Gackt erre gyorsan megtanult koreaiul és az egyik szépséges dalát (12gatsu...) elénekelte nekik az anyanyelvükön, valamint hálából elkészítette a legújabb nagylemezének (Love Letter) a koreai verzióját.
igen, az első próbálkozása nem sikerült túl jól, de az új Love Letter -es verzióra már csiszolódott a nyelvtudása és a koreai fanok meg vannak vele elégedve. hát én egyszer végighallgattam, nem igazán tudok mit mondani róla, ugye nem vagyok egy nagy Gackt-zene rajongó ^^"
Oda kell. Van egy olyan hogy avatar kép feltöltése vagy mi. Nekem túl nagyok voltak. Szerintem Case neked is segít ha nem bírsz vele. A végén van valahol. De lehet hogy regisztráció után tudsz csak feltölteni.Ja és nem minden formátumban lehet.
De ahogy néztem nem túl bonyolult, csak nekem nem volt olyan képem, ebben segített, és mindjárt el is intézte. Azóta találtam tök jó avatarokat...de nem cserélek egyenlőre.
na végre itt is felbukkansz néha, mindig örülünk neked:)
soundofjapan-t én is nézegetem gyakran, egyre gyakrabban, mert a legjobb oldal jrock témában és a fórumok is nagyon kafák. ja, kéne már regisztrálnom oda, néha tán be is szólnék, meg olyan jó kis szakavatott társaság gyűlt ott össze:)
Sárkány, adjál már valami útmutatót lécci, hogy kell, meg avatar-t betenni?
jaja, Seo Taiji-t nagyon csípem:) Luna Sea-t még alig ismerem, már a tagokat, de
az énekes Ryuichi nekem is nagyon szimpi, szeretem a hangját. Sugizo inkább fiatal korában volt szép még hamvasan, ha visual-os cuccokban látom, irigykedem. mára már kevésbé mutatós és elég gebe lett, de hát nagy gitáros és csodaszépen tud ő is hegedűlni.
oké, megyek én is Case oldalára, majd talákszunk:)
szivesen mindenkinek, aki emlegetett. :D nézzetek ám át soundofjapanra is letöltésügyileg elég jó linkeket teszek be. lol.
jó képek vannak itt. Seo Taiji nagyon helyes, igen. :) RÉszemról a Luna Sea-ből az énekes, Ryuichi jön be , ha választhatok közötte és Sugizo között, habár egyértelműen az utóbbi férfiú amolyan...sexszimbólum. Kiyoharu-t is szeretem ...nézni...hallgatni...nézni. :)
Zeneileg most Nookicky megy nálam, meg Guniw Tools, meg ami eddig. BT, Atsushi szólója amit tegnap bírtam leszedni (köszi Bylon), és DEG. Ha lesz időm utánanézek a Luna Sea-nak. Most államvizsga van orrvérzésig, agyilag teljesen lefáraszt mire végighallgatok ennyi sületlenséget.
előljáróban ki kell jelentenem, hogy az X JAPAN mindenidők legnagyobb japán rockzenekara volt, ehhez kétség nem fér, főleg ha a hatását nézzük, ami a mai napig is erőteljes. a Luna Sea-t csak abból a szempontból tartom jobbnak, amiket itt alább kifejtettem vele kapcsolatban. azt mindig nagyon nehéz megmondani, hogy ki a legjobb még objektíve is, mert több szempontból kell vizsgálni, de ha kizárólag a művészi, zenei oldalról közelítem meg, akkor ez nálam így áll. megjegyzem, én a rockzenét is művészetnek tartom, ebben is lehet nagyon magas színvonalon teljesíteni, van rá példa. semmivel nem lebecsülendőbb, mint a komolyzene, vagy a jazz (bár kétségtelen, hogy utóbbi kettőnél a zenei műveltség, a tudás mennyisége és minősége döntő jelentőségű).
még egyszer nagyon szépen köszönöm a két cd-t, nagyon boldog vagyok tőlük, főleg a Gackt oeuvre miatt. azért is jó, hogy mp3-ban is meglettek, mert be tudom vinni a gépembe, onnan bármikor előszedhetem, kiírhatom más struktúrában is. ennek köszönhetően már hétvége óta nem alszom, meg közben rávetettem még magam másokra is (Luna Sea, Sugizo, Chemistry), a 3 db. X Japan cd-t is rongyosra néztem, imádom (puszi Babylon-nak érte).
B'Z: borzasztóan tetszik, nagyon jó zene, imádom Inaba hangját. a három szám közül a legszebb a Karácsonyos. ha jól tudom ennek egy feldolgozását énekelte Gackt Ayumi Hamasaki-val együtt. majd kiváncsi lennék rá. úgyhogy B'z rulez, jöhet tőle más is.
Chemistry: örök hálám érte, imádom ezt a két fickót. közben kiderült, egész fiatalok még, 26 évesek. eddig öt nagy lemezük jelent meg és rengeteg single-jük. tőlük is be kell szereznem a cuccaikat, főleg a 4 és 5. albumok szuper.
hide: hát igen, nem csodálom, hogy rock-bálvány lett, mondjuk ehhez a halála is hozzátett. imádnivaló volt az X Japan-ben, karizmatikus egyéniség, de a szóló dolgai is nagyon jók, haláli egy figura, és tényleg baromi tehetséges (volt). tetszenek a klipjei. bár megjegyzem az X J-ben mindenki hatalmas egyéniség, elsősorban Yoshi és hide, meg Taiji a bassgitáros, de nekem Pata is roppant szimpi, főleg, hogy Jimmy Page-re emlékeztet kinézetileg, de nagyon. ahhh, elalélok, ha rénézek, mert Page a kedvenc gitárosom, anno halálosan szerelmes vótam bele. azé' nem véletlen, hogy Gackt-nak is a Led Zeppelin az egyik kedvenc nyugati együttese. megint rokonlelkek vagyunk:)
Yoshiki: ő inkább csalódás ezzel a Violet UK-val. én valami komolyabb zeneszerzői teljesítményre számítottam, igaz, jóformán csak X J számokat játszott zongorán, klasszikus zenekari kísérettel, egy kissé át kellett írnia, hangszerelnie a dalokat, a lényeg azonban megmaradt. az az igazság, én valahogy nem szívesen hallgatom már így, olyan nosztalgikussá teszi az egészet. inkább olyasmi érdekelne tőle, ami teljesen független ettől, vagyis egy önálló darab. meg nekem kicsit sok Yoshi érzelmessége is, az X J-ben nem zavaró, ott másképp cseng le. az a modernebb rész nagyon nem tetszett, mikor J. megseggeli a pianinót, az énekes csajszi meg vonaglik a padlón. de nem ezért, hanem mert üres.
viszont Yoshi az X-ben ugyanolyan csodálatra méltó volt, mint Gackt a Malice-ban.
jahh, majd még kellenének X cuccok is, mert pl. az albumjaik nincsenek meg, ill. Bylon kiírt nekem egy-kettőt, de rosszul, mindig error-t jelez lejátszás előtt.
szóval, X JAPAN, YOSHIKI, GACKT FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gackt Ash című száma szerintem egész jó, messze a legjobb a mostani dalai közül. legalább van remény, hogy lesznek még érdemleges dalai. G. szedd össze magad, egy ilyen tehetség, mint te!
ezt az infót csak Riana-nak, mert mi tudjuk: Gackt tavaly decemberben járt Koreában átvenni egy díjat, mivel a koreai fanok neki ítélték oda a legjobb ázsiai rockelőadónak járó díjat, annak ellenére, hogy G. sosem koncertezett náluk. Gackt erre gyorsan megtanult koreaiul és az egyik szépséges dalát (12gatsu...) elénekelte nekik az anyanyelvükön, valamint hálából elkészítette a legújabb nagylemezének (Love Letter) a koreai verzióját.
sejtettem, hogy kb. ilyen a hozzállás a jrock fanoknak a Luna Sea-hez, de ezt most ne vonatkoztasd magadra, mert általánosságban mondom. majd mindjárt kifejtem.
igen, nem könnyű falat a LS, mert abszolute nem hagyományos értelemben vett rockot játszanak, mint pl. az X Japan stb., de vannak ilyen számaik is, főleg korábban. az ő hozzáállásuk a zenéhez egész más, valami újszerű, modern hangzás, inkább a jazz zenéhez tudnám hasonlítani, annak is a world music stílusán belül az ESP vonalhoz.
na ez ragadott meg engem a LS-ben nagyon, hogy egy rock banda ilyen magas színvonalon teljesít mind zeneileg, mind hangzásilag, ugyanakkor saját, önálló világot tudott létrehozni. a zenéjük talán már túl is van a rockon, sőt biztosan... ezt persze csak a visual stílus utáni korszakukra értem, úgy kb. '96-tól, de már előtte is megjelentek ezek a motívumok náluk.
mivel én huszonéves korom óta intenzíven hallgatok igényes jazz-zenét is (öcsém is ezt tanulta), így valamennyire értő fülekkel is hallgatom mind a jazzt, mind a rockot, mind a kortárs zenét és más zenei műfajokat is. azért hasonlítgatom a LS-t a jazz-műfajhoz, mert ott találkozni ezzel a fajta zenei gondolkodással, ill. még a kortárs komolyzenében.
a LS zenészeinek a hangszer tudása is elképesztő, na igen, hát Sugizo hasonlóan Gackt-hoz, 3 éves kora óta játszik hegedűn, majd később más hangszereken, és szintén komolyzenész szülőkkel lett megáldva. tehát ő sem akármilyen levegőt szívott magába, ami sokat számít. a többi LS zenészt még nem ismerem, de az énekesüknek, Ryuichi-nek szép a hangja. Sugizo meg tuti nagy gitáros, talán még világviszonylatban is, de az önálló dolgai kevésbé tetszenek (persze 5-6 számnál többet még nem hallottam/láttam tőle).
ami külön még megfogott a LS-ben, az pont az, hogy kevésbé érzelmes, dallamos zenei világ, ezért egy magasabb szintet képvisel, kifejezetten a tudatra és az érzékekre hat, ettől pszichedelikus (ESP hatás).
úgyhogy nekem nagyon nagy felfedezés a Luna Sea, nagy élmény, pont azt a fajta zenét képviseli, amit részemről nagyon sokra tartok. de még most jön, hogy megismerkedjek velük alaposabban, bár csak néhány szám van meg tőlük, majd begyűjtöm a többit is.
a Dejavu című számukat 3 napja nem sikerül kivernem a fejemből, állandóan előjön, annyira megfogott, pedig ez egy korai számuk, asszem '93-ból való. gondolom a régebbi dalaikat mindig újra hangszerelték.
megj.: Gackt-ban is az a klassz és csodálatos, hogy olyan értő módon nyúl a zenéhez és a hangszerekhez, ami csak a magasabb műfajú zenékre érvényes (komolyzenére és a jazz-re), de a pop-rock műfajban ritka jelenség. ennyire sokat számít a zenei neveltetés és sokoldalúság. mindez Yoshiki-re is igaz.
hát nem tudom sikerült-e átadni valami értelmeset a gondolataimból, bocs ha nem, de tényleg így látom.
------------
cd-ről, videókról este írok majd élménybeszámolót, most más sűrgős dolgaim vannak. végignéztem, végighallgattam őket többször is, és előszedtem a 3 db X Japan cd-met is. folyt. köv este.
Az X már hogy lenne kismiska a Lunához képest? Az X egy csoda. Ott írt dalokat Yoshiki, ott írt dalokat hide-chan <3, ő értük rajong(ott) egész Japán és joggal. Jó, én technikailag rohadtul nem értek hozzá, szóval fene tudja, lehet, hogy a Luna Sea összességében jobb vagy technikásabb zenészekből állt, mint az X (bár yoshiki képeséigeit ismerve kétlem), viszont nekem pl. nem jön be a zenéjük. Vagyis... hogymondjam... pár számot hallottam tőlük, egyik se tetszett, többet nem is foglalkoztam velük. Lehet, hogy megérte volna, én nem tudom. Valahogy nem ragadott meg. De ettől persze másnak még tetszhet, már miért is ne. :) Mivel őket is Yoshiki fedezte fel, láthatod őket az Extasy Summit-on. Tuti, hogy tehetségesek, én azt nem is kétlem. Biztos mondtam, hogy Japánban a 3 legjobb gitárosnak hidét, Sugizot és ChaCha-t tartják. Amiből már csak kettő él, tehát tökjó, mert Sugi benne van a legjobb 2-ben. :) Ha ChaCha is meghal, ő lehet a legjobb:) Fú de szar poén. :S
Szerintem Lunáéknak azért nincs soundofjapan topikjuk, mert az itteni rajongótáboruk igen korlátozott számú emberből áll, valamint már nem aktívak, tehát nagyon hírek sincsenek róluk. Ha megnézed, az X topikja se valami aktív, mivel már ők maguk sem aktívak.
Videók hogy tetszettek? Legközelebb inkább Lunát vigyek? Sajna az nincsen. :(
Háááááááááá. Én sem ismerem őket. Úgyértem a nevüket igen, de semmit sem hallottam tőlük. Na majd megvizsgálom a helyzetet. Honnan jutottál hozzájuk???
hát hogy lehet, hogy eddig senki nem mondta nekem, hogy Japán legjobb jrock bandája a LUNA SEA ?????????????????????????????????
és ezt most halál komolyan mondom, elvagyok halva tőlük, mert TUDJÁK MI A ZENE!!!
(Buck-Tick, Laruku, DEG, X Japan, stb.... hozzájuk képest kismiska).
érdemes volt ma felkelnem, az ilyen pillanatokért:)
modern és pszichedelikus rock, ez az én világom, és ahogy a zenészek a hangszerekhez nyúlnak, zseniális!! Le vagyok nyűgözve, ilyen piszok jó zenét nagyon ritkán hallani, eddig csak a jazz műfajban hallottam!!
és hogy lehet, hogy még a soundofjapan-en sincs róluk semmi oldal, se egy topik???
mikor megláttam ezeket a fotókat SUGIZO-ról, arra gondoltam, inkább Gackt pucérkodjon, ő legalább férfiasan és viszonylag ízlésesen teszi (no meg merészen:))
remélem Sugizo zenéje ennél jobb:DDD rákattantam egy kicsit, mivel látom ő is egy multizenész, zenészcsalád sarja és az összes létező pengetős-és vonóshangszeren, meg miegymáson játszik (nem is akárhogy). X Japan koncertfelvételen vettem észre, mikor az X a Luna Sea-vel zenélt együtt, Sugizo kitűnt a dekoratív visualos, hatalmas vörös hajkoronájával, háááát egy jelenség:)
viszont a LS énekesének borzalmas a hangja, nem tom ki az, de szőnyűűű:))
a filmcsíkok sorrendben: Gohatto 1999; Hashire! Ichiro 2001; Blue Spring 2001; Collage of Our Life 2003; Nine Souls 2003; Showa Kayo Daizenshu 2003; TOYOTA commercial 2004
ja, Babylon nagyon jó volt hozzám, 3 cd X-et kaptam tőle. na, lehet még én adjak neked, itt vannak nálam:)
szerintem is nagyon jó csávó ez a Taiji!! ha Babylon erre jár, elkapjuk, ő a legnagyobb Taiji szakértő a régióban:) de a soundofjapan kpop szekciójában jól kitálalt ez ügyben, egy csomó letölthető cucc van ott, amit felpakolt. ha bejöttél, megnézzük. nekem kicsit bonyolultnak tűnik a letöltés.