Keresés

Részletes keresés

ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1051
Bizony, először áll a fal mellett pár másodpercig, csak utána adja rá az inget és a takarót a segédje, és csak utána ül le a lehajtható ülésre.
Igazad van!!! Az ülésre először azt hittem, hogy WC... :-) Persze csak egy pillanatig...

Örülök, h. nem gondolja úgy, rossz társaságba keveredtél...
Erről a témáról van egy Garfieldos képeslapom, csak nem tudom a pontos szövegét. Kb.: Anyukám nem szerette volna, hogy rossz társaságba keveredjem. Remélem, örülsz, hogy mégis a barátom lehetsz! :-)

Előzmény: vincere (1048)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1050
eddig is tudtam, hogy László Zsolt fantasztikus, ez tegnap újra bebizonyosodott.
A Macbethet szinte neki találták ki.

Twenty! A szívembe zártalak! :-)
Nem vagyok biztos benne, hogy jövőre is játszák még a darabot... :-(
Nagyon szeretném látni a Figaro házasságát és A vágy villamosát is! Jaj, csak maradjanak műsoron!
Előzmény: twenty (1038)
vincere Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1049
Vincere! Szeptember?
Mi az hogy! Legalább 3-szor a jövő évadban!
Előzmény: ColinCrazy (1047)
vincere Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1048
az öregedéskor Cserhalmi éppen ült és üveges tekintettel bámult maga elé... Lehet, hogy Te korábbra célzol?

Bizony, először áll a fal mellett pár másodpercig, csak utána adja rá az inget és a takarót a segédje, és csak utána ül le a lehajtható ülésre.

Rátok pedig azt mondta, hogy
aranyosak vagytok! :-)

Örülök, h. nem gondolja úgy, rossz társaságba keveredtél...

"A színház olyan, mint a szerelem: amikor lehet, még nem tudod, amikor pedig tudod, már nem lehet." Hmmm...

Erre én is felfigyeltem, és meg is akartam jegyezni, ezért kösz, h. ideírtad.

Előzmény: ColinCrazy (1046)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1047
Juhász Rékát 5-én láttuk Vincerével az Emberbarátban, akkor még nem vettünk észre rajta semmit, 11-én viszont az Amerikai Elektrában már olyannak láttam, mint 20-án is. :-) Hihetetlen, hogy egy hét alatt ennyit változzon!

Az Emberbarát másodszorra sokkal jobb volt, újra és újra meg akarom nézni, most már nemcsak Sz.T., hanem Ujvári Zoltán miatt is!! Vincere! Szeptember?

Előzmény: twenty (1041)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1046
Szinte mindennel teljesen egyetértek, de én úgy emlékszem, az öregedéskor Cserhalmi éppen ült és üveges tekintettel bámult maga elé... Lehet, hogy Te korábbra célzol? (ez a kisfiú megjelenésekor volt, már egy Antoine-nal folytatott párbeszéd után).
Anyukám azt mondta, ez a darab jobban tetszett neki, mint a Padlás! Rátok pedig azt mondta, hogy
aranyosak vagytok! :-)

Néhány kép és két idézet Fredericktől:
"A színház olyan, mint a szerelem: amikor lehet, még nem tudod, amikor pedig tudod, már nem lehet." Hmmm...
"Amíg két idióta(?) és egy deszka lesz a világon, addig színház is lesz." Érintve éreztem magam, ezért talán egyedüliként felröhögtem.

Előzmény: vincere (1045)
vincere Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1045
Sziasztok,

Tegnap CC-vel és Solyával voltunk a Frederick-en a Tivoliban. Nekem nagyon tetszett, egyetértek a darab leírásával, h. a párbeszédek kitűnő alkalmat adnak a színészeknek tehetségük csillogtatására. Cserhalmit most láttam először, és szuper volt szerintem. Mikor a vége felé hirtelen 10 évet kell öregednie, már akkor láttam, h. megváltozott, mikor még csak mozdulatlanul állt.
Ujvári Zoltánt véglegesen elkönyveltem a jó színészek közé, és most még határozottabban állítom, h. Horváth Liliben van valami. Bank Tamás és Pindroch Csaba nagyor aranyosak voltak...

hedge_hog Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1044
Végre valaki, akinek nem tetszett a Vihar! "Szerencésmre" a harmadik sorból néztem végig, és olyan érzésem volt, mintha moziban egy hollywoodi szuperprodukciót néznék, ahol az amúgy értékes történet rovására megy a látvány. Mindazonáltal Hegedűs D. (Prospero) és Kútvölgyi (Ariel) nagyon jók voltak.
Előzmény: Varium (1043)
Varium Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1043
Alföldi Róbert rendezéseihez már volt szerencsém Vihar, illetve Hamlet. Szörnyű!!!!! Hamlet lesmárolja az anyját, megerőszakolja Oféliát, aki a vérét látványosan a ruhájába keni, Hamlet lesmárolja Horatio-t. Soroljam még?

Vihar: A király kísérete ennél szedett-vedettebben nem is lehetett volna öltöztetve, a király főembere egy buzi punk, hogy a férfi főhős meztelenül vetődik a tengerpartra, az még hagyján, de érdekes módon atyja, és annak kísérete meg ruhástul megússza.

Alföldi rendezéseit bizony rendkívül túlságig látványosnak, és direkt extravagánsnak tartom. Sajnos a lényeg meg közben szépen elvész valahova..

Előzmény: vincere (1040)
vincere Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1042
Mondjuk valahol kétharmadnál (közelebb a tetejéhez) ültünk.

Juhász Réka terhességét most már legalább tőled is tudjuk. Hétfőn CC-vel az Emberbaráton minden kétséget kizáróan megállapítottuk, h. terhes, egyrészt 2 hét alatt nem hízik ennyit az ember lánya, másrészt nem így. Gratulálunk neki, sok boldogságot a picihez, és várjuk vissza a színpadra!

Előzmény: twenty (1041)
twenty Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1041
hol ültetek?

Ti hallottátok, hogy a Lady McDuffot játszó Juhász Réka a valóságban is terhes?

Előzmény: medvemacs (1039)
vincere Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1040
Bizony, ha tudtuk volna, összetalálkozhattunk volna...

Hol is kezdjem... László Zsoltban egyetértünk, én őt most láttam először, fantasztikus színész, és ez jól át is jön a darabon. Csakúgy mint Horváth Lili, és pár percig Ujvári zoltán tehetsége.

Most láttam életemben először Alföldi-rendezést, jól fel is készítettem magam, h. ne lepődjek meg semmin. Elnézést az Alföldi-rajongókért, de azért azt be kell ismerni, h. nem olyan könnyen emészthető, főleg első alkalommal. Nekem nagyon tetszett a fordítás (meg a jó kis szójátékok), illett a rendezéshez, ugyanakkor megőrizte a szöveg eredeti hangulatát. Nem nagyon vagyok otthon a modern feldolgozásokban, de itt jó volt, h. az új felfogás nem nyomta el az eredeti jelentést, a kettő harmonikusan tudott együtt "dolgozni".
Az már nálam abszolút személyes, h. soha nem fogom megérteni, miért kell annyi vér, meztelenség és egyebek (kivágott testrészek és falhoz csapkodott csecsemők), nálam semmi nem tudja ezeket indokolni és igazolni, de megpróbáltam elvonatkoztatni.

A színészek alakítása zseniális, összességében az a Macbeth jött át nekem a darabból, amit ismerek. Nem tudom, megnézem-e még egyszer, ha igen, az is legalább 3 év múlva lesz, ennek "ülni" kell.

medvemacs Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1039
Mi is ott voltunk Vincerével meg Solyával :)
twenty Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1038
tegnap láttam a Macbethet a Tioliban.
teljesen letaglózott, nekem nagyon tetszett.
eddig is tudtam, hogy László Zsolt fantasztikus, ez tegnap újra bebizonyosodott.
A Macbethet szinte neki találták ki.

remélem lesz még jövőre is, mert sok ismerősömet szeretném még rávenni hogy nézze meg.

Varium Creative Commons License 2002.05.22 0 0 1037
Ábel Anitára talán még rá is lehetne mondani...
Shalina Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1035
Biztos, hogy én ezt meg akarom nézni? :))

Shal

Előzmény: derek (1033)
Varium Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1034
Machbeth? Hm. Olyan jó Machbetet láttam még 93 tájékán a Nemzetiben, hogy valahogy nem vágyom megnézni újra. Machbeth: Tót Sándor, Lady Machbeth: Varga Mária, Banquo (remélem, jól írtam): Szakácsi Sándor.

Másik hasonlóan nagy színházi élményem a Kamrában Arrabal: "Az építész és az asszír császár" c. darabja volt. Látta valaki?

Előzmény: KálidKrézi (1028)
blackP Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1032
A színházjegyek a Nemzetibe elkeltek.
Előzmény: blackP (1009)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1031
Igen, most beszélek vele! :-)
Tegnap sem volt és ma sem jön. :-(
Előzmény: csin (1025)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1030
"Mikor az ember megtanulja, h. ne csak hozzászokjon saját haszontalanságához, hanem még élvezze is azt, na az már teljesítmény."
"Hát ez az. Hát igen. Hát nem?" :-) Erre csak ennyit tudtam mondani. Ja, és: "Khmmm... Hello!"
Előzmény: vincere (1019)
KálidKrézi Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1029
1. Nem és még a listámra sem került fel.
2. Képes voltál még egyszer? Hát, asszem én kivárom, amíg érik még egy kicsit...
Előzmény: Ganimedes (1018)
KálidKrézi Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1028
Én mégcsak a Padlást láttam négyszer (december óta), 3x lesz meg még ebben az évadban a Kövekkel a zsebében...

Köszi a Frederickes figyelmeztetést!
Szombaton a Macbethben is elsősorban a színészek nagyszerű játéka ragadott meg*, úgyhogy nem gond, ha erre kell figyelnem. Jelzem, PCs nekem kicsit sem kedvencem (most látom majd először játszani), neki Ananova örülne igazán.

*Előtte volt egy újabb beégésem: Azon a szőnyegen igyekeztünk a nézőtérre, amit az Elektra közben a színészek használnak és ettől annyira fellelkesedtem, hogy természetellenes hangon ezt sóhajtoztam: "Itt lépkedett, ezen a szőnyegen járt Lááászló Zsolt!". Rögtön ezután észrevettem, hogy a remek rendezői koncepció részeként tőlünk néhány méterre áll két színész (egyikül Törköny Levente), akik természetesen tanúi voltak a jelenetnek...

Előzmény: Ganimedes (1017)
KálidKrézi Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1027
Gratulálok!!!
Cserébe Te is kapsz valamit:
Előzmény: Kölyök11 (1014)
vincere Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1026
Szegény, jobbulást kívánok neki!!!
Előzmény: csin (1025)
csin Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1025
Otthon van, lábadozik, a hangulata jó. Üdvözöl mindenkit, délelőtt beszéltem vele.

CC: sms ment Ananova számával. Megkaptad?

Előzmény: vincere (1022)
vincere Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1024
Nem, nekem abszolút jó, megpróbálok nem késni...
Előzmény: medvemacs (1023)
medvemacs Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1023
3/4, színház előtt késő?
Előzmény: vincere (1021)
vincere Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1022
Ananováról mit tudtok? Tegnap néztük CC-vel az embereket, de szerintünk nem volt ott, és most, h. megnéztem a képeit, ebben a hitemben megerősödtem.
Ha viszont ezek után ott volt tegnap mégis, akkor fülem-farkam behúzva elsomfordálok...
Remélem jól vagy, Ananova!
vincere Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1021
Tegnap végignéztem a Súgót, h. jövőre milyen darabokat nézzek meg, és ezt is megjelöltem. Gondoltam is, h. nem egy vígjáték, és a színészek névsora lenyűgöző.

Ma hol találkozzunk és mikor?

Előzmény: medvemacs (1020)
medvemacs Creative Commons License 2002.05.21 0 0 1020
Sziasztok!
Csin! Jegy-ügyben volt haladás? :)

Voltam az Új Színházban Éjjeli menedékhelyet nézni. Nagyon felkavart, ajánlom mindenkinek. Nem könnyű darab, de megéri megnézni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!