Keresés

Részletes keresés

hági Creative Commons License 2007.03.18 0 0 11779

ok :))) állok elébe.

Előzmény: rendjel (11778)
rendjel Creative Commons License 2007.03.18 0 0 11778
Ecccccer csak szavadon foglak!:)))
Előzmény: hági (11748)
rendjel Creative Commons License 2007.03.18 0 0 11777

Pereeeeee!

Tegnap volt némi krusovice!

ALL IN!

Előzmény: pere1 (11772)
rendjel Creative Commons License 2007.03.18 0 0 11776

No azért annyira ne vedd a szívedre a dolgot. Hidd el itt mindenkinek van véleménye a politikiáról is, (nekem is) de elkerültük eddig mindíg e témát. Millió más dolog van, ezen csak nem fogunk vitázni, ha esetleg ellentétesek véletlenül az álláspontok:))) Ha belekezdenénk óhatatlanul eltűnne az eddigi gemütlich hangulat.

Persze Gombóc a főnök, és pardon, hogy helyette megnyilvánultam...

Előzmény: DivkA (11773)
pere1 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11775
Semmi gond,kiszolgálás azért még van,ne aggódj! :)))
Előzmény: DivkA (11773)
DivkA Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11774
Szia, nagyon szépen köszönöm a segítségedet :) ( jegyzeteltem :D )
Előzmény: detty21 (11753)
DivkA Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11773

nem politizáltam, csak éppen az ment a tvben hogy milyen idióták az emberek, elhiszem hogy nem vagyok szimpatikus, de senki nem mondta hogy nem lehet csak úgy akármiről/bármiről beszélgetni, én kérel elnézést.

Előzmény: rendjel (11746)
pere1 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11772
A téren egy saroképületben láttam egy cukrászdát,nagyjából ennyi a kairói süteményes élményem :))
Előzmény: Hannibalbarkas (11770)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11771

Aha, már látom!:-)

A Szíria topikon megfejtettem, hova lesz a keddi indulás.:-)

Előzmény: Hannibalbarkas (11769)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11770
Jól emlékszem, hogy a Talaat Harbon van egy piszok jó cukrászda?
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11769

Ez jó!:-)

Pont a Talaat Harb környékére szerettünk volna menni, egy kicsit távolabb a Tahrirtól és a Ramszesztől is, de mégsem a világ végére.:-)

Igaz, én a Layla, vagy mifene Hotel néztem ki a Talaat Harbon. Attól nem félek, hogy mindenhol telt ház lesdz, de jó, ha vannak pozitív tapasztalatok mindenféle szállásról.:-)

Ui: Mi lesz keddtől, ha nem titok?

HB

Előzmény: detty21 (11767)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.17 0 0 11768

Köszi pere!

Luxorban és Asszuánban elvileg még működnek azok a hotelek, amik beváltak legutóbb, Kairóban és Hurghadán akarunk szállást váltani. Persze Dahab sincs még kilőve. Ahogy magunkat ismerem, az útiterv még menet közben is sokat változhat...:-)

Előzmény: pere1 (11765)
detty21 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11767

ez lehet, de Pere tudta miről beszélek. :)) igen, a Mearmees Hotel. Csak arra vigyázz, hogy a belső folyosóra néző ablakon ne nézz ki!! :))

és lőn:

Meramees HOtel

32, SAbry Abo Alam St.,

Talaat Harb Sq. Cairo.

Tel: (202)396-2318

mail: meramees_hotel@hotmail.com

keresd Ash-t (ez egy srác), vagyis neki írd, hivatkozhatsz rám. (házaspár szőke kiskölökkel) biztos emlékszik kicsit beszéltünk arabul is, tudta hogy tanulok

A mi szobánk 100 LE volt 3 főre reggelivel, zuhanyozó volt a szobában, a wc mellette közös. Voltak olcsóbb szobák is, és igen, a dorm még olcsóbb

De szerintem igy is röhejes volt...főleg Párizshoz képest. :((

a reptér-belváros az visszafelé azt hiszem 70 LE volt, de azt Ash alkudta le nekünk. Viszont nem is oda vitt, ahova kellett... :( az elég gáz volt, erre figyelni is kell, hogy több reptér van!!!

tényleg van "hamburgeres", utolsó nap kb. 70 Ft-nak megfelelő LE-ért kajáltunk valamit ott.... huuuu elfelejtettem mit... Pere tudja ezt... (nem volt ott, csak ő szokta ezt mondani :)) megvan Kousherit (tésztás, rizses, csicseriborsós paradicsomos balhé)

bőrös nincs, viszont a mecset hangos!! én szóltam.. de ez csak reggel 5-kor gáz, de 1-2 nap után már fel sem ébredtünk, meg mondom, én imádom. igy mivel pont a tetejével egy magasságban voltunk legalább tisztán érthető volt mit, üvöltözik. (meg ne mondjátok a barátainknak, hogy ezt a szót használtam, mert megölnek - a helyes kifejezés: hívott imára. :)) pszt!! )

Mégegy hasznos dolog: ha 3 éjszakánál többet maradsz, ingyen reptéri transzfer van az árban!!!!!!!!!!!!!!!!!!(odafelé)  és ki is jöttek értünk tényleg!!!!

Előzmény: Hannibalbarkas (11764)
pere1 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11766
Én tuti megcsinálom még a Siwa-Bahaiyya-stb Luxor túrát.Talán jövőre,úgyis Egyptairrel készülök Ázsiába.
Előzmény: Hannibalbarkas (11763)
pere1 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11765
Kairo : King Tut Hostel,Meramais hotel a szobak kb 30 fonttól,dorm 20-tól
Dahab : nekem a Bishbishi Camp a nyerő,szoba 2o fonttol,de a Pingvint is ajanlom
Luxor : Valentin hotel, szobak atlagban 2o fonttól
Asszuan : Nubian Oasis Hotel ,szoba 20 fonttól
Előzmény: Hannibalbarkas (11764)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11764
Detty ajánlatában csak annyi volt a konkrétum, hogy a Tahrirtól 10 percre van. Ez még a Magicre is ráillik:-)))
Előzmény: pere1 (11762)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11763

A manóba! El ne felejtsd azt a kontaktot, még lehet hogy szükség lesz egy ilyen "járjuk be Egyiptom oázisait!" út szervezéséhez!:-) + Abydos. (Akkor már Denderát sem hagynám ki!) Ezt az utat is jó lenne egyszer bejárni!...

Erre mondtam valami hasonlót egy ismerősöm felvetésére, miszerint "Minek mentek Egyiptomba, hisz' ott már mindent láttatok!?", hogy annyi mindent nem láttunk, hogy még legalább 5x 6x vissza kéne menni, de akkor is csak karcolnánk a peremét!!!

Előzmény: pere1 (11761)
pere1 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11762
Detty ajánlata jó választás,én is voltam ott.És az utcában van egy nagyon jó "hamburgeres".Bőrmanufaktúra viszont nincs :))
Előzmény: Hannibalbarkas (11759)
pere1 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11761

Arra van egy címem ha érdekel,igaz még 2005 végén kaptam.Nem olcsó,de nagyon jóóóó!

Luxorban beszéltem az egyik legjobb túravezetővel,ő Luxor-Siwa közötti útért 400 dollárt kért.Ebben benne van Abydos,az oázisok (KArgha,Dakla,Bahariya,Siwa),kaja,pia,Fehér és egy másik sivatag megtekintése,szállás (de egy-két éjszaka szabad ég alatt) és a Siwánál a nagy dűnék közötti kirándulás. A 400 USD kocsinként értendő.

Előzmény: Hannibalbarkas (11760)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11760

Majd meglátjuk. Ha lesz Szíva, akkor visszafelé benézünk Alexandriába is, ha már arra járunk. :-)

Illetve van még egy lehetőség. Most járok utána, hogy milyen kondíciókkal tudnánk megoldani a Szíva - Bahariyya utat a sivatagon keresztül terepjáróval.

Előzmény: pere1 (11758)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11759

Huha, 150 lóerő? Én 40-nél többet nem terveztem taxira adni. A 2004-es LP 30-at ír (2001-ben nekünk 25 volt), jól megdrágultak a fiúk. No mindegy, akkor is 20-ról kezdem.:-)

A szállást örömmel venném. Nem árt, ha van választék és tapasztalat. 5 éve a Magicben voltunk, a recepciós fiúk halál jó fejek voltak, a (közös) fürdő csillogott-villogott, de... Az alatta levő szinten egy bőrmanufaktura volt, marha rossz (és akkor eufémisztikusan fogalmaztam!) volt ezt egész éjjel szagolni.

Előzmény: detty21 (11751)
pere1 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11758

Alexandriában nem voltam.Az infóim egy része egy magyar sráctól származik,akivel a szállón találkoztam,a másik része pedig egy holland lánytól aki ott tanít már 2 éve és együtt utaztunk egy darabig.

Siwa gyönyörű,az unokatesóm járt arra.Bahariya sem rossz,sajnos nem engedtek el oda azon az úton amin szerettem volna menni,mert akkor voltak a választások,de még azt a részt bepótolom.

Ha már tengerpartra akartok menni,akkor maradjatok Hurghadánál szerintem,mert nagyjából ugyan az.Luxorból van (legalábbis volt) éjszakai busz oda.Egy kedves ismerősöm ott búvároktató :)))

Előzmény: Hannibalbarkas (11756)
hági Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11757

A Karinthy Frigyes utcában van egy Szír bolt és ott lehet.Üvegbe van s valamilyen lében van eltéve,de... erre nem igazán jó mert amit mi ettünk jordániában az gyenge egészen zsenge levelek voltak ez meg nagyon erős szerintem már teljessen kifejlödött szölőlevél.S nem igazán jó mert hiába főztük azért kissé kemény maradt.

Előzmény: gombóc29 (11749)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11756

Hát ez az! Szerintem is nagyon húzós lesz. És én már leginkább arra hajlok, hogy Siwát hagyjuk ki. Bár valamivel kevesebb az út, mint egy nap, de így is elég hosszú. Reggel 8-kor indul egy busz Marsa Matruhba (5 óra), majd onnan 13.30-kor egy másik Szívába (3-4 óra). Tehát kb. du 5-re ott lehetünk. Szíváról rosszat még nem hallottam, a béke és a nyugalom egyiptomi szigete, pálmafákkal, hideg-meleg vizű forrásokkal, homoksivataggal és ókori/középkori műemlékekkel megspékelve.

A másik verzió Bahariyya oázis lenne, az csak 5 órás út Kairóból. Egyre szimpatikusabb, szinte alig lehet róla olvasni (ami azt jelenti, hogy még Szívánál is kevesebben ismerik). Pedig ott is vannak érdekes dolgok (természeti és kulturális látnivalók egyaránt).

Oázisként még Fajjúm jöhetne szóba, de az csak akkor, ha nem lenne más oázis az országban...:-)

Alexandriában voltál Kom-El-Sufaga katakombában? A LP-et lapozva az izgisnek tűnik.

Így már értem Hurgadhat.

Ehhez képest ma elkezdtem agyalni a kérdéseden, valamint azon, hogy mi lenne, ha Luxorból a délutáni busszal Sharmba mennénk. Kicsit hosszú az út (14 óra), de másnap reggel ott lennénk. Meg aztán Kelet-Törökországban ennél hosszabbakat is ültünk buszban.:)

Előzmény: pere1 (11742)
detty21 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11755

Rendjel!!!!!!!!! (:) )

vigyázz magadra!!!!!!!!!!!! én tudom mi volt! :))

Előzmény: rendjel (11747)
detty21 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11754

a kombinált oltásról majd én írok... :)) uj, azért nem írtak biztos. Twinrix a neve. 1.  1 hónap mulva a 2, 6 hónap mulva ismételni. Ezek után senki sem tudta megmondani, hogy örökre szól vagy 10-15 évre....  vicces

ja, tavaly Szíria előtt beadattuk végül a bárányhimlőt is, mivel nem módosítható volt a repjegy, de ezt Te már kipipálhatod, ugy nézem. :)

Előzmény: Hannibalbarkas (11741)
detty21 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11753

annak az infuziószerű izének a neve Normolyt, Ca-t szoktunk még vinni mindig meg Nurofent, ilyeneket. A hasmenésre, egészen pontosan trópusi hasmenésre való homeopátiás bogyó az Ocubacca, nem mindenhol lehet kapni. Oscillococcinum, Gripp-heel... szunyogra meg egyéb csípésre a Ledum, még hasmenésre, Podophillum (lehet, hogy nem pontosan írom, bocsi, nem volt kedvem mindet előszedni)... de a gyerekorvos ugyis mond biztos mindent, főleg, ha Ti is homeopátiáztok.

Előzmény: DivkA (11738)
detty21 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11752

semmi mellékhatás nem volt, ha jól emlékszem talán még láz sem. (nekem kicsit fájt... :))) neeem, csak vicceltem. :))

Előzmény: DivkA (11737)
detty21 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11751

na akkor megpróbálom sorban:

Tavaly ősszel? Jézusom, tényleg...olyan mintha most lett volna. De furcsa.

Szóval: reptér-belváros legrosszabb ár, az 150 LE (36 Ft volt kb.) többet nem szabad adni, mert befelé kevesebb, de ugyis macerás annyira lealkudni, szóval ez a legrosszabb, amibe bele szabad menni (mia khamszín) :)

Szállást tudok, ha kell Kairóban, tök jót, barom olcsót, tisztát,mailben foglalható, a Muzeum 10 perc séta, jó helyen van. (egy mecset mellett, de ez minket nem zavart, én imádom :)) Kajálók vannak a közelben. A "szállodában" mindenben segítenek, szerveznek turákat is, angolul beszélnek, nagyon jó fejek. Mosás potom áron.

Taxi a városban pl. hotel-bazár 6 LE, (turistától 10-et kérnek amugy simán)

most kérdezz, kedd délelőttig van rá időd...

Előzmény: Hannibalbarkas (11733)
gombóc29 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 11750

Akit érdekel Orchidea kiállítás van a Mez. múzeumban.

Najó, nemolyan, mint Thaiföldön volt

az Orchidea park...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!