Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1670
mar ne haragudj, de ez az o topicja, innen max te kotrodhatsz.
Előzmény: Stoner (1667)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1669

eppen arrol beszelek, hogy nem lehettek szellemileg es fizikailag fittek, mert akkor meg ma is elnenek!! hol vannak a peldak a szellemileg es fizikailag friss 100 eves szulo nokrol??? tiszta Highlander feelingem van. "mikor szuletett Mari neni?" "1765-ben, aranyom"

amugy milyen kutyad volt? talajmenti virsli, vagy munkakutya? a mieink meloznak, nagytestuek, 8-10, maximum 12 evig viszik, de akkor mar nem dolgoznak.

Előzmény: mel_75 (1663)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1668
az allatok gyilkolasan sajnalkozol, amikor az emberek egymast olik? na EZ problema, az allatok majd huzzanak sorszamot.
Előzmény: nettomazsola (1656)
Stoner Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1667

Alice!

Akkor meg minek ez a topic. Nem muszáj ide se írni ebben a tagadó stílusban. Ez nem vita, hanem közelharc.

Előzmény: AliceCsodaországban (1627)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1666
en ugy tudom, hogy a krisnas ehet tejszint, nem, hg9mck? te is szoktal tejszines spagettit csinalni keddenkent, ha jol emlekszem.
Előzmény: xxx8 (1655)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1665

"nagyapam 80 eves, autot vezet, bevasarol, lottozik. ismeros nagyanyja 91 eves, a 94 eves batyjaval eszik a csirket vasarnaponkent a sajat fogaikkal a vendegloben."

Apósomék is ilyenek, korban is, szellemileg, fizikailag is. De ezek a jó gének miatt ilyenek, és azért a statisztika nem ezt a képet festi. Könnyen elképzelhető, hogy csak növényevéssel is ilyenek lennének, csak nem lett kipróbálva.

Előzmény: Mikolt (1654)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1664
sajnos nem vagyok megvalto ... nem csokolt homlokon senki es fogalmam sincs mit lehet csinalni!

en csak azt mondom, h a hus az nem biztos, h annyira jo egy kisgyereknek (akarkinek).

de talan ha az emberek egy kicsit valtoznanak es azt a penzt amit colara es chipsre koltenek azt a biohusra koltenek akkor egy kicsit jobb lenne ....

tudod sokan akik azt mondjak, h nem telik a dragabb husra azoknak a kosaraban ott a sor, cola, chips, keksz kutyafule ... mert az "fontos"...

(na tenyleg mentem)
Előzmény: AliceCsodaországban (1660)
mel_75 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1663

nem értem ezzel most mit is akarsz? én is azt írtam, hogy másfél-két éves korukig fejlődnek. Az én kutyám 14 éves volt két hónap híján, mikor elpusztult, és még élhetett volna... És általában ilyen tapasztalatokat hallottam az életkorukkal kapcsolatban.

Amúgy meg Stoner sem olyan matuzsálemeket említett, akiket ágytálazni, és mesterségesen táplálni kellett. Szellemileg és fizikailag frissek voltak. Nyilván van példa arra is amit Te mondasz, de szvsz ebbe felesleges belemenni, mert úgysem tudjuk összehasonlítani az életmódjukat...

Előzmény: Mikolt (1651)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1662

"gyonyoru kislany. eleteben nem evett hust,"

hogy oldjak meg a haverjaid ezt? ovodaban-iskolaban kulon menza lesz? nem fog beleharapni a masik gyerek sonkasszendojaba?

Előzmény: nettomazsola (1642)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1661

"ott all a nyomorult orakat es pontosan tudja mi var ra .."

ezt is meseltek neked. hogy tudjak mi var rajuk, mert az elozo levagasuknal ugggyanez volt szorol-szora, vagy tanultak a suliban:) ez kerlekszepen nem mas, mint az ember gondolkodasanak kivetitese egy csirkere. a csirke az csirke, dionyi aggyal, nem egy ember.

Előzmény: nettomazsola (1647)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1660

KÖnyörgöm attól eltekintve, hogy veszel egy nagy farmot és önellátó leszel, nos attól eltekinve mit lehet csinálni? Ha a tejet nem pasztörizálják, akkor botulizmust lehet tőle kapni pl. Én egyébként nem hiszem, hogy minden rossz amivel a teheneket etetik. Ha hirtelen visszaálnánk a természetes gazdálkodásra, akkor fél európa éhen veszne, illetve olyannyira megdrágulna az élelmiszer, hogy senki nem beszélne itt vegtarianizmusról, hanem mindenki azt enne amit tud... nem véletlen, hogy a szerencsétlen szudániak között még fel sem ütötte a fejét ez a divat, náluk az az igazi ünnep, ha sikerül egy tevét levágni és az egész törzs jóllakik néhány hetente vagy havonta egyszer...

..ráadásul meggyőződésem, hogy az a sok betegség ami a táplálkozásból ered, az tulajdonképpen stressz okozta betegség, nem rágjuk meg rendesen az ételeket, hamar akarunk túlesni rajta stb. (És természetsen - nem tagadom - sokkal többet eszünk, mint amennyire valójában szükségünk lenne.) A harmadik világbéli népeknél szépen körbeülik a tálat felnőttek, gyerekek, és több órán keresztül, kényelmesen, ráérősen és lassan esznek - a tálon egyébként általában van mindenféle, nagyobb részt zöldségféle és gabonatermék, kisebb részt hús vagy halféle, avagy tejtermék. EZ az egészséges, és nem pedig a különféle világmegváltó táplálkozás. 

Előzmény: nettomazsola (1650)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1659
???
miert? a hus az CSAK DNS? nem mondod ...

(na nekem most mennem kell, jo vitat, majd holnap elolvasom, sziasztok)
Előzmény: Mikolt (1657)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1658
ebben neked van igazad .... es irtam is tobbszor, h manapsag a zoldseg, gyumolcs is detto ugyanaz.
es azt is tudom, h egy 3 gyerekes csalad nem tudja megengedni maganak a bio zoldsegeket.

nem tudom MO-on mennyire ellenorzik a bio-t, de Austriaban ismertem meg, ott elegge utanamentem, es ott nagyon komoly, szigoru ellenorzes van.
Előzmény: Gabiiiiii (1652)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1657
azt akarod mondani, hogy a leolt csirke DNS-e elmondja az en DNS-emnek, hogy milyen csunyan bantak vele az emberek?:)
Előzmény: nettomazsola (1635)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1656
jo lenne kettevalasztani!!!!! de nem tudjuk ....

abban biztos vagyok, h a gyartott hus karos, es abban is, h hus nelkul lehet tokeletesen taplalkozni.

ugy gondolom, h "normalis" hus az nem lenne karos, ott mar csak a gyilkolas marad.
Előzmény: AliceCsodaországban (1653)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1655
De stoner nem krisnatudatú.:) Nyilván stoner nem egy szervezetet, vallást képvisel, hanem saját magát. Azt hozzáteszem, hogy a topikba csak belekaptam itt-ott, nem olvastam el. Egy krisnás viszont nyugodtan eladhatja a tehenét, a tejét, a szabályait nem kényszeríti másra.
Előzmény: AliceCsodaországban (1645)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1654

most nem azert, de miert felsz a halaltol? az az elet utolso allomasa. minek rettegnek tole? nekem nem attol tartalmas az eletem, hogy allandoan a zabalasommal foglalkozom, hanem attol, hogy foglalkozom a ferjemmel, a fiammal, a barataimmal, hogy szeretem a munkam, hogy szep helyre megyek nyaralni. en nem fogok azert a szaromban turkalni, hogy 2 evvel tovabb eljek. amennyi idot az ostobak tanulmanyozasaval toltotok fordithatnatok a csaladotokra. nagyanyam 84 eves, husevo, ugy el, mint minden oregasszony: foz, most, takarit. nagyapam 80 eves, autot vezet, bevasarol, lottozik. ismeros nagyanyja 91 eves, a 94 eves batyjaval eszik a csirket vasarnaponkent a sajat fogaikkal a vendegloben. persze fajnak az izuleteik, dehat az elet mar nem bungee jumping ebben a korban, es a lucernatol sem lesz az.

figy, azt javaslom, hogy talalkozzunk akkor, amikor 70 eves leszek, ez pontosan 45 ev mulva lesz. szamitasaid szerint te akkor meg eleted derekan leszel, csak kb 103 eves. es majd akkor osszehasonlitjuk.

Előzmény: Stoner (1614)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1653

Ebben igazad van, de innen már egyszerűen állatvédelmi kérdés az egész és nem vallás. Ha nem így tartanák az állatokat hanem normál módon mint mondjuk pl. 60 éve, akkor is elleneznéd a húsevést?

Mert azért válasszuk már ketté... most arról vitatkozunk, hogy a nagyüzemi húsipar káros, avagy arról, hogy a húsevés káros?

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1652
termeszetesen igazad van,de akkor nezzuk a masfel kilos kaliforniai paprikat igy januarban.Biztos vagy benne,hogy az igy no Isten ege alatt a termeszetben:Az nincs agyonvegyszerezve valamelyik meleghazban kicsit feltunningolva egy kis genkezelessel???
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1651
egy kutya 2 eves korara fejlodik ki tokeletesen es 10-12 eves koraig el. az igenybevett, dolgoztatott allatok 8-10 evig, de ha tovabb is elnek, kivonjak oket a forgalombol. nyilvan lehet ugy 120 evig elni, hogy nem csinalsz semmit, es mestersegesen taplalnak, de ugy elni minek?
Előzmény: mel_75 (1613)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1650
tej

szerintem az egy orultseg, h a tej art! merthogy ugye azon nonek fel allatok, emberek, rossz nem lehet.
itt is az a baj, h az a tej amit mi megveszunk a boltban az nem az igazi ....
minden "rossz" amit a tehennel megetetnek (Csernobiltol az antibiotikumig) az benne van a tejben.
errol megintcsak nem a tehen tehet, hanem az ember.
a tej az JO, de nem az a tej amit mi manapsag meg tudunk venni.

Előzmény: AliceCsodaországban (1644)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1649
ti jottok mindig a vissza a termeszetbe vonulattal, meg az emberszabasuakkal, meg az okori termeszeti nepekkel, gondoltam olyan peldat hozok, amit a mohalepte agymaradvanyoddal felfogsz, de latom csak odaig jotottal el, hogy allatokrol beszelek. halkinzo. amiket kifogsz a vizbol azok hogy sikoltoznak?
Előzmény: Stoner (1611)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1648
te csak ne feljel. nem vennem magamra azt a lelki terhet, hogy teged aggasztalak:)
Előzmény: Stoner (1610)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1647
te nem azt az allatot eszed, ami esetleg embert is enne .... hanem azt az allatot amit az ember sorozatban GYART!

Alice! es masok .... ertsd meg, az husgyar, csupa- csupa muanyaggal, vegyszerrel, gyogyszerrel teletomott allat!!! nem a nagyanyaink kertben kapirgali csirkeje es mezon legeleszo tehene!
az embereknek azert nem hatnak az antibiotikumok, mert egesz eletukben a husevessel hozzaszokott a szervezet!

en nem allitom, h a hus = mereg, de az biztos, h az a hus amit mi ma megehetunk, amit venni tudunk az ugy ahogy van nem jo!

az az allat amit Mari neni a kertben nevel es utana nemes egyszeruseggel elvagja a torkat az oke (bb), de az amit egesz eleteben friss levego, napfeny nelkul nevelnek, aztan bevagoniroznak, szallitanak, utik-vagjak, majd ott all a nyomorult orakat es pontosan tudja mi var ra ... aztan igy - ugy lemeszaroljak .... haaaaat nem tudom ...
Előzmény: AliceCsodaországban (1627)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1646

"Az egyiptomi leletekben szinte ismeretlen volt a fogszuvasodás. A korabeli egyptomiak alig ettek húst. Leginkább magvakat és zöldéléket. "

ezt honnan veszed? az egyiptomiak igenis ettek hust, azert nem szuvasodott a foguk, amiert nekem sem: mostak fogat. hat te nagyon hulye vagy, ha azt hiszed, hogy a vegetarianizmus miatt volt. max. talan a lovak koraban volt husmentes etkezes, es ugyanakkor volt szuvasodasmentes a kozosseg. mellesleg az egyiptomiak a szuvas fogakat kihuztak, mar csak ezert sem lehetett a leletekben.

"A fogakat nem a hús (csak részben) hanem a főtt étel és a finomított szénhidrátok, meg a savasság teszi tönkre. Azután a baktériumok befejezik a művet."

ismetlem, ezert kar leszokni a husrol, mossal fogat.

Előzmény: Stoner (1608)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1645
Hát csak ott az ellentmondás, hogy stoner bérgyilkosoknak nevezte azokat, akik bár nem ölnek állatot de esznek. Mennyivel jobb ez annál, hogy bár én nem ölöm meg, de eladom másnak, hogy megölje?
Előzmény: xxx8 (1641)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1644
Nem húsról beszéltem, hanem állati fehérjéről. (tej, tojás stb).
Előzmény: nettomazsola (1642)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1643
most nincs idom, de istenbizony kikeresem neked a hus kontra olajos magvak kaloriajat!!!

hidd el, h tokeletesen egeszsegesen lehet ta^plalkozni hus nelkul, de nem muszaj ... csak ne hidd azt, h a hussal JOT teszel, egy kisgyereknek, mert ez NEM igaz.

en azt utalom, ha "szektasodik" a vegetarizmus, ha ideologia, meg agymosas ... attol en is rosszul vagyok ... de, h nem art az egeszsegnek (sot!!!) az teljesen biztos.
Előzmény: AliceCsodaországban (1640)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1642
figya!

ezt most komolyan mondod??????
ugye csak viccelsz?

ne erts felre, en is adtam a gyerekemnek hust, mert en is eszek.
de abban az idoben is ismertem olyat aki nem adott es mara 27 - 28 eves egeszseges csodaszep felnottek.

az itteni baratnom kislanya 4 eves mult es akkora mint egy 6 eves, nagyon ertelmes, franciaul es magyarul beszel tokeletesen, gyonyoru kislany. eleteben nem evett hust, de meg a szulei sem sok-sok eve!

nagyon valtozatosan esznek, nagyon jokat.
en nyaraltam veluk 1 hetet es eszembe se jutott, h hus kene.

az a baj (pl velem) h ha nem eszek hust akkor a hulye agyammal mindenkepp helyettesiteni akarom ami eleg nehez, de ha egyszeruen atall az amber arra, h a hust nem kell halyattesiteni, hanem csak egyszeruen hus nelkul enni akkor oke.

Alice!

nezz bele egy tapanyagtablazatba (van a weben rengeteg) h mi minden van a bab- borso- csicseriborso - olajos magvak stb-ban!!! meg fogsz lepodni!

Előzmény: AliceCsodaországban (1637)
xxx8 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1641
Hol itt az ellentmondás?
Előzmény: AliceCsodaországban (1639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!