Cirmosnak cirmos, én a világoszöld levelekkel küzdök most.
Sok virágzásindítót kaptak, virágoznak is, aztán adtam nekik egy nagy adag nitrogént és zöldítőt de a levelek olyan kis nyomik:-( halványzöldek, és némelyik el van deformálódva.
Viszont a kis csemeték egy részénél most bevált a NPK 15-15-15 granulátumos műtrágya.
Nálam egyformán voltak a teleltetésben, de egy, a narancssárga, nálam is virágzik, a többin még semmi. Lassan kezdenek nyílni az enyémek is, főleg a nem magoncaim. Bár az első, a Szélrózsa, az magoncom.
Ha lesz egy kis időtök, szeretném, ha írnátok a Hamvadó parázzsal kapcsolatos tapasztalataitokról, őszintén. Kíváncsi vagyok, máshol is hisztizik, vagy csak engem bosszant. Ha nem láttam volna annak idején szépnek, na meg ha nem láttam volna, hogy milyen Mariannál, már kitettem volna a szűrét!
Nem,tényleg nem ott telelt,de csodálkozom,mert kivittem,aztán zutty,máskor "sokkot" kapnak,és ledobálják az összes levelet,és most nem....bár való igaz,a másik kettő levelet hoz,de virágot nem,ő az,aki nagyon szeret ott:-)
A tetvek miatt már idegbaj kerülget komolyan,a leákat a sárga tetvek,a citromot meg pajzstetű...mi a jó....van,mérges vagyok nagyon....tegnap actarás kezelés volt,de ma folytatom,kevés lett... :(
Nagyon szépek a virágaid! És hogy már a bugid is itt tart... Ezek szerint nem hidegen telelt, kopaszon. Az enyémeknek már látom a virágkezdeményt, de kell még idő az üvegházban is. A kinti leanderekből még csak egy nyitott virágot.
Reménykedj, hogy hármasával ágazik el visszavágásnál, de sajnos ez sincs kőbe vésve. Már nagyon várom én is, hogy nyíljon. DE itt most minden lassan megy, télen és tavasszal sem törődtem velük annyit, mint máskor. Bár éppenséggel időben vagyunk.:-)
Az elmúlt heves esőzések nem tettek jót a bimbóknak, ennek ellenére itt, ott megjelentek az első virágok. Egy kicsit viharvertek, a színük sem az igazi még, de már virág.
Nálam a pucci áll a virágzási sorban első helyen
Próbálkozik a taurusz, emili, magaly, papa is. Hencike sok bimbót nevel, virágzása nagyon távolinak tűnik.