Keresés

Részletes keresés

Batri Guszti Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3828

Ha még nem csináltad ne is csináld, mert sajnos robbanhat.Vigyázni kell vele mert ha nemjól kezeled visszavág(visszaszív) és ha nem vagy gyakorlott lánghegesztő sec perc alatt lecsöppen a keverőszár és a visszaszívás akár a palackig is eljuthat.Ha van visszavágás gátló a markolat végén az ad némi biztonságot.Valami öreg szakit biztosan lehet keríteni aki benne van ebben a témában.

Előzmény: traktoros82 (3824)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3827

Nagyon szép munka!

Ha palackot cserélsz azért told a falhoz nehogy megboruljon,bár a sulypontot nézve megállna akkor is a lábán, de az ördög nem alszik.

Amit én másképp csináltam volna az az, hogy a függöleges hajlítást kihagytam volna és egy derékszögű polctartót raktam volna oda.Amúgy is szöghegesztés a legtöbb rajta, nem rontott volna a kinézeten.A polc végébe lehetett volna egy hajlított tologató fogantyút rakni.

Más.

Fogyós hegesztésen nem gondolkozol?

Előzmény: Rahed Lee (3821)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3826

Szerintem kapcsold Stick üzemmódba és amelyik potival ilyenkor tudsz állítani a kijelzőn egy fix értéket, akkor az lehet a hegesztőáram főgomb. A többi gomb ilyenkor elvileg nem játszhat, mert azok már mind AWI paraméterek.

De sajnos vannak olyan elvetemült kínai gépek, amiken a kijelző csak a pillanatnyi hegesztőáramot mutatja, amíg nem hegesztesz, addig nullán áll. Ez talán a legnagyobb baromság amit az elmúlt évtizedekben feltaláltak, mert vagy a kijelzőt nézed, vagy hegesztesz. Ergo hegesztés közben tök mindegy, hogy mit mutat, úgysem látod. Lehet, hogy ez is olyan. De MMA módban úgy is lehet érezni, hogy kisebb, vagy nagyobb az áram. Próbálgasd, tekergesd. Az ívből úgyis látod, hogy most több, vagy kevesebb.

Nekem a "Pulse Amp" gomb lenne logikusabb, mint szimpla áramgomb, elvégre ezzel lehet a max áramot állítani Awi pulse módban is. A bázisáram a minimumot jelenti.

De ez csak az én szerény véleményem, nem biztos, hogy jól tudom. Felhívhatod a forgalmazót is ha nem jössz rá.

Nekem már attól is herótom van, ha egy billenőkapcsolóra a nemzetközi KI / BE piktogrammot rakják, holott itt nem ki- és bekapcsol egy adott funkciót, hanem két különböző funkció, paraméter között választ. Ezek után ne csodálkozzunk, ha nem egyértelmű a gombok feliratozása.

Előzmény: kramoto (3825)
kramoto Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3825

Köszönöm.

elbizonytalanodtam amikor próbáltam, mert a TIG-et kikapcsoltam, és DC-re is átkapcsoltam.

A Bázis áramot próbáltam beálítani de fel-le futkároztak a kijelzőn a számok érintés nélkül is.

Amikor a Pulse amper potit tekergettem akkor a számok megnyugodtak és finoman tudtam állítani az ampert. Ha jól emlékszem 128 amper volt a max amire tudtam állítani.

Ezért nem értettem mi a helyzet, mert nekem logikusnak a Base amp poti tűnt hegesztő áramerősség állítónak.

Köszönöm mégegyszer, azért ismét teszek egy probate és ellenőrzöm önmagamat is.

Előzmény: Rahed Lee (3822)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3824

1kis segítséget kérnék....

Olyan helyen kellene hegesztenem ahol nincs áram, illetve macerás lenne odavinni. Viszont a havernak van a faterájtól visszamaradva 1kicsi acetlién és 1kicsi oxigén palack reduktorokkal, piszollyal mindennel. 

Viszont én még soha nem használtam ilyet csak láttam hogyan csinálják. 

Így meg se próbáljam mert veszélyes?

Az az igazság, hogy egyébként is izgatja a fantáziámat a lánghegesztés most esetleg ki lehetne próbálni, de hülyeséget nem akarok csinálni.

Mit gondoltok? Szerezzek inkább 1aggregátort?

Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3823

Nem impulzus üzemmódban vagy a Base Amps, vagy a Pulse Amps gombbal tudod a sima DC hegesztőáramot szabályozni. Hogy melyikkel, azt így kívülről nem tudom megmondani, mert elég szokatlan a jelölésük, mintha csak impulzus módban hegesztene vele mindig az ember.

Pulse üzemmódban a csúcsáram és a bázisáram között variálja az áramot a gép. Csúcsáramon hegeszt, bázisáramon csak fentartja az ívet. Hogy milyen szaporán váltogat a kettő között, azt a frekvenciával tudod beállítani és azt hogy egy impulzuson belül mennyi időt tölt bázis,- ill. csúcsáramon, ezt az impulzus kitöltéssel lehet állítani. Százalékos érték. Itt az "1" a 100%.

Előzmény: Rahed Lee (3822)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3822

Rá van írva a gombokra, kapcsolókra, hogy mi micsoda:

Kapcsolók:

TIG / Stick: AWI / MMA üzemmód

4T / 2T: AWI pisztolyvezérlés

DC / Pulse: Hagyományos egyenáramú hegesztés / Impulzus üzemmód

5 sec / 10 sec: Gáz utánfúvás értéke (mp) szerintem az előfúvás az fix. Nagy luxus lenne 10 mp-es előfúvás, hacsak nem 10 méteres munkakábelt használsz.

Gombok:

Up-Slope: áramfelfutás

Pulse freq.: Impulzus frekvencia

Pulse width: Impulzus kitöltés

Down.slope: Áramlefutás

Base Amps: Bázisáram

Pulse Amps: impulzus csúcsáram

Előzmény: kramoto (3819)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3821

Nem igazán értem, hogy milyen kábeltartót kellene jobban átgondolnom. Nincs is rajta kábeltartó :-)

Át van ez gondolva alaposan, nem lefelejtettem, csak annyira kínálta magát a palack, hogy úgy döntöttem, majd a nyakára tekerem. Így nem képződik egy újabb akadály, nem akadok, rúgok bele úton-útfélen a garázsban járván, nem lesz szélesebb a szerkezet. Továbbá elég merev az SR26-os awi kábelem, ezt nem nagyon lehet akármilyen kis fülekre tekergetni, olyan bumszli karókat meg nem hegesztek rá, ha hatan bíztatnak, akkor sem :-)

A gép azért nincs lejjebb, mert nem szeretném guggolva állítgatni, ne legyen túl közel a poros koszos garázspadlóhoz, és a digitális kijelzőnek is van egy dőlési szöge, ami egy adott magasságban látható jól. Pont ez az a magasság. Továbbá az én gépem csak tizenegynéhány kiló, nem emeli meg a súlypontot, meg a palack súlya úgyis mindent visz. Éppen jól megsaccoltam a súlypontot, nem kell nagyon nekigyűrkőzni, hogy hátrabillentsem a hátsó nagy kerekekre és tartani is könnyű ebben a pozícióban.

A gép alatti polcon azért nincs hátul korlát, mert ha döntve tologatom, akkor felém bukik, hátra egyrészről a gravitáció miatt és a palack miatt sem tudna leesni. A palack elzárja az útját.

Előzmény: turbo2 (3816)
Pete-weld Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3820

Csíptem ennek a srácnak a videóit, amikor még a lepukkant pajtában hegesztett. Még mindig fel vagyok iratkozva, de már nem nagyon lesem a videóit csak, ha MIG-ről van szó.

Előzmény: maseratisti (3818)
kramoto Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3819

Sziasztok,

http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00309_TIG__PEGASUS_160A_230V_egyenaramu_inverteres_awi_hegesztogep

Mivel mit állíthatok?

A leírásban csak az szerepel, hogy mit lehet állítani, de hogy a mit azt mivel, arról nincs eg szó sem.

Gondolom, ha a TIG kikapcsolva akkor csak az Ampert állíthatom, mert a többi itt nem releváns és automatikusan lekapcsolja a funkciókat.

Hetra után sok a kapcsoló, potméter:)))

maseratisti Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3818

Mondta is egy hete amikor menetmetszőt tesztelt, hogy lesz optrel teszt, csak nem gondoltam hogy ez :-)

Előzmény: Pete-weld (3817)
Pete-weld Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3817

ChuckE2009-nek már van :) :)

Előzmény: maseratisti (3784)
turbo2 Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3816

Akkor mar a pedaltartonak a palack feloli oldalan os csinalj egy oldalfalaz mint a masik 3 oldalon..... en lejjebb raknam a gepet es kabeltartot egy kicsit jobban atgondolnam. De az en gepem 30 kilo... es csak kikacoskodok:)

Előzmény: Rahed Lee (3795)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3815
Előzmény: Törölt nick (3814)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3814

Te meg szelektíven olvasol :P :P

Még nem is kérdezted, de már volt válasz rá a  hobbiasztalos fórumon :)

Előzmény: laci19791202 (3807)
triplaharom Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3813

Szerintem ez 1 nagyon jól kezelhető készlet, annyit vidáman +ér.

Előzmény: traktoros82 (3812)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3812

Azt a hétszentségit! Akkor ez 40e-ért még jónak mondható.

Nekem 5éve kínáltak 1készletet 30e-ért, bazi nagy fa dobozban. Lehet akkor kellett volna megvenni?! :(

Előzmény: maseratisti (3809)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3811

Ja, hogy a gyalugép...:-)

Bocs átsiklottam a dolog felett. Típusjelzés nincs rajta, holott új volt és van rajta adattábla is, de keresztneve neve az nincs neki, csak annyi, hogy Hyundai. De az utolsó csavarig megegyezik a Metabo, vagy az Electra Beckum HC 260-assal. Úgy emlékszem 100-at fizettem érte a Vaterán.

Ugyanez, csak Hyundai jelmezben, egyfázisú 2200W-os motorral:

maseratisti Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3810

Faipari kérdésre nem válaszoltál neki :-)

Előzmény: Rahed Lee (3808)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3809

Még annál is jobban felmentek az árak!

Boltban 100 felett van!

http://www.civishegesztohaz.hu/?t=282

Előzmény: traktoros82 (3805)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3808

Miért is kellene haragudnom?

laci19791202 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3807

Lee biztos haragszik rám! :)

Előzmény: laci19791202 (3797)
Mnagy Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3806

Az öntvény fúrógépasztal hegesztéssel kapcsolatos kérdésedre;Sajnos nem tudom a márkát típust, de ezer éve kaptam pár szál 4szög keresztmetszetű úgy 30cm- es  pálcákat.Awihoz való és 1 öntvény törött talpu minisatun ki is próbáltam... gyönyörűen működik de kemény és homogén lett a varrat.Jó a ráérzésed mert működik az awis megoldás is.Elektródával a Castolin XHD 6868 amivel a szervizember meg hegesztette a caterpillar dózer öntvény motor blokkját. Amióta láttam a szovjet katonát oltott mészbe mártott kerítésdróttal hegeszteni azóta kevés dolgon csodálkozom.Itthon roszdamentes awizáshoz használtam már 1mm- es fogyós huzalt is, és levert lecsiszolt 2mm- es elektródát.

Előzmény: Rahed Lee (3803)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3805

http://www.jofogas.hu/fejer/6_fejes_Varga_vagopisztoly_keszlet_uj_37646880.htm?first=1

Mit gondoltok nem sok 1kicsit? Vagy így felmentek volna az árak? :)

Mnagy Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3804

Ez a hely hiány ahogy látom sokunknak okoz gondot, főleg ha nyüzsi van.Az argon palack nálam is lukas tett, úgy 4- 5 éve vettem a korgon palack mellé fogyóssal aluzni. olyan ritkán kellett hogy alig fogyott belőle, mostanság az új awi gép pár hét tanulással szinte megette.

Előzmény: Rahed Lee (3803)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3803

Ne viccelj már, hogyne dolgozna, ezzel készült, magának hegesztette :-)

De mivel csak tegnap este szereltem fel, a palackom szinte kiürült, a garázsban 3-4 fok van, most egy darabig nincs hegesztés. Meg ahol lakik, abban a sarokban, most pont úgy áll, hogy nagyon közel a hátsó ajtó, ezen keresztül folyik a nagy jövés-menés és a böszme nagy dinse csatlakozók benyúlnak egy kicsit a vonulási útvonalba. Amíg nem találok neki valami jobb helyet, addig nem rakom rá a munkakábeleket állandóra.

Előzmény: Mnagy (3802)
Mnagy Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3802

Nagyon csinos lett! Sok időd rá mehetett.
A haverok az új endúrókat elszokták engedni, tud e egyedül is járni :-) meg lett az első karc és nem volt rettegés a bokrok közt. Ezzel azt akartam kérdezni, mivel nincs rajta munkakábel dolgozni is fog, vagy dísz lessz, :-))

Előzmény: Rahed Lee (3791)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3801

Nagyon masszívan oda van rögzítve. Simán dönthetem akár vízszintesbe is, meg sem moccan.

Köszönöm mindenkinek a méltatást, de tényleg nem azért mutattam, hogy fényezzem magam :-) Csupán ha valaki ilyenen gondolkozik, akkor meríthessen belőle ötleteket. Sokszor több idő kitalálni, mint megvalósítani.

Előzmény: refse2 (3799)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3800

Pedig az előzőt egyszerűbb volt megcsinálni. Ennél valóban az volt a cél, hogy egy egyszerű és költséghatékony szerkezet legyen. De ez a hajlított cső és a sok cső-zártszelvény csomópont (néhol szögben) feladta rendesen a leckét. Meg a palacktartó és a futómű is összetettebb lett, mint ahogy képzeltem. Egy szerencsém volt, hogy már lényegesen jobban hegesztek, mint amikor az előzőt csináltam, meg azóta működik már a fémvágó szalagfűrészem is, így nem bénáztam annyit, gyorsabban haladtam. De azért a standard hibámba ismételten belefutottam. Egy nagyon kicsit elhúzódott a csőváz a géptartó polc hegesztésekor. Pedig tudom, hogy rövid varratokkal, kisebb hőbevitellel (pl. impulzus) elkerülhettem volna. De úgy gondoltam, hogy az a kis varrat még belefér, nem állok le, nem hagyom lehűlni. Kellett volna.

Előzmény: maseratisti (3796)
refse2 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 3799

Nagyon szép lett !

Amikor először megláttam, azt hittem hogy le fog esni a gép a tartóról, de aztán olvastam, hogy trükkösen megoldottad ezt is.

Gratulálok !

Előzmény: Rahed Lee (3791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!