Akkor azt hiszem nem tökölök a Gabela polje magtalálásával. Bár rájöttem, hogy a Here Mapsban a Blace-R425a-Mostar útvonalat beírva pont arra vinne. De minek kódorogjak, ha azt írod nem muszáj. Egyébként lefelé (minden híresztelés ellenére) tökéletesen navigált a HereMaps, csak nem az R425a-t írtam be neki, hanem Metkovicot. Gondolván, hogy Visicinél csak megtalálom a letérőt. Nem találtam meg és természetesen Metkovic felé vitt. :D
Mi szombaton kb. reggel nyolckor voltunk hazafelé a metkovici határon! Pár autó volt előttünk,talán kettő! Lefelé viszont kilóméteres sor! Onnantól lakókocsival nyél gázon jöttünk hazafelé azon a vonalon amit írtál!
Boszniában a fő utak minősége általában mindenütt jó! Bárcsak nálunk is legalább olyan utak lennének mint náluk! Azon az útvonalon amit írtál én Trebinjében szállnék meg! Van sok jó apartman ott!
Mi ma jöttünk haza Neumból, 1 hetet töltöttünk ott. Mindenképp ajánlom Dubrovnikot, mi is elmentünk 1 napra. Abban igaza van a többségnek, hogy városnézéshez nem optimális a nyári hőség, de nekünk is csak most volt lehetőségünk elmenni. 4-5 óra séta + kaja, utána egy csobbanás az óvároshoz közeli strandon.
Parkolást végül úgy oldottam meg kuna híján (bár nem néztem elfogadnak-e az automaták eur-t), hogy bekopogtam egy szimpatikus nyaralóba és az ottani angolul kiválóan beszélő néninek adtam némi ojrót a parkolóhelyért és mindenki boldog volt.
Köszönöm még egyszer a tippeket, tanácsokat mindenkinek, valóban szép kis országról van szó. :)
07.23-24-én áthaladtunk Bosznián és csodálatos élmény volt. (képek majd egyszer csak jönnek) Most az a nagy helyzet, hogy HO-ból péntek helyett, szombaton indulok. Egy ilyesmi útvonal járhatóbb-e, mint szombaton a horvát autópálya Ploce-tól? Blace-Metkovic (Gabela polje, ha megtalálom)-Mostar-Szarajevó-Samac-Eszék-Udvar-(M6) Budapest
Köszi a véleményt, akkor gondolom nem lesz baj az általam leírt útvonal minőségével !?? Oda felé az isztrian Rovinjba kezdünk arra már meg van az út vonal, csak még Boszniaban nem jartam, de ezek szerint jó lesz az út minősége.... Esetleg tipp,hogy az általam vázolt úton hol szálljunk meg ? Egyben sok lenne az az út..
Szia! Minden lehető utat végig motoroztam arrafelé! Én az általad leírt útvonalat mondanám egy opciónak! De csak oda vagy vissza! A másik amit ajánlanék az Mohács Udvar-Samac-Doboj-Zenica-Szarajevo-Mostar-Metkovic-Neum-Dubrovnik! Boszniában mindig tankolj mielőtt kilépsz onnan! Óccsóbb a benya! Széles utat!
Sziasztok en augusztus második heteben mennek Szegedtől dubrov nikba motorral, ti melyik útvonalat ajánljátok ? En Szeged Újvidék loznica Sokolac Foca útvonalat láttam megfelelőnek. Vélemeny?
A Borci tavat, és a felső-Neretvát azért még beiktathatjátok, mert útbaesik és kocsival megközelíthető. Nem hiszem, hogy ilyenkor lesz hely, de a Ban Vir tökéletes bázis.
(bár lehet, hogy nem jól teszem, hogy elárulom a titkos helyeimet :)
Csuda dolgokat írsz. Az a legvalószínűbb, hogy a mostani vakációnkat már alapjaiban, koncepcionálisan nem szabjuk át, de ami késik, nem múlik. Egy korábbi térdszalag-szakadás is visszatart egyelőre a hosszabb túrázástól, rizikósabb mozgástól. Mindenesetre elmentem a lehetőségeket.
Igen, az Una NP valóban kiesik, egyetlen mentsége, hogy pünkösdkor éppen a Plitvicei-tavakat jártuk körbe. Azért így is sajnálom egy kicsit. A másik két lehetőséget megnéztem, azok tuti részei lesznek a programunknak. Köszönöm.
Úgy látom inkább a városokra koncentráltok, pedig igazán a természet a lenyűgöző Boszniában. Kanyonozás, raftingolás, hegyi túrák stb. Rakitnica kanyon, Umoljani-Lukomir, Sjutjeska Nemzeti Park, Tara kanyon és nemzeti park, Borci tó illetve felette levő Neretva szakasz, és persze a Prenj. Kicsit lejjebb belinkeltem a Prokosko tavat, itt én sem jártam, de jól néz ki. Konjic feletti Tito bunkert sem láttam még. Kravica valóban érdekes lehet, bár augusztusban nem mindig van elég víz. Talán idén esik eleget az eső.
Szóval nem tudom miről tudsz, és miről nem. Rengeteg jó hely van.
Akkor az Una NP kiesik, mert nem esik útba. A program szuper, de készüljetek fel a tömegre (talán Pociteljben nem kell). Közel lesztek a Kravicai vízeséséhez és a Hutovói mocsárhoz. Bár erre a kettőre biztosan kell legalább egy fél nap, de nagyon érdekes. Keress rá!
A vakmerőséget arra értettem, hogy nem változtatunk a tervünkön, és nekivágunk az útnak. Meggondolatlanok nem leszünk. Az árakat csak azért kérdeztem, mert általában az útjainkon előnyben részesítjük a kártyás fizetést, viszont itt azt olvastam, hogy sok helyen még nem lehet. Ki kéne találni, hogy mennyi KM-t váltsunk. A Nyugatinál lehet két váltónál is. Eurót persze viszünk, de ha nem feltétlenül kell, duplán nem váltunk.
Igazad van a városnézéssel kapcsolatban, de, sajnos, olyan a munkahelyem, hogy tavasszal és ősszel csak néhány napra tudok szabadságra jönni. Így hozzá kellett szoknunk, hogy nyáron kell megnéznünk távolabbi városokat.
Köszönöm szépen a linket, megnézzük. Négy szállásunk lesz: 1. Banja Luka mellett 1 éj, onnan Jajce, Travnik;
3 éj Szarajevo, onnan Visoko és maga a város; 5 éj Neum, onnan Mostar, Blagaj, Pocitelj, Dubrovnik; 1 éj hazafelé a mesefalu megpihenésképpen Bijeljinaban, hogyne kelljen egyben levezetni a kb. 800km-t.
Azért Boszniában inkább ne legyetek vakmerőek. Az aknaveszély komoly, még pisilni sem megyünk bozótba, elhagyatott házba. Akkor sem, ha nem jelzi külön tábla a veszélyt. Józan ész, és imádni fogjátok.
Az 1. ponthoz kellene tudni, hogy miről tudsz már.
2. és 3. pont szerintem érdektelen. Olcsóbb mint itthon, ennyi biztos elég.
4. igen, de nem augusztusban. Városnézés augusztusban hülyeség, az tipikusan tavaszi, őszi program.
Nem írod merre lesztek? Igaz, hogy Bosznia nem olyan nagy ország, de gondolom nem autóban akarjátok tölteni a 11 napot. Viszonylag kevés szó esett itt az Una Nemzeti Parkról, így én azt javasolnám nagyon, ha nem lesztek túl messze tőle. Mi az idén már negyedszerre megyünk oda, nem véletlenül :)
Új vagyok a csoportban. Üdvözlök mindenkit. Becsületesen visszaolvastam ezt az évet, hogy ne kérdezzek olyat, amit már sokan sokszor. Az a benyomásom, hogy elsősorban az A-ból B-be eljutás a téma. Mivel én az anyósülésen szoktam helyet foglalni, ezért ezek a problémák (hál'istennek) nem engem érintenek. Augusztusban 11 napra megyünk Boszniába, szeretnénk minél többet látni és megtapasztalni abból a kultúrából. Nagyon megijedtem, mikor a hivatalos oldalakon riasztó közbiztonságra, aknamezőkre, halálos mérgű állatokra és nehéz útviszonyokra figyelmeztettek. ( Pokemin Go nem érint) Szállások már lefoglalva, változtatni már nem szeretnénk, meg egyébként is vakmerőek (vagy vakok) vagyunk. Szóval, irány Bosznia. Ami iránt érdeklődnék:
1. olyan különleges látnivaló vagy program, amit az obligát megnéznivalókon kívül esetleg ismertek
2. múzeumi, ill. látnivalók belépőinek átlagára,
3. idei éttermi árak,
4. Neumból érdemes-e 1 napra Dubrovnikba átmenni, vagy az kevés?
Ha valaki,vagy csoport Szarajevót,ill. a piramisokat akarja meglátogatni,akkor ajánlom figyelmetekbe Vég Zoli barátomat,aki ott él Szarajevóban! Szakavatott idegenvezető,és a piramisok egyik mindentudója!