Keresés

Részletes keresés

Herold Creative Commons License 2000.08.28 0 0 232
Coma,

kérdeznék tőled valamit. Azt regéli a főnököm, hogy van most valami akció aug. 31-ig, hogy ingyen lehet előfizetni az ISDN-re, igaz ez? Ez valami helyi akció (Bp. és környéke)?

Előzmény: Coma (231)
Coma Creative Commons License 2000.08.28 0 0 231
nincs benne, de már leírták előttem

Coma

Előzmény: doky67 (230)
doky67 Creative Commons License 2000.08.27 0 0 230
Macika!
Kösz a hozzászólásodat.
Én sejtettem,hogy így van de volt itt régebben egy feltételezés ami arról szólt,hogy benne van.
A 4000 ft valóban egy szolgáltatás ára.:-)
doky67
Macika Creative Commons License 2000.08.27 0 0 229
> Az ügyfél által vállalt minimális havi forgalom, amely letelefonálható és internetezésre felhasználható, magában foglalja a kapcsolási díjakat, valamint minden irányba történő adat- és beszédforgalmi hívást, és a szerződési idő alatt havonta előre fizetendő.

Ez korrekt, amit leírtál. Tévedés az értelemezésedben annyi, hogy a Mindenkinek 4.000 Ft-ja az egy szolgáltatás díja, és nem lebeszélendő(hető) összeg.

Tehát ISDN Netprofi+Mindenkinek esetén a havi számla az alábbiakból áll össze:

1. Előfizetési díj: 4.875 Ft
2. Minimális havi forgalom: 3.000 Ft
3. Mindenkinek csomag: 4.000 Ft
4. Internet előfizetés X.XXX Ft

Előzmény: doky67 (228)
doky67 Creative Commons License 2000.08.27 0 0 228
Kedves COMA !!!
Ha Te úgyis 1212-ős vagy :-))) akkor légyszíves mondd meg arra 100 %-os választ,hogy a kötelező forgalom(3000 ft)az ISDN NetProfi csomag esetén, benne van e 4000 ft-os átalányban?
Ez a téma már felvetődött itt,de még biztos válasz nem érkezett.

A MATÁV honlapján ez olvasható:
Az ügyfél által vállalt minimális havi forgalom, amely letelefonálható és internetezésre felhasználható, magában foglalja a kapcsolási díjakat, valamint minden irányba történő adat- és beszédforgalmi hívást, és a szerződési idő alatt havonta előre fizetendő.

Köszönettel az érdekeltek nevében is: doky67

Macika Creative Commons License 2000.08.26 0 0 227
Attól még PECSKEKE jól leírta. Két analóg és két digi kimenete van az NT-nek. Amelyik analógba bedugod az analóg készüléket, azt tudod programozni.

A PECSKEKE által leírt string bepötyögése után az abba a csatlakozóba dugott készülék csak annak(zoknak) a szám(ok)nak a hívásakor fog csörögni, ami(ke)t beleírtál.

A #97R123456#0#1#telefonszamod1# az egyik szám lesz (csak ennek hívásakor csörög). A #97R123456#0#2#telefonszamod2# a másik számra „élesíted” (ha szükséges, hogy is-is csörögjön). Ha van három különböző számod, és az előző kettő mellé a #97R123456#0#3#telefonszamod3# beírásával meg tudod tenni, hogy mindhárom számod hívására csörögjön.

Természetesen a másik analóg csatlakozónál is be kell állítani ugyanezeket, ha azt is használni akarod.

Azt hiszem, ennél egyszerűbben nem lehet a dolgot leírni.

ha netán mégsem lenne egyértelmű az itt leírt procedúra, akkor szívesen lescannelem és elküldöm mailban az eredeti használati útmutatót.

Előzmény: ildy7 (226)
ildy7 Creative Commons License 2000.08.26 0 0 226
a kézikönyvben nincsen benne, hogy analóg készülékkel hogyan kell állítgatni a telefonszámot.

Előzmény: PECSKEKE (224)
PECSKEKE Creative Commons License 2000.08.26 0 0 224
ildy7,

na ne ma' hogy ne lehessen erteni az NT kezikonyvet. Tok egyszeru a dolog, ha van isdn telefonod, akkor ott annak a menujeben be tudod allitani a telefonhoz tartozo MSN-t.
Ha analog telefont is hasznalsz, akkor legyen rajta egy mukodo FLASH gomb, a kovetkezot csinalod:
1. felveszed a kagylot
2. bepotyogod egymas utan akovetkezot:
#97R123456#0#1#telefonszamod# , ahol R = flashgomb , telefonszamod korzet meg minden nelkul, pl.: 4345455

ennyi.

Előzmény: ildy7 (216)
blr Creative Commons License 2000.08.26 0 0 223
A sima UTP Ethernet kábel megteszi.
Előzmény: Törölt nick (217)
Coma Creative Commons License 2000.08.26 0 0 222
hát ez igaz.
de 2 év alatt még annyi minden bejöhet. pld: ADSL :)

Coma

Előzmény: Macika (221)
Macika Creative Commons License 2000.08.26 0 0 221
Február végén még azt mondták, hogy bármelyik szolgáltatónál lehet előfizetésem, nem vagyok köteles a Matávnál maradni. Más kérdés, hogy 0-24 korlátlanban az a legolcsóbb.
Előzmény: netmen (219)
Coma Creative Commons License 2000.08.25 0 0 220
nem, ha a csak önnek akcióban rendelted, akkor nem mondhatod fel csak 2 év után.
ez tuti. szerintem nem éri meg. :)
há az előtte lévő - vele párhuzamosan futó - akcióban, akkor okés...

Coma

Előzmény: netmen (219)
netmen Creative Commons License 2000.08.25 0 0 219
Azt mondja meg nekem valaki, hogy a Matav Mindenkinek csomagjaban levo internet elofizetest fel lehet mondani, vagy az a csomag resze, es csak a tobbivel egyutt lehet kiszallni belole? Tehat barmikor felmondhatom a Matavnet Profi elofizetesemet, amit az ISDN2+-hoz adtak?

Z

Macika Creative Commons License 2000.08.25 0 0 218
Annyiban másabb, hogy 4 eres kell legyen. A csatlakozó viszont egészen más, sokkal szélesebb, nyolc ér csatlakoztatására van mód.
Előzmény: Törölt nick (217)
ildy7 Creative Commons License 2000.08.25 0 0 216
Na, végre egy másik user névvel sikerült belépnem az ISDN modemmel.
Nagyon rulz, a 33.6-os modemnél jóval gyorsabb. Csak sajnos kb fél óránként megbont, hogy semmi se legyen tökéletes :(

A kézikönyv kb diplomás informatikusoknak iródott, mert nekem bizony fogalmam sincs róla, hogy hogy adjam meg, hogy melyik telefonszám rendelődjön az internethez, és melyik a beszédhez.

ildy7 Creative Commons License 2000.08.25 0 0 215
Garancia!
Köszi, igy már menni fog!
Előzmény: Garancia (209)
Macika Creative Commons License 2000.08.25 0 0 214
Nagyon egyszerű, az ISDN modem setupjában más MSN értéket állítasz be a Device 2-nek.
Előzmény: blr (213)
blr Creative Commons License 2000.08.25 0 0 213
A vonalbontás adatforgalom hiányában a net-szolgáltatótól függ, általában 1-5 perc között van ISDN-en, analógon nem nagyon használják, de pl. az InterWare igen, ott 10 perc.
Nem tudom mennyire szabványos, de pl. a ZyXEL-nél van rá megoldás:
Az S124-es regisztert mint "idle time" visszaszámlálót használja, másodpercenként számol, ha eléri a nullát, küld egy dummy PPP csomagot a túloldalra, és visszaállítja a számlálót a kiindulási értékre.
A funkciót az ATS124=0 parancscsal ki lehet kapcsolni (ez az alapértelmezés).

Amúgy maga a lebontás egy teljesen normális folyamat a szolgáltató router-e részéről, hiszen a kapcsolat felépítése 5-10 mp. (szemben az analóg modemek legalább fél percével), sőt, akár 1 mp is lehet, ha a login nem név, jelszó stb. azonosítása után megy végbe, hanem a hívó fél telefonszámát azonosítja a router.
A probléma itt a Matáv "sikerdíja", ami miatt (egy szolgáltató oldali) szerver-karbantartás miatt kb. 5 órán keresztül átlag 6-szor próbált fellépni a gépem percenként :(

MÁS:
Tudja valaki, hogyan lehet megoldani, hogy ha 128K-val lépek fel (TA szinten megvalósított MPPP), akkor a második hívás ne ugyanarról a számról, hanem a végpont második (vagy harmadik) számáról történjen? Így ugyanis (mindkét hívás azonos számról megy ki) nagyon nehéz ellenőrízni a részletes számlát.

Coma Creative Commons License 2000.08.25 0 0 212
szerintem rendeld meg, és utána menj a ADSL-re :), már, ha Bp-en laksz ;)

ja, ma beszéltem innen valakivel az 1212-n, azt hiszem 4ndr3w volt az.
na, tudjátok, ha minden ügyfél ilyen lenne, mint ő, akkor szerintem király lenne.
de képzeljétek el a pár ezer embert (1 nap) aki betelefonál... :))
az meg, hogy vannak butább 1212-sök is, az egy dolog.
mindenki nézzen körül a munkahelyén/környezetében, és belátja, hogy kb.50% olyan ember van, akire azt mondaná, hogy oké. miért pont a matáv legyen tökéletes? (pedig lehetne)
annyit meg nem fizetnek, amennyiért szérdolgoznák az agyukat az 1212-sök.

Coma

Előzmény: 4tune (210)
Macika Creative Commons License 2000.08.25 0 0 211
Nálam is 2 analóg vonal volt. Az egyiket visszaadtam. A másikat migrálták (12.500-ért) az ISDN-be (február vége-márc. eleje).

Az analóg vonalakkal 22-24.000 körül volt a telefonszámlám, plusz az Internet-előfiztés.

Most (épp ma) kptam kézhez a legutóbbi ISDN-számlát: 20.466,-
És ebben benne van a korlátlan net-hozzáférés, meg a Mindenkinek is!

Előzmény: 4tune (210)
4tune Creative Commons License 2000.08.25 0 0 210
Ami engem, mint megrendelésen törprengőt összekavar, hogy elég sok-féle akciót tudok felfedezni?!
Szal, amiről én hallottam analóg->ISDN Net, belépés 0 HUF, kötelező forgalom szintén 0, és abból a havi négyezerakármennyiből még le is beszélhetek 2oder3 ezer pénztet, asszem. Persze ezt tehetem 24hónapon által, ha így van. Így van?
Csóka, aszonta hónap végéig jó lenne, ha zaklatnám a témával, mert a következő hónapban már mást, asszam főleg végberendezéseket fognak ackzijózni.
Most 2 analóg vonal van itthon, kérdés, hogy legyen-e egy ISDN?
Garancia Creative Commons License 2000.08.24 0 0 209
ildy7
Ha NT-s isdn dobozotok van. Akkor elvileg a használati utasitásában benne vann. Ha nincs innen letöltheted pdf formátumban: http://netmod.fornax.hu/
Előzmény: ildy7 (208)
ildy7 Creative Commons License 2000.08.24 0 0 208
Nem tudja valaki, hogy hogyan kell átállitani a telefonszámokat ISDN alatt? Kaptam 3 telefonszámot, de jelenleg egyet használunk, mert dunsztom sincs, hogy kell beállitani a többi számot!
Macika Creative Commons License 2000.08.24 0 0 207
A feltétel annyi, hogy ne legyen 30 napon túli számlatartozásod.

Az engedmények:

1. 5% engedmény minden egyes új végberendezés, és szerelvények árából.
2. A már – általam – leírt 90%-os kedvezmény.

Előzmény: zepp (206)
zepp Creative Commons License 2000.08.24 0 0 206
Mi ennek az ISDN klub kártyának a lényege??? (én csak húsz nap múlva leszek ISDN-es)
Előzmény: joxy (201)
Macika Creative Commons License 2000.08.24 0 0 205
Az ISDN szinte fillérre ugyanannyiba kerül (4.875,-), mint két analóg előfizetés. Tehát plusz költség csak ebben, illetve a 3.000 Ft előre fizetendő forgalmi díjban van.

Amiben olcsóbb, az az, hogy minden értéknövelő szolgáltatást csak egyszer kell megrendelni, az érvényes mindkét számra (pl. Hangposta, Kedvenc szám, Mindenkinek csomag).

Előzmény: Elm (202)
Macika Creative Commons License 2000.08.24 0 0 204
> Az apeh mit szólna hozzá, hogy előfizetőket hajtunk fel a matávnak?

Nem hiszem, hogy megértetted, amit leírtak....

Azt írták, hogyha a kódoddal beléptetsz valakit ISDN előfizetésre, akkor az azt követ előfizetésedből (brutto 4875 Ft) kapsz egyszeri 90%-os kedvezményt.
Biztos vagy benne, hogy ha nem kell valamit kifizetned (mert kedvezményt kapsz), akkor adót kell utána fizetni? Mi köze van hozzá az APEH-nek??

Ha nem akarsz az ügynökük lenni, akkor kidobod a kártyát a szemétbe, olvashatatlanná téve az adatokat rajta, nehogy valaki a Te nevedben léptessen valakit be, és nehogy kapjál 4.387 Ft-ot „ajándékba”!!

Előzmény: joxy (201)
joxy Creative Commons License 2000.08.24 0 0 203
Elm:

Yes!

Többet fog fizetni mint 8E HUF

Előzmény: Elm (202)
Elm Creative Commons License 2000.08.24 0 0 202
T. Mindenki!

En mar tobbszor atolvastam a matav doksijait, tobbszor jartam a matavpontban, nagyjabol vegignyalaztam a topicot, a matav 1212-jerol szot se ejtsunk, de nem tudtam ertelmes valaszt kapni a kerdesemre.
Tehat: kb 6000 forint a telefonszamlam. Ebbol ugye 2200 az elofizu ugyhogy 3500 FTnal kicsit tobbet beszelek. Ha most bekottetem az ISDN-t
akkor ugyanazok a feltetelek (a matav percdijak stb), vagyis 4500 elofizu+3000Ft kot. vall.+egy kicsi, akkor normalis esetben nem lesz tobb a szamla kb 8000 Ft-nal? Ez itt a kerdes. Rendszeresen internetezgetek de csak ejjel, a kedvezmennyel kb 1000froncsit. De ez benne van a 3000 Ft-ban!!
Szoval : tobbet fizetnek 8000-nel ISDN-nel??? (Ugyanazon hasznalat mellett persze)

Tudom hogy lama vagyok, de a matav ugyfelszoli is eleg IQ extra light...

joxy Creative Commons License 2000.08.24 0 0 201
Sziasztok!

Ti is kaptatok a matávtól isdn klub kártyát?
Mit szóltok ehez az új fajta matávos táv munka lehetőséghez? Az apeh mit szólna hozzá, hogy előfizetőket hajtunk fel a matávnak? És ha én nem akarok ügynökük lenni?

Előzmény: ildy7 (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!