Az adatelfogyáshibavédelem /hu! :)/ pipácskája irónként változó, még akkor is, ha tudja. Van amelyik burn-proof-ot csak éles nyeséskor tud, van amelyik szimuláláskor is, és van amelyik túlíráskor is. És természetesen ennek a háromnak az (majdnem)összes elképzelhető variációja.
A Feurio adatbázisban megtalált túlírási értéket kell beírni a Nero túlírás-fülén /ezt felejtetted el leírni... :o)/, nem elég engedélyezni !!!
Ha az így beállított túlírási idejü DAO vagy DAO/96 éles karcnál engedi a Nero becsekkolni a burn-proof-ot, akkor az egyéb munkára vonatkozó óvintézkedések szigorúsága csökkenthető, de nem elhagyható !
Aki 740 MB-os avi-t képes "minőségi ripp-ként" kiadni a kezéből, az bármilyen más galádságra (is) képes... :oP
Egyébként max konszenzus, és heves gratula ! :o)
Bár féltem a hüvelyeidet(ín), hogy csapágyasok lesznek/lettek... :o)))))
kicsit uncsi, de azért mégeccer:
a Neroval is lehet 99 perces túlírást beállítani. indításkot viszont azt grafikázza ki, hogy nem tudja megírni a CD-t. DE MÉGIS MEGCSINÁLJA. ÉN IS íRTAM MÁR NEROVAL 90 PERCES CD-T. Tesco izé volt, és ma is működik.
szimuláció, és ha az oké, akkor mehet.
Jót tenne már egy megfelelő kereső az indexnek.
A hwsw fóruma ilyen szempontból sokkal sokkal átgondoltabb. (Csak ott meg a sok csicsa zavaró, meg a töltelék idézetek)
Úgyhogy keresésre az a módszer marad, hogy beállítasz egy elég nagy hozzászólásszámot, és a böngészővel keresel az oldalon. Persze ettől meg a modemesek kapnak rángógörcsöt.
A hozzászólásom végén meg ott volt a szmájli...
(és arra utaltam, hogy a 9 hozzászólásban ami megjelenik benne van a válasz, már belátom kár volt kódolni :)
40-et jelenít meg egyszerre, és minimum 80 oldalból áll a topic! Nézz utánna, ha már beszólsz! Amúgy meg idejöttem, normálisan megkérdeztem valamit, nem tudom mi a f*szért kell bunkónak lenni! Azért, mert nem látszik a fejed?
Sziasztok!
Nem olvastam vissza az összes oldalt, pedig lehet, hogy lenne válasz a kérdésemre! Szóval, tudnátok nekem olyan Cd-író progit ajánlani, amelyik 99 perces CD-t is ír? Az Easy Cd, meg a Nero kilőve, azok max. 700-740 MB-ra képesek!
Lehetőleg olyat, amelyiket nem kell megvenni sok tízezerért! Köszi!
Nem is vádoltalak ilyennel, csak vannak akik úgy vannak ezzel: mindent szabad ami nem tilos. Ám amennyiben egyértelmű a dolog akkor csak fontoskodtam...Bocsss :)
Ilyen mutatványok esetében azért nem muszály a lehető legnagyobb sebességgel írni. Az írót (illetve annak szervóját) biztos nem érinti jótékonyan, hogy nagy fordulatszámon, viszonylag szűk határok között kell tartania a lézert.
asszem jobb ilyenkor 4*-esen esztergálni.
Mi a helyes paraméterezése a Blade external encodernek CDEx alatt XP-ben? Próbáltam a lentebb írt -256 %s %d sort, de nem műödik, azt írja, a "%s"-t nem tudja kinyitni.
Túlírás Nero progival. Kizárólag a 700 MB-os lemezekre áll ez a leírás!!
Nekem az 5.5.10.15 verzió van de ennek jónak kell lennie a korábbi vagy az újabb verziókhoz is.
Ez fontos! Ha túlírást végzel lehetőleg semmi mást ne csinálj a gépen (nekem alapból tiltva van a képernyő védő) kapcsold ki a képernyővédőt és a viruskeresőt is addig amíg a túlírást végzed.
Indisd el a Nero-t :))
A fájl menű részben a beállításokra klikk. A különleges beállítások fülre klikk majd tegyél pipát a túlírás engedélyezésére az általános fülön belül sárga jelnek adjál 81 percet piros jelnek 81:50 percet alkalmaz, okézd le.
A szerkesztés menűben a többmenetes fülre klikk és válaszd az egymenetes írást.
Majd az írás fülön válaszd az egymenetes DAO módot (van író amelyik az egymenetes DAO/96 szereti) és az íród legkisebb sebességét válaszd!! (írás-sáv egymenetben alatt van egy kis négyzet "adatelfogyás hiba-védelem.
onnan is kikell kivenni a pipát. Ez nálam nem jelenik meg a Nero-ban valszeg a 8 MB puffer miatt amit az LG tud de amelyikben burn-proof technológia van ott ez a kapcsoló megjelenik)
Ha ezek megvannak okézd le.
Majd az ikon soron klikkelj a Nero Expresszre.
Klikk a következő gombra (jobbra lent van alul) a felbukkano ablakban állísd be a legkisebb sebességre az írási módot és ha esetleg bevan jelölve a "későbbi fájl hozzáadási lehetőség" vedd ki a pipát.Klikk az írásra és valszeg balhézni fog a progi hogy tönkre megy minden de ezzel ne foglalkozz henam küld meg okéval. Ha elindul az írás akkor nyert ügyed van ha nem akkor bugos a progi :) és lökd vissza a lemezt elkell indulnia az írásnak.
Túlírni pedig márkás cd-t írj ne Tesco gazdaságos baromságot vagy az Europarkban "Galaxy" néven árult csodát amiből 10 db 1150 Ft asszem. Ezek jók mezei adatok tárolására ami nem gond ha elveszik (rothadás).
Nekem LG íróm van ami pl. nem igazán szereti a Philips lemezeket. Mások is panaszkodtak már hasonlóan rontott lemezekre és biza nagyon sok Philips lemez "rothad" vagyis egy idő után olvashatatlan lesz a lemez. 100 évig jó lesz blablabla...francokat.
Úgy látszik ferdeszemű író csak a ferdeszemű lemezt szereti TDK-t :) mert nekem azzal nincs bajom de mindenki válasszon olyant ami neki megfelel de túlírni ne vacakot vegyen.
90 és 99 perces lemezek írása.
Itt kétszeresen igaz, hogy kapcsolj ki minden felesleges cuccot a gépeden nehogy bekavarjon íráskor!!!
Nekem csak 1 progi volt hajlandó megírni a Padus DiscJugger. Ezt a progi készítők sem szeretik mert ez a lemezformátum egy "kamu" lemez mert hivatalosan 700+100 MB áll rendelkezésre. Először csak 74 perces lemez létezett amit meglehetett otthon írni majd egy kis módszerrel ezt még megtudták növelni 80 percre úgy hogy a spirált amire a jelek kerülnek kicsit sűrűbbre vették de csak annyira hogy azt még minden olvasó olvasni tudja ill. minden író írni tudja.
Tehát hogy elérjék a 90 és 99 perces méretet ezt úgy tudták elérni hogy ezt a spirált még sűrűbbre vették amit viszont már sok olvasó és író nem tud kezelni. Hogy mely írók tudják az a www.feurio.com oldalon levan írva a baloldali menűből kell kiválasztani az írók adatbázisainál.
Tehát ha alkalmas az iród a lemez megírására (ami egy túlírás lényegében és a legvadabb fajtábnól) telepísd a Padus progit www.cdgrab.hu oldalon a stuffok-nál megtalálod. Mivel alapból úgy telepűl hogy túlírással (nem olyan egyszerű a kezelése, mint a Nero-nak viszont profibb progi) így szinte a beállításokkal nem is kell sokat foglalatoskodni ha mégis akkor kell egy kis tudás hozzá de aki tud angolul vagy nem először ír lemezt annak nem lesz gond.
Az én megjegyzésem ezzel a 90 és 99 perces lemezekkel.
1. egy idő után ez is olvashatatlanná válik mint a rothadó lemez nálam kb 6 hónap elteltével jelentketkezett én nem javaslom ezeket a lemezeket
2. vajon neves lemezgyártók miért nem készítenek ilyen cd-ket?
3. kérjétek meg a rippelőket, hogy ne készítsenek 740 MB-os rippeket. :)
Saját tapasztalatok alapján írtam le hogy miként kell túlírni lemezt van akinek plextor írója van és nincs ennyi problémája a túlírással viszont nem tud másolni olyan védett lemezt mint amit az én és más LG írója minden gond nélkül a szükséges progival tud biztonsági másolatot készíteni. :)
Üdvözletem!
Kedves CD írásban tapasztalt T.asztaltársak!
A következő kérdésem lenne hozzátok:
Adott egy 800MB méretű .avi file, amit szeretnék felírni egy 5.5.9.9. verziójú Nero Burning ROM-mal egy 800MB-os TDK CD-re. Az íróm egy 48x24x48-as LG micsoda, amivel eddig nem volt semmi problémám, de! Most a Nero azt közli velem hogy a CD-n nincs elég hely, tegyek be egy nagyobbat!
Pedig a Nero beállításainál engedélyezve van a túlírás. Talán más beállításokat is alkalmaznom kéne? Vagy a 800MB-os CD írásához az író alkalmatlan?
Röviden tehát:
- dobjam ki a 800MB-os CD-ket?
vagy
- dobjam ki a CD írót?
vagy
- tanuljam meg használni a Nero-t? (Ehez kérnék egy kis segítséget!)
Elfelejtettem mondani, hogy ez szabvány wav-midi konverziót tud csak csinálni, de a Winamp Diskwriter plaginjával az mp3-wav konverziót pillanatok alatt meg tudod csinálni...
Próbáld meg az erre tenyésztett AmazingMIDI 1.60-at. Nekem még nem volt szükségem rá, de jókat írnak róla. Astalavista bácsi pedig sokat segíthet a vásárlásban... ;o)
most a Widi Recognition System nevű progival szenvedek. amelyik verziót le tudom szedni, ahoz nem találok törést, amihez meg van serial, azt nem tudom letölteni. pedig ígéretesnek tűnik
Rémlik régről valami wav2midi parancssoros egyszerűség, de emlékeim szerint valami iszonyatos értelmetlen csörömpölés lett a végén.
Lehet hogy egyszólamú dallamok esetében élvezhető az eredmény, de a wav-ot szétbontani szólamokra, hangszerekre....
Ami tökjól működik, az a sid2midi, ami c64 zenékből csinál midit. (last ninja forever! :))
idemásolok egy help részletet: WIDI performs music transcription in several steps.
First it produces some kind of spectra-like data, this is called further the "WAVE->Pitch" conversion. Now there are three different algorithms implementing this step, each of them has its own advantages and disadvantages.
Then it multiplies that spectral data by coefficients of "Equalizer", making some pitches louder and some pitches more quiet.
The third step is an actual retrieval of notes from the spectra, it is called "Pitch->MIDI" process and there are also two algorithms making that.
The final step is producing the MIDI file structure, and you can choose some attributes of the output MIDI file.
olyan mintha halászléből akrnánk visszaállítani az akváriumot ugye? de amit eddig találtam kicsit mást sugallt. valszeg igazad van, de még nem törődöm bele.
nem vicc. nincs kedvem keresgélni. jó, el tudom képzelni, hogy még a winamp is megcsinálja, ha úgy állítom a kimenetet. nekem erre soha nem volt szükségem, gondolom nem is lesz. leírtam a lényeget. akarok adni valamit ennek a srácnak, ami naqyon egyszerű. csengőhangokat akar a mobiljára töltögetni. én azt sem tudtam, hogy ahoz midi fileok kellenek, az enyémre nem lehet tölteni semmit.
ha nekem kellene, akkor nekiállnék végigkeresni a netet, míg találok valami csilivili progit, ami a sggt is kiny. a usernek, de most nem erről van szó.