Keresés

Részletes keresés

23 negedi Creative Commons License 2008.04.16 0 0 750
23 negedi Creative Commons License 2008.04.16 0 0 749

Szőrös szörnyeteg -

A CFZ (Titokzatos Állatokat Tanulmányozó Központ) az elmúlt években több beszámolót gyűjtött össze az észak-angliai Bolam-tó környékén élő BHM-ról (Big Hairy Monster – nagy szőrös szörnyeteg). 2003. január 11-én Mike Hollowell, a Twilight Worlds Paranormal Research Society kutatója szokatlanul nagy lábnyomokat fényképezett le a tavat övező havas parkban. A parkból gyorsan kiszaladt, amikor a fák között dörmögést és üvöltést hallott. Január 16-án John Daves, Geoff Lincoln és dr. Gail-Nina Anderson, a CFZ kutatói három észlelés helyszínét vizsgálták meg. A kutatókat egy különös jelenség ejtette ámulatba. Bár előző nap mindegyik műszerükbe új elemeket tettek, az elemek néhány perc alatt kimerültek. Másnap reggel fél hétkor fákon gubbasztó varjak károgása ébresztette fel őket. Miután a varjak hirtelen elhallgattak, dübörgés törte meg a csendet. A kutatók nem találták meg a dübörgés forrását. Később Newcatle-ban találkoztak az egyik beszámoló elkészítőjével. Neil, a szemtanú, két társával néhány éve a Bolam-tó partján halászott. Miközben a kocsijukhoz indultak, egy óriási, fekete, szikrázó szemű, emberszerű lényt pillantottak meg. A megrémült halászok azonnal elhajtottak a kocsijukkal, és egyikük sem mert visszanézni. 2002 nyarán Neil egy barátjával a tó partján egy sátorban tartózkodott, amikor a bokrokban ágak recsegését hallották. Másnap reggel néhány rendkívül nagy nyomot fedeztek fel a vedrek körül, amelyekben halakat tartottak. A halak azonban eltűntek onnan. 2003 első napjaiban két szemtanú, egy asszony és a fia szintén a tó mellett, egy fánál láttak egy mozdulatlan óriást. Január 17-én, délután öt órakor a három kutatónak feltűnt, hogy a parkban a varjak ismét hirtelen elnémultak. Ezután a bokorból egy hatalmas, emberszerű lény bukkant fel. Jobbról balra szaladt, majd villámgyorsan eltűnt, amikor megvilágították kocsijuk reflektorával. Még ebben az évben a három kutató hosszabb időt tölt a tónál. Remélik, hogy először ők fogják lencsevégre kapni az ismeretlen szörnyet.

Csimpolya Creative Commons License 2008.04.11 0 0 748

Sajnos, már elkéstünk a tenyésztésével, alighanem kihalt, vagy kihalófélben van...

Pár napja volt valamelyik ismeretterjesztő csatornán a szibériai big foot nyomában, sajnos csak későn szúrtam ki. Látta-e valaki?

Előzmény: hoppa_hoppa (747)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2008.04.11 0 0 747
már van neki, úgy hívják, hogy Endékásturista. régen sokan látták, állítólag békésen lebegett a vízfelszínen, néha kijött a partra és még az idegenforgalmat is fellendítette :)
Előzmény: Csimpolya (746)
Csimpolya Creative Commons License 2008.04.10 0 0 746

Nagyjából 35 évvel ezelőtt a Balatonra vonatoztam, és unaloműzésből vettem egy szép képes folyóiratot, amiről csak a címlap megtekintése után derült ki, hogy a Szovjet híradó. No, ebben is volt egy rövid cikk egy szibériai tóban élő, nagyméretű lényről, amit több helyi vadász látott. Viszont a konkrét helyre nem emlékszem, Szibéria meg elég nagy.

Ezért írtam egyszer, hogy minden rendes, tisztességes nagyméretű tónak van egy ismeretlen lakója. Nem kellene a Balatonba is telepíteni egyet?

23 negedi Creative Commons License 2008.04.10 0 0 745

Ebben a cikkben egy bizonyos Storsjö tó van megemlitve.

http://www.parlamentblog.hu/index.php?blog=267

"A norvég Nessie -

Erik Knattend, a titokzatos állatok kutatója szerint ötven norvég tóban láttak „sjoormokat”, vagyis tavi szörnyeket. A norvég–svéd határ melletti Romspan-tóban először a XVIII. század elején bukkant fel egy tengeri kígyószerű lény. 1929-ben, egy nyári délelőtt Astrid Mirvold vizet vitt anyjának. Miután vedrét megtöltötte, a tó tükrén a napsugarak táncában gyönyörködött. Egyszer csak egy nagy fekete alakot pillantott meg a parton. A szétálló fülű, pikkelyes farkú teremtmény gyorsan bemászott a tóba. Úszása közben magas hullámok keletkeztek. Akkor a kislány senkinek nem beszélt a szörnyről, mert attól félt, hogy kinevetik, de amikor valaki 1976-ban megmutatta a szörnyet ábrázoló rajzot, elárulta, hogy ő is látott egy hasonló lényt a tóban. A múlt század harmincas éveiben egy helybeli vadász éjszaka a tó melletti erdő szélén egy három-négy méter hosszú, fekete, kígyószerű teremtményt vett észre. A szörny néhány perc múlva eltűnt a tóban. 1976. szeptember 20-án, tizenöt 8–13 év közötti iskolás egy busszal a tó mellett haladt el. Egy keresztútnál a gépkocsivezető Asbjorn Habradol, az út és a Bjornaja-sziget között szokatlanul magas hullámokat pillantott meg. A tavon egyetlen csónak sem tartózkodott. Amikor az iskolások beszálltak a buszba, egy hét-tíz méter hosszú lény közeledett a parthoz. Hátán néhány púp szürkéllett. Miután fejét a part felé nyújtotta, villámgyorsan lemerült. Később a gépkocsivezető fából kifaragta a szörny alakját. Egy kutató őriz egy 1992 júliusából származó rajzot, amely egy 10–15 méter hosszú, 25–30 centiméter széles ismeretlen tavi szörnyet ábrázol."

Előzmény: eguzki (744)
eguzki Creative Commons License 2008.04.09 0 0 744
Tudsz adni valamilyen forrást? Jó lenne ismerni a körülményeket, pontosan melyik tóról van szó (Svédhonban van egy pár) hány szemtanú volt, készültek-e fényképek esetleg videofelvételek.
Előzmény: 23 negedi (743)
23 negedi Creative Commons License 2008.04.08 0 0 743
És mit szólsz ahhoz, hogy más tavakban is véltek látni hasonlókat, pl. néhány éve onnan nem is túl messze, Svédországban.
Előzmény: eguzki (742)
eguzki Creative Commons License 2008.04.08 0 0 742
Be kell látni, hogy erre vajmi kevés az esély. Ha élt is a tóban valamiféle lény ami még felfedezésre várt volna, már régen kipusztulhatott, hiszen egy ekkora állatot -főleg ha többen is voltak- egy ekkora méretű tó hosszabb ideig nem tudna ellátni megfelelő mennyiségű táplálékkal. Ha pedig növényevő lenne, akkor pl. a vízilovakhoz hasonlóan éjjelente ki kellene járnia a part menti területekre legelészni és ennek következtében már lelepleződött volna a tucatnyi amatőr és nem amatőr megfigyelő előtt.
Előzmény: 23 negedi (741)
23 negedi Creative Commons License 2008.04.08 0 0 741
Egészen addig legenda marad amig esetleg meg nem találják.
Előzmény: eguzki (740)
eguzki Creative Commons License 2008.04.07 0 0 740
Azt hiszem Nessie most már örökre megmarad afféle legendának.
Előzmény: 23 negedi (739)
23 negedi Creative Commons License 2008.04.07 0 0 739

Nessie élt, él és élni fog

http://123.hu/123/cikk/214097/

Csimpolya Creative Commons License 2008.03.14 0 0 738
Köszönöm, nagyon érdekesnek tűnik! Mi több, az is!
Előzmény: eguzki (737)
eguzki Creative Commons License 2008.03.14 0 0 737

Olvasnivaló a hétvégére:

http://www.cryptozone.extra.hu/

eguzki Creative Commons License 2008.03.14 0 0 736
eguzki Creative Commons License 2008.03.12 0 0 735
Igen így van, én is hajlok arra, hogy valami ilyesmi lehet a dolog mögött, ez tűnik logikus magyarázatnak. A média meg úgy is mindent felnagyít.
Előzmény: sirocco (734)
sirocco Creative Commons License 2008.03.12 0 0 734
Vagy esetleg nem más, csak egy szerencsétlen nyomorék, aki nappal már nem mer az utcán járkálni - hisz a látványától úgy frászt kapott valaki, hogy kórházba került... (?) Egyébként a hír nem szól arról, bántott-e valakit egyáltalán a "gnóm", csinált-e valami mást is, vagy mindig csak felbukkant, megmutatta magát néhány pillanatra, majd eltűnt az emberek szeme elől.
(Csak zárójelben, én is találkoztam olyan szegény, torz testi fogyatékossal, fényes nappal, Budapest utcáin, aki már a puszta megjelenésével megrémiszthet bárkit, akinek nem túl edzett az idegzete.)
Előzmény: eguzki (730)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2008.03.12 0 0 732
háddeha elkapják, mire jönnek a turisták? :)
Előzmény: Törölt nick (731)
eguzki Creative Commons License 2008.03.11 0 0 730
Valami idióta felvett egy csuhát és jobb dolga nem lévén éjjelente ijesztgeti a város lakóit. :) Persze én nem tudom eldönteni, hogy ez egy újabb hoax-e vagy sem.
Előzmény: hoppa_hoppa (729)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2008.03.11 0 0 729
eguzki Creative Commons License 2008.03.10 0 0 728
Ez eléggé ijesztő, és biztosan igaz ugyanakkor kissé rejtélyes is! Remélem megmarad ritka és elszigetelt kórnak.
Előzmény: Brian Benson (721)
eguzki Creative Commons License 2008.03.10 0 0 727
Csak nehogy ez a vérminta is feledésbe merüljön, aztán az egész ügy el is felejtődik!
Előzmény: Sch.Lacika (726)
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.03.09 0 0 726
Érdekes...

http://www.wistv.com/Global/story.asp?S=7948448&nav=menu36_22_7
hoppa_hoppa Creative Commons License 2008.03.04 0 0 725
Előzmény: hoppa_hoppa (724)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2008.03.04 0 0 724
<a href="http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=DetailsSearch&Term=morgellons%5BAll+Fields%5D" target="_blank">szinte biztos, hogy nem hoax</a>
Előzmény: Brian Benson (721)
Brian Benson Creative Commons License 2008.03.03 0 0 723

Látom, sikerült ezzel a morgellonnal jól elriasztanom a topiktársakat. Vigasztalásul egy hatlábú nyolclábú:

http://uk.news.yahoo.com/afp/20080303/img/puk-science-britain-animal-dc631d9f656c0.html

Brian Benson Creative Commons License 2008.03.03 0 0 722
Persze, hogy semmit: így jár, aki csak félfüllel nézi tükörből a tv-t... :), biztos kóbor kutyák lehettek, akiket én hiénává léptettem elő (vagy vissza?), na mindegy, kedves Equzki, aki segített nekem :)
Előzmény: eguzki (719)
Brian Benson Creative Commons License 2008.03.03 0 0 721

http://www.morgellons-research.org/morgellons/

Morgellon Syndrome

Magyarul egyetlen hivatkozás van, angolul annál több, különösen az USA-ból.

Hátha valami első ránézésre különös és rémítő, akkor ez az: egy új bőrbetegség, vagy nem is tudom mit mondjak róla, amit egyfajta meghatározhatatlan eredetű parazita okoz, ami  mikroszkópikus méretű és a bőr alatt fejlődik ki. Sok orvos el is utasítja, mondván, hogy ezek pszichoszomatikus panaszok. Ugyanakkor a töménytelen mikrofotó nem ezt mutatja. A parazitáról egyelőre még azt sem tudják, hogy földi eredetű-e, gomba-e, baktérium, vagy esetleg elszabadult nano-fegyver (!), vagy esetleg a Mars-porból származó organizmus, ugyanis mintha szilícium-alapú (is) lenne. Mindenestre a gubacsdarázshoz hasonló fekete, piros, fémszínű szálak nőnek ki a betegek testéből... Mint egy sci-fi, egészen olyan, mint a nyolcadik utas, csak a nagyságrendje kisebb...

Na, nem is folytatom, nézzetek utána, ki mit vesz észre az egészből.

Persze lehet, hogy az egész egy hoax, mint a bonsaikitten, de ha az, akkor túl jól sikerült.

eguzki Creative Commons License 2008.03.02 0 0 719

Mit keresnek hiénák az újvilágban?

Előzmény: Brian Benson (718)
Brian Benson Creative Commons License 2008.03.02 0 0 718
Röviden szólva, a filmből kiderült, hogy a csupakabra nyomait hiénák és légylárvák együttes tevékenysége kelti.
Előzmény: Törölt nick (717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!