincs virágrügy/bimbó. Ez a fa kuka vagy mi a tosz okozza ezt?
Ahogy olvastam, 3 M/S a teteje.ott már a vízmennyiség felső határa kell. Tehát az 5 mm/h. Van alsó hőmérsékleti korlát is. A -10 már nem fér bele. -9 az alja. Plusz,amit írok, széttöri a fákat támrendszer nélkül. Szóval erősen kérdéses az alkalmazás. De ha rákényszerít a hideg, kipróbálom.
Igen , kb én is ezt gondolom . A kérdés az, hogy ezt hogy viselnek a fa ágai . Lehet hogy nem fagyna el de ha lehasadnak a vázágak az azért probléma lenne .
Mondta, de már nem emlékszem a gomba(?)betegség nevére, amit az öntözéssel sikerült elérni (és ez nem 1 gyakorló szakértő véleménye volt hanem konszenzusos).
2 m/s (7km/h) szél fölött a párolgás több hőt von el mint amennyi termelődik, ami azt is jelenti hogy 3,5km/h-nál még fűt, de nem az elméleti mennyiséget, szóval ez a módszer sem panacea...
Mirabolan 29c-n vannak, kivéve a Ceglédi óriást az nagyon régi van vagy 50 éves azt nem tudom. Amúgy a Delice cot is meg van indulva de még csak piros bimbós. Tavaj egyébként nekem a Pieve vizsgázott a legjobban , mindenem elfagyott csak abból maradt kb 40% . De lehet hogy szerencsés volt a fekvése a területnek ahol volt.
A fagy talán a legrosszabb, ami egy kajsziültetvénnyel történhet, ezért nem szempont, hogy utána sár lesz és nehezen közlekednek a gépek. Ha elfagyott a termés, lehet, hogy könnyű permetezni, de nincs mit.
Mikroszórófejes öntözéssel sem működik? Milyen hátrányai voltak még kajsziban? Miért beszélt le róla? Én ebben látnám a megoldást, csak nincs olyan, akivel beszélhetnék tapasztalatokról.
Sajnálom. De érdekes, amit írsz, mert a tsunami például nálam még pirosban, de a wonder fehérbimbós. Arra gyanakszom, hogy alanyhatás lehet. Vadkajszin vannak az enyémek. Nálad mi az alany?
A múltkor feltett valaki egy vizsgálatot a fagyérzékenység és az alany összefüggéseiről. Akkor megörültem, mert a vadkajszin talán jobban bírják a hideget.
A hideg összehozta az enyémeket, szinte minden fajta majdnem azonos stádiumban van.