Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ezekért a hegesztésekért többet kell gyakorolniuk mint egy filharmónikus zenésznek.Mindíg a toppon kell lenni.Hegesztek én is rendesen 26báral nyomták a minap a tizenhat láng varratomat nincs hiba.Központifűtést csináltam hagyományosan vas csőből 97 körhegesztést (fele helyszini)csináltam. Kettő eresztett.Az egyik az igen(pici hidegkötés) a másik egy félcollos cső volt amire sikerült akkora heftet tenni harántba, hogy azt hittük körbe van hegesztve.
Tudok hegeszteni több eljárással is, nem ilyen szépen és mutatósan, de biztos kötést csinálok.
Szerintem a betlehemi szakszervezet felemeli a hangját. Eredendően szaloncukor, piros alma, dió szintű ajándékszállításról szólt a munkaszerződés. Most meg trafós hegesztőgép, plazmatévé, Q7-es Audi stb :-)
Múltkor volt szó légzésvédő maszkokról. Akkor feltettem a képet a kissé használt, és az vadi új esabról. Akkor még nem az bőven jó volt, most is teszi még a dolgát, de nálam ez a szint már kuka. Látható mennyi szart megfogott.
Oké.Bár ahhoz a kereszthez csinálnom kell egy spec kulcsot,érdekes mert este visszaraktam gyorsba és már nem megy fel 15 bárig,2 bárra van állitva,az 5 liter/perc,onnan csak 4 ig ment fel,az már úgy okés?
A gumiülőkét nézd meg akár nagyítóval is.Ott lesz a hiba.Nekem egy apró rézszemcse fútodott bele a gumiba Kivettem de csak felcsiszolásal tudtam rende hozni.A Guminak hibátlannak kell lenni.Azóta jó.
Megleptek sok új számmal, én vártam volna több régit.Az ülésrenden a "dühöngő"nagyon keskeny sávnak látszott, ezért vetem hátrább jegyet.A valóság az volt hogy majdnem a fele az volt.Ha ezt tudom, nem sajnáltam volna azt a pár ezrest érte.De Király volt!Beálltam nem kicsit. Nemrég értem haza most netezek,egy kis borral és pálinkával levezetésként.Igaz csak bóti cuccok.
A két óra közt lévő csavart vedd ki.Alatta találsz rúgót meg egy gumis szelepülőkét.Na ez kapott be valami koszt és megszorult a felfekvő gumiban.A rajzon láthatod a piros részt(változó lehet a szerelés, lehet hogy alulról tudsz hozzáférni).A mostani reduktoroknál már elhagyták a palack csatlakozó csőben a mikroszűrőt.A képen még látható a szűrő, de nálad biztos csak egy sima furatos cső van.Mind ahogy az enyémeknél is.Avulás törvény.