Gyonyoruen nez ki! Majd ird meg hogy milyen izu lett! En egyszer probalkoztam ilyennel/ piaci paprika volt/ de egyszeruen megpeneszedett, sot feketes szinu lett! Most hogy irtatok hogy felbe kell vagni, kimagozni, sot kisebbre apritani, most ujra kedvem lett hozza mert tenyleg, ez jobb megoldas...
Nálam már csörgősre száradt a leírt módszerrel, amint látod a tálcákon. Ma megjött a daráló, daráltam is belőle egy adagot (maggal együtt), jól néz ki! Szép homogén őrlemény lett belőle, ahogy kell, hatalmas sikerélmény:) Holnap felavatjuk gulyáslevesbe.
A gömbölyű cseresznyepaprikából Erős Pista készült nálunk is, abban is benne van a mag, de ott látszik is, mert az nem paprikadarálóval készült, csak sima háztartásival.
Szia Tintus! Én is most próbálkozom először a fűszerpaprikával. Nálam is elég nehezen akart kiszáradni, és féltem, nehogy bepenészejen. Ezét levagdostam a csumás részt ollóval, és feldaraboltam a paprikákat (és tényleg találtam néhány penészes belsejűt). Így mostanra szép csörgősre száradtak. A futár ma hozza a darálót, úgyhogy ki is fogom próbálni.
Lehet, hogy most majd jön a hozzáértő és jól kikacagja a tudatlanságomat, de nem fogok ettől elmenekülni, mert szerintem azért vagyunk itt, hogy tanuljunk egymás hibáiból (is), és nem azért, hogy elüldözzük egymást (lásd kentaur esete). És ha nem jön segítő tanács, akkor elővesszük a józan paraszti eszünket, ami nálam ezt eredményezte. Majd beszámolok, hogy milyen lett.
A felfűzött fűszerpaprikákról lenne szó. Mit kell még csinálni vele? Félig megfonnyadt állapotban vannak de már nincs napsütés tovább lógva nemigen tudnak már száradni. Mi a teendő?
Valahol olvastam, hogy tegyem a sütőbe szárítsam ki ott. Igen de milyen hőfokon és mennyi ideig? Teljesen zörgő szárazra kell, hogy darálható legyen?
En rendszeresen fagyasztom ha veszek,/ nylonzacskoban aruljak/, mert sosem akkor szoktam belole fozni csak napokkal vagy hetekkel kesobb. Kiolvadas utan semmifele kulonbseget nem latok az izeben. Szoval csak nyugodtan tedd a fagyasztoba!
Még soha nem fagyasztottam le nyers savanyú káposztát, csak megfőzve, vagy legalább lepárolva. De ha az volna a kérdés, hogy kidobjam-e vagy fagyasszam, megkockáztatnám a fagyasztást.
A normál hűtőben tartok 1 kilós zacskós vecsési sav. káposztát. Úgy alakult hogy mostanában nem tudom megfőzni ám lejár a szavatossága. Ezt megelőzendő le lehet-e fagyasztani?? Sajnálnám kidobni ha már megvettem.
Orulok hogy minden rendben a cekla korul. Probaljatok kisse gyakrabban fogyasztani, az egyik legegeszsegesebb ennivalo. Jovore lehet hogy lesz egy kertdarabom, na akkor en is beszallok a tartositasi beaszamolokba.
En is! Sosem lattam ilyen bo kamrat mint amilyen az ove volt bar vannak itt masok is akiknek csodas befozeseik vannak ha nem is tettek fel vagy alig kepet.
Már második éve úgy teszem el a kertben termett finomságokat, hogy nem használok tartósítószert. Hagyományos hőkezelést alkalmazom. Készítettem egy melegszendvics krém alapot. 25kg paradicsom, 5 kg, paprika, 5kg padlizsán,2kg sárgarépa, 1kg, gyökér, 3 kg zeller, 1 kg vhagyma, 200g fokhagyma 3 liter olívaolaj. Só , bors, és pár fűszer. Megfőztem majd lepasszíroztam a lé ment nyakas üvegbe a sűrűje a krém alap. (Ennyi volt maradék zöldség kb )Lett 30-30db 7-7 dl -s üveg. Az a jó benne(nekem), hogy tálalás előtt elvihetem más irányba az ízeket...
Melegszendvicsként a kenyérre kenem , majd szalámi, sajt és mehet a sütőbe. Nekem ízlik.
Az egyik kedvencem volt ebbol a topikbol, annyira elvezetes volt olvasni naprol napra a tartositasait, en nagyon remelem hogy visszajon, es ha mas nevvel akkor jelzi!
Kedves Moderatorok! Hozzatok vissza! Nem hiszem hogy csak nekem hianyzik!
részemről a téma lezárva, és nem csak a téma hanem a veled való bármilyen jellegű kommunikáció is, ne gondold, hogy az utolsó eset miatt volt már előzmény is