Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2004.12.25 0 0 57
1. magyar nyelvű op. rendszer nincs, de magyar gépkönyvet kellett kapni hozzá.
2. dinamikus billentés kikapcsolása: Global menü - Velocity curve = 1
3. a szokásos módon az R és az L kimenetből kell kihozni a jelet. Nem baj, ha sztero dugók vannak, csak jól legyenek bekötve! (Test: árnyékolás, csúcs: jelvezeték)
Előzmény: A Borg (56)
A Borg Creative Commons License 2004.12.25 0 0 56
Üdv ! Igaz nem ide tartozik 100%-ig a kérdésem de talán itt kapok igazán jó választ rá ! Vettem egy Korg PA 50-es szintit. Sík hülye vagyok hozzá, bár nem is én fogom használni hanem az édesapám. Elvégre neki vettem karácsonyra. Tőlem várja a megoldásokat. 3 kérdésem lenne: Létezik e hozzá magyar nyelvű OPrendszer ? Kikapcsolhatók e a nyomásérzékelős billenytűk ? (ha lenyomom a max. hangot szeretném egyből) Hátul a Output kimenetbe milyen dugó szükséges ? (Hi-fi erősítővel való összekötéshez) Mi összedugtuk Jackdugóval de búgott tőle a hangszer hangfalai. Gondolom az lehet a baj, hogy a dugó stereo volt és nem mono.Persze lehet, hogy nagy baromságot mondok. Remélem ilyesmivel nem tudom kinyírni a gépeket ugye ? Elvégre az a búgás nem jelenthet jót. Előre is köszönöm válaszaitokat !!!! Üdv : Zoli.
rolika01 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 55

Sziasztok!

ELADÓ egy ROLAND RD 700-as zongora, 18 hónapos, kitűnő állapotban.

Irányár: 330.000 Ft

Érdeklődni lehet a 06-30-343-9007- es telefonszámon vagy e-maileteket várom a

roland2020@freemail.hu-ra.

Human Positive Creative Commons License 2004.12.01 0 0 54
Alig két hónapos, garanciális, kizárólag otthon használt M-Audio Keystation Pro 88, kalapácsmechanikás, 88 billentyûs masterkeyboard és MIDI kontroller eladó. Programozható kontrollerek: 24 tekerô, 22 gomb, 9 tolópoti. 4 zóna. Live-act barát kezelés! MIDI és USB csatlakozás számítógéppel. 2 MIDI kimenet, 2 pedál bemenet. Ajándék adapterrel. Ár: 140.000,- Ft. Érdeklôdni: 0620-571-8844
kutykurutty Creative Commons License 2004.11.29 0 0 53
Sajnos meg mindig nem allok megfeleloen anyagilag,
de a Metroban lehet most kapni yamaha ....
talan ydp-113, vagy hasonlo markaju zongorat (netto 150 valamennyi),
eleg jo reviewkat olvastam rola, de a hangjat nem tudom, milyen.

http://www.musiciansbuy.com/mb/item.asp?ic=YDP113KIT&k=t

o az, a kepre kattintva bejon szep nagyban.
Nincs valakinek kolcson penze ? :)
kutykurutty Creative Commons License 2004.11.17 0 0 52
Es valaki probalta is ezt a programot ?
Nekem ugy szetfagy (az analog verzio), amikor beallitom, hogy a live legyen a
midi bemenet, mint a szel.
Probaltam megszivatni, hogy felraktam egy ilyen virtualis device-ot (nem azt, amit
ok ajanlottak, mert az nekem nem akart felmenni xp ala), de az sem segitett,
abban a pillanatban, amikor neki a live kepbe kerult igy vagy ugy, szetszallt.
Előzmény: Szatyi (50)
ZE Creative Commons License 2004.11.15 0 0 51
Ja, a Logic-ból már nincs wendózos verzió (hogy az a &@#!%xq!), úgyhogy muszáj volt valami mást mellérakni...

A Cubase egyértelműen jobb, mint a Logic Fun, amit még mi kaptunk a billentyűhöz, (esetleg rákérdezek, hogy egy cserében benne volnának-e...), mivel jelenleg Roland XV-2020/SRX-02 -ra van dugva a billentyűzet, nem igazán problémás, hogy a PC-n mit lehet, és mit nem lehet megcsinálni :)

Előzmény: Szatyi (50)
Szatyi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 50

ZE: úgy tűnik, valaki már megelőzött, és megítra a szoftvert. Ha valait érdekel még a dolog, akkor megtalálja itt. A figurák még kontrollert is építettek hozzá. Szerintem ha lesz egy kis időm megpróbálom utánnuk csinálni.

A fatar billentyűkhöz cubasis VST-t adnak most, szoftver szintiket abba is töltögethetsz.

Előzmény: ZE (48)
ZE Creative Commons License 2004.11.12 0 0 49
Az EM-100 helyett egy PC valamilyen normális low-latency hangkártyával, meg jófajta szoftszintivel. Nem jössz ki 40-ből, ha nincs még géped, ez tény, viszont a hangja az tutibb lesz -- és teljesen a kezedben lesz a hangzás. (A Fatar-okhoz adnak valamilyen Logic verziót, az szépen műx szoftszintivel is, ha jó hangkártyád (értsd low latency) van. Minimum SB-Live)
Előzmény: abundas (46)
ZE Creative Commons License 2004.11.12 0 0 48
A MIDI az egy soros digit. jelfolyam, az analóg potit meg egy A/D olvassa le...

Viszont a wendózodban tudod kezelni az analóg bemeneteket, mint jojstick-ot, és ha írsz olyan progit, ami olvassa a jojstick pozícióját, és vezérel valamilyen szofszintit, más közel vagy a megoldáshoz...
Előzmény: Szatyi (47)
Szatyi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 47

Az EM-100-as hangmodul hangjáról, és az ezzel kapcsolatos elvárásokról: A modulban 4Mbyte ROM van. Ezen tárol 128 hangszínt. Ennyi. Mondjuk a dobozon lévő reklámszöveg sem állít mást: "The easyest way to have sounds." A Steinberg the Grand c. VSTi zongorája a másik véglet. 2GB egy hangszin.

Kérdésem is lenne: A hajlító ill. modulációs kereket lehet midi kontrollerként használni, funkcióhoz rendelni valahogy? (wah pedál) Illetve game portra kötött analóg potikat, pl pedál, joystick fel lehet-e használni ilyen célra.

abundas Creative Commons License 2004.11.05 0 0 46

Sziasztok!

Vennék nemsokára egy Digitális Zongorát. Edddig szóba jövőnek tartom a Fatar (990 Xp-t, vagy a 880 Pro). Ha vki még tudna hasonló árfekvésben lévő digitális zongorát, de ne olyan játék szereket mint pl.: Casio Px100, az szóljon.

És amit ezekhez a Fatarokhoz adnak hangmodult az eléggé gyengécske... Em-100

Vki tudna max 40ezer forint értékben hangmodult ajánlani? Nem kell egy csúgy profi, mert ha lenne rá keretem akkor szívesen megvenném pl. a Kurzweil hangmodult is...

Válaszokat előre is köszönöm

RoBee Creative Commons License 2004.10.21 0 0 45
Egyébként a Cubase szól? Pl. ha WAV-ot töltesz be. Mert ha nem, akkor Options/VST Multitrack/ASIO Control Panel, s ellenőrizd, minden okés-e.
Előzmény: kutykurutty (44)
kutykurutty Creative Commons License 2004.10.18 0 0 44
Ide irok, bar lehet, hogy van erre jobb topik is itt, de itt eddig segitokesz emberek fordultak meg, es igazabol reszemrol a temahoz kapcsolodik.
Toltogettem le mindenfele hangszereket, zongorakat, ilyen VSTi rendszerben,
amit Cubase-ben probaltam volna meg megszolaltatni - sikertelenul.
Nem vagyok egy nagy midi-guru, meg igazabol kicsi se :)
Addig eljutottam, hogy egy savra ki tudtam valasztani egy ilyen hangszert, de megszolalni azt aztan nem akart semmi penzert.
Kell ott meg valamit pluszt kavarni, vagy csak en vagyok a hulye ? :)
kutykurutty Creative Commons License 2004.10.02 0 0 43
De egyebkent a lenti oldalon akcio is van altalaban is, eppen egy 10-essel olcsobb
a 880, mint altalaban. Rohannek is venni, de most eppen sajnos nem ugy allok...
ZE Creative Commons License 2004.09.30 0 0 42
No igen... a párom tanítványai között van olyan, aki MM-ban vett Casio-n gyakorol, aztán a suliban meg csak szenved; az akciós cucc viszont ár/teljesítmény figyelembe vételével kompromisszumos megoldásnak jó; ha viszont van otthon egy PC, akkor az EM-100-at szerintem nem szabad megvenni, annyiért igen jó hangú hangkártyát lehet kapni...

Előzmény: SumQuiSum (41)
SumQuiSum Creative Commons License 2004.09.30 0 0 41
Köszi szépen, de a hangszervásárlók figyelmébe ajánlottam csak, jómagamnak hozzáférésem van Korg Tritonhoz, SP300ashoz és egy Steinway hangversenyzongorához is:) A lentebbi kütyüt csak mint _lehetséges_ kompromisszumot írtam, mert nem is kerül sokba és nem egy Casio a Mediamarktból :) A hangkütyü fos? _Arra_ jó, hogy a gyerek elsüssfelnapoljon vele egy másfél évet...
Előzmény: ZE (38)
lukylac Creative Commons License 2004.09.30 0 0 40

Üdv zongisok!

Előttem már felszólalt egy Úriember, aki a P-120-as Yamahát ajánlotta. Nos én csak erősíteni tudom a véleményét. Nekem egy P-90-es Yamahám van és minden szempontból tökéletesen megfelel. Nem zsúfoltak bele rengeteg hangszínt, visziont ami benne van az minőségi (többek között a 3 rétegű zongora hangszinek). A billentyűzete számomra tökéletes. Nehezebb, mint a Korg, vagy Roland digit zongiké, de sokkal jobban játszható, köszönhetően a Yamaha saját kalapácsmechanikájának, a Korg, Roland mind a Fatartól kap kalapácsmechanikát...

Kb. fél éve én is jártam a hangszerboltokat, és a számomra elérhető árkategóriájú hangszerek közül kipróbáltam jónéhányat (Korg SP család, Roland RD-170, Fatar SL-880 Pro, 990 XP stb.). Azóta még lejjebb mentek az árak, aki nagyon ragaszkodik a mesterbillentyűs megoldáshoz annak az SL880 Pro-ra hívnám fel a figyelmét. Tudásban jobb mint a 990 XP, az utóbbin érintés érzékenyég állításra sincs lehetőség, eléggé lebutították a 880 Pro hoz képest. Viszont engem a hangszinekkel felvértezett zongorák győztek meg. Érdemes végigjárni pár hangszerboltot, és levonni a következtetéseket.

ZE Creative Commons License 2004.09.28 0 0 39
Nekem pl. kell split mód, azaz a bill. bal és jobb felén (diák és tanár) ugyanaz szóljon. Ezt tudja a Kurzweil? Sok egyéb ilyen "apróság" van, amit pl. a JV 1010 azonos vagy kedvezőbb áron tud...
Előzmény: akapuli (34)
ZE Creative Commons License 2004.09.28 0 0 38
Vigyázz vele: Ez _könnyített_ kalapácsmechanikás, közelebb áll a billentése a szintikhez, mint a zongorákhoz. Ráadásul ebbe a csomagban az EM-100 "hangmodul" (ami 25E Ft, és egy rakás... inkább nem mondom micsida, de nekem nagyon bántotta a (bot)fülemet...) van belerakva, amit -szerintem- nem szabad megvenni.

Annál már egy "sima" SB Live-val felszerszámozott PC meg egy normális soundfont is nagyságrendileg szebb hangot ad.

A 990 XP SA cirka 40-nel drágább, viszont ha nem veszed meg az EM-100 modult, és a PC-det használod hangkeltésre, akkor 15-20 E ft körüli plusszal igen jó hangú és billentésű hangszered lesz.

Minden puding próbája az evés: El kell menni, ki kell próbálni, meg kell hallgatni... (Persze, én beszélek, aki meghallgattás nélkül bökött rá a Roland XV-2020 hangmodulra, hogy az köll... Persze nem bántuk meg...)
Előzmény: SumQuiSum (37)
SumQuiSum Creative Commons License 2004.09.28 0 0 37
Szervusztok!

Találtam egy megoldásgyanús dolgot :)

http://www.absolute.hu/?newsid=432
nrb Creative Commons License 2004.09.28 0 0 36
Ha még nem történt meg a vásárlás, és van otthon számítógép is, lenne egy javaslatom (nálam is előjött tíz éve ugyanez a probléma).
Lehet kapni Fatar Midi Masterkeyboardot kb. 150ezer bruttóért, ez súlyozott kalapácsmechanikás, 88 normál méretű billentyűvel. Gyakorlatilag zongora. Viszont nincs benne hangmodul.
ÁM!!!
Ha a PC-be beteszel egy 5.000 forintos SB-Live hangkátyát, akkor rögtön lesz egy elég jó hangmodulod, ráadásul ha nagyon finnyás vagy a zongorahangra, akkor simán lecserélheted a "hangleíró file-t" (soundfont - *.sf2, *.sbk), és olyan zongorahangot (meg minden mást) keversz, amilyet óhajtasz.
Egy kb. 25ezer forintos Creative hangfallal (még az én vájt audiophile fülemnek is) elfogadhatóan szól ahhoz, hogy az ember zongorázzon.
Ez az egész cucc (ha a PC egyébként már megvan, márpedig gondolom megvan) kijön 200ezer brutto alatt, és nem jársz úgy vele, mint egy pianínóval, hogy 3-5 évente - vagy minden nagyobb mozgatás után - hangoltatni kell, 10 év alatt szétszárad a fája szárazabb (lakótelepi) lakásban... (És még tárolni is könnyebb, mert esetleg el lehet tenni egy dobozban a szekrény vagy az ágy alá.)

Nekünk tökéletesen bevált. 10 éve használjuk (én magam is játszom néha, én is tanultam 12 évig zongorázni).
Előzmény: Ildi65 (30)
ZE Creative Commons License 2004.09.23 0 0 35
Azért az árért pl. egy Roland JV-1010 is megkapható, és az speciel bővíthető... Mindegy, 100 fölötti hangmodul out of budget, tippem szerint; Az meg, hogy 300 Euroért valaki egy Roland XV-2020-at kifogjon az eBay-en... az tudom, kivételes szerencse... :-))

Előzmény: akapuli (34)
akapuli Creative Commons License 2004.09.22 0 0 34
sziasztok! en ugyan ujrakezdo zongorazo vagyok, de azert a fulem jo :-) csak ajanlani tudom a kurzweil me-1-et. nem annyira editalhato? ki ne sz*rja le, mit kell egyaltalan "editalni" egy zongorahangszinen? ebben sok hang van, zongorabol kb. 20, rhodes kb 10, wurlitzer 8, es van egy kedvencem, amit igy senki sem csinalt meg meg a clavinet. sajnos a billentyuzetem nem kalapacsos, de nyomaserzekeny.
makemusic Creative Commons License 2004.09.16 0 0 33

Most a BNV ideje alatt (szept. 19-ig) a Yamaha cuccok 25% kedvezménnyel kaphatók. Gondolom, a többiek is akcióznak. Sajna, egy jobb hangszer még így is out-of-budget, mert a legkisebb digit zongora most 255e Ft (Clavinova CLP-115), és hol van ez egy átlagos pianínóhoz képest?
Nem lehet olcsón megúszni!!!

Keress inkább egy használt pianínót, akkor a kölök nem rontja el rögtön az elején (és véglegesen) a kéztartását, na meg a tanár is meg fog nyugodni.
Alaposan utánajártam a dolgoknak, mert nekem most két lányom startolt neki komolyan a billentyűknek. Használható cseh és német pianínót már meg lehet szerezni 300e-től - akkor meg minek a gyenge digitális utánzat?
Ha meg sokallod, küldd a kiscsajt inkább furulyázni. :)

ZE Creative Commons License 2004.09.15 0 0 32
A MIDI Adok-veszek rovatban hirdetnek 103.000 Ft-ért egy Fatar SL-880 keyboardot.
ZE Creative Commons License 2004.09.15 0 0 31
HA _zongizni_ szeretne, akkor nehéz ügy, mert az olcsó szintibillentyűzetek teljesen más dinamikát, billentést igényelnek, mint az "igazi" zongorák/pianinók. Ezeket megközelíteni súlyozott kalapácsmechanikás billentyűzettel lehet, ha mindenképp elektronikus hangszerben gondolkodtok. Ezek azonban (full méretű bill.) nem olcsók, 100-150 ropi körüli árban kezdődnek. Ennyiért viszont egy még használható állapotban lévő bécsi mechanikás zongit is lehet kapni.

Kezdésnek _semmiképp_ nem javasolt a midibillentyűzet, mert utána (meg a zeneiskolában) sokat fog szenvedni a normál zongin, úgy technikailag, mint "erőnlétileg".

Ildi65 Creative Commons License 2004.09.15 0 0 30

Sziasztok!

Lenne egy abszolut lamer kérdésem.

Adva van egy 7 éves kiscsaj, aki zongorázni szeretne. Adva van egy majdnem üres bukszájú szülőpár és van egy számítógép. Mi kell ahhoz, (teljesen szájbarágósan leírva, ha lehet), hogy a kiscsajnak ne kelljen pianínót venni és ócsón megússzák a szülők a zongorázgatást?

Bárminemű hasznos infót nagyon megköszönnénk:))

ZE Creative Commons License 2004.09.12 0 0 29
Az "önszorgalomból"-t nem hinném, az viszont lehet, hogy sokan khm. toszogatták őket, hogy XP/2k alatt is szeretnének valamit használni, ha már a teljes Win-es vonal "abandonware" lett...

Pedig lenne ember, aki tudva és vállava ezt (ti. no support, no bugfix, no next release), megvenné az 5.valamit Win alá, és nem warez sw-rel nyomulna...
Mindegy, nekünk elég a 4.8, illetve most próbálgatom a Quartz AudioMaster Freeware verzióját.

Előzmény: MidiTom (28)
MidiTom Creative Commons License 2004.09.12 0 0 28
Igen, és ez is újdonság, sokáig a 4.7 volt fent. Úgylátszik a nép igényelte, hogy legyen ilyen verzió. Vagy valamelyik fejlesztő önszorgalomból megoldotta :)
Előzmény: ZE (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!