Keresés

Részletes keresés

HáBé Creative Commons License 2001.06.06 0 0 15
Adj' Isten!

Lám-lám, érdemes volt megnyitnom e topikot, hisz máris bővült ismereteim tárháza. Ugyanis a Svábhegyi fogason kivül, mint magyar fogas: csak a Salgóbányairól hallottam.

De van egy csomó külhoni, melyeknek már van honlapjuk is!

Előzmény: illesf (11)
illesf Creative Commons License 2001.06.01 0 0 14
Vannak képeim az ózdi fogas gözösökröl, érdekel valakit? (Talán videó is?)

Igenigenigenigenigen!!!!!!!!!
Ezt hajtom már néhány év óta! A dízelekről nincs fényképed? Ideveledegyorsan! :)

Előzmény: czzf50 (13)
czzf50 Creative Commons License 2001.06.01 0 0 13
...inkább az RHB-n, mert az tényleg fogas (Rorschach-Heiden-Bergbahn), ellentétben az RhB-val, ami "csak" hegyi. De persze benne vagyok :-))))

Most miröl írjak, az ózdi fogasról? :-))) Vannak képeim az ózdi fogas gözösökröl, érdekel valakit? (Talán videó is?)

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.31 0 0 12
Üdv a topicnak! Remélem, az 1000. hozzászólást a Rhätische Bahnon ünnepeljük :-)

Macibb

illesf Creative Commons License 2001.05.31 0 0 11
Sziasztok!

Ki tudja valaki egészíteni az alábbi listát?
Budapest, Ózd, Salgóbánya, Tiszolc, Erdélyi-Vaskapu? Magyarán tud még valaki ezeken kívül létezett fogaskerekű vasutakat a Kárpát-medencében?

HáBé Creative Commons License 2001.05.31 0 0 9
na, ez valóban elég elfuserált lett...

dióhéjben: ahogy emlékszem, a drót olyan mélyen fut (vagy csak ott süllyesztik le terelőgörgőkkel), hogy a nyomkarima átfut felette.

De szerintem nagyforgalmú városban, mint pl. Miskolcnak Avas, ez a megoldás nem jó, mert baromi macerás. Én inkább egy rövidke Fogast javasolnék. Akár 3-4 kocsival.

Előzmény: HáBé (8)
HáBé Creative Commons License 2001.05.31 0 0 8
_____________________________________/ /
/
________________________________________/

Lehet, hogy nem fog sikerülni a rajzom. De ha láttad már a Fogas váltóját, akkor nagyjából azon az elven.

Előzmény: HáBé (7)
HáBé Creative Commons License 2001.05.31 0 0 7
Lerajzoljam?
Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (6)
HáBé Creative Commons License 2001.05.31 0 0 5
Sőt, hogy ne csak a mi Svábhegyi Fogasunkról legyen szó, belinkelem ide a trieszti sikló-villamosról készitett képeimet

Ha van valakinek róla bőségesebb anyaga (pl. Uhi, ha visszatér), akkor szivesen látjuk.

HáBé Creative Commons License 2001.05.31 0 0 4
Köszöntelek, Foma bátyám!

Nem hiszem, hisz még nincs ilyen szekció.
OFF
De képzeld el, én hogy jártam... A múltkor létrehoztam egy másik topicot, mely a volt szekközépiskolámról, a Mechwartról szólt, de nem tudtam, hogy létezik már egy ilyen. Errefel tudod, mit csinált az Index?
-1. áttette az Évszámok, iskolák, horoszkópok gyűjteménybe
-2. pár nappal rá (ma) beleolvasztotta a másikba, és az enyémet teljesen meg is szüntette. :((

Előzmény: FOMA (3)
FOMA Creative Commons License 2001.05.31 0 0 3
Akkor még egy topic megy a kedvencekbe. Csak nehogy kidobjanak bennünket a Törzsasztalról külön közlekedési szekcióba.
Előzmény: HáBé (-)
HáBé Creative Commons License 2001.05.30 0 0 2
az előzőt egy picit elszúrtam, egy képet szerettem volna szöveg helyett beszúrni. Érdekes, másnak sikerült...
Előzmény: fruh (1)
fruh Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1
Bölcs dolog volt újra megnyitni a topicot, mert 0 címmel 0 esélye van.... :o)
HáBé Creative Commons License 2001.05.30 0 0 0
Hihetetlen! Még senki se nullázott le! :))
HáBé Creative Commons License 2001.05.30 0 0 topiknyitó
Üdvözlet Mindenkinek a Fogaskerekű és egyéb hegyivasutak c. topicon!

Közkedvelt budai hegyi vasútvonalunk, a Svábhegyi Fogaskerekű Vasút hamarosan betölti a 127. évét. Ennek alkalmából szeretném fellendíteni iránta az érdeklődést, hisz Európa-szerte csak Budapest büszkélkedhet azzal, hogy fővárosi fogaskerekű vasútja van. Szeretném, hogy szakmai és "amatőr" érdeklődők egyaránt választ kapjanak kérdéseikre, megpróbálok néha-napján egy-két szakembert is megszólaltatni, ide csábítani.

Természetesen helyet kapna ezen fórumon minden más hegyivasút is, akár a Budavári Sikló is, vagy a világ bármely pontján üzemelő hegyivasút.

Tehát: bim-bamm, irány Svábhegy!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!