Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2006.03.03 0 0 388
vagy nem. inkább csak a part II. lesz 90 perces, de már az is extra hosszú...
Előzmény: Bateman (387)
Bateman Creative Commons License 2006.03.03 0 0 387
igen, akkor ez a két rész lesz 3 órás...
Előzmény: sixx69 (386)
sixx69 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 386
Tehát két rész, és nincs 3 órás finálé.
Előzmény: nicko (385)
nicko Creative Commons License 2006.03.03 0 0 385
jól tudod.

2x19 Lay Down Your Burdens (1) 2006-03-03
2x20 Lay Down Your Burdens (2) 2006-03-10
Előzmény: Bateman (384)
Bateman Creative Commons License 2006.03.03 0 0 384
ez a két rész lesz ami most jön, plussz egy nagy, 3 órás finálé nem? én úgy tudom 20 rész ez a szezon.
Előzmény: XyRia (383)
XyRia Creative Commons License 2006.03.03 0 0 383
Ma kezdodik a finale! :o)

Latom, a Bastille Day-t sikerult Egy nap rabsagnak forditani... :-/ honnan szedik ezeket?
Bateman Creative Commons License 2006.03.02 0 0 382

Spoiler

Nos, a tegnapi downloaded rész megtekintése után, az én véleményem egyértelműen az, hogy Six színtiszta cylon, Gaius színtiszta ember. A részből az jön le nekem, hogy kettőjük abban külöbözik a többi embertől ill. a többi cylontól, hogy ők szerelmesek egymásba, mitöbb, hosszabb időt töltöttek el egymással a támadás előtt. Igy, mivel a háború elszakította őket egymástól, most külön külön, a megélt helyzeteket a másik látásmódjával, kritikusan élik meg. Gaius az emberek között, a döntéseit cylon szemszögből is megvizsgálja (ekkor jelenik meg Six), valamint a letöltődött, újra testet kapott Six esetében az ő cylon környezetében létrejövő helyzeteket, emberi léptékkel is felülvizsgálja (ekkor láthatjuk Gaius-t). Tehát mindkét esetben az ember-cylon gondolkodást jeleníti meg a film, ezzel az eszközzel. Nem skizofréniát, nem tudat keveredést ábrázol, hanem dramaturgiai eszköz annak a bemutatására, hogy képes ember és cylon is, a testi-lelki kapcsolatával a másik gondolkodására hatni. Ez lehet pozitív és negatív is, hiszen mindkét félnek vannak erényei és gyengeségei, amiből helyes és helytelen döntések születnek.

Viszont ez a rész ráerősít a misztikus vonalra és az ember-cylon gyerek körüli dolgokkal egy Jézus-szerű megváltó karaktert akar behozni, ami nem túl eredeti fordulat lenne. Csak ne legyen igazam!

Előzmény: Mr_Fusion (366)
rgranc Creative Commons License 2006.03.02 0 0 381
Kezet fogtak. Mutatta azt is, amikor bejöttek négyen, és ott is kezet fogott vele valaki...
Előzmény: Bateman (380)
Bateman Creative Commons License 2006.03.02 0 0 380

egy szó, mint száz, vmi történt ott, hisz a kamera nem hiába mutatta.

Előzmény: rgranc (379)
rgranc Creative Commons License 2006.03.01 0 0 379
Én próbáltam háromszor is kikockázni, de nem látom, hogy az oldalfegyver a tokjában maradt-e vagy sem. Az övön van valami (lőszertartó talán) a jobb oldalukon, de a fegyvertok egyértelműen az alatt található, ami viszont folyamatosan rejtve van a kamera elől (vagy a test takarja el, vagy kilóg alul a képből). Szerintem.

Mutassatok már screenshotokat, ahol látszik, hogy Sharon oldalfegyvere a tokjában van, amikor van egy stukker a kezében...
Előzmény: Platon (376)
rgranc Creative Commons License 2006.03.01 0 0 378
Szerintem is a bilincsbe vert Apollo látványán lepődik meg Sharon, semmi köze hozzá a Gaetával történő kézfogásnak...
Előzmény: Mr_Fusion (375)
Bateman Creative Commons License 2006.03.01 0 0 377
nos igy vagy úgy, de vmi ott történt, hisz a kamera nem hiába követte le...
Platon Creative Commons License 2006.03.01 0 0 376
Csakhogy az oldalfegyver a tokjában marad. nézd meg tovább...

Sharon pedig amikor bejön kizárt hogy ne vegye észre Apollót.
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.03.01 0 0 375
Most már én is megnéztem.
Gaeta gratulál Sharonnak, kezet fognak (erre bólint le a kamera egy pillanatra), majd Sharon Gaeta válla fölött átnézve észreveszi, hogy Apollo bilincs és két tengerészgyalogos társaságában szobrozik valamivel odébb, amin láthatóan meglepődik.
Mi ugyan nem látjuk a kezüket, így előfordulhatna, hogy Gaeta valóban fegyvert ad oda neki, de az Apollot őrző két katona pl. tökéletesen látja őket, és valszeg feltűnne nekik. Ráadásul Sharon és a másik nő épp küldetésből jönnek vissza, harci felszerelésben, amihez oldalfegyver is tartozik.
Előzmény: Bateman (368)
setenke Creative Commons License 2006.03.01 0 0 374

Köszönöm. Kár, hogy nem ismertem hamarabb.
Ez pedig már egész konkrét:

http://battlestargalactica.extra.hu/subpage.html

Előzmény: Törölt nick (371)
cm121 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 373

Ha eddig nem láttátok, az érdeklődésetekre tarthat számot:

http://www.newgen.hu/index.php?spgmGal=Maximum_Press_kepregenyek&option=com_mambospgm&Itemid=27

Platon Creative Commons License 2006.03.01 0 0 372
Baltar nem cylon. Ez biztos.

Több okból is.

1, Az eredeti sorozatban sem volt az. :) Na persze ott más volt a szitu. :)
2, Dramaturgiailag sem lenne a helyén
3, Értelmetlen lenne a Baltar - No. Six. kapcsolat.

Az általad felvetett magyarázatok szvsz. biztosan hamisak. Nem illeszkednek a történetbe.
Az én meglátásom szerint sokkal valószinübb valami más.

Pl.

A cylonoknak megvan a maga terve, éppenúgy ahogy Istennek is.

A six Baltar fejében és vica versa ügynek talán nincs is köze a cylonokhoz.

Mindenesetre annyi biztos, hogy Baltarral, és No. Sixel történt valami a robbanás után.

Legprózaibban Nuber Sixet megölték az ablak szilánkjai. Míg a lebukó Baltar simán megúszta.

Baltar pedig biztosan nem skizoid. Hiszen a valóságban is megtörténő dolgokról szólnak a halucinációi. És számomra jelenleg elég valószinűnek tünik hogy nem a cylonok kavartak be a fejébe.

Én azt hiszem hogy ez is a Misztikus vonalat erősiti.
setenke Creative Commons License 2006.03.01 0 0 370

SPLR

Ez MÁR szöget ütött Roslin fejébe, azért is ajánlotta Baltar-nak, hogy mondjon le a posztjáról.

Előzmény: Bateman (369)
Bateman Creative Commons License 2006.03.01 0 0 369

Spoiler

engem ikább az izgat, hogy Roslin haldoklása alatt látott képek, amikre visszaemlékszik az utolsó Caprica-n átéltekre. Ebben megjelenik Baltar és Six enyelgése. Ez nyilván szöget üt majd Roslin fejébe is. Remélem ennek lesz jelentősége.

Bateman Creative Commons License 2006.03.01 0 0 368
én megnéztem. lásd alább..
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.03.01 0 0 367

Nekem is van néminemű aggályom ezzel kapcsolatban.

Hogy úgy mondjam: Do they still have a plan...?

Előzmény: Bateman (360)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.03.01 0 0 366

Ez a Gaeta-s felvetés érdekes, meg kellene néznem a kérdéses részt, mer így elég meggyőzően hangzik.

A Downloaded viszont újra felébresztette a Baltarral kapcsolatos gyanúmat. "Caprica" Six-nek a letöltés után azt mondták, hogy az előző teste elpusztult a robbanásban, márpedig ha egy cylon (aki fizikailag ellenállóbbnak tűnik, mint egy ember) nem élte túl, akkor igencsak érdekelne, hogy Baltar hogy úszta meg pár karcolással.

Még egy apróság.

Eddig volt egy skizoid emberünk(?), akinek mintha lett volna egy cylon a fejében. Most már van egy skizoid cylonunk is, akinek mintha egy ember lenne a fejében. Arra pedig, hogy hogyan került egy cylon tudata egy ember fejébe, nehezebb magyarázatot találni, mint a fordítottjára.

Tehát én jelen pillanatban arra hajlok, hogy két cylonunk van, akiknek a tudata (vagy legalábbis annak egy része) valahogy átkerült a "párjuk" testébe; Six "gyári" cylon, Baltart meg lemásolták, és a támadás során kicserélték.

Ha kombinálok még egy kicsit, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Baltar tudatát az első Six szerezte meg valahogyan, rajta keresztül töltötték fel, így valami visszhang megmaradt belőle Six tudatában is, és valami hozzáadódott Sixből továbbított Baltar-tudathoz, így keveredtek össze. Ezt erősítheti az is, hogy a Baltar által látni vélt Six keményvonalas Cylon (amilyen a feltöltés előtt/idején volt), ahogy "Caprica" Six Baltar-ja is a támadás előtti cinikus, önző ficsúrnak tűnik.

Na jó, ez csak egy jól hangzó eszmefuttatás, de nekem akkor is első számú gyanúsított, most még inkább, mint eddig. Viszont, ahogy lejjebb más is fogalmazott, a legnyilvánvalóbb megoldás egyben a legkevésbé valószínű is. Hacsak nem a "tudom, hogy tudod, hogy tudom" alapelv szerinti átverősdi lépett életbe... :)

Bateman Creative Commons License 2006.02.28 0 0 365
eddig is több szálon futott, csak volt linearitása. most már noncs és ez egy kicsit zavaró. nem fikázom félre ne értsd! egy kicsit olyan az érzésem, mint ha a scripterek egy kicsit belebonyolódtak volna a saját elképzeléseikbe. sok minden elő akarnak késziteni, közben a korábbi futó szálakat lebegtetik...
Előzmény: Platon (362)
Bateman Creative Commons License 2006.02.28 0 0 364
pontosabban utolsó részeivel:)
Előzmény: XyRia (361)
Bateman Creative Commons License 2006.02.28 0 0 363

Mega Spoiler!

Igen,abszolút igy van, megnéztem azt a részt,a kamera Gaeta-t követi, amint Sharon felé megy, majd egy gyors zoom a testekre lefelé, ami jelzi valamit átadott neki, majd vágás és ráfókusz Sharon arcára, aki meglepetten néz először Gaeta-ra, majd a terembe belépő Adamára. Egyértelmű a Sharon arcára kiülő meglepődés és félelem keveréke; ő erről nem tudott semmit. Kapott egy utasitást méghozzá Gaetától. Gaeta egyértelmű cylon! Nagyon meleg! Ezt az is alátámasztja, hogy a későbbi részekben a cylon riporter picsa kérdezi őt, na abban a riportban konkrétan ezeket mondja; "...nézze én mindig csak egy tiszt akartam lenni egy battlestar-on. egész életemben tanultam. keményebben, mint bárki más. tulajdonképpen az egész életemet felfüggesztettem, amig a Galactica-ra kerültem! Aztán támadtak a cylonok. Rájöttem ez minden amit tudok. Technikai kézikönyvek, parancsok, taktika...." Kvázi erre lett programozva, erre a küldetésre jegelték őt.

Előzmény: Platon (357)
Platon Creative Commons License 2006.02.28 0 0 362
Ugyanmár... Csak több szálon fut. Nincs ezzel semmi baj. Sőt.

Azthiszem ezzel a részel hozzák vissza a caprica vonalat is.
XyRia Creative Commons License 2006.02.28 0 0 361
Te mar lattad a masodik szeria veget? :o)
Bateman Creative Commons License 2006.02.28 0 0 360

spoiler

nekem pont ez a bajom a második széria végével, hogy elveszti a sorozat a lineáris történet vezetést. hol van a föld keresése, caprica-s vonal, és Zarek is nagyon eltűnt. remélem ezek visszajönnek...

Előzmény: Platon (359)
Platon Creative Commons License 2006.02.28 0 0 359
:) 2/18 nagyon ütős.

Ujjabb csavart raktak a Baltar/Number Six kapcsolatba.

Amúgy nem vagyok biztos benne hogy túlkombinálás. Majd nézd meg boomer arcát a kézfogásnál...

Bár amugy mostanában el van tünve Gaeta. Már vagy 4-5 rész óta nem szerepelt. Billyt is kiirták.....
Előzmény: setenke (358)
setenke Creative Commons License 2006.02.28 0 0 358

Én a S02E17-nél tartok és nem emlékszem pontosan a "merényletre" de gyanítom, hogy ez inkább csak egy kis filmes baki túlkombinálása lehet valamelyik
paranoid összeesküvés-elméletgyártótól. :)

Előzmény: Platon (357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!