Vannak Cure dalok, amelyek jók lemezen, de koncerten nem tudják jól előadni. Lehet, hogy egyik-másik új dal is ilyen, ezért szerintem tök felesleges az élő bemutató alapján megítélni őket.
A végleges véleményemmel megvárom az albumot. Az új dalok közül egyelőre nekem nincs bajom egyikkel sem (a tegnapi egy kicsit tényleg semmilyen), ugyanakkor engem egyelőre az Endsong sem sodor el. Örülök annak, hogy az utolsó két lemez fülsértő rokkolása után most újra egy teret ölelő hangzású lemezt kapunk, ami szép élményeket okozhat. Maguk a dalok viszont egyelőre számomra kicsit olyan kellemkedőek (főleg az And Nothing Is Forever), sok bennük a zongora, mintha egy kimaradt lemez lenne a WMS és a Bloodflowers között. De azt hiszem, ez az a lemez, ami érni fog bennem. Csak jelenjen meg végre!
Nov 25 a megjelenés. Miért csúszna? Az első eltolás is csak azért volt, mert többet kellett gyártani, és azt jóval előre bejelentették. 20 nappal a megjelenés előtt már nem fogják sehova tolni.
van valami uj hír h ebben a hónapban biztosan megjelenik a WISH ramestered? rendeltem mindent, szép lenne ha karácsonyig megjönnének. esetleg valami nem várt hír?
A Fragile Thing-et én is a Wish és WMS közti időszakból származó dalnak gondolnám, ami esetleg kislemez B-oldalra mehetett volna, de mindig találtak helyette jobbakat.
Lényegtelen, ez az oldal előbb vadászta össze a dalszöveget legalább, és még két plusz sorral, mint bárhol máshol láttam volna (később jött le Yt videók alatt, meg Tweeten...nekünk meg ez kellett most, azért tettem be én is "unofficial"-ként, és igyekeztem máshol olvasottakkal kiegészíteni, hogy lehetőleg korrekt legyek.
Észrevettem a fly/cry-t is, az majd elválik. Van az első két versszakban még pár bizonytalanság számomra is ahogy hallom. Majd finomodik még ez, bár attól már nem túl sok változik a mondandóján. :)
Volt itt már 4:13 óta minden, dupla nagy, tripla nagyra való b oldalakkal, 'tízszeri' megjelenés beharangozás...na mostmàr tényleg kész, nem elég jó, volt már 3 albumra való, de letöröltem inkább mert nem tetszett, mindjárt kész, már itt meg ott tart, már csak stúdiómunka kell...
De most komolyan. Hiszem ha már majd kézben fogom. Addig megint bármi megtörténhet még simán. Addig pedig inkább tartom magam a valósághoz, és járjunk a földön: hallottunk 5 új számot, +1 elvileg túl van a soundchecken, és már létezett korábban is (vélhetően ez is), jó esetben megjelennek legalább ezek. Viszont már nem fog újként hatni az egész...sajnos.
Ráadásul a fele inkább amolyan lemaradt érzésű dalok számomra, mintha az időközbeni b oldalakat hallanám a BF-ról stb. a másik fele az ez alatt eltelt időkből, és a közben történt események kapcsán.
Lehet kövezni... :)
De muszály volt elmondanom, egyszerűen már öreg vagyok bohócnak, meg palimadárnak. :)
HA 70 PERC KÖRÜLI IDŐVEL SZÁMOLUNK AZ UJ LEMEZNÉL, akkor 10-11 dal lehetséges. ugye az alone és az endsong durván már el is vitt 20 percet, a másik 3 uj zene is kb 20 perc, tehát 5 szám máris 40-42 perc. igy, ha kisebb lélegzetű dalok maradtak még, kb 5 ami legyen átlag 5-5,5 perc, az megint kb 28-30 perc, és máris kitelt a 70 perec.
Ez elvileg Verified, én az első hason sorban még inkább cry-t hallok, és mintha már ott lacafacázna, hogy fly kellene inkább, majd el van hagyva az a két sor is, aztán már fly egyértelműen, szerintem még formálódik ez a rész nála is! :D
Egyik versszakban fly, másikban cry, én is olvastam így is, meg úgy is, viszont van egy elvileg 'hivatalos' dalszövege már fent, ahol cry. Abban van a két zárójeles sor is.
Egyébként ez a Fragile Things engem zeneileg a Waiting-re emlékeztet, inkább WMS B-Side időbeli, mint Wish, de keszekuszán egyszerű szövegének mondandójával akár az elvi új albumba is beilleszthető. Nem hiszem, hogy új szám lenne teljesen, inkább egy előkapott dal(szöveg).
Unofficial Lyrics: A Fragile Thing - The Cure (World Premiere 11/4/22 Milano Italy)
Every time you kiss me, I could cry she said Don’t tell me how you miss me I could die tonight of a broken heart This loneliness will change, and we feel too far apart
Más fordításnál az előbbi "This loneliness..." sor helyett ez áll: And some of us must change and appear to fall apart (?) !!! Következő 2 sort kihagyta koncerten: (We know that we’re too far apart Every time that we’re apart)
It's too late now for me to just forget I never thought I’d lead you to regret all I ever was All this time alone has left me cold inside and lost Yeah, every time you kiss me i could cry Don't tell me how you miss me I could die tomorrow of a broken heart This loneliness will change, and we feel too far apart Nothing you can say to change it back she said Nothing you can do to but sing This song is a fragile thing
Nothing you can do to turn it back she said Nothing you can do to turn it back she said Nothing you can do but sing This song is a fragile thing This song is my everything But nothing you can do to change the end There’s nothing you can do…
Every time you leave me is a lie she said You make believe you need me, but you try too hard And I feel so wrong You promised me forever, and say we all belong But it’s too late now for me to just forget I never thought I’d lead you to regret all I ever was But all this time alone has left me cold inside and lost Yeah, every time you need me is a lie You make believe you need me, but you try too hard I feel so wrong You promised me forever, and say it won’t be long
There’s nothing I can do to change it back she said Nothing you can do to but sing, this song is a fragile thing Nothing you can do now but pretend again Nothing you can do to change it back she said Nothing you can do to but sing This song is a fragile thing This song is my everything Nothing you can do to change the end There’s nothing you can do to change the end