Tudtok ajánlani villamossági szerelőt a IX. XIV. kerületekben vagy a belsőbb részeken legalábbis ne Bp. határában, egyszer csak megadta magát a Lacettiben a a klíma panel, se klíma se ablakfűtés semmi nem reagál... gondolom valami villanyász probléma lehet, valaki átélte már?
kínai elektronikai gyártás csodájába futottam bele. Elengedett forrasztás a telefontöltőben, ami rövidre zárta a szivargyújtót. Megforrasztva; bizti kicserélve és minden újra frankó.
Sziasztok! Esetleg tudna valaki segíteni? 1.6-os sw-hez kellene nekem fojtószelep potméter (2007-es, 80 kw). A "szerelőm" szerint nincs csak egyben a szelepházzal 80 ezerért.... Köszi
Egy Captivát vásároltam, de eléggé halott a topicja. Első embléma hiányzik róla, beszerzési forrást, bontót keresek hozzá. Minden segítséget megköszönök!
A HC-szintetikus olajok hidrokrakkolt olajok (ennek rövidítése a HC), ami azt jelenti, hogy ezek félszintetikus termékek. Az SHC a Synthetic HydroCarbon, azaz a szintetikus szénhidrogén kifejezés rövidítése, tehát ez a kategória teljesen szintetikus termékeket tartalmaz. A félszintetikus olajok valójában ásványi alapolajból készülnek, mégpedig olyanokból amelyeket különböző tulajdonság-javító eljárásokkal - jelen esetben ez a hidrokrakkolás - szintetikus-szerű tulajdonságokkal ruháznak fel. A teljesen szintetikus olajok viszont eleve szintetikus alapolajokból készülnek, ezeket pedig szintézissel állítják elő. A szintetikus olajok teljesítenek a legjobban, mind kenés, mind oxidációs- és hőstabilitás, mind motortisztaság és hőelvezetés tekintetében (gyakorlatilag minden szempontból). De az utóbbi években nagyon sokat fejlődtek a félszintetikus olajok, ezért már majdnem olyan jók mint a szintetikusok, és lényegesen olcsóbbak.
Azaz gyengébb minőségű mint a Q8.
Az elf és a Total is csak Syntehetic Technology...
Melyik a megfelelő olaj? Azt ne mondd, hogy a Mobil 1 rossz olaj. Eddig azt olvastam, hogy Castrolt ne, ezt ne azt ne. A totál az elf (kb azonos, lehet a gyártó is azonos) és a q8. Nem csak az ár érték arány érdekel, de nem is az hogy valaki melyiket tudja jó áron beszerezni és jó haszonkulccsal eladni.