Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Két hónapig használtam LCD-s Samsungot. Nem rossz, de csak 100 körüli a LED mezők száma, ezért átvilágítanak oda, ahová nem kellene. Amikor éppen ideálisan működik, csúcs a kontrasztja, de az ritka. Idei modellt még nem láttam tőlük, nem lehet véletlen. Túl drága, 1,2 millió volt a listaára, annyiért Kuro-t kapni.
Durva minőségromlást látok a 4:3 széthúzása vagy kinagyítása közben. Legjobban akkor veszed észre, ha kimerevíted a képet és akkor változtatod az arányokat. Nézd 1 méter távolságból a csatorna logóját! Elkenődött maszat lesz.
az olimpia HD adása után elég szar volt tegnap a teniszt nézni analógon... rem a szolgáltatónk belehúz, és lesz jobb minőség, elvégre UPC-t közvetít (tehát digi és HD is lehetne...)! és már utánhúzást is tapasztaltam :(
Most mar teljesen elbizonytalanodtam, szoval ha esetleg tudtok ajanlani valamit, megkoszonnem. Legutobb Sony-kat neztem ki, mert nagyon szep matt kavaik vannak a sok fenyes feketevel ellentetben, de a legujabb, ajanlott V, W modellek mar itt is fenyesek. A legfontosabb adatok, amit szeretnek: - 40" vagy 42", inkabb az utobbi - kizarolag szamitogepre csatlakoztatnam, TV-t egyaltalan nem nezek - PC-re kotes miatt LCD-ben gondolkozom - jo lenne a 100 Hz - kb. 300e Ft-ot szanok ra, ha kicsit dragabb, az belefer - mint fentebb irtam, az is erdekel, hogy jol nezzen ki kikapcsolva, de persze mindenkinek mas tetszik. Nekem a visszafogottabb formak a szimpatikusabbak. Barmilyen javaslatnak orulnek! Koszi elore is.
Krixkrax a 4:3-as adást, 4:3-ra állítva szeretné nézni, ezt elég határozottan kijelentette. Szerintem nagyon bölcsen teszi. Minden más képarány tovább rontja és/vagy torzítja a képet.
A sötétszürke oldalpanel egész elviselhető, hamar meg lehet szokni.
Nekem Panasonic 42PV80-asom van, UPC Direct Gold+ csomaggal. Én is nagyon sok kört mentem TV vásárlás előtt és meg kell mondjam, hogy az üzletekben valóban elkeserítő minőségű az adások képe, nem is csoda hisz 50 felé van osztva minimum a jel. Ne halgass az eladókra, 90%-uk azt sem tudja hogy eljött otthonról. Nyugodtan vedd meg a PV8-ast, TV-re, DVD-re az egyik legjobb választás ebben a kategóriában. Panasonic plazmákra nem jellemző a beégés, de a 4:3-as arányt nem fogod használni, valósra kell állítani a képarányt, így teljesen megfelelő képet kapsz.
Most átkapcsoltam, de nekem az sem rosszabb a többinél, lehet nálad valmelyik adó túl közel van a Historyhoz és zavar be. Amugy ezen most mért film megy? az nagyon ritkán van:)))