Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2002.08.09 0 0 8579
:))).
Ezzel is vigasztalom oreg eveimet.
A baj: mig elersz valamit mar kevesbbe tudsz orulni neki.Aztan az arat fizeted:egyre meszebb kerulok cshszlovakiatol,a csehek sem nalam toltik meg puttonyukat bolcseseggel meg tanacsneduvel.Lassan tobb barat ,ismeros,volt szereto,oszlik fel,felette az evszamok meg a ko amelyet halasan lepisil egy arra jaro kiskutya netalan ha az ozvegy sokszor visszi ,oda meg beveszi a vadaszteruletebe.
De ne eppen en szegjem meg a topicszabalyokat:ez nem Amerika felfedezese es izlelese hanem a ma ejjeli szolgalatos oregjajongas.
Előzmény: pistagazda (8571)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.08 0 0 8578
Nem sztéjek tún. Dógom van. Nem érdekelnek az ilyen feudalista csökevények. A DJ 255 pontot dobbantott. A gazdasági élet élénkül. Elhaltak a keleti szelek. Megyek invesztálni.
Period.
Előzmény: pistagazda (8577)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.08 0 0 8577
B R E A K I N G N E W S

Ebbe a pillanatba hittak a fiuk az FBI-túl, hogy Méltóságos i. (kisbetűs) eharit
Cseszlovákia Demokratikus Királya úr má Orange County úttyait rójja és közeledik a helemhe, legyek kiszenlitbe.
Megjegyzem magam is láttam a KCAL-en (9-es csanel) hogy valami oltári a föfordulás egisz Los Angelestül errefele.
A kipen alul lehet is látnyi a Királi Tátrát amin gyün kifele a városbul a fölső uton. Az uralkodó maga vezeti, mellette a haladást meggyorsitó carpool bábu.

Mind aszt má sokan tudhassák, az amerikaiknak az oktatási válságuk miatt jelenleg nincsen Cseszlovákia szakértőjük igy engemet kirtek fő, hogy kipvisejjem az országukat a tárgyalásokon a királla. Nem lesz könnyű dógom, mit mondgyak. Amerika benne van morálisan és gazdaságilag is nyakig. Enron, WorldCom, Andersen, ImClone. Még Martha Stewart szeme se a hagymátú könnyes a konyhába mostan. A Gór má aszt taláta mondanyi, a demokratikus kapitalizmusnak van vige lassan.
Ha valami khúzhattya üket a bajbú, az a cseszlovák segitsig. Kirdis, hajlandóak e segitennyi a cseszlovákok illen mirtikbe ?. Dob e Prázsony mentőövet Washingtonnak ?
De nem is locsogok tovább mer egyre hangosabb az üdvrivalgás az uccán meg a motorzaj. És tinyleg: most fordul be a Tátra ide. Megirkezett a Királ ! menek fogannyi. Az eredminyekrű maj kisőbb ha litregyüvök.

Stay tuned.

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8576
Mára ebböl elég.
Előzmény: pistagazda (8575)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8575
Ja. Az igaz. Dijjakra jó vót. De lakhatatlan vot. Rosszabb mind a pozdorgya. Többet irtek vóna ha egy téglaházba zsufujják be a kubikölöket.
Előzmény: Törölt nick (8574)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8574
Igaz, hogy ezzel a rommal mindenféle dijjakat nyertek (persze pozdorjából, nem vájogból) még jómagam is egy Ilford copetición. Régen volt.
Előzmény: pistagazda (8573)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8573
Mondgyuk csak 500000-ért adták el. De csak az aszbeszt miatt hagyták vóna a fenébe. De a szar tervezis és ipitis miatt még vót 4-5 ollan baja, ami miatt lakhatatlan vót (az ablakok átengettik a friss minnesotai levegőt amitű meg lehet fagyni, vikonyak lettek a födémlemezek meg leszakadóba vót a függönyfal stb.) Egy rom vót má újkorába.
Előzmény: Törölt nick (8569)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8572
nekem 8500.
pistagazda Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8571
Te ugyan nem, Mumu bátyám abba a rigi jó téglaházba. Ugy élsz Te, mind egy királ...
Előzmény: Mumu (8568)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8570
Az üveggyapotot betiltották Mo-n. (új házba)
Előzmény: Törölt nick (8567)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8569
Mindenki menjen a .....
Mindenki menjen az EPA honlapra. Ott van azbesztról sok-sok adat. Addig ne is vitázzunk. Nincs értelme.

In general: Az USA nem fogja feltisztítani az azbesztet, csak a saját hatáskörén keresztül szabályozza.

Ott van pl. a Minneapolisban (MN)1970-ben épült feszített szerkezetes gyönyörú Federal Reseve Bldg. Kiderült, hogy azbeszt van benne. Majnem azonnal bezárták. Építettek másutt egy másikat. Az épületet potom árért ($1,000.000) eladták s az új tulaj csak tisztítás után hasznosíthatja.

Mumu Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8568
Ertem.lasssan elfog a panik milyen kotyvalekban lakunk..
pistagazda Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8565
Nem is azbesztalanitanak és nem is bontják le őket (általában).
Előzmény: Törölt nick (8564)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8564
Azt írtad, hogy nem azbesztalanítanak. Ne keverj.
Előzmény: pistagazda (8562)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8563
Magának az EPA-nak a homepage sem javasolja a lebontást

http://www.epa.gov/opptintr/asbestos/ashome.html#4

Egy részlet onnét:

If you think asbestos may be in your home, don't panic! Usually the best thing is to LEAVE asbestos material that is in good condition ALONE.

Generally, material in good condition will not release asbestos fibers. THERE IS NO DANGER unless fibers are released and inhaled into the lungs.

Check material regularly if you suspect it may contain asbestos. Don't touch it, but look for signs of wear or damage such as tears, abrasions, or water damage. Damaged material may release asbestos fibers. This is particularly true if you often disturb it by hitting, rubbing, or handling it, or if it is exposed to extreme vibration or air flow.

Sometimes, the best way to deal with slightly damaged material is to limit access to the area and not touch or disturb it. Discard damaged or worn asbestos gloves, stove-top pads, or ironing board covers. Check with local health, environmental, or other appropriate officials to find out proper handling and disposal procedures.

If asbestos material is more than slightly damaged, or if you are going to make changes in your home that might disturb it, repair or removal by a professional is needed. Before you have your house remodeled, find out whether asbestos materials are present.

Előzmény: Törölt nick (8560)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8562
Ezzel szemben tudok olyan épületről, amely azbesztet tartalmaz és a lakóval aláirattak beköltözéskor egy ilyen szerződést és most is ott lakik. Amit idemásoltál, az sem tartalmazza, hogy le kell bontani minden épületet, ami azbesztet tartalmaz. Nem is bontják le őket.
Előzmény: Törölt nick (8560)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8561
Mumu! Itthagyom a topikot, ha ez az alak nem felyezi be ezt a sok melléinfomálást. Csinálj valamit.
Előzmény: Mumu (8558)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8560
Teljesen lejáratod magad ezekkel a "hírekkel"!!!
Minek ez? Valaki rámegy az Internetre és kiderül úgy is.

National Emission Standards for Hazardous Air Pollutants (NESHAP).

The asbestos NESHAP is a U.S. Environmental Protection Agency (EPA) regulation enforced
In general, the provisions of the regulation apply to facilities including any institutional, commercial, public, industrial, residential structures or buildings containing condominiums or individual dwelling units operated as a residential cooperative, with greater than four (4) dwelling units. The asbestos NESHAP also applies to residential facilities with four (4) or fewer dwelling units which will be renovated or demolished as part of an urban renewal project or highway project.

Asbestos
In accordance with Section 112 of the Clean Air Act (CAA), the United States Environmental Protection Agency (USEPA) established the National Emission standards for Hazardous Air Polllutants (NESHAPs) to protect the public. Asbestos was one of the first hazardous air pollutants regulated under Section 112.

On March 31, 1971, USEPA identified asbestos as a hazardous pollutant, on April 6, 1973, USEPA first promulgated the Asbestos NESHAP regulations in 40 CFR Part 61, and on November 20, 1990, a revised NESHAP was promulgated by USEPA. In addition, the regulations requires owners/operators to notify the applicable State and local agencies and/or USEPA regional offices before demolition or renovation of a building occurs which contain a certain threshold amount of asbestos.

Asbestos Contacts
Asbestos NESHAP Regional Coordinators
AHERA Program Coordinators
Certification and Licensing Contacts
Occupational Safety & Health Administration
Asbestos NESHAP State Coordinators
NARS Coordinators
Region 5 Program Coordinators and Technical Contacts
Information and Guidance Documents
Demolition Practices Under the Asbestos NESHAP
Background Document to the Asbestos NESHAP
Regulated Asbestos-Containing Materials Guidance
Reporting and Recordkeeping for Waste Disposal
Asbestos in the Home
Asbestos NESHAP Adequately Wet Guidance
Asbestos Notification Guidance
The Asbestos Informer
Applicability Determination Index (ADI)
Common Questions on the Asbestos NESHAP
Asbestos Ban & Phaseout Rule "

Gondolkozz Szarjózsi.

Előzmény: pistagazda (8557)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8559
Hát ezt nem tudom igazán. Esetleg ha nem saját a ház vagy lakás, aláiratnak velük egy nyilatkozatot, hogy a ház azbesztet tartalmaz és a saját felelőségükre laknak benne.
Előzmény: Mumu (8558)
Mumu Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8558
Es akik ottlaknak ?
Előzmény: pistagazda (8557)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8557
Nem azbestalanitanak de nem is épünek belüle.
Előzmény: Mumu (8554)
pistagazda Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8556
"Čn egyedüli ókknak a rossz belmagasságot és a téves ventilációsrendszert látom"

Ollan bonyoluttan fogalmazó, hogy a magamfajta alig érti. Nem szellőznek ezek a ragasztott forgácsbú tákútt ólak, az a helzet.

Előzmény: Törölt nick (8553)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8555
"...újabban külön kérésre a megfelelö illeték lefizetése esetén a magánmegrendelö épitetthet magasabb belmagasságot is..."

Miröl beszlsz? Nem értem. Illeték?

Mumu Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8554
Erdekes amit irsz.Mi van az azbesztel Svedorszagba de Amerikaban is hiszen a 70-es es 80-es evek elejen sokat hasznaltak meg a jo izolaciora es tuzvedelemre is.Van-e egy terv ezeknek az epuleteknek a azbestalinatasara,koltseges-e vagy inkabb elhagyak?
Tiborcsik Creative Commons License 2002.08.04 0 0 8552
építészettel foglakozó
Előzmény: Tiborcsik (8551)
Tiborcsik Creative Commons License 2002.08.04 0 0 8551
Pedig ha észrevetted, a pártodat fogtam.
Jó, nem építész, épületekkel foglakozó.
(én sem vagyok távközlész) :)
Előzmény: Törölt nick (8549)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 8550
Nem, nem kompromitál. S most helyettem is szóltál.
Sajnos sok esetben nem tudok begerjedés nélkül reagálni erre a sok tömény és gerinctelen butaságra. Két lehetöség van, vagy én kerülöm öket, vagy küldöm öket a búsba.
Keresem az optimumot, mert olyannak kell érteni öket amilyenek. Kis ország, nagy paranoia.
Előzmény: Törölt nick (8546)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 8549
Soha sehol nem állítottam, hogy építész vagyok. (Mutasd meg ha igen.) Ettöl a jövedelmem jöhet arról a területröl. Nem csúszott be sehol semmi.
Keversz itt is mint mindenütt. Nem szeretlek.
Period.
Előzmény: Tiborcsik (8547)
Mumu Creative Commons License 2002.08.04 0 0 8548
Mwessze vagyok tole hogy kompetensnek talaljam magamat az amerikai lakasokba ,hazakba.
Egyeduli magany ismeretem.kulonbben szallodakba lakom iSA-ban,egy Nerw Jerseyben,Maplewoodban van.Egy koalapu fahaz ugy ahogy a regi bibliaovezeti temaju filmekbol ismerek,ketszintu,negyszobaju,garazs egy helyes,amelyet ezelott kb.10 evvel vette a baratom 400000 dollarert.Nem olcso meg jo keresoknek sem...
Tiborcsik Creative Commons License 2002.08.04 0 0 8547
Hát istenem, egy Meki becsúszott, no jó, akkor csak 99 %.

De mér' ne lehetne valaki étteremtulajdonos, és mellette építész?

Én is tulajdonosa vagyok a Matávnak (nehány árva részvény erejéig) mégis egész mást mondok, ha a szakmámat kédezik.

Előzmény: Abszolút Nulla (8540)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!