Akkor számoljunk egy picit. Az én autómban a durván 420 000 km alatt 30 000km-rel számolva volt 14 olajcsere. Ha 20 000 ft-ot számolunk egy olajcserére szűrőkkel (ennél csak több lehet, mert én magamnak csinálom) akkor ez 14X 20 000= 280 000ft Ugyanez 10 000km-enkénti olajcsere esetén 42X 20 000=840 000ft. Különbség 560 000ft, mindez alsóhangon! Ezek csak irányadó számok, nyilván nem pontosak, de jól mutatják a különbséget így is, több mint félmillió forint! Mikor a gyár is 30 000-enkénti olajcserét javasol akkor miért cseréljem gyakrabban? Az én autóm motorjában eddig egy injektoron kívül minden az eredeti tehát olyan nagy galibát nem csinálhattam.(lekopogom:-) )
Ezt egyáltalán nem egy vita kezdetének szánom, ez csak az én véleményem. Az olajcsere kb olyan mint a foci, mindenki ért hozzá, és van is véleménye róla. Ebbe én nem szeretnék beleszólni, nem szeretném megváltoztatni mindenki úgy csinálja ahogyan akarja. Csak egyszerűen felesleges pénzkidobálásnak tartom.
Még annyi hozzá hogy szerintem annyira megfigyelhető úgy általánosságban hogy amelyik autóval finomkodnak, tutujgatják az szinte biztos hamarabb produkál valami problémát mint amelyiket csak használnak úgy ahogyan kell, sőt egy kicsit kíméletlenebbül is annál, persze azért a feltétlenül szükséges dolgokat megadva neki.
szevasz, a mi autónk 2002-es,1.9dci, eredeti turbó, eredeti motor, min, 600.000km a motorban garantáltan, 90% autópálya, személyszállítás, a varázsa: a turbó igényli a "friss olajat, a motor szintúgy, tehát 10.000km-ként, motorolaj, szűrő, légszűrő, gázolajszűrő, csere van nálam, egyszer hibáztam, lerobbant az autó németországban, 500.000ft volt a kaland
Köszi a segítséget ! Eddig két év alatt 220 ezret raktam a masinába imádom, ha éppen megy :), van benne új turbó, hengerfej felújítás, 4 injektor vadiúj, a töltőnyomás mérő mágnesszelepet, meg érzékelőt már kétszer kellett cserélnem :) pedig újat vettem, nem szoktam bontózni, ha egy mód van rá, szűrőket 1-2 havonta cserélek, mert sokat járok Budapesten belül...
A jobb hátsó fékbetét tényleg kopik, már 3-szor cseréltem, ez ha jól értem a kézifék miatt van ?
El akarom vinni chippelni, csak sajna a ház elől sem tudok elindulni vele, először a hibát szeretném megszüntetni! Az egr-t kitakarítom a hétvégén hátha, egyébként kihez tudom elvinni kiköttetni ?
Itt azért van egy-két túlzó megállapítás, helyesebben nem feltétlenül jön be mindenkinél.
Levegőszűrőt olajjal együtt cserélek 30+ ezer km-enként, néha van az 40 is. (általában elfelejtem, nem direkt) Légtömegmérő O.K.(lekopogom azért:-) ) Jó, az igaz hogy ennyi km alatt már jó koszos lesz, picit talán alul is van méretezve.
Kézifékem még soha nem rohadt be. (mindent lekopogok, ezt is :-) )
Nekem 2 garnitúra első betét kopik le mire egy adag hátsót kell cserélni.
Általában kinyomom a kuplungot indításkor, de mikor leállítom akkor miért nyomkodjam? Ez mondjuk tényleg érdekel...
Az EGR elforgatása csak belföldi járásnál jó.Kint harapnak a rendőrök rá.Két ismerősöm is poruljárt osztákoknál 2500euro,németben 3000euró volt a bűntetés és csak miután kifizették indulhattak tovább.2 hónapja voltam Bécs felé az autópályán 20km-át kővetett egy KPM-es kocsi,nézte gyorsitáskor,hogy kormolok.
Egr szelepet tisztitsd ki és ha lehet forgasd el a szakival. Légtömegmérőt ami a légszűrőnél van nézd meg hogy a két rövid szál ami benne van nincs-e megszakadva az egyik.Turbónyomás szabályzó is lehet kicsi hengeres fekete jobb oldalon a motortérbe hangot ad gyújtásnál zizeg,hanem ő a hibás.Levegőszűrőt 8 ezrenként cserélj megspórolsz egy légtömegmérőt.Indításkor várd meg,hogy elaludjanak a lámpák aaz óránál mert a Sagem elektronika össze tud omolni.Kc tuningot keresd fel rak pár lovat a gépbe és a fogyasztásod is jobb lesz nem kell forgatni én 220-nál váltok rakottan.Kinyomott kuplungal indíts és állítsd le.A kéziféked fél évente berohad ha agyon zsírzod akkor is.A jobb hátsó betét kopik el legelsőnek stb stb 350.000 km-t mentem az enyémmel tehát tapasztaltam ezeket nem okoskodni akarok,Sok sikert és élményt a járműhöz remélem segítettem
Beszereztem bontóból a közösnyomócső nyomásérzékelőt, amit ki is cseréltünk (már az eredetin kívül 2-t is megpróbáltunk) de a hiba még mindíg megvan!
Hibatörlés után az autó nyőgvenyelősen indul be, álló helyzetben nem ad ki hibát, de amint elindulok a kocsival 100m-en belül lefullad és előjön a hiba!
Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja a hibát vagy hogy merre induljak tovább?
A hengerfej 3 hónapja lett felújítva, nem ment még 10000 km-t sem, az injektorok mind a négy új 2 db 2 hónapos 2 pedig fél éves
a hiba jelentkezéséig pöccre indult hidegen-melegen az autó, és semmi gond nem volt vele menet közben sem!
Panaszkodtam már itt az erőtlen vivarom miatt, akkor azt tanácsoltátok hogy csináltassak egy rendes diagnosztikát. Hàt megtörtént. Opel szervizben maszekban megnézték hiperszuper géppel és bizony SEMMI!
Elektronikusan tökéletes s gép. Minden érték OK, minden elektromos kütyü (jeladó,érzékelő...) jó.
A villanyász szerint talán a vezérműszíjat rakták fel egy-két fog elcsúszással.
Szerintetek lehetséges ez?
Előzmény: Vivaro 1.9dti vezérműszíjcsere óta erőtlen,2400tól kezd húzni. Pöccre indul,nem füstöl...