... egyébként a Piko Expert Traxx-ak a teteje is külön leszedhető mint az ACME-nak! Így nem kell leszenvedni az egész kasztnit, ha csak a dekóderhez akarunk hozzáférni. :)
Csaba csinált egy szemléltető videót a Piko Traxx kasztni levételéről. Beteszem ide a linket hátha valaki nem követi a Facebook-ot de hasonló problémával küzd.
(talán) Be lehet állítani dimakusra ott is - a DT tudja. Akkor nyomatja nagyon, amikor gyorsít, aztán amikor csak áll akkor szépen lassan/keveset pöttyög. Így van lehetőséged hosszabb ideig is nézni a füstöt.
Sziasztok! Piko Expert MÁV Traxba szeretnék dekódert belevarázsolni. A mellékelt rajz szerint kivettem a csavart és próbáltam a kasznit levenni. Az istennek se jön le. Nem merem nagyon feszegetni. Mi a trükkje? Hilfe!
Nálam is több mozdony hasonló panelje át van alakítva a digitális üzemhez úgy, hogy a 8 pólusú dekóder plusz kettő funkciókimenetére vannak kötve a vörös végzárlámpák. Ez azzal jár, hogy az előre/hátra fény vezetőfelületét a nyomtatott áramkörön át kell vágni, így a feszültség csak a fehér fényekhez jut el.
Itt van egy kép róla:
Az átvágott részeket újból össze kell kötni, és akkor működni fog a vörös fény is. Viszont látatlanban nem biztos, hogy konkrétan ez a hiba oka, de nagy a valószínűsége.
Szeretném megkérdezni, hogy a Digitools hangdekódereknél a teljes hangeröt melyik CV értékkel lehet állítani? Az F9-es funkcióval minimumra állítottam, de nekem még így is egy picit hangos...
Üdvözletem! Egy kis segítségre lenne szükségem, adott egy M62 263 roco mozdony! A gondom az hogy egyik végén sem megy a vörös végzár fény! előre mindkét irányban világit! Analóg üzemben van használva! Az izzók jók! köszönöm a segítséget ha valaki tudna segíteni! Üdv
Bocsánat az amatőrködésért. A füst működik, rendben van minden, annyi sprósággal, hogy a füstgenerátor nyikorog-recseg-ropog mikor bekapcsolom. Ez mitől lehet?
Ha a fémház megegyezik a közös pólussal, akkor nem gond; ha egy másik áramkör van rajta, akkor probléma.
Nem tudom konkrétan melyik Piko BR55-ről van szó, és hogy annak semleges-e a fém háza; én minden esetre elszigetelném őket egymástól, mert az a biztos...
Az egyik pólus a funkciókimenetek közös pólusa (kék), de ez sok esetben maga a mozdonytest is lehet. Nézd meg a világítási áramkör közöse nem a mozdony fémteste?
A másik pólus valamelyik AUX-kimenet (zöld vagy lila).
Segítségeteket szeretném kérni, még sosem volt dolgom füstgenerátorral. Szóval, adott egy piko 56160 füstgenerátor és egy digitools 8 tűs dekóder. A kérdésem az lenne, hogy a füstgenerátor 2 vezetékét hova kössem, illetve még annyi, hogy a füstgenerátor fémháza és a mozdony fémháza, ha összeér rövidzár lesz?
Ez a soros vonalas központ. Vegyél egy RS232-USB átalakítót, egy soros kábelt hozzá. Ezzel tudod a laptophoz csatlakoztatni a központot.
Az átalakító csinál egy virtuális soros portot, aminek számát az eszközkezelőben találod meg. Ezt beírva az adott szoftverbe, Lenz kompatibilis illesztőként máris menni fog. Ha valami probléma adódik keress meg, megoldjuk.