Ide jöhet minden, ami Kecskemét és
mikrokörnyezetének tömegközlekedésével kapcsolatos, beleértve a helyi-
és helyközi járatokat, munkásszállító és szerződéses buszokat is.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Készítettem egy honlapot, amelyen - többek között - a kecskeméti buszmegállóhelyeket gyűjtöm össze. Most még egy kicsit pontatlan, egy kicsit hiányos... Néhány megállóhelyet még nem helyeztem el a térképen, de már alakul. Az ott megadott elérhetőségeken várom a hibajelzéseket, javaslatokat.
A legújabb hírek szerint a közeljövőben egy szóló Mercedes Connecto fog rohangálni Kecskemét utcáin, tesztelés céljából. Állítólag 1 hetet lesz itt, amint bővebbet megtudok, úgy persze beírom ide.
Üdv! A minap nagyon meglepődtem, mikor a Kecskemét-Parád-Eger fordán BPF-036 tűnt fel!Igazi nosztalgia, ez a gép még mindig megvan:O százezer éve mentem vele!Most viszont rendszeresen itt forog.
de, alapvetően igen. de mondok jobbat. érkezik a 12-es busz, beáll a fel- vagy leszállítóhelyre vagy mittudomén, mindenesetre konkrétan a táblához (12-es ÉS 13-as megállója!), utasok leszállnak, majd sofőr átállítja 13-asra. aki épp nem néz oda, simán rossz buszra szállhat. nem mondom, hogy mindennapos, de előfordult már.
azonkívül azon a zsúfolt Széchenyi téren gondolom, naponta előfordul, hogy nem tud egy busz pontosan a saját helyére állni, félig kilóg-belóg.
mutasson a sofőr kijelzőre és kész. :-) normális közlekedéssel rendelkező nagyvárosban, ahol mindig is voltak kijelzők elöl-hátul-oldalt, nem is szokták megkérdezni. majd megszokják itt is.
na mondjuk mindenhol előfordulhat, hogy érkezik a busz egy adott számmal a buszállomásra, a köv. pillanatban meg már másik szám van rajta. ez a váltogatás azért elbizonytalanítja az embert. senki nem szeretne rossz buszra szállni, ezért biztos ami biztos, megkérdezi. ezen nem kell azért kiakadni, elég egy számot mondani. nyilván útközben, a megállókban nem kérdezgetnek...
Feribá(ikarus killer, ismerned kell... ő került kedvenc kocsidra, mikor te máshova mentél) -tól egyszer egy utas megkérdezte, hogy hanyas járat. Erre Ő kiszállt, és megmutatta a kijelzőt. Természetesen a köcsög panelproli szája tátva maradt, amikor a (...egyik kocsi...) nagy kijelzőjén a 20-as szám mellett még az útvonal is ki volt jelezve. (remélem tudja mindenki, melyik típus).
Sajnos ez általános tendencia. Sokáig azt mondták, hogy még meg kell szokniuk az utasoknak, hogy merre megy a busz. De már lassan másfél éve van minden buszban Vultron, a járatszám mindig jól látszik. Az utasok mégis rendre megkérdezik, hogy ez milyen busz. A legjobb az volna, ha ilyenkor a sofőr nem válaszolna és rá lennének kényszerítve, hogy elolvassák. Nem igaz, hogy a 2 monitor nagyságú számot nem tudják elolvasni.
A hangos utastájékoztatást én jónak tartom, főleg ott a pályaudvaron. De azt nem értem, hogy a buszokban miért van leszarva az utóbbi időkben ennyire. A helyzet még rosszabb lett, mint mondjuk fél éve, mert a héten mondjuk utaztam olyan 20-30 alkalommal és ebből talán 2-3x üzemelt a hangos. Akkor minek kellett beszerelni? Vettek volna inkább 1 soros LED kijelzőket helyette az utastérbe, az legalább működött volna.
Milyen hangnem???Amúgy meg a Te stílusod alá nem mentem,nehogy már majd én érezzem magam kellemetlenül,mert válaszolni mertem egy kicsit élcesebben a megszokottól!Hidd el,nem ellened irányult,nincs nekem itt senkivel semmi problémám!
egyetértek. azt hiszem, leginkább a hangnem nem tetszett. olyankor meg nem bírom szó nélkül, főleg, ha én igyekszem valóban az érvekkel vitatkozni, mégpedig a tőlem telhető legnormálisabb stílusban.
egy szó mint száz: legcélszerűbb nem autóbuszpályaudvar közelében aludni. :-) persze ezt eddig is tudtuk. :-)
A vélemények ütközése vitát szül. A vita egy jó dolog, főleg ha abban a klasszikus értelemben használják, mint régen, mikor érvek csaptak össze érvekkel, és kölcsönösen meghallgatták a másikat. A veszekedés, na az tényleg nem jó dolog.
Jelen esetben vitáról beszélünk, aminek itt helye van, és ezért most nem kell megsértődnöd és odébbállni, én személy szerint nem tartok kivetnivalót egyikőtök álláspontjában sem.
Megjegyzem a Háry Hotel vendégei leginkább az éjszakai órákban érnek haza, amikor már végképp nem zavarhajta őket semmi. Plusz adalékinformáció, hogy 2-3 266-os hangja simán lenyomja a hangosbemondót, arról nem is beszélve, mikor egy két Csörgő vontatta tehervonat átrobog az állomáson. Igazából az a hangosbemondó már nem tesz hozzá jelentősen a zajártalomhoz! :)
Remélem békesség lesz, és nem fogjátok itt egymást enni! :)
jaj, bocsi, hogy véleményem van. :-/ az egyik kedves olvtárs szerint a buszon volt túl hangos. azt szabad elmondani? amúgy nem csak szálloda van ott, hanem lakások is a körúton. persze tudom, nem kötelező ott lakni, meg egyébként is van autóforgalom is. csak feltűnt, hogy a saját hangomat sem hallom, amikor ott várok buszt. szerintem ekkora hangerő akkor sem kell. ha megengeded...