Nos, a tegnapi downloaded rész megtekintése után, az én véleményem egyértelműen az, hogy Six színtiszta cylon, Gaius színtiszta ember. A részből az jön le nekem, hogy kettőjük abban külöbözik a többi embertől ill. a többi cylontól, hogy ők szerelmesek egymásba, mitöbb, hosszabb időt töltöttek el egymással a támadás előtt. Igy, mivel a háború elszakította őket egymástól, most külön külön, a megélt helyzeteket a másik látásmódjával, kritikusan élik meg. Gaius az emberek között, a döntéseit cylon szemszögből is megvizsgálja (ekkor jelenik meg Six), valamint a letöltődött, újra testet kapott Six esetében az ő cylon környezetében létrejövő helyzeteket, emberi léptékkel is felülvizsgálja (ekkor láthatjuk Gaius-t). Tehát mindkét esetben az ember-cylon gondolkodást jeleníti meg a film, ezzel az eszközzel. Nem skizofréniát, nem tudat keveredést ábrázol, hanem dramaturgiai eszköz annak a bemutatására, hogy képes ember és cylon is, a testi-lelki kapcsolatával a másik gondolkodására hatni. Ez lehet pozitív és negatív is, hiszen mindkét félnek vannak erényei és gyengeségei, amiből helyes és helytelen döntések születnek.
Viszont ez a rész ráerősít a misztikus vonalra és az ember-cylon gyerek körüli dolgokkal egy Jézus-szerű megváltó karaktert akar behozni, ami nem túl eredeti fordulat lenne. Csak ne legyen igazam!
Én próbáltam háromszor is kikockázni, de nem látom, hogy az oldalfegyver a tokjában maradt-e vagy sem. Az övön van valami (lőszertartó talán) a jobb oldalukon, de a fegyvertok egyértelműen az alatt található, ami viszont folyamatosan rejtve van a kamera elől (vagy a test takarja el, vagy kilóg alul a képből). Szerintem.
Mutassatok már screenshotokat, ahol látszik, hogy Sharon oldalfegyvere a tokjában van, amikor van egy stukker a kezében...
Most már én is megnéztem. Gaeta gratulál Sharonnak, kezet fognak (erre bólint le a kamera egy pillanatra), majd Sharon Gaeta válla fölött átnézve észreveszi, hogy Apollo bilincs és két tengerészgyalogos társaságában szobrozik valamivel odébb, amin láthatóan meglepődik. Mi ugyan nem látjuk a kezüket, így előfordulhatna, hogy Gaeta valóban fegyvert ad oda neki, de az Apollot őrző két katona pl. tökéletesen látja őket, és valszeg feltűnne nekik. Ráadásul Sharon és a másik nő épp küldetésből jönnek vissza, harci felszerelésben, amihez oldalfegyver is tartozik.
1, Az eredeti sorozatban sem volt az. :) Na persze ott más volt a szitu. :) 2, Dramaturgiailag sem lenne a helyén 3, Értelmetlen lenne a Baltar - No. Six. kapcsolat.
Az általad felvetett magyarázatok szvsz. biztosan hamisak. Nem illeszkednek a történetbe. Az én meglátásom szerint sokkal valószinübb valami más.
Pl.
A cylonoknak megvan a maga terve, éppenúgy ahogy Istennek is.
A six Baltar fejében és vica versa ügynek talán nincs is köze a cylonokhoz.
Mindenesetre annyi biztos, hogy Baltarral, és No. Sixel történt valami a robbanás után.
Legprózaibban Nuber Sixet megölték az ablak szilánkjai. Míg a lebukó Baltar simán megúszta.
Baltar pedig biztosan nem skizoid. Hiszen a valóságban is megtörténő dolgokról szólnak a halucinációi. És számomra jelenleg elég valószinűnek tünik hogy nem a cylonok kavartak be a fejébe.
Én azt hiszem hogy ez is a Misztikus vonalat erősiti.
engem ikább az izgat, hogy Roslin haldoklása alatt látott képek, amikre visszaemlékszik az utolsó Caprica-n átéltekre. Ebben megjelenik Baltar és Six enyelgése. Ez nyilván szöget üt majd Roslin fejébe is. Remélem ennek lesz jelentősége.
Ez a Gaeta-s felvetés érdekes, meg kellene néznem a kérdéses részt, mer így elég meggyőzően hangzik.
A Downloaded viszont újra felébresztette a Baltarral kapcsolatos gyanúmat. "Caprica" Six-nek a letöltés után azt mondták, hogy az előző teste elpusztult a robbanásban, márpedig ha egy cylon (aki fizikailag ellenállóbbnak tűnik, mint egy ember) nem élte túl, akkor igencsak érdekelne, hogy Baltar hogy úszta meg pár karcolással.
Még egy apróság.
Eddig volt egy skizoid emberünk(?), akinek mintha lett volna egy cylon a fejében. Most már van egy skizoid cylonunk is, akinek mintha egy ember lenne a fejében. Arra pedig, hogy hogyan került egy cylon tudata egy ember fejébe, nehezebb magyarázatot találni, mint a fordítottjára.
Tehát én jelen pillanatban arra hajlok, hogy két cylonunk van, akiknek a tudata (vagy legalábbis annak egy része) valahogy átkerült a "párjuk" testébe; Six "gyári" cylon, Baltart meg lemásolták, és a támadás során kicserélték.
Ha kombinálok még egy kicsit, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Baltar tudatát az első Six szerezte meg valahogyan, rajta keresztül töltötték fel, így valami visszhang megmaradt belőle Six tudatában is, és valami hozzáadódott Sixből továbbított Baltar-tudathoz, így keveredtek össze. Ezt erősítheti az is, hogy a Baltar által látni vélt Six keményvonalas Cylon (amilyen a feltöltés előtt/idején volt), ahogy "Caprica" Six Baltar-ja is a támadás előtti cinikus, önző ficsúrnak tűnik.
Na jó, ez csak egy jól hangzó eszmefuttatás, de nekem akkor is első számú gyanúsított, most még inkább, mint eddig. Viszont, ahogy lejjebb más is fogalmazott, a legnyilvánvalóbb megoldás egyben a legkevésbé valószínű is. Hacsak nem a "tudom, hogy tudod, hogy tudom" alapelv szerinti átverősdi lépett életbe... :)
eddig is több szálon futott, csak volt linearitása. most már noncs és ez egy kicsit zavaró. nem fikázom félre ne értsd! egy kicsit olyan az érzésem, mint ha a scripterek egy kicsit belebonyolódtak volna a saját elképzeléseikbe. sok minden elő akarnak késziteni, közben a korábbi futó szálakat lebegtetik...
Igen,abszolút igy van, megnéztem azt a részt,a kamera Gaeta-t követi, amint Sharon felé megy, majd egy gyors zoom a testekre lefelé, ami jelzi valamit átadott neki, majd vágás és ráfókusz Sharon arcára, aki meglepetten néz először Gaeta-ra, majd a terembe belépő Adamára. Egyértelmű a Sharon arcára kiülő meglepődés és félelem keveréke; ő erről nem tudott semmit. Kapott egy utasitást méghozzá Gaetától. Gaeta egyértelmű cylon! Nagyon meleg! Ezt az is alátámasztja, hogy a későbbi részekben a cylon riporter picsa kérdezi őt, na abban a riportban konkrétan ezeket mondja; "...nézze én mindig csak egy tiszt akartam lenni egy battlestar-on. egész életemben tanultam. keményebben, mint bárki más. tulajdonképpen az egész életemet felfüggesztettem, amig a Galactica-ra kerültem! Aztán támadtak a cylonok. Rájöttem ez minden amit tudok. Technikai kézikönyvek, parancsok, taktika...." Kvázi erre lett programozva, erre a küldetésre jegelték őt.
nekem pont ez a bajom a második széria végével, hogy elveszti a sorozat a lineáris történet vezetést. hol van a föld keresése, caprica-s vonal, és Zarek is nagyon eltűnt. remélem ezek visszajönnek...
Én a S02E17-nél tartok és nem emlékszem pontosan a "merényletre" de gyanítom, hogy ez inkább csak egy kis filmes baki túlkombinálása lehet valamelyik paranoid összeesküvés-elméletgyártótól. :)