Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Szerdán kezdem megint a melót éjszakára.Eddig tartott a szabadság.A 4műszaknál mincs ünnep sem hétvége.Azt gondoltam, hogy a szabadság alatt majd awizok egy kicsit gyakorlás végett.Egy nagy f...zt!csak ittam mint a gőte.Egy munkám volt,a havernak szerkesztettem egy pálinkafőző hűtőt.Tekertem pár kör rézcsövet, és beleforrasztottam egy 25 literes fazékba,közben persze ittunk.
Gratula a gépednek! A kábeloktt hgyd hiszen a gépet pakolhatod közel a hegesztéshez.Ha mégis rövid lenne Csak veszel pár dinse csatlakozót meg 5méter kábelt,és tudod toldani a munkakábel rendszert.(nem romlik a teljesítmény)
Ami nagyon hasznos a hsz-ben, az az hogy össze tudtad hasonlítani a gépedet egy másik inverterrel.Próbálgassátok, és írjátok le a tapasztalatokat.
Azt tudtátok hogy az alkohol kiváló eszköz a takarításhoz.Minnél többet iszok annál tisztábbnak látom a szobát....az asszonynak ezt fogom beadni.(be vagyok fogva nagyon alantas munkákra) Az ablakmosó priccolójába már tettem házipáleszt(kimosás után) aztán néha nyomok egy spriccet a gambámba.Persze van nálam igazi is, amivel imitálhatom a lelkes ablakpucolást.Fas@om a sok szabadságba.
Igaz a feltett kérdésemre nem sok választ kaptam, de a visszaolvasások alapján megvettem a BLM 1600TM-et a megatool-tól, szerintem nem fogom megbánni.
Kibontás után kicsit megcsapott a kínai tornacipőszag, de kellemes meglepetés. A kábelek tényleg csak 2m-esek, de egyenlőre hagyom, nem tudom van e értelme hosszabbra cserélni. Volt aki azt mondta, ne tegyek rá hosszabbat, mert sokat romlik a teljesítménye?.
Ma ki lett próbálva és mivel egyik ismerősöm vett egy "orosz" Dnipro-250-est, össze is hasonlítottuk. (nem vagyunk profi hegesztők, csak hobbisták)
Elfogult vagyok, de sztem a BLM könnyeben gyújt. A 2.5-ös pálcát ha 80A-ral nyomtuk, a Dniprot ahhoz kb 120A-re kellett állítani, 3.2-esnél szintén kb másfélszeres áram kellett az orosznak. Szóval tényleg csak tájékoztató jellegű rajta a felirat.
A BLM nagyon tetszik, remélem sokáig használhatom majd.
Köszönöm a válaszokat! Akkor veszek valamit boltban garanciával. Az a baj, hogy ami van ősrégi trafóm azzal vékony anyagot nem tudok hegeszteni, mert csak szétégeti. Az áramerősséget azon nem lehet állítani. És amit néha csinálnék azt jó esetben is csak összekókányolni tudom.
Abban biztos lehetsz, hogy ez is kínai, mindamellet csodálnám, ha ki lenne mérve és többet tudna 160A-nél. Ha megnézed a profi gépeket akár a félmilliós kategóriában is, egyfázison a legspécibb sem tud többet 200A-nél.
Ez a hirdetett gép olyan átverés, hogy csak na. Aztán se garancia se semmi. 40 körül már lehet venni hivatalos forrásból, szervizzel, valódi garanciával is.
Gondolkoztam egy hobbi kategóriás hegesztőgép vásárlásán. Valószínűleg csak hébe-hóba lenne használva. Épp ezért nem akarok sok pénzt szánni rá. Kínait nem akarok venni. A jófogáson néztem árulnak orosz gépeket különböző márkanevek alatt. Valakinek van esetleg tapasztalata ilyen gépekkel, hogy megérik-e az árukat?
Valami ilyesmire gondoltam. Esetleg tud valaki hasonló áron más alternatívát? Nem kell 240 amperes elég gyengébb is. A lényeg, hogy kicsi és könnyű legyen.
Ja :-) Mikor végig olvastam hogy kik írtak a "játékba" már akkor egyértelműen úgy gondoltam hogy Ő az esélyes, legalábbis az Optrel helyében neki adnám (formula student cspatnak hegeszt az egyeteme Németben, és a Vegaview2.5 tök jó lenne neki a következő titán hegesztéshez... na ezzel versenyezz ha tudsz XD) be is jött a papírforma :--) Mondjuk egy percig sem sajnálom tőle.
Éééés akkor Optrel Mikulás fotó, mielőtt Guszti megelőz :-)))
Facebookon lehet nyerni karácsonyra Optrel hegesztőpajzsot. Like-olni kell hozzá az optrel oldalt, megosztani a nyereményes bejegyzést, és leírni ma éjfélig, hogy melyik optrel pajzs kéne, és miért.
Nyilván a Vegaview-2.5-t írtam :-), bár kétlem hogy én lennék majd az az egy szerencsés aki holnap nyer.