Keresés

Részletes keresés

Csgaba Creative Commons License 2007.04.17 0 0 3015

Sziasztok "borúlátó" és napfényben reménykedő Rajongótársak!

Ne törődjetek az ellentmondó előrejelzésekkel!!! Fantasztikus

Napunk lesz :D   Lusta lévén támogatom a 10.00-ás kezdést.Remélem

mindenki elkészül addigra,és még én is útra tudok kelni picurka :) lányaimmal.

Nagyon várjuk már az új találkozást!

Jó idő lesz !!!!!
Előzmény: localhost (3014)
localhost Creative Commons License 2007.04.17 0 0 3014
Gomolyfelhő rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzz!
Előzmény: cirrocumulus (3012)
Bosi2 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 3013

Nem gond. Ezért kár itten "szerelmeskedni" ám! :-D

Csinálunk beltéri alternativát is. Valamelyik környékbeli, igen magas sorozatszámú ital kiskereskedés biztosan benne lesz. ;-)

Mivel a kirándulás igen rövid távú lesz, így azt javalsom, legyen a találka 10:00-kor. Lokomotivum is oda tud érni, meg a Pesti puhányok (én is) kialudhatjk magukat.

Előzmény: cirrocumulus (3012)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.17 0 0 3012

Imádlak :-)

Na, csak azért, hogy rászolgáljak... ;o)

itt van a legfrissebb előrejelzés:

Csütörtökre az előző napi front elhagyja térségünket, így jobbára napos, száraz időre számíthatunk. Pénteken újabb hidegfront érkezik: hatására időnként újból megnövekszik a felhőzet, és főleg északon alakulnak ki kisebb esők, záporok. Hétvégén újból csökken a felhőzet, szárazra fordul időjárásunk, a hőmérséklet pedig napról napra emelkedik. A jövő hét elején már-már kora nyárias időre számíthatunk, a sok napsütés mellett a napközben képződő gomolyfelhőkből egy-két helyen rövid záporral.

Előzmény: localhost (3011)
localhost Creative Commons License 2007.04.17 0 0 3011
Imádlak :-)
Én valamelyik reggeli TV műsorban arra a hírre kaptam fel a fejemet... kb....
"...legfeljebb a hétvégére esik vissza a hőmérséklet és akkor megjönnek a várva-várt esőfelhők is...." Nem szószerinti idézet!
Előzmény: cirrocumulus (3010)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.16 0 0 3010

... és ráadásul a hétvégére elromlik majd az idő. Mondta a meteorlógia!

Naaa, mi ez a negatívkodás?????

És különben is, hol hallottad ezt és mikor? És melyik meteorológia mondta ezt? ;o)

De most félre a tréfát: tök jó kirándulóidő lesz vasárnap, hőmérsékletre kb. olyan lesz, mint ma, árnyékban kicsit hűvös lesz és eső nem lesz!!!! (Főként szerdára várnak csapadékot, meg péntekre egy-egy hidegfrontból.)

Minden mai előrejelzés ezt mutatja: pl. ez és ez is! A videón pedig azt hallhatjuk a vége felé, hogy csütörtöktől már nem is számítanak csapadékra... :o)

Ráadásul meg is ígértem, hogy a volt kollégáimmal jó időt varázsolunk majd 22-ére :o) - nem hiszel nekem.... :o(

Előzmény: localhost (3009)
localhost Creative Commons License 2007.04.16 0 0 3009
... és ráadásul a hétvégére elromlik majd az idő. Mondta a meteorlógia!
Csinálunk akkor egy beltéri gyalogtúrát?
Előzmény: Bosi2 (2980)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.16 0 0 3008

Ne feledd mindehhez a zenekar új nevét :o) 

Nagyon találó ehhez az új stílushoz: INVOCATIO MUSICALIS

Előzmény: Törölt nick (3007)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 3007
Gyerekek, annyira szeretem az új "Zenei Boszorkányságot" :)!!! A TV riport nem győzött volt meg, de a lemez... hát, annyi fény van benne, annyi remény, annyi élet! Igazi ajándék volt ma ezt hallgatni!!!
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.16 0 0 3006

Lassan meg is beszélhetnénk, hogy vasárnap akkor hány óra tájban találkozzunk fönt a 65-ös busz Fenyőgyöngye végállomásánál?

Azt kéne kideríteni, lokomotivum mikorra érne oda :o)

Előzmény: Bosi2 (3005)
Bosi2 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 3005

Remélem már fényesítitek a bakkkkancsokat. :)

Nem, nem a mikulásra gondoltam.

Előzmény: cirrocumulus (3004)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.11 0 0 3004

Közben eszembe jutott, hogy a Bogdán Csabit is - családcentrikus lévén - családostul invitálhatnánk az eljövetelre.

Most érkezett Csabától a válasz, hogy sajnos, nem tud jönni, mert Szandival fellépésük lesz aznap.

Előzmény: Peter Lion (2981)
Peter Lion Creative Commons License 2007.04.11 0 0 3003

A "met", meg azért lett, mert olyan gyorsan akartad megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy az "r" betűt rápaszírozta az előtte lévő "e" az utánalévő "t"-re a szó elejének és végének leírása között létrejött nagy sebességkülönbség hatására??? :-DDD

Legyen 22-én is olyan jó az idő, mint amilyen ezen a héten volt (és állítólag lesz is)!!!

További szép napot és Üdv minden Solaris fannak és zenekari tagnak!!!

PL

Előzmény: lokomotivum (3002)
lokomotivum Creative Commons License 2007.04.10 0 0 3002

ttalálkozó, met múlt időben van :o)

Előzmény: lokomotivum (3001)
lokomotivum Creative Commons License 2007.04.10 0 0 3001

Először Gaba képeihez: örömmel ismertem fel ezeket a képeket, mármint úgy, amikor a tavalyi református ttalálkozón találkoztunk, megmutattad őket és most feltetted a fórumra is. Tényleg nagyszerű!

Akik ott voltatok Nektek felejthetetlen élmény (közvetve már nekem is), de most már legalább a végleges búcsúnak búcsút lehet inteni. (Ugye srácok?)

Előzmény: cirrocumulus (2989)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.10 0 0 3000

3000

Előzmény: cirrocumulus (2999)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.10 0 0 2999

Ezt most csak azért, hogy észrevétlenül le ne maradjunk a következőről........ ;o)

Bosi2 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 2998

Bocs az OFF-ért, de tudom, hogy többen is ismerik itt a fórumon a Fugato zenekart és különben is legyünk büszkék rájuk!!!! :)

[OFF]

A Fugato zenekar az A38-on megrendezett magyarországi válogató után továbbjutott a bécsi PlanetMusic által rendezett AUSTRIAN BAND CONTESTS 2007 elnevezésű verseny második fordulóján is, így már három akadályt sikeresen véve, május 1-én a munka ünnepe alkalmából fellépnek a Práterben rendezett döntőben. Ráadásul tegnap éjjel a nemzetközi zsűri szerint a legjobbak voltak a fiatalok.

Ismét egy csapat, aki öregbíteni tudja a magyar progresszív zene hírnevét nemzetközi porondon is.

[/OFF]

altos Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2997
Igen, ezt így kell csinálni, de akkor is nehezebb lesz újra felépíteni az imidzset.
Előzmény: cirrocumulus (2996)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2996

Nekem, mint az eseményeket távolabbról figyelőnek nem tünik jó ötletnek egy bejáratott név megváltoztatása. Így sok dolgot lehet majd újraépíteni. (...)

Én viszont úgy érzem, hogy inkább segítenünk kell Nekik az új név bevezetésében pl. az alábbi módon: INVOCATIO MUSICALIS (ex-Musical Witchcraft) együttes (v. zenekar), hogy azért a kötődés, az eredet egyértelmű legyen és ne úgy tűnjön, hogy egy vadonatúj zenekarról van szó, amelyik mindent most kezd, hanem egy olyanról, amelynek már ismert múltja van, de ilyenformán mégis megtörténne végre a megkülönböztetés az előző korszaktól.

Nem lehet véletlen, hogy az interjú elején és a közepén is ezt hallhatjuk a műsorvezetőtől:

- A Musical Witchcraft, illetőleg az immáron INVOCATIO MUSICALIS néven játszó együttes (...)

- a 9. zsoltár feldolgozása egy virtuóz részletének bejátszása után pedig:

Zsoltárok, azaz Istent dícsérő énekek új, modern köntösben az instrumentális rock elemeivel is ötvöződve. Bár én némi reneszánsz hangzást is felfedezni véltem ezekben az INVOCATIO MUSICALIS új nevet viselő együttes feldolgozásában (..)

Előzmény: altos (2991)
altos Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2995
Kösz a meghívást, de biztos választ még én sem tudok adni.
Előzmény: cirrocumulus (2993)
tnsnames.ora Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2994
>ugye Ti is jöttök az április 22-i kirándulásra?
Ez azért nehéz kérdés számomra, mert három program is ütközik nekem akkor (köztük egy másik nagy kirándulás).
Előzmény: cirrocumulus (2993)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2993

Halihó!

Ha már úgyis itt vagytok altos-szal együtt: ugye Ti is jöttök az április 22-i kirándulásra?

Előzmény: tnsnames.ora (2992)
tnsnames.ora Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2992
Viszont az apropó révén én legalább végre egy aktuális infóhoz jutottam a témában... ;) Úgy érzem ezen a fronton is lenne mit pótolnom... ;)
Előzmény: altos (2991)
altos Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2991
Nekem, mint az eseményeket távolabbról figyelőnek nem tünik jó ötletnek egy bejáratott név megváltoztatása. Így sok dolgot lehet majd újraépíteni. A mérleg másik serpenyőjében lévő rész is érthető, a régi név nem igazán illik az új stílushoz, meg elég sok volt valóban a változás, de mivel a lemez még a régi néven jött ki, én már nem látom értelmét a mostani változtatásnak...
Előzmény: cirrocumulus (2990)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2990

Na, hát ismét ért ma egy kis meglepetés engem... :o(

Az előbb hallgattam vissza az előzményben beharangozott riportot, és ebből kiderült, hogy a tegnap esti koncerten nem a fülem csengett, nem hallottam rosszul: újból névváltozáson ment át a MUSICAL WITCHCRAFT...

Történt ilyen már 2005 júniusában is, amikor Naszádi-Kollár Projekt név alatt ment a produkció pár koncertig, aztán számomra érthetetlen módon tavaly ugyanaz a zenei program ismét MW név alatt futott. Pedig azt hittem, azért volt a névváltoztatás, mert alapvető változás történt a zenei világban - zeneileg és a megszólalás típusát illetően is - és a zenekar összetételében is. Számomra jó és tisztességes ötletnek tűnt az igazi MW-korszak utáni megszólalásra már egy másik együttesnevet használni. Csodálkoztam, hogy tavaly mindez újból MW név alatt hangzott el, de tudomásul vettem. És persze a 3. zeneanyag is még MW lemezként jelent meg.

Így utólag már sajnálom, hogy az új együttesnév - Invocatio Musicalis - valószínűleg csak idén jutott Attiláék eszébe, jobb lett volna (sokkal jobban illett volna a lemez tartalmához is), ha a Zsoltárok és Filmzene CD már ezzel az új együttesnévvel jelent volna meg.

Még februárban történt, hogy ennek az új CD-nek a címére rákeresve ezt az oldalt találtam, ahol egy március 3-i eseményen eszerint Attiláék is szerepeltek egy 20 perces programmal (a jobb oldali sávban látható). Előadó név nincs feltüntetve, de nem volt nehéz kitalálni, hogy ilyen címmel csak Róluk lehet szó :o)

Most viszont, amikor erre az új együttesnévre kerestem rá a neten, mindössze egyetlen oldal jött le és ez pont ennek a március 3-i rendezvénynek a beszámolója, ahol a jelek szerint már az új nevüket használva játszottak.

Ebben a tegnap esti rövid, 6'45"-es interjúban (ahol Attila mellett Naszádi Gábor is megszólalt) egyébként többször is hangsúlyosan hangzott el, hogy új neve van a zenekarnak! A riport a műsor 32'42"-39'27" közötti részében hallgatható meg.

Személy szerint örülök ennek a névváltoztatásnak és bízom benne, hogy most már nem lesz visszatáncolás ebből a MW névhez. Jó lenne ezt a nevet meghagyni az első 2 lemez karakteresen más zenei korszakához kötődően, hiszen mindannyiunkban e két lemez zenéi elevenednek föl, ha meghalljuk a MW nevet!

Ha most már tényleg megtörténik ennek a két eltérő zenei korszaknak a névbeli megkülönböztetése, az végre tiszta helyzetet teremt majd talán többünknek is. Számomra legalábbis volt egy rossz szájíze a dolognak, hogy ezt a megváltozott zenei stílust és a tagságában is kicserélődött zenekart még mindig MW név alatt futtatják Attiláék... A riport alapján úgy tűnik, hogy ez a mostani stílus nem nagyon fog változni, készülnek az új számok, amelyek továbbra is vegyesen zsoltárfeldolgozások és saját számok lesznek.

Előzmény: cirrocumulus (2970)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.07 0 0 2989

Hű, nem semmi!

Nagyon szépen köszönjük a képeket ezen az évfordulós április 7-i napon!

Felejthetetlen az a koncert!

Előzmény: Csgaba (2988)
Csgaba Creative Commons License 2007.04.07 0 0 2988

Sziasztok!

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok a ZENEKAR minden tagjának,és a Rajongótábor

minden tagjának!

Fogadjátok szeretettel két féltve őrzött képemet a 21 évvel ezelőtti koncertről!

cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.06 0 0 2987
Na, végre, hogy Te is el tudsz jönni :o))
Előzmény: localhost (2986)
localhost Creative Commons License 2007.04.06 0 0 2986
Megyek a koncertre, társam lesz a Solariánus-Solarista-Solarológus-Solaromániás... öcsém.
Előzmény: Bosi2 (2972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!