Mint ahogy a cím is jelzi: kereskedelmi topic, de licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
A szériaszámot a hozzászólásban kell elhelyezni, szöveges formában. Képen nem megfelelő!
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Nyugodtan megveheted a Cullman vakut, nem hiszem, hogy csalódni fogsz benne. Nekem Thumax -néven futó klónja volt E-510-hez. Minden vakufunkció tökéletesen működött, 2.redőny, vörösszem. Elég fényszegény (de alkholban gazdag) helyeken szoktam használni, gond nélkül.
A derítőlap a villanó felső részéből kihúzható fehér müa. kártya. Érdemes ezt használva, a villanót a plafon felé irányítva fényképezni. Így nem lesznek éles, durva árnyékok. Zoom: Ha változtatod az obin a fókusztávot, a vaku belső zoomja követi ezt. Ha jól emkékszem, 85mm-ig működik, tehát a 14-42 obi-t pont kiszolgálja. Telénél 85mm-re áll be, eltekert (pl. plafonra irányított fejnél) 50mm-re. Okos, ügyes, olcsó.
Most igen amatőr dolgot kérdezek: - Mit jelent az, hogy jó a TTL, de hiányzott a sima automata mód? Leegyszerűsítve a TTL az, hogy a gép és a vaku megbeszélik egymással a leendő expozíció paramétereit és csak nyomni kell a gombot (nem akartam belemenni a részletekbe, de gondolom érthető mire gondoltam). Ehhez képest mi a sima automata mód? - A beépített diffúzor az mi? Azt láttam,hogy van benne kihúzható fényterelő. A diffúzor meg, ha jól sejtem amit ráhúznak a villantóra, hogy szórja a fényt, de itt mitől beépített? - A melegedés az olyasmi ami ebben a kategóriában normális? Vagyis nem várhatok mást más vakutól sem, tehát ez nem különösebb probléma a típussal szemben. - A motoros zoom-ot úgy tudom elképzelni, hogy tekerem a fényképező zoomgyűrűjét és ahhoz állítja a vaku magát? Az igazi vakuzást még tanulnom kell, elismerem naiv kérdéseimet. Egyelőre jól szeretnék vakut választani.
A Cullmannt kis ideig gyötörtem. Ezeket tudja, és jól: -forgathatók, dönthető fej - TTL -Manuál (teljesítmény változtatható) -Beépített diffúzor, és fényterelő
Ami nekem hiányzott, az a sima automata mód, azt nem tudja. 8 - 10 teljes vakkantás után jól érezhető a melegedés.
A kibocsájtott szép, fény egyenletes, a széleken van sötédedés, de nem több, mit az FL-50-nél.
Tényleg! Gondoltam, hogy vak vagyok. Valóban nem mindegy, hogy akku vagy elem.
Metz 48 már sok lesz nekem, annyit nem költök rá. Már szinte a Metz 36-ra esett a választásom, de rátaláltam erre a Cullmann-ra, ami még talán belefér.
Sziasztok! Nem régen lettem Olympus E-520 felhasználó. Eddig teljesen elégedett vagyok vele, de inkább még tanulgatom a finomságokat. Közeljövőben tervezek vakut vásárolni hozzá (hozzáteszem, hogy még sohasem használtam rendes vakut) és az ára miatt nem gyári Olympus vakut szeretnék hozzá. Találtam Metz MB 36 AF-4 http://www.edigital.hu/Vaku/Metz_Olympus/Panasonic_MB_36_AF-4_vaku-p44917.html ennél jobbnak tűnik a Cullmann D 4500-O/P http://www.ukoptics.co.uk/cullmann-4500op-flash-olympus-panasonic-p-1147.html A Cullman kicsit drágább, de nekem úgy tűnik jobban megéri az árát, mint a másik. A Cullmann nagyon hasonló paraméterűnek tűnik az Oly FL-36R-hez képest, a rádiós vezérlés nem hiszem, hogy nekem hiányzik majd.
Nekem egy dolog szúrt szemet: azt írja az első link, hogy a Metz egy töltéssel kb 450 villanást tud, a második link pedig azt írja, hogy "Number of Flashes: 80 with fresh alkaline batteries". Nem hiszem, hogy ekkora különbség lenne energiafelhasználást illetően.
Tényleg ekkora a különbség? Valakinek van tapasztalata? Esetleg használt ilyen Cullmann vakut?
Eladó egy nagyon szép állapotú Nikon 85 F2 AI-s objektív, Nikon-M4/3 adapterrel. Én G-1-el használtam, nagyon szép portrékat lehet vele csinálni. Ára:55.000 Ft. Csak egyben! telefonon:harmincas-620-huszonkilenc-42
Eladó kiváló, karcmentes állapotú ZD 50 f2 macro obi minden gyári tartozékával. Garancia nincs már rá. Kipróbálható Zuglóban. Ára 110e. Csere érdekel kiváló állapotú ZD 35 f3.5-re.
Eladnék egy keveset használt, ajándékba kapott Metz 44 AF-4O vakut. 44-es kulcsszám, teljes kompatibilitás (TTL, FP vagy HSS) az Olympus 4/3-os gépeivel, hátulján LCD és még mozgatható fejes is. Van rajta két fajta manual mód is, 4 AA elemmel vagy akkuval működik.
Sziasztok, van egy eladó PANASONIC Lumix DMC-GF1K kit fekete + 14-45 mm OIS, minden gyári tartozékával, dobozában, új állapotban. Magyarországi számla és garancia. Tartozéka még, Hoya UV szűrő, GGS LCD Protector. Érdeklődést emailben kérek.
Sziasztok! 66000 Ft-ért Olympus E-410 gépemet extrákkal 2010.augusztusig garanciával eladnám Kilyelzője fóliás teljesen hibátlan gyári állapotban Maga a gépről rakok még fel képet csak nem tudom mivel lefotózni: )
Plusz tartozékok
-Ownuser portrémarkolat infra távszabályzóval -Ownuser külső tápfeszültség 6db AA elemmel működik -2db 2G CompactFlash kártya
Szervusztok! Eladó egy SJT-MRJ - Vezetékes távkioldó E-400, és E-500 szériához (+ kompakt gépekhez is, SP 510, -550 stb.) - AF funkció (AF félig lenyomott gombbal, kioldás teljesen lenyomva) - Lezárás ("lock") funkció a hosszú expozicióhoz vagy sorozatfelvételhez - 1m vezeték Ára 3000.- Átvehető: Személyesen Bp. zugló (Bosnyák tér környéke) Vagy postai úton. Ebben az esetben a postaköltség +400.- (elsőbbségi, ajánlott)
Sziasztok! Betegség miatt sajnos el kell adnom sürgőssenOlympus E-410 gépemet extrákkal 2010.augusztusig garanciával Kilyelzője fóliás teljesen hibátlan gyári állapotban Maga a gépről rakok még fel képet csak nem tudom mivel lefotózni: )
Plusz tartozékok
-Ownuser portrémarkolat infra távszabályzóval -Ownuser külső tápfeszültség 6db AA elemmel működik -Olympus E-system táska NAGY -2db 2G CompactFlash kártya