Utána kerestem, sokáig nem szólalt meg az indexen, de pont ma, talán elcsíptem. A baba megszületett biztosan, de többet nem tudok. Ha nem fog ide írni, akkor a kiírás dátumával átteszem a szüléstörténetek közé.
Hát, Allia, igencsak megnőttünk :-) Virág, a nagy, tavaly ősszel kezdte a sulit, szerencsére jók a tanárok és szeret oda járni nagyon, megy is a csajnak, nagyon ügyes és okos!
Tündi - a középső - öt éves lesz egy hónap múlva, igazi kis boszorkány, de olyan édes, hogy nem lehet rá haragudni :-) Imádom mindkettőt.
Hamarosan rakok képet a kűzdőkbe, de annyira elhavaz, hogy még mindig dolgozom, hogy nincs otthon semmire energiám, majd jövő héten szabin leszek és akkor tudok ilyenekkel is foglalkozni, ígérem, bepótolom!
Hát szia!!! :-) Mi újság a nagylánnyal? A leendő középsőről jól lemaradtam ám, de sebaj, várlak a harmadikkal a táblába, még mindig/ már megint én vezetem. :-)) Javaslom, hogy ezt a csevej topikban is kérdezd meg, mármint a kistarcsai gyerekágyat. Biztos emlékszik rád más is. :-) indexesbabak.uw.hu
Én még a koraterhesbe irogatok, de hamarosan - ha minden jól megy és az égiek is úgy akarják - átköltözöm hozzátok :-)
Ami mostanság nem hagy nyugodni, az a következő és ezért írok most ide:
harmadik babánkat várjuk, aki elektív császár lesz. Dokink (akinél a második lányunk, Tündi született) a kútvölgyiben van, de mi a tarcsai korházhoz lakunk közel, több szempontból jobb lenne, mint budán.
Szóval a kérdésem: ismertek tarcsán jó császáros dokit és anesztest? Tudja valaki, milyen a gyerekágyas osztály?
Gratulálok a jó eredményekhez! Akkor őt is a mikulás hozza? :-))) Valaki más is december első hetére van kiírva, sajnos nem emlékszem, hogy ki, a koraterhesben írta.
ma még nem hánytam, asszem az nagyjából bejön, hogy mindig eszegetek valamit, hogy sose legyek nagyon éhes... de egész nap émelygek, és az utcán többször éreztem, hogy kidobom a taccsot.. de aztán szerencsére nem...:) a kólát nem próbáltam, azt eleve nem nagyon iszom... de még az is lehet, hogy teszek egy próbát, ha már megint nagyon szarul leszek :) viszont szinte egész nap aludnék, és elég ciki, hogy dolgozni kéne... most szerncsém van, mert épp itthon csinálhatom a mostani melóm, nem látja a főnök, ha lefekszem pár órára...:P de ettől még határidős, és így tuti nem leszek kész... persze a főnök nem tudja, hogy terhes vagyok...szívrohamot is kapna... gondoltam csak akkor közlöm vele, amikor már teljesen 100%... ami ilyenkor még ugye elég kérdéses...
Kedden megvolt a 12. heti uh. Bébi nagyon aranyos volt, össze-vissza forgolódott, integetett, rúgdosott a lábával. crl 5,5 cm bpd 1,8 cm, tarkóredő 16mm, minden rendben. 4 hét alatt a kiírási teminus dec. 18-ról (sztem ezt rosszul számolta a gép!) dec. 4-re módosult (ez már nagyjából stimmel), úgyhogy jól növesztgettem a sok hányinger-hányás ellenére is:-))
Nekem az eleje volt nyugodt, de így a vége felé minden bajom van. Szerintem a gyerkőc befelé nő, és nyom mindent amit ér. Ezért rendszeres lakója vagyok a wc-nek. felül-alul és mindentől!!!!!! áá
Én is hányós voltam mindhárommal, kb. a 4. hónapig, a másodikkal a legjobban. Volt, h a boltból szaladtam ki : ) hánytam reggel, délben, este, és éjszaka is volt, h erre keltem : s Nekem a kóla jött be vmennyire, semmi más. Én ettem mindent, amit kívántam, aztán vagy visszajött, vagy nem. Egyél amit tudsz, és amikor tudsz, előbb-utóbb túl leszel ezen a korszakon : ))
a dokihoz csak egy hét múlva megyek, egyelőre ott tartunk, hogy az első UH-on vagyok túl, ahol még az egész nagyon bizonytalan volt, az se biztos, hogy terhes vagyok... mármint szerinte... :D
asszem nem minden folyadék jön ki, hanem az jön ki, amit éhgyomorra először beviszek, és hányás után már bentmarad, amit akkor eszem.. persze csak egy zsömlényi kb... és inni akkor sem tudok sokat, mert az nagyon nem esik jól.... épp tervzem, hogy lemegyek vásárolni valami kekszet, hogy ne legyek sose éhgyomorra, csak nem merek lemenni, nehogy a boltban legyek rosszul :DDDDD
mivel még szüleim sem tudnak róla, nem kérhetek meg senkit, hogy vásároljon helyettem :D
na jó, persze túl fogom élni, de elég kellemetlen...:)
Másodiknál nekem fent állt az infúzió lehetősége, (doki ajánlotta, ha nem marad bent a víz sem)de szerencsére megbeszéltem a hormonjaimmal, hogy nem kéne. De ahogy Allia írta azért említsd meg a dokidnak. ( Én is halottam már hogy volt aki 9 hónapig hányt, és még szülés után is egyet közvetlenül még a szülőágyon, és csak utána múlt el neki)
Én reggel mindent kihánytam.... Aztán arra álltam át, hogy úgy válogassam össze a reggelit, aminek visszafelé nincsen rossz íze. Tudom kicsit gusztustalan ez így, de ha már tudtam, hogy az első étkezés mindenképpen visszaköszön, legalább az íze ne legyen a rossznál is rosszabb. Minden folyadék kijön? Nálam aztán ha ittam bent maradt, csak a kaja jött ki. És én reggel képes voltam éhgyomorra is hányni. Igaz nem volt mit, de támasztani kellett a nagy fehér istenséget.
Allia listájához: cola szénsavasan vagy nélküle hidegen, salvus víz ezt védőnő tanácsolta (nálam az első korty le sem ért, már szaladtam) mogyoró olajas magvak rágcsálása napközben.
És azért jelezd az orvosodnak, mert ha kórossá válik a hányás, akkor ő tudja kezelni. A folyadék a legfontosabb, a leves is az. A b vitamin jó ötlet, én is szedtem az elsővel. Idővel elmúlik egyébként, ritka esetben az egész terhességet végigkísérheti a hányás.
egy_n, a rosszullétekre nagyon sok praktikát javasolnak, van, akinek bejön, van akinek nem használ semmi. 1. ne legyen üres a gyomrod soha (zöldség, gyümölcs, kicsi keksz... - értelmes kalóriák) 2. hideg gyömbér ital (Canada Dry) kikeverve, hogy ne legyen szénsavas, vagy szénsavval :-) 3. hideg tej 4. nagyon hideg, szinte jeges víz 5. citrom 6. ébredéskor, felkelés előtt pár falat akármi 7. ne egyél nehéz, zsíros, fűszeres ételt Kísérletezés... ja, és ha szedsz magzatvédő vitamint, akkor azt este vedd be, sokan a reggeli szedéstől vannak rosszul.
szia:) ...nekem a magne b6-ot hasfájásra adták, és azt mondták hogy nem lehet túladagolni , 3x2.-t kellett szednem. A hányinger és hányás sajna még mindíg van, de a terhesvitamin csökkentett valamit a gyakoriságon , az eleviten ezt írják is, a lényeg hogy reggel vedd be és ne kelj hirtelen fel, egyébként meg én is csak remélem hogy nem tart már sokáig ez a kellemetlen tünet.
Én az első gyermekemmel 8-18 hétig hánytam du. 4ig semmi nem maradt bent, a másodikkal 6-20 hétig. 20. hétig csak fogytam mindkét terhességem alatt. Én mindent próbáltam, Nekem semmi nem jött be, hát kivártam a végét. Amire figyelj, hogy folyadék az legyen, mert ha kiszáradsz kórház és infúziókezelés. szóval ha kaja nem is folyadékot azért próbálj sokat.