Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Gondolom, nem a pontos fajra meg a latin nevére vagy kiváncsi. Szóval ez egy százlábu-faj, sztem pontos meghatározás fényképről nem is biztos, h. lehetséges.
Pontos meghatározásról sejtelmem sincs, szerettem egyszer egy biológust, de elment, ennyi közöm van a rovarokhoz. Ja, meg az említett leányzó megtanított a nekem a coccinella septempunctata-t. Ennyi. Szóval jöhetne valami szakember, mert megszálltak bennünket a marslakók, csak rovaroknak álcázzák magukat. vagy nem?
Mi ez? Kb. 2,5 cm hosszú, 28 lábú (csápok nélkül). És a fürdőszobában a zuhanyzóban találtam rá. Meglehetősen mozgékony volt. Bár ennyi lábbal nem csodálom..:)
Akkor végképp megnyugodhatsz - a cikk tanúsága szerint csakis a szárazföldi tücskökre veszélyes az ocsmány húrférge :-))))
De amint az előző képen látom, Tücsök nem veti meg a jóféle, zsíros patkányt... azzal azért vigyázz, nehogy olyat szedjen össze, ami már bekajált valami mérget.
Gondolom, a kutyáért aggódsz, nem a tálért, vagy a féregért :-)))) Én is csak a cikket olvastam - annak alapján kifejezetten a szárazföldi szöcskék és tücskök a gazdaállatok, a kutyába aligha költözik - gondolom, ha le is nyelt belőle, a gyomorsava elintézi :-)
Hőőő! Ezt megmondom a havaernak is. Ő már nagy harcos, irtja őket tűzzel vassal, beragasztotta a szellőzőket, de mindig jönnek. Nála sok van. Ő nem tudja,hogy amit télen lát, az csak vízió. Na jó, lehet, hogy csak késő ősszel. ((: Én még vagy 3at láttam össz. Szerencsére. Ennyi is elég volt. Gondoltam új házban még 10 évig nyugtom lesz a vendégektől, de lassan már a patkányokat is várhatom... ((:
A darázsra is harapnak a potykák???? (((: Ez valami extrém horgászat? Hozod a csali kukacot, megvárod míg ráharap a darázs, a darázsocskát nyakon csíped, a kukacot mg "visszadobod". Egy fogás már megvan. Már csak fel kell applikálni a darazsunkat a horogra, aztán irány fürdeni, és ő majd felkutatja és jól megszúrja a legnagyobb potykát a tóban. Az meg lesz szíves elpusztulni a szúrástól, mert nincs nagyon hozzászokva. Darazsunk ezután elkapja az uszonyát, megrángatja a zsínórt és Te már készítheted a kést, meg a villát... Az asszony meg a mosogató szivacsot. (((_:
Te egyébként most pecázni mentél, vagy bogarakat zaklatni? ((: Tuti extrém csávó vagy. ((:
Nem a kukacot néztem tetűnek! (((((: A 391esre válaszoltam a kis ugra-bugrákra... (((:
A szeder pedig egy gyümölcs, ja, hogy szender... Kukac, kukac. A halak biztosan megeszik. A kis buta. Biztosan kimászott a csalis dobozból. ((: De a háttérben már jól látszik az előkészített pecabot. Szegény szendergő hamarosan örök álomra szenderedhetett... Előtte megtanult úszni. Remélhetőleg egy 10 kilós potyka kapta el és kedves fórumtársunk megbosszulta kukacunk sajnálatos végét és megette a potykát.
A mese véget is ért, viszont nem tudom mik a kis legyek a zsír új lakásomban. Megjegyzem, azóta egyet sem láttam... (: Meg a sárga kis bolhák sem tudom mik...
Nem tudom, mi is ez pontosan, de ne aggódj miatta. Nálunk minden évben ilyen idő tájt megjelenik a házban. Néhány hétig van, aztán eltűnik. Nem vettem észre, hogy bármi kárt okozna, nem csíp, és nem telepedett meg.
Szia. Vagy ez ITT nézd vagy pedig valamilyen tetű. Vagy ebben a topicban olvastam valahol, vagy pedig van egy másik ehhez hasonló, abban. Nekem is van ilyenem is... Hjajj.