Nagyon felületesen látod.
Én jártam olyan iskolában ahol a 8 éves fekete gzyerekeknek azt tanította a tanító, hogy hogyan kell útálni a feketéket. A legtöbb esetben, ma már a rasszizmus a feketéktöl indul. És ne feledd a Nation of Islamot.
Megint csak újságból veszitek az infokat.
Egy pillanat a videon annyit mondott el, hogy egy teljesen "harckeptelenne tett "embert brutalisan vernek. A rendornek csak azert mert tokon rugta valaki nincs joga elegtetelt venni.Arra ott lesz a birosag ami eleg szigorral lesujt atokon rugora es remelem ebben az esetben a rendorre is. Kepzeld el mi tortenhet bennt a rendorsegen, ha ezt a nyilt utcan merik megtenni emlekszel kb 5 evvel ezelott volt egy ugy a NY rendorok megkurtak gumibottal egy feketet a bortonben akinek szetszakadt a vegbele,majdnem belehalt.Ilyen esetek nem fordulhatnak elo az USAban.
Amit a torveny eloir:bilincs lefogas lefujas stb.. semmikeppen nem akkor kezdem utni amikor mar veszelytelen es 5 bika lefogja ugy hogy moccanni sem bir...
Kedves Csacsi Bozsi,
Veletlen olvastam irasodat itt, ahol ritkan jarok.
Nincs idod munkat talalnod, hacsak nem egy ismeros ajanl valamit, barati alapon.
Ha a vizumod lejar, torveny szerint el kell hagynod az orszagot.
Sokan nem torodnek evvel es maradnak, de nekik nincs ferjuk es negy gyerekuk.
Illegalis munkavallalas karos lehet vallalo es ado reszere.
Ilyet csak a mexikoiak reszkiroznak, akiknek nincs veszteni valojuk.
Kitoloncolas utan ujra visszajonnek, kezdeni elolrol.
Ha nagyon akarsz maradni, talan hosszabbitasert folyamodhatsz.
De erre sincs idod es jo erved.
Talan a nyelvtanulast lehetne emlitened, de ez se nagyon hatna meg a hatosagokat.
Ha viszont hazatersz, talan onnan tudnal valami osztondijszeruseget igenyelni az "amerikai kultura es nyelv" tanulmanyozasara.
Kozeledbe vagyok, de e-mailem nincs jelenleg.
Most valtottam at DSL-re, rettento bonyodalmak kozott.
Ugy, hogy azt sem tudom hova tartozom ISP tekinteteben.
Ha akarod irj be egy telefonszamot, ahol felhivhatlak, szoban is lehuteni lelkesedesed.
(714) terulethez tartozok.
Nekem egyet kell ertenem Palozc irasaval.Mondjuk nem tudom, hogy mi a helyzet a rendorokkel losziban,de amit a feketekrol irsz az teljesen igaz. Nem nyomjak a fake vigyort de ha bejon nekik valami poen sirasig tudnak nevetni,es altalaban mindig bejon:)A kajajuk is hasonlo a mienkehez:)))Valszeg kell meg egy 30-40 ev, deli allamokban meg legalabb 150, hogy a viszonylag meg friss megalaztatasok, ahogyan irod 35-40 ev a csaladok eletebol kitorlodjenek. A problema komolyabb a deli allamokban, rengeteg gyerek no fel rasszista csaladi legkorben, az apa ugyanazt a szar dumat oltja a fiaiba amit a nagyapjatol hallott,vagy gyerekkent megtapasztalt.A birosagon is kemenyebben ut a kalapacs,ha fekete a vadlott..es feherek az ulnokok.Egy kisebb lopasert pl alabamaban egy feher meguszhatja ejnye bejnyevel meg a fekat beguggoltatjak egy otosre.
Altalanos duma mindenki hallott mar olyan tortenetet, a turista/ittlako/feher stb elteved a fekete gettoban.Mindenki csunyan nezi,O lezarja az ablakokat, fosik rimankodik, istenem csak elve kikeruljek!! Aztan elve kikerul...az esetek 99%aban.Utana ezt meseli mindenkinek, hogy bennt volt a gettoban mindenki ugy nezett ra mint a szarra, de megcsinalta elve kijott. Most az hogy ugy neznek ra..istenem hogy nezzen z a sok szerencsetlen nyomorban elo ember..mosolyogjanak es mondjak azt, hogy milyen szep napunk van ma?
Majdnem mindenben osztom velemenyedet,de azt hozza kell tennem , hogy nem elek ott.
Nalunk is vannak preconcepcios "kezelesek" a ciganyokkal szemben.Az is igaz hogy a bunesetek nagy ressze,tobb mint a fele ebbol a sferabol jon.Persze itt is nagyon sokban hozzajarul a gazdasagi faktor.
Ragika,koszonom,ertem en.Csak szeretnem ha reagalasokat kapnek Toletek hiszen annyi fele a velemeny mint amenyien ide irunk.Ugy erdekes a topic ha sok fele velemenyt tukroz.:))
Mumu!
Értsd meg végre. Jelenleg "az" a réteg egy teljesen selfdestructive irányt folytsat. Soha nem volt "azokak" ennyi lehetöségük a tanulásra, fejlödésre, csak ki kellene használni. Nem élnek vele. Könnyebb panaszkodni és gyülöletet szítani, könnyebb irígykedni, mint dolgozni. Sok sok hjasonló nehéz helyzetböl induló (O) csoport megállja a helyét, prosperál és coegzist. Jelenleg már nem a fehérek gyülölik a feketéket, hanem fordítva. Nincs normális vezetésük. Mindenütt meg van számukra a kvóta, csak be kellnen tölteni, de sokkal könnyebb pénzhez jutni drog dealingel.
Aki akar az ki tud emelkedni, viszont az egygik legnagyobb baj, hogy kiemelkedés után nem néznek vissza. Kiköltöznek a slam-ból, elfelejtik a többieket. A kinai, zsidó közöss3geknek pontosan az az elönyük, hogy akik megcsinát5k a szerencséjüket azok segítik a többieket.
No de nem papolok tovább. El kell menni LA, Chicago, stb gettókba és minden olyan világos lesz mint a nap.
Mindazonáltal van felete cliensem, építészek, hotel tulajdonosok, s éppen olyan kellmes velük bizniszt csinálni, mint bár ii mással.
Jó lenne sok Bill Cosby, aki egy fekete egyetemen a végzösöknek szabályosan könyörgött, hogy ébredjenek fel, ne drogozzanak, meg van a lehetöség a felzárkózásra. Erre más black vezetök le "Oncle Sam"-ozták,ami azt jelenti, hogy ö a fehérk embere.
Nem cigány probléma ez, egészen más.
Egyaltalan nem fujom fel.Itt is megvan a problema a rosszul elo es szuletesuktol kriminalizalasra itelt ciganyokkal.En csak azt szeretnem tudni milyen osszetett erzesekkel figyelitek ezt,Ti,olyanok akik egyik oldalon az europai humanitas maasik oldalon az ottani realitasok kozott eltek.
Keress ra a Kaliforniai Magyarsag ra ez egy ujsag vannak benne hirdetesek,telefonszamok. Azt hiszem mar lattalak eg masik temaban.Ugye Te vagy az aki tolmacsolt egy amerikai uzletembernek aki a flanellinget kaliforniaban akarta visszakapni..Bejott minden? Hog tetszik? Tenyleg allta szavat mindenben?
udv szappan
Te értsd ahogy akarod. Én pontosan arra a gyujtogató, rabló, csürhére gondoltam amelyik ilyent csinál.
Azok pedig mind kockásak.
Láttad a riportot vagy sem?
Nem mertem az ablakot lehúzni. Ellenséges tekintetek, mutogatás. Úgy húztam ki onnan a csíkot
Hmmmm lehet,hogy Ok is olvassak az Indexen a hozzaszolasaidat. Láttad azt a riportot ahol egy trakdivert kihúztak a kabinjából s majdnem agyonverték? Mert ezek ilyenek. Mint krimináloknak nekik minden jo
guk meg van...
Mit ertesz az alatt, hogy mert ezek ilyenek..A feketek ilyenek?
Meg kellene k3rdezni már a LA rendöröket éjszai szoli után.
Mumu, kb. 2 éve egy új bírósági épületet kellett fotóznom. LA County-ban. A Yahoo-ról szedtem le a térképet, hogy oda találjak. Csak éppen rossz volt a cím. Világos nappal bekeveredtem oda ahol a King-féle zavargások voltak.
Nem mertem az ablakot lehúzni. Ellenséges tekintetek, mutogatás. Úgy húztam ki onnan a csíkot...
Láttad azt a riportot ahol egy trakdivert kihúztak a kabinjából s majdnem agyonverték? Mert ezek ilyenek. Mint krimináloknak nekik minden joguk meg van, de ha a rendör csúnyán néz rá már perel is a CLU.
Európában (föleg Magyarországon) meg felfujják. Elszigetelt ügyek ezek. És ezek szerint Magyarországon nincs elég krimi amiröl írni lehetne?
Bdobnak egy uuj temat,amelyen kiaosan vittkozni lehetha nem vagyunk bagyadtak:mi van ezekkel a rendor-szinesboru kihagok problemaval,Oklahomaban es LA-n,errol szamolnak most be -hosszasan -a magyar TV kanalisok ?