kérdeznék tőled valamit. Azt regéli a főnököm, hogy van most valami akció aug. 31-ig, hogy ingyen lehet előfizetni az ISDN-re, igaz ez? Ez valami helyi akció (Bp. és környéke)?
Macika!
Kösz a hozzászólásodat.
Én sejtettem,hogy így van de volt itt régebben egy feltételezés ami arról szólt,hogy benne van.
A 4000 ft valóban egy szolgáltatás ára.:-)
doky67
> Az ügyfél által vállalt minimális havi forgalom, amely letelefonálható és internetezésre felhasználható, magában foglalja a kapcsolási díjakat, valamint minden irányba történő adat- és beszédforgalmi hívást, és a szerződési idő alatt havonta előre fizetendő.
Ez korrekt, amit leírtál. Tévedés az értelemezésedben annyi, hogy a Mindenkinek 4.000 Ft-ja az egy szolgáltatás díja, és nem lebeszélendő(hető) összeg.
Tehát ISDN Netprofi+Mindenkinek esetén a havi számla az alábbiakból áll össze:
1. Előfizetési díj: 4.875 Ft
2. Minimális havi forgalom: 3.000 Ft
3. Mindenkinek csomag: 4.000 Ft
4. Internet előfizetés X.XXX Ft
Kedves COMA !!!
Ha Te úgyis 1212-ős vagy :-))) akkor légyszíves mondd meg arra 100 %-os választ,hogy a kötelező forgalom(3000 ft)az ISDN NetProfi csomag esetén, benne van e 4000 ft-os átalányban?
Ez a téma már felvetődött itt,de még biztos válasz nem érkezett.
A MATÁV honlapján ez olvasható:
Az ügyfél által vállalt minimális havi forgalom, amely letelefonálható és internetezésre felhasználható, magában foglalja a kapcsolási díjakat, valamint minden irányba történő adat- és beszédforgalmi hívást, és a szerződési idő alatt havonta előre fizetendő.
Attól még PECSKEKE jól leírta. Két analóg és két digi kimenete van az NT-nek. Amelyik analógba bedugod az analóg készüléket, azt tudod programozni.
A PECSKEKE által leírt string bepötyögése után az abba a csatlakozóba dugott készülék csak annak(zoknak) a szám(ok)nak a hívásakor fog csörögni, ami(ke)t beleírtál.
A #97R123456#0#1#telefonszamod1# az egyik szám lesz (csak ennek hívásakor csörög). A #97R123456#0#2#telefonszamod2# a másik számra „élesíted” (ha szükséges, hogy is-is csörögjön). Ha van három különböző számod, és az előző kettő mellé a #97R123456#0#3#telefonszamod3# beírásával meg tudod tenni, hogy mindhárom számod hívására csörögjön.
Természetesen a másik analóg csatlakozónál is be kell állítani ugyanezeket, ha azt is használni akarod.
Azt hiszem, ennél egyszerűbben nem lehet a dolgot leírni.
ha netán mégsem lenne egyértelmű az itt leírt procedúra, akkor szívesen lescannelem és elküldöm mailban az eredeti használati útmutatót.
na ne ma' hogy ne lehessen erteni az NT kezikonyvet. Tok egyszeru a dolog, ha van isdn telefonod, akkor ott annak a menujeben be tudod allitani a telefonhoz tartozo MSN-t.
Ha analog telefont is hasznalsz, akkor legyen rajta egy mukodo FLASH gomb, a kovetkezot csinalod:
1. felveszed a kagylot
2. bepotyogod egymas utan akovetkezot:
#97R123456#0#1#telefonszamod# , ahol R = flashgomb , telefonszamod korzet meg minden nelkul, pl.: 4345455
Február végén még azt mondták, hogy bármelyik szolgáltatónál lehet előfizetésem, nem vagyok köteles a Matávnál maradni. Más kérdés, hogy 0-24 korlátlanban az a legolcsóbb.
nem, ha a csak önnek akcióban rendelted, akkor nem mondhatod fel csak 2 év után.
ez tuti. szerintem nem éri meg. :)
há az előtte lévő - vele párhuzamosan futó - akcióban, akkor okés...
Azt mondja meg nekem valaki, hogy a Matav Mindenkinek csomagjaban levo internet elofizetest fel lehet mondani, vagy az a csomag resze, es csak a tobbivel egyutt lehet kiszallni belole? Tehat barmikor felmondhatom a Matavnet Profi elofizetesemet, amit az ISDN2+-hoz adtak?
Na, végre egy másik user névvel sikerült belépnem az ISDN modemmel.
Nagyon rulz, a 33.6-os modemnél jóval gyorsabb. Csak sajnos kb fél óránként megbont, hogy semmi se legyen tökéletes :(
A kézikönyv kb diplomás informatikusoknak iródott, mert nekem bizony fogalmam sincs róla, hogy hogy adjam meg, hogy melyik telefonszám rendelődjön az internethez, és melyik a beszédhez.
A vonalbontás adatforgalom hiányában a net-szolgáltatótól függ, általában 1-5 perc között van ISDN-en, analógon nem nagyon használják, de pl. az InterWare igen, ott 10 perc.
Nem tudom mennyire szabványos, de pl. a ZyXEL-nél van rá megoldás:
Az S124-es regisztert mint "idle time" visszaszámlálót használja, másodpercenként számol, ha eléri a nullát, küld egy dummy PPP csomagot a túloldalra, és visszaállítja a számlálót a kiindulási értékre.
A funkciót az ATS124=0 parancscsal ki lehet kapcsolni (ez az alapértelmezés).
Amúgy maga a lebontás egy teljesen normális folyamat a szolgáltató router-e részéről, hiszen a kapcsolat felépítése 5-10 mp. (szemben az analóg modemek legalább fél percével), sőt, akár 1 mp is lehet, ha a login nem név, jelszó stb. azonosítása után megy végbe, hanem a hívó fél telefonszámát azonosítja a router.
A probléma itt a Matáv "sikerdíja", ami miatt (egy szolgáltató oldali) szerver-karbantartás miatt kb. 5 órán keresztül átlag 6-szor próbált fellépni a gépem percenként :(
MÁS:
Tudja valaki, hogyan lehet megoldani, hogy ha 128K-val lépek fel (TA szinten megvalósított MPPP), akkor a második hívás ne ugyanarról a számról, hanem a végpont második (vagy harmadik) számáról történjen? Így ugyanis (mindkét hívás azonos számról megy ki) nagyon nehéz ellenőrízni a részletes számlát.
szerintem rendeld meg, és utána menj a ADSL-re :), már, ha Bp-en laksz ;)
ja, ma beszéltem innen valakivel az 1212-n, azt hiszem 4ndr3w volt az.
na, tudjátok, ha minden ügyfél ilyen lenne, mint ő, akkor szerintem király lenne.
de képzeljétek el a pár ezer embert (1 nap) aki betelefonál... :))
az meg, hogy vannak butább 1212-sök is, az egy dolog.
mindenki nézzen körül a munkahelyén/környezetében, és belátja, hogy kb.50% olyan ember van, akire azt mondaná, hogy oké. miért pont a matáv legyen tökéletes? (pedig lehetne)
annyit meg nem fizetnek, amennyiért szérdolgoznák az agyukat az 1212-sök.
Ami engem, mint megrendelésen törprengőt összekavar, hogy elég sok-féle akciót tudok felfedezni?!
Szal, amiről én hallottam analóg->ISDN Net, belépés 0 HUF, kötelező forgalom szintén 0, és abból a havi négyezerakármennyiből még le is beszélhetek 2oder3 ezer pénztet, asszem. Persze ezt tehetem 24hónapon által, ha így van. Így van?
Csóka, aszonta hónap végéig jó lenne, ha zaklatnám a témával, mert a következő hónapban már mást, asszam főleg végberendezéseket fognak ackzijózni.
Most 2 analóg vonal van itthon, kérdés, hogy legyen-e egy ISDN?
ildy7
Ha NT-s isdn dobozotok van. Akkor elvileg a használati utasitásában benne vann. Ha nincs innen letöltheted pdf formátumban: http://netmod.fornax.hu/
Nem tudja valaki, hogy hogyan kell átállitani a telefonszámokat ISDN alatt? Kaptam 3 telefonszámot, de jelenleg egyet használunk, mert dunsztom sincs, hogy kell beállitani a többi számot!
Az ISDN szinte fillérre ugyanannyiba kerül (4.875,-), mint két analóg előfizetés. Tehát plusz költség csak ebben, illetve a 3.000 Ft előre fizetendő forgalmi díjban van.
Amiben olcsóbb, az az, hogy minden értéknövelő szolgáltatást csak egyszer kell megrendelni, az érvényes mindkét számra (pl. Hangposta, Kedvenc szám, Mindenkinek csomag).
> Az apeh mit szólna hozzá, hogy előfizetőket hajtunk fel a matávnak?
Nem hiszem, hogy megértetted, amit leírtak....
Azt írták, hogyha a kódoddal beléptetsz valakit ISDN előfizetésre, akkor az azt követ előfizetésedből (brutto 4875 Ft) kapsz egyszeri 90%-os kedvezményt.
Biztos vagy benne, hogy ha nem kell valamit kifizetned (mert kedvezményt kapsz), akkor adót kell utána fizetni? Mi köze van hozzá az APEH-nek??
Ha nem akarsz az ügynökük lenni, akkor kidobod a kártyát a szemétbe, olvashatatlanná téve az adatokat rajta, nehogy valaki a Te nevedben léptessen valakit be, és nehogy kapjál 4.387 Ft-ot „ajándékba”!!
En mar tobbszor atolvastam a matav doksijait, tobbszor jartam a matavpontban, nagyjabol vegignyalaztam a topicot, a matav 1212-jerol szot se ejtsunk, de nem tudtam ertelmes valaszt kapni a kerdesemre.
Tehat: kb 6000 forint a telefonszamlam. Ebbol ugye 2200 az elofizu ugyhogy 3500 FTnal kicsit tobbet beszelek. Ha most bekottetem az ISDN-t
akkor ugyanazok a feltetelek (a matav percdijak stb), vagyis 4500 elofizu+3000Ft kot. vall.+egy kicsi, akkor normalis esetben nem lesz tobb a szamla kb 8000 Ft-nal? Ez itt a kerdes. Rendszeresen internetezgetek de csak ejjel, a kedvezmennyel kb 1000froncsit. De ez benne van a 3000 Ft-ban!!
Szoval : tobbet fizetnek 8000-nel ISDN-nel??? (Ugyanazon hasznalat mellett persze)
Tudom hogy lama vagyok, de a matav ugyfelszoli is eleg IQ extra light...
Ti is kaptatok a matávtól isdn klub kártyát?
Mit szóltok ehez az új fajta matávos táv munka lehetőséghez? Az apeh mit szólna hozzá, hogy előfizetőket hajtunk fel a matávnak? És ha én nem akarok ügynökük lenni?