Keresés

Részletes keresés

simico Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1260
Azért ne felejtsük el, hogy a Lenz-nek is volt kb 1-2 éve egy ilyen sorozata, ami finoman szólva nem volt tökéletes... :)

10742 egy buta, szörnyü valami, gyerekjátékba se raknám. Egyébként sem igazán olcsóbb már a 10745-nél, ha jól láttam az árakat.

Előzmény: Uplink (1256)
crash__override Creative Commons License 2003.10.30 0 0 1259
www.wintrack.de

Meg lehet rendelni, nem tul draga. En is megvettem, mert jonak tartom a progit.

Egyebirant a 6.0-as valami iszonyat jo masolasvedelemmel rendelkezik (persze vannak ugyesek, akik ezt meg tudnak kerulni ), mert probaltam egy biztonsagi masolatot kesziteni, hogy ne az eredeti cd kopjon, de nem sikeredett...

Előzmény: fodcsab (1258)
fodcsab Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1258
Sziasztok

honnan tudom letölteni a wintrack proginak azt a verzióját ami teljesen működik, vagy valami crack-et a demo progihoz?

MAREZ Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1257
A 10745-ös amit még a Roco rakott össze, ilyen velem is megtörtént sajnos, mióta az ESU-tól veszik tökéletes.

a 10742-vel a gond inkább az,hogy alapvetően buta, de kezdőkészletbe tökéletes.

Előzmény: Uplink (1256)
Uplink Creative Commons License 2003.10.29 0 0 1256
Melyik fustolt el 10742-es vagy a 10745-os???

Nekem mindegy, mert Lenz LE077XF-jeim meg 521-eseim vannak, csak erdekelne.

Előzmény: MAREZ (1255)
MAREZ Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1255
a baj alapvetően nem a terhelésfüggőséggel volt hanem hogy elfüstölt a dekóder.
Előzmény: Uplink (1254)
Uplink Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1254
Nem vagyok Roco szakerto, de ugy emlexem vissza, hogy a 10742-ekkel volt problema, a 10745-os meg mar talan terhelesfuggo is...
Előzmény: simico (1252)
MAREZ Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1253
Attól függ mikor vetted. a Roco is egy saját széria után amit a szolvákoknál gyártott a Roco és rengeteg panasz volt elkezdték az ESU-tól venni a dekódereket és azok már tényleg 100%-ak.
Előzmény: simico (1252)
simico Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1252
Eddig mindenki panaszkodott a Roco dekoderekre

Ki mindenki? Én nem nagyon hallottam ilyenröl. Tökéletesen müködnek a Roco 10745-ös dekóderek, nincs velük semmi baj.

Előzmény: crash__override (1251)
crash__override Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1251
A martrain oldalon láttam egy roco decodert a 10745 vannak erről tapasztalatok, pl akadozik a vonat, remeg a világítás stb.
Eddig mindenki panaszkodott a Roco dekoderekre. En N-ben digitaliskodom, ami meg erzekenyebb a porra, a valton athaladasra. Nekem Lenz (521 ? hirtelen nem tudom) dekodereim vannak. A 18V koruli valtoaram hatasara meg az extrakoszos sinen is elmennek a vonataim (de azert tisztitom a vaganyt rendesen), es a Lenz dekoderekkel nemigen tapasztaltam rangatast, feny villodzast.
Mondjuk az is igaz, hogy azert a Roco jarmuvek ha allnak huzamosabb ideig (mint most nalam a szekrenyben), kell menniuk nehany kort, mire az erintkezok ujbol jol szuperalnak (mondjuk egy fovizsga alkoholos fultisztito palcaval uzem elott csodat tud tenni). De a Trix es Fleischmann gepeim meg a sztyeppen is elmennek. A Brawa a ketto kozott van megbizhatosag szempontjabol.

Szerintem a Lenz minoseg tekinteteben etalon. Ennek ellenere most Intellibox beszerzesen gondolkozom, mert egy komplett vezerlo vaganyut-allitasi lehetoseggel, ami a Lenznel meg "beta" allapotban horror osszegert leledzik, plusz benne van egy PC interface is. Az sem mellekes, hogy a Roco digital vezerlot nem kell kihajingalni (Vonatot szvsz nem lehet billentyukkel vezetni, oda tekero kell :-) ), siman rakotheted.

Előzmény: fodcsab (1246)
crash__override Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1250
kerül amibe kerül sajnos nagyon félek attól hogy mi van ha valami bedöglik.
Ha Lenz-et veszel, akkor nincs nagy gaz. Olvasdd el a Warranty policy-t, benne van, hacsak nem taposod szet a dekodert, kotelesek kicserelni (es ez a rossz bekotes miatt tonkrement dekoderre is igaz). Ugy emlekszem, 3 evig cserelik a cuccot, 5 evig javitjak ... Nem gond. En mar vittem vissza doglott dekodert (kurv@ Brawa a "Cut here" feliratot es az atkotest egy elektronikai alkatresszel eltakarta, igy aztan megolte a dekordert...), szo nelkul csereltek.

fodcsab Creative Commons License 2003.10.27 0 0 1249
Sziasztok

Vasárnap voltam kint bécsben a kiállításon és csináltam egy másfél órás video anyagot az asztalokról, vonatokról meg mindenről.
akit érdekel írjon és átveszem neki kazira, ha kell el is küldöm postán.
üdv.:csabi

simico Creative Commons License 2003.10.25 0 0 1248
Egy jó tanács M&H-hoz: jól tedd el a számlát ugyanis az a garancia ! ez nem vicc.

Az MK-nál meg egy sajtfecni. Ez sem vicc.
Egyébként szerintem ne menjünk bele megint a boltszapulásba, úgyis tudja szinte mindenki, hogy kik az "elvakult" X vagy Y bolt "fan"-ek és teljesen értelmetlen meg unalmas is ugyanazokat a dolgokat olvasni idöröl-idöre. Én amondó vagyok, hogy mindenki menjen el mindegyikbe és a saját tapasztalatai alapján döntsön.

Előzmény: MAREZ (1247)
MAREZ Creative Commons License 2003.10.25 0 0 1247
Egy jó tanács M&H-hoz: jól tedd el a számlát ugyanis az a garancia ! ez nem vicc.

vásárlás:
vettem az M&H-ba egy hangos Ludmillat, hazavittem és nem ment a világítás a Lenzel, nem értettem. Visszavittem az M&H-ba,hogy nem jó a mozdony. nos kipróbálták minden ok, erre a következő volt a válasz rossz a mozdony, de ők itt ezzelnem tudnak mit csinálni :
elküldtek az MK-ba mondván az az olyan boltjuk aki javít is "itt nem foglalkoznak vele" . nos ezt előadtam az MK tulajnak aki körbe röhögött.semmi közük egymáshoz csak nem értenek hozzá. A mozdonyt az MK-ban megnézték: a mozdony ok, pedig semmi baja csak nem jó volt a sebességfokozat beállítás. ket perc alatt megmutatták mit kell beállítani az LH100-on.

Pont a Li100fF-re vártam vagy fél évet, a válasz az volt szinte mindig, hogy 2 hét. ezek után elborult az agyam és elmentem az MK-ba ott sem volt ugyan rögtön, várni kellett 4 hetet, de akkora megjött felhívtak stb. Két nap múlva megkaptam a magyar nyelvű doksit.

Szóval ennyit a korrektségről, számomra a M&H egy bugris banda.

fodcsab Creative Commons License 2003.10.25 0 0 1246
köszi mindent. uplink az MK-ról már több helyen is olvastam hogy elég lenézően tudnak az emberrel bánni, úgyhogy irány győrbe a modell&hobby, kerül amibe kerül sajnos nagyon félek attól hogy mi van ha valami bedöglik.A martrain oldalon láttam egy roco decodert a 10745 vannak erről tapasztalatok, pl akadozik a vonat, remeg a világítás stb.
Uplink Creative Commons License 2003.10.25 0 0 1245
A hol vasaroljunk temahoz annyit fuznek hozza, hogy azert ajanlottam a becsi boltot, mert neked az kozelebb van. En spec az M&H-nal vettem a digit cuccaimat, nekem az volt/van kozelebb.
Az MKrol meg eleg lesujto a velemenyem, mert szerintem az, hogy nem korrektek es igen bunok tudnak lenne, nincs nagyon messze a valosagtol..
:(
Ez mint azt mar irtam a sajat szubjektiv velemenyem. Inkabb megyek barhova, mint oda.

MAREZ Creative Commons License 2003.10.25 0 0 1244
lh90: szerintem igen,ugyanolyan elven működik az összes bár nekem lh100 van.

az ls100-hoz adnak magyar nyelvű doksit,amiben
vannak ábrák különböző állítóművek esetére. a bekötés pofon egyszerű,a váltó 3 vezetékét kell a megfelelő helyre bekötnőd,illetve a visszajelzéshez 2 db átkötést. a felprogramozás egy kicsit érdekesebb, de ez is jó le van írva, nagyon egyszerű, bár javaslom, hogy kezd a default-al,lesz sikerélményed és utána programozgass. nemigazán lehet elrontani, és a gyári értéket vissza tudod állítani.

amit az Lr101, LB050,LB100-al kapcsolatosan kérdeztél úgya van. itt igazán a tapsztalat lesz fontos,hogy hogyan alakítod ki a térközöket azokat miként fogod az RR&íCo-val kombinálni. ehhez nehéz tanácot adni, de az tény, hogy az RR&Co. nem igazán ismer lehetettlent....

Előzmény: fodcsab (1243)
fodcsab Creative Commons License 2003.10.25 0 0 1243
szia marez

Hát elég gyorsan meggyőztél hogy ne menjek bécsbe. szerinted az lh90-el is át lehet venni a mozdony irányítását a pc-töl. a lenz oldalán néztem a két kezelö közti különbséget de sajna az egyik pontban lévő eltérést nem tudtam értelmezni:((( viszont valahogy nekem jobban tetszik a tekerö mint a gombokkal való szabályozás. egyenlőre csak egy próbaasztalt szeretnék építeni amin az egész rendszert ki tudom próbálni aztán következik a padlás 55m2-re. ha veszek egy LS100-at akkor ahhoz kapni fogok egy bekötési útmutatót pár variációval vagy nekem kell majd kitökölnöm?
Még egy kérdés és abbahagyom : 1 db LR101 4db LB100-at tud kezelni ami 8 szakaszt jelent, na most egy LR101-hez csak egy LB50 csatlakoztatható, akkor az figyelni tudja mind a 8 szakaszt?
köszi
csabi

MAREZ Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1242
Az LH100 át tudja venni a vezérlést minden további nélkül.

A váltókat ha LS100-al állítod és manuálisan átkapcsolod akkor az LH100 kijelzőjén is átvált illetve a RR&Co.képernyőjén is. Tehát nem keverednek a dolgok, de ez az állítóműtől is függ. A Roco összes analóg állítóműve tudja ezt, csak 2 vezetéket kell beköss hozzá.A Roco digiális állítóműve nem tud visszajelzést, egyébként zajos és relative többe is kerül, mintha analóg és LS100 kombinációt használsz mert árban ugyanott leszel csak nem lesz visszajelzésed, ja és csak töltéses sínhez tudod használni.

Nekem személy szerint rossz tapasztalataim voltak a Tina-val, sajnos többször is. pl.: garanciális kérdésekben, nem segíettek csak eladtak, mehettem a M&H-hoz ott még hülyébbek voltak és a legvégén kikötettem az MK-nál.

Értenek is hozzá és ha bármim elromlott rögtön cserélték. Sajnos erre az LS100-kal felkészülhetsz, nekem 11-van ebből már kettőt kellett visszavinnem amit egyből cseréltek nos ez a Tinanal nem így működött. darabja 16.000 ft körül volt és azért nem szívesen buktam volna be 32e ft-ot. A legnagyobb szívás egyébként pont az alapkészlet regisztrációja volt: amit a kereskedőnek regisztrálnia kell a Lenz-nél, nos ezt a Tina elfelejtette és elég kínosan jött amikor upgrae-elni kellett ugyanis ehhez a kereskeődnek ki kell küldeni a cuccot a Lenz-hez.

Az ár egyébként valamivel tényleg olcsóbb, mint itthon, de nekem ezek után elment a kedvem. Még egy dolog, ha nem tudsz németül akkor marad az angol doksi amit letölthetsz de ha ez sem megy
akkor a magyar ami ugyan létezik, de Modellkit csak azoknak ad akik náluk vásárolták. ez banálisnak tűnik, de,hogy júl tudd használni bizony nem árt átolvasnod.

Az RR&Co.kapcsán küldtem egy mailt az itt feltüntetett címedre.

Előzmény: Uplink (1239)
Uplink Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1241
Railroad & Co.
www.freiwald.com -rol letoltheto.

En PC fogom vezerelni, ha egyszer vegre ossze lesz rakva/kotve az elektronika. :(

Előzmény: fodcsab (1240)
fodcsab Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1240
köszi, megnéztem a tina -ban most akciós az li100f 80 euro az ára, elég korrekt.
uplink te s
pc-vel vezérled az asztalod és melyik progit ajánlod?
csabi
Uplink Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1239
Csak szepen sorban...

Vagy LH90/100 vagy PC pl Railroad&Co.
Nekem LH100-am van es ha a PCrol akarom vezerelni, akkor kiir a kijelzore vmi, ne kerdezd mit, mert mar par honapja dobozban van a cucc :(
Nincsen idom, meg most epp a mechanikai epitkezes folyik, semmi elektronika.

"pc vezérlés nem örül annak ha én menet közben fogok egy váltót és átállítom?
"

Hat ennek tuti nem orul, mert honnan tudna szegeny program, hogy te kezileg atallitottal egy valtot. Ha a valtoallitashoz LS100-okat hasznalsz, amiben van feedback bus, akkor a hleyzet mar javul, de nem jelentosen, mert a manualis valtoallitast nem erzekeli ez sem.
Azt nem tudom, hogy a kifejezetten digitalis uzemhez gyartott valtoallitomu visszajelez-e ilyenkor. De ez ugyis csak a tolteses Roco sinez van.

A becsi boltokban nem nagyon beszlenek nemhogy magyarul, de a nemeten kivul mas nyelveken.
Nekem a Tinanal az a bevallt, hogy irok nekik egy angol levelt, hogy mi kell es mikor megyek erte, pls tegyek felre, nehogy pofara essek, erre jon egy valaszlevel, amit mar lehet lobogtatni a ket holgynek. Egyebkent a multkor volt vki aki picit beszelt angolul, pont annyit, hogy segitsen...
Kezdhetsz nemetul tanulni. :))

Szerintem nyugodtan irhatsz, mert infot nem nagyon lehet fellelni sehol, konyv nincs errrol, ami van az a Lenz kataogus, ismertetok.
Senki nem fogja leharapni a fejed, azert mert kerdezel. Vannak itt paran, akik ertenek a LENZhez es meg napi tapasztalataik is vannak (pl Martisz)...

Johetnek a kerdesek, ugyis langyos labviz volt mostansag errefele...

Előzmény: fodcsab (1238)
fodcsab Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1238
Köszi a gyors válaszokat!!!
Uplink ha megy a pc vezérlés az LI100-al akkor én nem tudok az LH90-el egy válaszott vonatot irányítani??? ezek szerint a pc vezérlés nem örül annak ha én menet közben fogok egy váltót és átállítom?
Bécsben van olyan bolt ahol pötyögnek valamit magyarul vagy én kezdjek el németül tanulni?
Bocsi hogy ennyi kezdő kérdéssel terhelem ezt a fórumot de sajna máshol nem tudok róla informálódni, a hazai boltok többségében azt sem tudják hogy mi az a lenz, bár egyik helyen kaptam róla egy prospektust:))
Ha esetleg zavar benneteket akkor írjatok és én már el is dugultam.
Más. Letöltöttem a railroad&co progit és olvastam hogy valaki tud hozzá regisztrációs kódot, ezt kitöl kérjem és mibe fog kerülni.
Előre is köszönöm a türelmeteket és a válaszaitokat.
ui.: ha az osztrákokhoz mentek akkor sopronnál a határ elött van egy moll kút, ahol ha veszel autópálya matricát, akkor ha aznap visszaviszed akkor visszakapsz egy ezrest, persze ez függ attól hogy ki a kutas de általában müködik a dolog.
Uplink Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1237
Meg annyit, hogy szerintem nem erdemes, megvenned a SET100-at, ha veszel melle LI100F-et.
Persze ezesetben celszeru mar a kezdetektol PC-s vezerelest alkalmazni...
Előzmény: fodcsab (1232)
Uplink Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1236
szia fodcsab,

Mivel gyori vagy, kezenfekvo, hogy inkabb Becsbe menjel, mint Pestre. :))
pl a Tinanal a SET90-es 254 Euro (cca 65e Ft), a SET100 pedig 299 Euro (cca 77e Ft), ami meg akkor is olcsobb, ha az utazast, autopalyamatricat, stb extrakent szamolod.
Az LI100F 135 Euro (cca 35e Ft).Ez egy kicsit dragabb, de ha egyben veszed a SETtel, akkor olcsobban josz ki.

SZVSZ. A Modellkit-et en nem szeretem, szubjektiv, rossz tapasztalataim miatt. :(

LH90 vs LH100 - A 90-es kozepen van egy csunya nagy tekerentyu, amivel lehet allitani mindent, az LH100-os ez nincsen (halistennek), hanem normalis, ergonomialig is elfogdhato gombokkal van ellatva...

Keziegysegbol csak egyet lehet, rakotni a rendszerre, de ha LI100-ast is akarsz, akkor vagy PC-s vagy LI-s lesz a vezerles, a kettot egyutt nem szereti es nem is lehet, az LH-n ki is irja.

MAREZ Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1235
funkcionálisan szinte ugyanaz illetve anyikülönbség van, hogy az lh90 csak 1000 váltót tud kezelni,míg z lh100 1024-et. illetve az lh90 tekerős, míg az lh100 gombos. menj fel a lenz.com-ra ott találsz részletes infot.
Előzmény: fodcsab (1234)
fodcsab Creative Commons License 2003.10.24 0 0 1234
köszi marez a gyors választ!!!
mivel tud kevesebbet az lh90 az lh100-hoz képest?
és hány ilyen kezelőt lehet a rendszerhez csatlakoztatni?
MAREZ Creative Commons License 2003.10.23 0 0 1233
ha külön veszed meg többe kerül. a LI100F 33.000 ft körül van -10% ha klubtag vagy (Modellkit), a Set100 olyan 90.000 ft körül van szinten van 10% ha klubtag vagy, de ha egyben megveszed elképzelhető,hogy kulbtagnak sem kell lenned és kapsz 10%-ot. érdemes megfontolni a set90-ez is ott nem gombos kezivezerlő van az ára olyan 75.000 ft körül van. talán a Modellkitnél van is és nem kell rendelni, elküldik postan is - szerintem.
fodcsab Creative Commons License 2003.10.23 0 0 1232
Sziasztok

lenne egy nagyon kezdő kérdésem. Van különbség ha veszek egy LVZ100-at vagy külön az LZ100+LV100 ???
És még egy mennyibe jönne ki most egy SET100+LI100F? Sajnos Győrben lakom és elég durva árakat kaptam az egyik boltban, hol érdemes megvenni ezeket a dolgokat?
Bocs hogy ennyi marhaságot kérdezek de csak most kezdtem el foglalkozni ezzel a témával.
Előre is köszi

-Angelo- Creative Commons License 2003.10.23 0 0 1231
Meg egy kis adalek: (hatha valakinek erdekes lehet)

ROCO Tolteses sinhez valtoallitas:

A: 42620 hagyomanyos allitomu + 10775 8-as valtodekoder + sok 3 eres vezetek:

A valto halkan es gyorsan atvalt, mint az a hagyomanyos elektromagneses valtoknal megszokott.

Elonye hogy nagyon olcso a digit. allitomuhoz kepest, de rengeteg vezeteket kell lerakni.

B: 42624 digitalis allitomu:

CV-kben lehet programozni hogy milyen "lassan" valtson at. Elvileg. (Kegyetlen hangosan kepes kattogni, es kb 3-4 mozdulat alatt valt at a valto, kb 3 masodperc alatt, de van gyors 1 masodperc alatti modja is)

Elonye hogy nincsenek vezetekek, minden jelzes a sineken megy. :-)

Előzmény: simico (1226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!