Igaz, ez így teljesen jó. Mi is így terveztük a múltkori látogatást. Először megnéztük Bergamó-Citta-t, lesétáltunk a Vasútállomáshoz, ahol minden vonat törölve volt.
Kénytelenek voltunk vissza a reptérre és onnan be Milánóba.
Szia! Azt meg tudnád nekem mondani, hogy hol lehet megnézni, mennyibe kerülne a jegy, ha nem veszünk meg az Io Viaggio Ovunque in Lombardia jegyet? Ilyen érdekelne, hogy Milano-Como (diákok vagyunk, de gondolom kint az itthoni diákot nem fogadák el...), Milano-Verona oda vissza
Io Viaggio Ovunque in Lombardia a neve, minden pályaudvaron a jegypénztárakban lehet megvenni, valamint az autómatákban,
és a jelentősebb utazási irodákban. Egész Lombardiában érvényes, városi közlekedésre, metróra, helyközi buszokra, regionális
vonatra. Egy napra 15 euró, 2 napra 25 euró, 3 napra 30 euró vagy 7 napra 40 euró. A havi bérlet 99 euró.
Adnak hozzá valami nyomtatvány izét amihez kell két fénykép. Ki lehet egészíteni a carta plusszal, ami az Eurostar, és Intercity vonatokra is érvényes.
Végül foglaltunk szállást a Hotel Bristol-ban, ami a Via Fratelli Bandiera 100 - Milan címen található. Ez eléggé kiesik a központtól.
Lehet, hogy keverem már, és nem itt van, de ha jól tudom, egyes buszjegyeknek van egy területi limitje. A 48 órás "BKV" jeggyel a város ezen részébe is lehet utazni?
A március 15.ei hétvégén megyek barátnőmmel Milanoba, jól értem hogy amennyiben megveszem az 1 napos spéci jegyet (www.trenord.it/it/biglietti-e-abbonamenti/io-viaggio/ovunque-in-lombardia.aspx) abban az esetben 15 euroért, utazom egész nap tömegközlekedésen, vonaton (comoba) és ott a sikló is?? Mert ha igen akkor ez így baromi jó :)
2 25 euro, 3 nap pedig 30.
Mi márc 15-18ig leszünk ott, reggel indul vissza a gép pester.
Amennyiben én a spéci jegyet 15.én mondjuk 11:00 órakkor veszem meg, akkor az érvényes lesz még 18.-án a reggeli órákban a reptérre való visszajutáskor is?
Ez a speciális jegy nagyon tetszi, főleg azért is mert így megúszom a 15euro-s oda vissza busz transzfert a központból.
Várom válaszotok :)
Szállás foglalásra én csak a booking.com-ot használom :)
Régi álmom, hogy ismét olasz levegőt szívjak, teljesül: március 8-án utazunk hárman Milánóba. Ez úton köszönöm mindenkinek, aki 2009 januárjától írt ide, nagyon sok infót találtam nektek köszönhetően!
Mivel a repjegyet szülinapomra kaptam, nem nagyon tudtam anyagilag készülni rá (és ezzel mindhárman így vagyunk, diák létünkre ez nem is olyan egyszerű mutatvány, ugye...), ezért a Ti/Önök segítségeteket szeretném kérni!
Tervünk szerint március 8-án amint Bergamoban leszáll a gép, az első lehetőséggel mennénk Milánóba. Itt két éjszakát töltenénk a Hotel Bristolban, majd 10-én reggel visszamennénk Bergamoba, ahol másnap reggelig eltöltenénk az időt. Itt már nem foglalunk szállást, ha elfáradunk, a reptéren aszunk a gép indulásáig.
A kérdéseim a következőek lennének:
MILÁNÓ:
- sok említés volt, hogy jó étterem van a hotelünk mellett, de azt már nem írták meg, hogy melyik hotelről van szó... tudnátok ajánlani "olcsó" étkezési lehetőségeket (névvel és/vagy címmel)? (Nem fontos a belvárosban, lesz 48 órás jegyünk, megéri elutaznunk a város végébe egy vacsira :)) Ha árakat is tudnátok írni, szuper lenne :)
- szállt már meg valaki kollégiumban? melyikben? Hátha olcsóbban jönnénk ki, mint a fenti szálláson :)
- milyen árak vannak pékáruk/felvágottak/tejtermékek tekintetében?
BERGAMO:
- milyen szórakozó helyet ajánlanátok, ami akár hajnali 4-ig is nyitva van (azt hiszem, akkor megy az első busz a reptérre, de nem kizárt, hogy már összekeverem a szezont a fazonnal :D)
- itt milyen étkezési lehetőségeket ajánlotok?
- Bergamoban tudtok esetleg nagyon jó áron szállást? Mivel rengetegen írták, hogy erre a városra látványosság szempontjából érdemes akár nagyobb hangsúlyt is fektetni, mint Milánóra, nem kizárt, hogy csak egy éjszakát lennénk a divat fővárosában, és 9-én este mennénk vissza Bergamoba.
Én elkövettem azt a hibát, hogy nőkre bíztam az időpont foglalást. Ők meg kikalkulálták, hogy 24 Eurót nem ér az egész. Csak elosztani felejtették el, mivel 3an megyünk :(
Érdemes mielőbb foglalni, mert vannak napok, amikor már előre eladták az összes jegyet.
Itt a felnőtt jegy 8 EURO, a gyermek/tanuló/nyugdíjas :1,5 EURO.
Fontos! Először regisztrálni kell az oldalon , mindenféle adatot kérnek, pl,. az igazolvány, vagy az útlevél számát is-azt kell megadni, amelyik majd nálad lesz!!!!!
Eután küldnek egy e-mailt, be kell jelntkezni és már megy néhány lépésben
a hitelkártyás vásárlás.
Külön díjat nem számolnak fel.
Ha az angol nyelv lesz kiválasztva, akkor is a szöveg egy része olaszul jön, de nem túl bonyolult dolog.
/amennyiben arra a napra már nincsen hely, úgy két lehetséges alternatíva van:a.egy utazási irodnál a városnéző túra keretében jóval drágábban-kb.20-25 eur mégis megnézhető
b.REGGEL, KB. FÉL ÓRÁVAL A NYITÁS ELŐTT MÁR ODA KELL MENNI, AKAKOR VAN ESÉLY, HOGY AZ ELSŐ CSOPORT NEM ÉR ODA IDŐBEN, ÉS ADNAK EL 1-2 JEGYET.( erre nincsen garancia, de néhány évvel ezelőtt mi így néztük meg)
Mi március 15-17 leszünk ott/RYANAIR-oda, WIZZAIR vissza/
Valami jó ár/értékkel bíró szállás ajánlat nekem is jól jönne, 2 fő felnőtt +14éves gyermek, 100 eur/éj reggelivel