Tudom, hogy az ár/érték arány tekintetében nem rossz az AF. Ezért vettem én is náluk, és nem másnál a lakásomat.
Bízom bennük, de gondolom, még Te sem láttad azt a zárolt betétszámlát (hogy valóban zárolt-e). Szépeket írni meg én is tudok...Na de nem akarok itt a pesszimizmus pesszimizmusa lenni, csak tényleg lehet hallani-látni befuccsolt építkezéseket itt-ott-amott.
Apropó a biztonság: nálam ez a probléma merült fel legelsőként. A múltkorában a leendő házunknál sétálgatva azt tapasztaltam, hogy a munkások között van nem magyar származású (vmilyen szláv nyelven üvöltött a mobiljába) is. Már ekkor felötlött bennem, hogy nem lenne vmi jó dolog, ha újonnan vásárolt háztartási eszközeim, értéktárgyaim közvetlenül a költözés után Ártánd vagy vmilyen hasonló irányba távoznának kis hazámból (értsd: a munkások beköltözés után szépen kirámolnák a lakásomat egy másolt kulccsal-mert a mostani lakhelyemen ez megtörtént!!!)
Szerintem egy bejárati kamerás figyelőrendszer telepítésével kellene indítani az Ikon-házbeli életünket. Erre nem szabad sajnálni a pénzt!!
Nem tudom, lesz-e valamikor előrehozott lakóközgyűlés, de ha igen, feltétlenül fel kell vetni ezt a dolgot. Mert ugye szép ház, új ház-ezt nem csak mi, de a betörők, tolvajok, rablók is tutira fel fogják fedezni. Sőt, lehet, hogy már a rablás tervein dolgoznak... :))
Ilyen áron nincs jobb cég. Az építkezés -- úgy tűnik - ütemesen és rendezetten halad, különösen, hogy ilyen kedvező az időjárás. (Nem vagyok szakértő.)
Nézd meg a szerződést, az van benne, hogy a vételár elkülönített számlára megy, tehát csak átadás után jut pénzéhez az Angyalföldi, addig hitelből építkezik. Azaz a pénz nem fogyhat el, és pénzünk sem veszhet el.
A kivitelezés minősége? Na, ettől én is rettegek, ezért is veszünk fel az átvételhez műszaki ellenőrt. Még a legjobb szakik is hajlamosak "egyszerűsíteni"... DE, eddig csak az első építkezésüknél volt komolyabb (hangszigetelési) gond, azóta nem, késésbe meg sosem estek. Amennyire tudom.
Jut eszembe, a biztonságra is kell majd áldozni. Már ha ismerjük majd a meglévő elemeket. Nem szeretnénk, ha szórólapozók és késügynökök járkálnának a lépcsőházban...
Ugyancsak érdekes kérdés, a kert felöli oldal védelme, mert nem tudom a többi telektől mi fogja elhatárolni. Vagy pusztán az is elég, hogy magasabban lesz? És akkor arra kell ugyelni, hogy ne lehessen leesni, még félig készakarva sem.
Nézhetünk bevételi forrás után is. Pl. homlokzatra természetesen nem, de pl. liftben lehet hirdetőtábla. Ha elviseljük.
Valaki tudja, hogy a közös területeket ki veszi át? Műszakilag. Mert ugye mindenki saját belátása szerint veszi át a kuckóját (mi szakemberrel, jobb előbb fizetni keveset, mint utólag sokat), de mi van a lépcsőházzal, kerttel, lifttel, kazánházzal, tetőtérrel (ha van)? Biztos van ennek valami rendszere. Hogy van ez?
Nagyon jó, hogy ilyen tettrekész vagy, s már a beköltözés utáni teendőkön gondolkozol.
Ez a jó szakemberek közhírré tevése nekem is tetszik, sőt, akár már itt , ezen a fórumon is fel lehetne őket sorakoztatni. mert ugyebár a mesteremberek keresése nem a beköltözés után, hanem jóval előtte esedékes.
De igazából azt is el kell hogy mondjam, engem egyelőre jobban izgat, hogy valóban felépül-e a házunk (azért hallott már az ember ezt-azt becsődölt építkezésekről, na meg ugyebár egyelőre mindőnk lakása jelzáloggal terhelt), úgy épül-e fel, ahogy mi azt a tervrajzon láttuk (lakás-, szobaméret, elrendezés, stb.), tényleg kifogástalan és első osztályú lesz- e a méregdrága áron megvásárolt fürdőszoba és konyha (értsd: csempe, konyhabútor, háztartási eszközök), ugyanis ezekért, kimondva-kimondatlanul mindenki (még a felár nélküliek is az árba beépítve) szép kis summát fizet. Ja, és hogy időben felépül-e... Bár, ahogy a mostani állapotokat elnézem, nem tökölnek a fiúk...
Hát mi már túl vagyunk a hitelezési hercehurcán a Raiffeisen-nél!:-( Tapasztalat! ne nagyon bizz abban, hogy vissza hívnak! Nálunk az volt, hogy állandóan nekünk kelett keresni a Hitelügyintézőnket! Arról nem is beszélve, hogy sok hülyeséget akartak tőlünk kérni meg volt némi egyéb problémájuk is de az egész ügyintézést kb. a nyár végén kezdtük és december közepén végeztünk vele! A legjobban az akasztott ki amikor jegyzői igazolást akartak a megelőlegezett szociálpolitikai támogatáshoz! Mit igazoljon le a jegyző? Azt hogy lehet gyerekem???? Ez eltartott egy darabig mire felfogták, hogy ilyen igazolást a jegyzőnk nem fog nekik kiadni!:-) De még volt pár apróbb macera velük ami nagyon elhúzta dolgokat. Pl. nem tudnak egy rendes szerződést megírni! Nagyon oda kell figyelni, hogy az adatok mindenhol jól legyenek mert nálunk a szerződés előlapján és a belsejében más hitelösszeg szerepelt, stb..
Az új társasház életéről gondolzva jutott eszembe:
- hirdetőtábla minden lépcsőházban
* itt jegyezzük fel a megbízható szakembereket is, marha nehéz találni
Akinek van megbízható és kipróbált burkolója, festője, asztalosa, villanyszerelője, vízvezetékszerelője, konyhaépítője, építésze, lakberendezője stb. az tegye közzé itt a fórumon.
Mi a Maestro Design Stúdió Építésziroda segítségét vettük igénybe, nagyon hasznos. Precíz, ötletes munka és korrekt kapcsolat. A weboldaluk is árulkodik róluk: áttekinthető, rendkívül szép és informatív, aki csak ötleteket akar, annak is ajánlom. (Talán az is érthető lesz, miért nem elég egy tervező program.)
- internetes fórum (bár lehet, hogy a házkezelő cég csinál majd ilyet)
- külön doboz a hirdetési újságoknak, az ajtón kívül
- szeletív szemétgyűjtés:
+ kérjünk az önk.-tól (vagy akitől kell) konténereket, vagy ha ez nem megy, legalább azokat a piros, oszlopszerű papírgyűjtőket, melyeket több felé láttam)
- a lépcsőházakban a heti és havilapokat elolvasás után kitehetnénk egy polcra, hogy mások is hozzájussanak (magam a HVG-vel járulok hozzá), és innét kerülnénke csak a papírhulladék gyűjtőkbe
A legjobb az elején jó útba indítani a házat. További ötletek?!
Az igénylőlap kitöltése sem volt piskóta, de azóta tudom, hogy a neheze csak utána jön.Ráfázen-ékkel szerződünk, karácsony előtt meg is jött az értesítő, hogy 30 napon belül keressük fel az illletékes irodát (gőzünk sem volt melyik az) a szerződés megkötése céljából, elmulasztása esetén irgum-burgum, visszaazegész és egyéb szankciók. A levélben sem egy telefonszám, sem egy cím, sem hivatkozási szám (a központi számon nem tudnak segíteni). Lakásépítőéknél beteg az ügyintézőnk, de harmadik körben szereztem egy telefonszámot egy igazi banki contactperson-höz. Kezemet tördelve hívom emberünket, nehogy kicsússzak a határidőből (hideg veríték, gyomorgörcs). Jó hír: benn vagyuk a rendszerben, rossz hír: fogalma sincs miért nem adták még át neki kollégái a szerződést, de ne aggódjunk, ha előkerül majd ő keres telefonon. Nemsokára lejár a határidő, de remélem a csúszás miatt nem bennünket fognak hibáztatni, neadjisten visszamondani az ajánlatukat.
Sajnos így nem valószínű, hogy spórpolsz.
Egyszerűbb esetekre felesleges a program, bonyolultabb esetekhez meg nem ismeri eléggé az emberfia.
De igazából azért kell a tervező, mert ő ért a tervezéshez, a szakismeret és a tapasztalat az, amire szükség van. A program csak a papírra vetést könnyíti meg, ötletet csak igen keveset adhat. Arról nem is beszélve, hogy tapasztalat hiányában a legnagyobb hülyeséget is megrajzolja.
Kedves Véső!
Nincs mit! :-) Szerintem is jó most megbeszélni a dolgokat! Erre való a forum, hogy ami kérdés felmerül az emberben azt feltegye hátha már valaki megnézte vagy tudróla és már meg is van a válasz és nem kell tovább tépelődni!:-)
Bocs, hogy kívülállóként belepofázok, de a http://www.kitchendraw.hu/downloadcheck.asp oldalról letölthető egy jó kis konyhatervező program. Némi ügyességgel meg lehet tervezni a konyhát és akkor a tervezés árát meg lehet spórolni.
Köszi, hogy utánanéztél a redőny-ügynek. Így már én is megnyugodtam.
Tudod, az egészséges kétkedés bennem van, meg szerintem az a jó, ha felvetjük a problémákat, mert ha már áll a ház és teljesen készen van, akkor már hiába jártatom (jártatjuk) a szánkat a problémák miatt...
Sziasztok Lakótársak!
Elvileg rejtett redőny tokok kerültek az ablakok fölé! Amikor legutoljára kint voltam megtekinteni a helyszínt úgy láttam, hogy azok is kerültek beépítésre és majd a külső (remélhetőleg) hőszigetelő vakolat fogja végleg eltüntetni a most szépen kidudorodó redőny tokokat! Legalábbis szerintem! :-)
Ma jártam az épülő Házunknál, örömmel konstatáltam, hogy már az ablakokat a második emeleten is berakták.
Azt is látom, hogy a redőnytartók az ablakok felett is a helyére kerültek.
Kérdés: ezek a redőnytároló dobozok az ablakok és ajtók felett (sajna nem jut most eszembe a pontos nevük) bújtatottak lesznek, vagy úgy fognak díszelegni az ablakaink felett, ahogy most látjuk.
Ugyanis a műszaki módosításon azt mondták, hogy bújtatottak lesznek, na meg esztétikailag is ízlésesebb, ha nem látszik az a nagy doboz.
Megnéztem a műszaki tervem, de abban szó sem esik ilyesmiről (szóval ha így maradnak, nincs lehetőség reklamációra).
Ha vki a Házunk környékén jár, legyen szíves szemügyre venni Lakásaink eme ékes darabját, és megosztani eme fórumon, hogy milyen típusúnak véli kategorizálni (bújtatott avagy nem).
Előre is köszönöm.
U.i.: Egyébként mindenkinek ajánlom (ellenőrzés végett) egyszerű felszínszámítási módszerekkel a saját lakásának csempeigényét kiszámolni (feltéve ha rendelt feláras csempét), mert az AF szeret bőségesen számolni (a hulladékon felül is). Nekem legalábbis ez a negatív tapasztalatom... Egyéb dolgokban tényleg korrektek és segítőkészek, ez a karácsonyi üdvözlőlap is nagyon kedves gesztus volt tőlük. Gondolom, Ti is kaptatok.
Eleinte nekem is azt mondták, hogy 265 (hová lett a 2 centi, hisz értelemszerűen mindig burkolt magasságról kéne beszélni), de minap a műszaki egyeztetésen meg azt, hogy csak 260. Ez nagy fejfájást okozott, mert nálunk mint 180 felettieknél minden centi számít. Még szerencse, hogy middle size cilindert rendeltem! :-)
Amúgy csupa jó tapasztalataink vannak, a beszerelendő cuccok is jó minőségűek lesznek. Ha a kivitelezés is olyan, mint eddig az ügyfélszolgálat, akkor... Hát, jó lenne!
Én csak most fedeztem fel ezt a fórumot, de ezúton üdvözlök mindenkit.
Magam is a ház C.III-dik szintjén leszek tulajdonos, ahogy olvasom, többen is vannak a C épületből itt regisztrálva.
Örülök, hogy megindult egy ilyen fórum, ahol kicserélhetjük tapasztalatainkat, megoszthatjuk problémáinkat a házzal kapcsolatban. Nekem is vannak, így túlon túl a novemberi műszaki egyeztetésen. Ilyen is meg olyan is...
Ezúton kívánok én is minden jelenlévőnek Kellemes Ünnepeket, Sikeres Új Évet, na és persze szerencsés beköltözést (bár az még picit odébb van).
Kedves Sorstárs! :-)
Mi is hasonlót szeretnénk. Azt vedd figyelembe, hogy íves falakat nem vállalnak, és a falak áthelyezését is nehezen viselik. De egyébként segítőkészek.
Az elképzelésed szerinti konyha építése (kiindulva abból, amit adnak) igencsak drága lenne velük. Ne faélazzataok, hanem bútorból építsétek a parapettet, olcsóbb, könyebb változtatni. Bár a jótállás és a minőségi, határidőre elvégzett munka így könnyebben elvárható és követelhető. Mi ezt nem tudjuk megfizetni.
Viszont mindenképpen terveztessétek meg, mert a kis helyen centiken múlhat a jó elhelyezés. És ezzel megelőzhető, hogy a rosszhelyre tett kiállásokat (szellőző, szennyvíz különösen kényes kérdés) a konyhaépítőnek kelljen arrébb tennie (jó sok pénzért). Egy ilyen konyhaterv (szerintem) jó tervezőnél br. 50-80 E Ft.
Én a hajrában most veszek lakást az Ikonban, így még műszaki egyeztetés előtt állok. Az amerikai konyhát szeretném egy kicsit "leválasztani" a nappalitól, ezért szeretném pulttal félig körbevenni, amihez egy parapet falat (ha jól tudom így mondják a derékig érő falat :-) ) szeretnék csináltatni. Kért már valaki hasonlót? Van valami tippetek arra, hogy mennyibe kerülhet egy ilyen módosítás? Érdemes a konyhabútorosokkal készre csináltatni ezt is, vagy jobban járok ha magam intézem a pult részt?
Van valakinek tapasztalata más projekteknél az Angyalföldi által biztosított közös képviseletről? Ugye a ház átadása után 3 évig ők biztosítják a közös képvisetet, ami elméletileg jó dolog, de engem a gyakorlat is érdekelne :-) Tesóm most költözött egy lakóparkba, ahol nagy viharok voltak az építettő, és a közös képviselő egymásramutogatása miatt...
A mélyöblítésűben (amerikai stílus) a végtermék a vízbe esik, a síköblítésűben (ez a régi típus) egy vízszintes részre. Megjegyzem van ferde is, de minek? Minket is felbosszantott a 15 ezres felár.
A fehér fal logikus, mert a várható épületmozgások miatt a repedezés szinte biztos. 1 év után a folyamat leáll, akkor érdemes csak színre festeni. Így legalább a légkondi csövezése sem gond, hiszen egy év múlva lesz csak festés.
Nincs ismerősötök a Hírközlési Felügyeletnél?Kellene egy fotó a belső udvarról!:))
A közlekedőhöz sikerült kiválasztanunk egy olyan járólapot, amit a kopásállósága miatt nem engednek feltenni, ezen kívül azonban sikeres volt a műszaki egyeztetés.
Továbbra is rejtély, hogy miért került több mint 10 ezerrel többe a laposöblítésű WC..Elfogadták viszont forradalmi válaszfal megoldásomat (no üvegtégla), igaz, hogy szintén borsos felárért. A sütő alatti rekesz +5500 lett volna, de a keretünk tartása végett lemondtam róla. Lehet, hogy senkinek sem új az info, de falfestést továbbra sem vállalnak a falak lassabb száradása miatt, a fehérre természetesen garancia van. Műegyeztetés részünkről letudva.
Kipróbáltam:
A program futtatásához az ajánlott számítógépes konfiguráció: PII Celeron 300 MHz, 64 MB RAM, true color SVGA video kártya, 1024*768 felbontás, 500 MB szabad tárterület. Valóban jobb ennél erősebb gép, mert az enyém alig bikább, és a látványtervek készsítése már egy szaniter beillesztése után 10-20 mp.
Bármilyen sokszögű fürdő csempézhető, de az ajtó kihagyását nem találtam benne. A gyár szaniterei, és ha jól vettem ki, előtétfalak, padkák is beilleszthetők. Kiszámolja a csempeigényt, típusonként. Fugaméret állítható, de - micsoda badarság - csak a csempézés előtt. A felhasználói felület, egyébként kissé őrjítő, de meg lehet szokni. Meghát, nem tudok jobbat! (A szanitereket, csempéket adó ENBÉ Kft.-nél is hasonló programmal segítenek választani.)
Ja, a letöltött zip-ben egy iso fájl van, amit vagy közvetlenül CD-re írunk, vagy kicsomagolunk, amire a WINRaR alkalmas pl., és utána telepítjük. Van egy 10 Mb-s frissítés is hozzá, azt is le kell szedni.
Most a csempézést járjuk körbe. A felajánlott csempék nagyon egyhangúak, és alig van megtekinthető alternatíva a boltban. Tehát, gondoltuk, veszünk máshol.
Ehhez jó segítség a Zalakerámia Térvarázs programja, mely 147 Mb, de tartalmazza a teljes kínálatukat is. Igaz, állítólag más csempéket nem fogad be. Még nem próbáltam ki, kíváncsi vagyok, hátha meg lehet erőszakolni!
mi kulfoldrol kovetjuk az Ikonhaz felepuleset, a C. lph. III. emeleten vettunk lakast. Ha valaki keszitett fotokat a konyhabutor-, parketta- es csempemintakrol, orommel vennenk ha megosztana velunk.