Keresés

Részletes keresés

traktoros82 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3858

Egyébként mennyi az ideális ha már csináltatja az ember? 3x16A?

Előzmény: Rahed Lee (3855)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3857

Ez nem tudom, elfelejtettem megkérdezni.

Az éjszakai áramra kérdeztem rá, de mivel kicsi az óraszekrény (csak 1óra fér el) kapuhoz kellene kivinni az meg új bekötésnek minősülne és 160e lenne.

Ezért inkább lemondtam az éjszakai áramról. Inkább olyan villanybojlert veszek ami energiatakarékos, valami ECO funkciós vagy milyenek azok már egész jól fogyasztanak állítólag.

Előzmény: Rahed Lee (3855)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3856

Mivel 1régi házat vettünk meg, már a villamoshálózat is elavult, ráadásul az óránál a kismegszakító is csak 16A-es. Ezt mindenképpen szeretném cserélni 32A-re aminek eleve feltétele ugye a réz vezeték.

Az egész házban újra fogom húzni a vezetékeket, tehát ez nálam egyébként is megtörténik.

Viszont a ház oldalában van 1elég kicsi óraszekrény és csak 1régi típusú óra van benne......

Előzmény: Mnagy (3854)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3855

Alapon nem olyan drága a háromfázis bevezetése. 3x10A és 50m kiépítés ingyen van. Az óracserét és a regisztrált villanyszerelő munkadíját kell csak kifizetni. De mivel a 10A igen vékony, a plusz amper pedig már feláras. Ha a 3x10A-t 3x16A-re bővítenéd, ez már közel 60 ezer plusz. Szóval a végére elég súlyos pénz.

Előzmény: traktoros82 (3852)
Mnagy Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3854

Az újra villanyozáshoz már réz vezetékezést kérnek az kerül sokba.Nem rég kérdeztem hasonló megfontolásból.

Előzmény: traktoros82 (3852)
Mnagy Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3853

Nekem Alfaweld TIG 200QT van, április óta forgalmazzák a 160- assal együtt.A három gép közül ezekhez adják alapból az awi kábelt is, amit használok mert teszi a dolgát remekül, és nem koppintós.Savállót vagy rozsdamentest elektródával bármelyikkel nyomathatod.A másik gépekről majd a többiek....

Előzmény: LipiG (3850)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3852

Mind1ik lehetőség igen csak drága.

A frekiváltót épp te írtad, hogy mennyi......

Az 1fázisú motor szintén nem olcsó......de még ennek az irányába hajlok leginkább.

A három fázis bevezetése nem tudom mibe kerülne, de gondolom nem olcsó. Viszont akkor más téren is nagyobb lenne a mozgástartomány mert 3fázisú motorok bőven vannak "normális" áron.

Pl. a hengercsiszolómhoz is könnyebben tudnék motort venni.

Előzmény: Rahed Lee (3848)
Mnagy Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3851

Nem jó helyen érdeklődsz inkább a másik hegesztős topikban: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9127251

Az öntött vas radiátort szétszereléssel, a repedt tag kicsavarozásával javítottuk.Elképzelhetőnek tartom, hogy a másik topikban lesz aki hegesztett már ilyet.

Előzmény: Riex (3834)
LipiG Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3850

Sziasztok!

Megörültem mikor megtaláltam ezt a topicot, vissza is olvastam, de lenne néhány kérdésem.

Hegesztő vásárlása előtt vagyok.

Kinézett darab a BLM 1600TM. Akiknek van ilyen gép, kérdezném, hogy mekkora kábel járt hozzá? Valahol azt olvastam, hogy 1,8m-es munkakábel jár hozzá. (Az szerintem vicc)

Valamint,  ennek a gépnek mennyire alternatívája egy Alfaweld Hyper-Arc 160. Esetleg ha később awizni is szeretnék jó lehet egy Alfaweld TIG 160QT? Ezzel a géppel mik a tapasztalatok?

Egyébként nagyrészt zártszelvényezni kellene, meg ami a ház körül akad, egyszer kétszer viszont savállót is jó lenne vele hegeszteni.

Köszönettel:LG

Mnagy Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3849

Egy ismerősöm szerint, nagyjából felét tudja mint amit ráírtak más gond nem igazán van :-))A strausz szintén hasonló és megmosolyogtató, hogy ugyanazon a vas darabon ugyan az az elektróda 2,5mm rutilos, de.... a strausz 130- 140 ampert mutatott míg a kis Fronius 80- ampert ugyan olyan varrathoz.

Előzmény: kavicsos64 (3847)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3848

A megoldás egyszerű:

1. Frekvenciaváltó alkalmazása

2. Motorcsere egyfázisúra

3. Bevezetni a háromfázist

Megoldás tehát van, csak nem biztos, hogy megéri

Előzmény: traktoros82 (3845)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3847

És az orosz gyártású gépek vajon milyenek lehetnek ? A hirdetési oldalakon látni belőlük bőven !

Előzmény: Gepesz35 (3844)
kavicsos64 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3846

Én is nézegettem ezeket a gépeket !

Előzmény: Gepesz35 (3844)
traktoros82 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3845

Én is ezzel küldöttem tavaly, és még megoldást nem találtam.

Amiket néztem, kivitelben jók, viszont 380V ami nekem sincs,  220V-ban pedig én sem találtam normálisat. :(

Ha esetleg jutsz valamire tedd már közzé majd légyszi..... :)

Előzmény: Rahed Lee (3835)
Gepesz35 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3844

Ezeket láttátok már?

Pete-weld Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3843

Optimum fúrógépek! Jó magam is szemezek egy izmosabb egyfázisúval csak ez az átkozott helyhiány!

Nézd meg!

Előzmény: Rahed Lee (3835)
bexxter Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3842

Csak, hogy megzavarjalak, ilyen 205LT van nekem, 0,6 - 0,8 huzallal is használom, semmi baja. Napi szinten dolgozik. 0,8ból elment kb 5 kg a 0,6ból eddig kb 1-1,5. 
Kicsit fura megszokni, hogy nem fokozatokat kapcsolsz..

Előzmény: dossss (3841)
dossss Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3841

köszi a képeket és a gondolatokat. szomorú ,hogy a nagy testvérnek csak műanyag csak az előtolója. Szerintem ebben az árba belefért volna egy fém is. Itt mindenki az mondja csak ne műanyag előtolósat vegyek, semmit nem ér. Kicsit tanácstalan vagyok. ........

Előzmény: maseratisti (3839)
Bakter1234 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3840

Dosss-nak, Maseratisti-nek a műanyagokról:

Kicsit OFF:

15 éve vettem egy betonkeverőt. Természetesen azonnal szétszedtem :)

A keverő dobon körbe műanyag fogasléc volt. Teljesen magamba zuhantam. Legszívesebben kib@szt@m volna fenébe az egész betonkeverőt.

Aztán elkezdtük használni. A 15 év alatt 2-szer cseréltem a komplett csapágygarnitúrát benne, plusz egyszer már a kis öntötvas fogaskereket (ami hajtja a nagy műanyag koszorút). A fém fogaskerék szinte nullára elkopott. 

És most jön a meglepetés: a műanyag koszorún szinte semmilyen kopásnyom sem látható, olyan mint újkorában.

ON

Természetesen lehet azért nagyon szar műanyagból is csinálni azt az előtolót.....

Előzmény: maseratisti (3839)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3839

Fotók Dosss-nak:

Érdekes, dez új szériában valóban valami kemény műanyag az előtoló kerete. Formára ugyanaz mint az eloxált alu, de körömmel kopogtatva nincs fémes hangja. Műanyag vagy sem, masszív az is.

Nem fogom megmondani melyiket vedd meg, csak gondolatokat írok le, aztán majd eldöntöd neked ár/érték arányban mi fontos.

Ár: pocketmig 185 100.000 körül, a 205-ös 190-210 közt. Dupla ár.

Tudás: Teljesítményben (BI%) nem nagy különbség van, a 205-ös kis időre tud nagyobb áramot, ennyi. 

Szolgáltatások: MIG/MMA mindkettőnek tökéletesen megy, a 205-ön egyszerűbb a polaritás váltás, és vannak + funkciók a menüben mint 2t/4t, gáz után áramlás...stb. A 205-ösnek van liftes awija (pisztolyt viszont külön kell hozzá venned ha szempont az awi és akkor már 230-nál jársz árban , és annyiból megvan a kisebb gép+ egy HF-es dc awi gép)

Ennyi, lehet agyalni :-)

traktoros82 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3838

Guszti, Mnagy:

Köszönöm, akkor nem szórakozok vele, nem szeretném felrobbantani magamat. Szerzek akkor 1aggregátort.

Sajnos nincs senki itt aki megmutatná hogyan kell vele dolgozni. Ez is marad majd a tanfolyamra......

Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3837

Nekem ez a BLM volt, csak szürkében. Ebben a kazetta a leírás alapján mindent tud, amit a profik, a V3-as professzionális ipari használatra van hirdetve. Amíg működött, addig jó volt bevonttal és awival is. Garanciában cserélték benne a döglött kazettát, utána eladtam. Ennyi volt vele a tapasztalatom.

Szerintem 13 ezerért nem lehet profi kazettát gyártani. Az Optrelhez csak a kazetta 120 körül van. Ez is túlzás, de valamit sejtet a minőségi különbségről. Ennek ellenére ennyiért nyugodtan megvehető az általad linkelt bármelyik példány, lehet, hogy csak én fogtam ki.

Előzmény: Bakter1234 (3836)
Bakter1234 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3836

Szia Rahed Lee!

Látom Te automata pajzsban nagyon otthon vagy!

Jól gondolom hogy az Iweld fantom4  és a BLM Automata V3  fejpajzsban a kazetta ugyanaz? (a paramétereik elvileg ugyanazok)

Az Iweld 16500Ft körül van a BLM 13900Ft.

Szerinted melyiket vegyen meg magamnak? (esetleg a sisak kialakítás más lehet)

(Csak CO-zok, semmi AWI)

Eddig egy piacon vásárolt automata pajzsot használtam , de sajnos az első pillanattól hibás az LCD-je, és felülről lefelé átmenetesen világosodik ki hegesztéskor.

9-es re állítom de felül 11 marad és alul lesz egy kb 1cm sávban 9-es. Így csak egy vékony csíkban lehet kilátni, és már nagyon unom.

Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3835

A fogyóssal?... Háát sehogy, vagy mégis...

Amikor Te meghirdetted a tiédet, akkor ismét elhatalmasodott bennem a bírvágy, mindenképpen akartam egy jófajta trafós fogyóst. Nagyon evett a fene érte, de aztán kicsit észhez tértem. Most beletolni két kilót egy olyan projektbe, amit vélhetően alig használnék, mert én termelni biztosan nem termelnék vele, nem volna okos dolog. Az AWI /MMA szettem meg nagyon profi, mindent meg tudok oldani vele. De még nem vagyok gyógyult, bármikor rámtörhet a görcs ismét.

Jelenleg inkább egy tisztességes oszlopos fúrót kellene vennem, de itt is billegek.

Egy régebbi masszív öntvényvázas gépen agyalok, (dunavecsei, vagy bajai származású), de amik jó áron voltak, azok vagy drágák, vagy az ország másik felén vannak. Ez meg nem az a postázós kategória a magy 80-100 kilójával. Találtam egyet itt a városban, de az eladó 100-ért kínálta. Írtam neki, hogy ha körülnéz a neten, akkor ilyen gépeket koppra felújítva lehet venni 60-ért is. Talán 50-ért érdekelne ebben az állapotában. Visszaírta, hogy alkuképes az ár, beszéljük meg. Kicsit furcsállom első szóra az 50%-os kedvezményt, de még nem néztem meg. Nem akarnék belefutni megint egy eszetlen fejlesztésbe. Ha megvenném 50-ért, akkor még nem tudom használni, mert nincs három fázisom. Át lehet kötni a motorját egyfázisra, de mivel alapon csak 370W-os a motor, ha ezt lekötöm egyfázisra, akkor alig marad benne több, mint 200W, ha marad annyi egyáltalán. Ha veszek hozzá egy használt egyfázisú motort, az is 15-20 ezer, egy frekvenciaváltó 30-50 ezer használtan. Egy kis festés, felújítás a szokásos igényességgel és megint 100 ezernél vagyok.

Nézegettem újonnan a nagyobb Güde / Einhell gépeket, de nem győztek meg. Komolyan meg vannak építve, de a fúróorsó a gyengéje mindegyiknek. Kotyogós. Olyan mint a jelenlegi kisebb oszloposom. Ha megszorítom a vezetőcsavart, akkor nem kotyog, de rastog és szorul. Ha rendesen tud mozogni, akkor meg néha fut két kört a fúróhegy a fúrási pont körül. És egy közepes terhelésre is elhajlik az asztala. Lacival már paroláztunk erről a témáról, ő meg tudta oldani a saját gépén ezeket a problémákat, az enyémen az orsót nem lehet utólag megszorítani. Maróshoz vinni, perselyeztetni stb, többe kerülne mint az egész gép.

Előzmény: Batri Guszti (3832)
Riex Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3834

Üdvözletem az Uraknak!

Tanácsot szeretnék kérni: régi hagyományos öntöttvas radiátoron keletkezett repedést, hogyan tudnám meghegeszteni, forrasztani?

A rendelkezésre áll Alfaweld 185 és co2.

Köszönöm. Riex

laci19791202 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 3833

Értem,közi.

Előzmény: Rahed Lee (3811)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3832

Megértettem rendben!Igazad van.

A fogyóssal hogy állsz.

Előzmény: Rahed Lee (3829)
jihaad Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3831
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni a tisztelt fórum társaktól.
Az awi acdc gépem a mai nap meg makacsolta magát. Olyan jelenséget produkált amit eddig még nem.
A gépen csak HF gyujtás van,viszont most a jó öreg koppintós módszerrel tudok csak ívet fogni.AC meg is szakad az ív magától.A gépben viszont hallani lehet valami pattogást gyújtáskor. Ez gondolom a ''szikraköz'' (lehet nem jól tudom a nevét) amin állítani is lehet a hézagot.Bántani még nem bántottam.

Volna e valakinek ötlete miért lehet ez?! Esetleg tudja e valaki mire való az a szikraköz bigyó???
Mnagy Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3830

Szerezz agregátort, ha nem vagy biztos magadban.73- ba ragasztottam oda az első elektródámat 79- 80- tól lángal is olvasztok és a többi......Volt olyan munkatársam aki szintén látta hogy vágnak lángal, és önállósította magát.Szerencsénkre észrevettem mikor már szikrát is szórt a vágópisztoly így időben elzártam a palackokat.Slagok cserések lettek a vágópisztolyt rendbe kellett szedni, ennyi.Viszont ha találsz olyat aki megmutatja elmagyarázza a lényeget, érdemes meg próbálnod mert nagyon sok helyen használható a szerelés.

Előzmény: traktoros82 (3824)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.12.07 0 0 3829

Nem tud megborulni palack nélkül sem, mert a nagy kerék tengelyvonala jóval kijjebb van, mint a gép középvonala. Amíg épült, sokszor volt rajta csak a gép, palack nélkül, teljesen stabilan áll úgy is. Sokat méregettem, számolgattam már a tervezés során hogy jó legyen a súlypont. Meg is lehessen buktatni, de lábon állva is tökéletesen stabil legyen. Sikerült nagyon eltalálni. Nagyon könnyen mozgatható és nagyon stabil.

Tudod, nekem a dizájn a mesterségem, esztétikai okokból ragaszkodtam a hajlításhoz. A Miller volt a minta:-)

Az előző kocsin két polc volt, az egyik mindig üres volt. Nekem nem kell több:-) A pedál, meg a kesztyű elférjen, a pálcáknak is van tartó kétoldalt. Higgyétek el, nem tudtok olyant mondani, amiről utólag azt mondanám, hogy valóban úgy kellett volna csinálni. Nem azért, mert én olyan okos vagyok, hanem mert hetekig agyaltam rajta, rajzolgattam, méregettem, megterveztem AutoCad-ben, így térben forgathattam, mindent láttam, hogy mi meddig ér, hogyan fér be stb. És mindenekelőtt a saját tapasztalataim, munkamódszerem voltak az elsődleges szempont.

Pontosan tudom, hogy mi volt az előzőnél, ami mindig útban volt, mi az amit mindig keresni kellett, vagy nem állt kézre, vagy felesleges volt. Azt eszembe sem jutna állítani, hogy ennél jobbat nem lehetne csinálni, de hogy nekem ez az ami az mindenben a legjobban megfelel, az biztos. És ezt önző módon én csak magamnak csináltam :-))

Előzmény: Batri Guszti (3827)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!