Igen. Relative természetesen, önmagához képest. Ennek egyik oka természetesen a hidegháború vége és a Szovjetunió felbomlása. Ez azonban mit sem változtat a tényen, hogy gyengül. Mondok adatokat:
Az USA katonai kiadása 1990-ben 342,3 milliárd volt, 1998-ban 222,3 milliárd dollár.
1985 és 1995 között az éves fegyvervásárlás 29-röl 6-ra csökkent, a repülögépek terén 943-ról 127-re, a tankokat illetöen 48-ról 18-ra. Ugyanakkor kelet-ázsiában jelentösen nöttek a hadiipari kiadások, mig a NATO kiadása 1985-ben 539 milliárd dolláról 1993-ra 485 milliárd dollárra csökkentek, ezalatt kelet-ázsiában jelentösen nöttek, 90 milliárd dollárról 135 milliárd dollárra.
USA tök nehezen gyözte le Irakot a Sivatagi Viharban! A katona ereje épp, hogy elegendö volt, a taktaikai repülögépeinek 75%-a kellett, a harckocsijainak 42%-a, a hadsereg állományának 37%-a, a haditengerészeti állományának 46%-a.
"Mikor az USa tüsszent egyet akkor világ már influenza járványba esik".
Pedig ez ma már tényleg nincs igy. Kb. 10 éve véget ért ez a korszak. Kb. 100 évvel ezelött vola nyugat (Európa+USA+Ausztrália) a hatalma (gazdasági+katonai) csúcsán, azóta folyamatosan csökken. Igaz a 30-50-es években a központ áttevödött Európából USA-ba, ahol jelen pillanatban is van, de USA gazdasági és katonai ereje is folyamatosan csökken. Ettöl ma még a legerösebb, de belátható idön belül ez megváltozik és az az idöszak már véget ért, hogyha USA tüsszentett egyet, akkor a világ már influenzás lett. Azt kell, hogy mondjam, hogy sajnos, mert -bár semmi bajom a keleti kúltúrákkal, de- én már csak a nyugatit szoktam meg. Mindenesetre Ázsia és az ázsiai országok óriási tempóban fejlödtek és fejlödnek ma is, s USA egyre nehezebben tudja rájukkényszeriteni az akaratát.
Ekkora baromságot már rég olvastam.
"Mikor az USa tüsszent egyet akkor világ már influenza járványba esik".
Ezt komolyan gondoltad????? Az emberi hülyeségnek nincs határa!!!
Örömmel üdvözlöm Gazduram!
Régen láttam Önt itt, és ezek szerint az Óhaza útjait rója és halászleveit szürcsöli és lányait gusztálja, hisz Ön remekül érezheti magát! Visszatérte külön öröm számomra, hiszen úgy érzem, igazán csak Ön érti meg egy hontalan cseszlovák mindennapjait és lelkét. Meddig marad? Budapesten szállt-e meg, avagy méltóbb helyen?
Minden jót, aztán ki ne tekeredjék a nyaka a menyecskéktől!
:)
Na mostan itten az Ohazaban is jol meg vannak osztodva nipek pedig nincsenek is niggerek meg errefele. Valahogy minha nem birnak abbahannyi a valasztasokat. Nem nagyon birom megertenyi uket, megmondom, ugy amin van. Lehetne e jo kis orszaguk, nincs meg ez a risz ugy eliparosodva meg nem is ollan zsufutt, min California. Ehelett az egyik fele valamillen nagy fajdalomba van. Ollanokat mond, hogy sorskerdis neki, hogy a masik fele ne kormanyozhasson, meg illesmiket. Meghogy addig nem nyugszanak, mig igazsag nem lesz. Mondom nekik hogy addig is legalabb az uttyaikat csinanak meg mer meg majd e kosarba fogom returnutetnyi a kocsit amit kivettem. De csak hajtyak a maguket, meg a legtanuttabbak is. Bolon e vilag van itten is. De ollan jo halaszlet lehet meg mindig kapnyi a szomszid faluba, ho csak na. Oszt ollan egy helre menyecske hozta ki hogy a Sunset utccan is utanna forduna mindenik Hollywoodba…
Nem tudtam, utaneztem,szoltam is hogy nem ertem, elobb tudtam mielott valaszoltal volna. Nem mondtam magamrol, hogy nagyon otthon volnek a feketek felvett vallasaiban.Lehet hogy az elejen jarok, csak szerencsere nekem nem kell ilyen problemaval foglalkozni mint a fekete muszlimok...
palozc, egyet értek veled, de azt azért el kell ismerni, hogy manapság a feketék a rasszisták.
És nem azért mert okuk van rá, hanem mert félre vannak vezetve.
Ha a fanatikus Sharptont, Farakant, Jacksont meg a többieket nem cserélik ki, egyhamar nem is lesz változás, mert ök csak szitani tudnak és az átlag fekete vakon megy utánuk.
Némi hozzáfűzés gyanánt, bár másfelől.
Szovjetúnióban tanulva anno főleg kubai barátaim voltak. Akiknél ugye elvben kevésbé jellemző a rasszizmus, mint az angolszász kultúrával bíró területeken (mondják).
Ez annyiban volt igaz, hogy együtt szórakozásnál valóban nem fordítottak figyelmet a szinárnyalatokra, de mindkét oldalról mikor a leendő családról volt szó igen gyakran elhangzott a "na olyan színűt aztán soha" kitétel.
Black Pride meg nyilván van, ugyanúgy ahogy GayPride is, ráadásul szerintem kb. ugyanazért agresszív mindkettő. Mint ahogy az is természetes, hogy ez az agresszivitás segít a túloldali nézetek képviselői között meglevő agresszivitás fenntartásában is.
schgy
Nincs normális vezetöjük. Jackson, Farakan, Franton(?), csupa "kruks".
Csak végig kell nézni azokon a kongresszmeneken akik anno a Clinton mellett kiáltak. Nincs morál, nincs etika.
"Elárulom neked hogy ez a "Freedom" országa, lehet hogy mán olvastál erröl?"
Az, hogy az USA egy szabad ország nem szükségszerűen jelenti azt, hogy jó dolog, ha megengedik, hogy hülyeségeket tanitsanak egy állami iskolában. Az adófizetők pénzén.
"Külömben amit a fehérek elloptak meg leomboltak Afrikában az csak egy mese, ugye?"
Lehet, hogy nem mese, de mi köze van ennek ahhoz, hogy az egyiptomiak fekete afrikaiak voltak, aki feltalálták a civilizációt, az izraeliek is eleinte feketék voltak, sőt etiópok, Mózes is fekete volt, mindenki fekete volt, aki valami pozitivat alkotott a világon és ha nem jönnek a gonosz fehérek, akkor most Star Trek dolgokat csinálnának az afrikaiak?
"meg van rá az okuk , man mint a forditott rasszizmusra"
Tudod mire van meg az okuk? Tanulni és dolgozni. Hülyeségekkel, vinnyogással, koldulással leginkább maguknak ártanak.
Talan Inglewood CA fekete polgarmertere, megtudja akadalyozni hogy ne legyen riot. De ha a huje nagyszaju Rev. El Sharpton le megy New York-bol biztos riot-ra uszitt.
Itt nem kulturarol van szo Szappan-kam es 56 elott en is bicskaval ettem a szalonnat. Most mart nem eszem meg, mert vigyaznom kell a cholesterol-ra.
A masik dolog; Nekem van tapasztalatom nem csak leszedtem az infokat mint te.
Miota America-ban elek 4-szer valtoztattak nevet a negerek. Most csak afrikai, vagy fekete amerikaiaknak szabad hivni oket, mert maskulomben megsertodnek.
En nem vagyok az ellenseguk, ok a sajat maguk ellensege.
"Külömben amit a fehérek elloptak meg leomboltak Afrikában az csak egy mese, ugye?"
Palóczka, nem kellene megmondani egy ilyen mester tudósnak, mint te, hogy "how to suck an egg". De azért várjál segítek. Szükséged van rá.
Mint tudjuk a rabszolga kereskedelem folyamata, hogy az erösebb afrikai törzsek össze fogdosták a kisebb törzsek férfiait (biztos összefogdosták a nöket is)azaz a legyözötteket, s erre a célra kijelölt kikötökbe hajtották öket árverésre. Igy aztán az nyugateurópai nagykereskedöknek (a jó portugálok, spanyolok, dánok, hollandok) nem nagyon kellett bemenni Afrikába és rombolni. Azaz ez a rombolás dolog egy nagy marhaság.
De csak nyugodtan vagdalkozz, hiszen te itt születtél. Igaz?
Nagyon az elején járthatsz, ha még azt sem tudod, hogy kik azok a Feket Muszlimok (Nation of Islam), Farakan, Ali, stb...
Az elírásba csak egy gyerek kapaszkodik, kijavítottam!
Case closed.
Period.
Nem iszlám, Nation of Islam. Nagy különbség. Ha nem tudod mi az, nézz utána.
Ami az iskolákat illeti, én ugyan nem tudom, hogy mit tanitanak 8 éves gyerekeknek, én a főiskolán kiváncsiságból felvettem egyszer egy afrikai történelem c. tanfolyamot. Egy fekete fazon tanitotta, és ami ott elhangzott az minden volt csak nem történelem. Képzeld el Badiny Jós Ferencet néger kiadásban. Ha azt mondom, hogy revizionista dolgokat tanitott, akkor nagyon enyhén fogalmaztam. Minden civilizáció, minden ami pozitiv afrikából indult ki, csak a gonosz fehérek lerombolták, ellopták, stb. És ezzel egy állami iskolában, az állam pénzén hülyitette az embereket ez a bohóc.
Egyébként pedig magam is megerősitem, amit Ragika mondott, a feketék között sokkal erősebb a rasszizmus, mint a fehérek között. Az a baj, hogy túl sok hivatásos vinnyogó él meg abból nagyon jól, hogy kelti a feszültséget ahol tudja.
Ragika válasz erre | adatok | e-mail 2002.07.14 19:31 (8298)
Nagyon felületesen látod.
Én jártam olyan iskolában ahol a 8 éves fekete gzyerekeknek azt tanította a tanító, hogy hogyan kell útálni a feketéket. A legtöbb esetben, ma már a rasszizmus a feketéktöl indul. És ne feledd a Nation of Islamot.
Megint csak újságból veszitek az infokat.
Errol irhatnal bovebben hogyan tanitottak utalni a feketeket az iskolaban. Az iszlamot meg idemosni hulyeseg lenne,de pontosan nem ertem miert irtad ezt...
Nem akarlak megbantani azzal, hogy kinek mirol van a halvany fingja,de tudod attol meg hogy Te az USAban elsz, meg nem jelenti azt hogy tokeletesen tisztaban lennel dolgokkal ami a vilagban, tortenetesen most cca. 5000 merfoldre toled tortent... Lehet,hogy egy orszag, egy nyelv de van kulonbseg egy North Carolinai kisvaros es egy Californiai nagyvaros kozott.Ebben az esetben Te is csak ugy veszed le az infokat mint barki mas, barhol a vilagon.. "Nagyon furcsa nekem a neger mentality. Dolgoztam tobbel es tudom, hogy mirol beszelek"
Az hogy Neked furcsa meg nem biztos, hogy rossz.Biztos Nekik is furcsa volt latni azt, hogy valaki 1957 ben bicskaval eszi a szalonnat,es erthetetlenul kommunikal, de hat nem baj..Mas emberek mas kulturak...
Nagyon furcsa nekem a neger mentality. Dolgoztam tobbel es tudom, hogy mirol beszelek.
Minden esetre a dolog meg nincs teljesen kivizsgalva ezert felesleges elore kiabalni.
yes, nalunk szabad fegyver viseles van, ha nem dugod el a kabat ala, de ez nem jelenti azt, hogy en kimegyek az utcara vagy kocsibol lovodozok azokra akik nem tetszenek nekem.
Szappan te megint messzirol kiabalsz. Halvany fingod sincs semmirol ami itt van.