Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Strauss, és társai kategória, nem is túl nagy teljesítményű, de ahhoz képest elég nehéz. Garancia, és szerviz háttér kérdéses, mindamellett ebben az árban (15.000) nehéz mást ajánlani. 30 körül vannak többeknek bevált, megbízható gépek, pld alfaweld, vagy iweld gorilla.
Na ezt az "S" betűt nem tudom, hogy micsoda. Én nézelődtem ott és a nagyobb Argon palackokban is láttam beleütve a SIAD feliratot. A címke egyértelműen azt jelenti, hogy SIAD töltet van benne.
Atti_77:
Ha kerek az alja, akkor nincs gond, azt cserélni fogják még a Társ 95-nél is. Ha csak matrica van rajta, akkor csak a töltet SIAD a palack nem!
Valakinek lenne tapasztalata azzal kapcsolatban hogy az AWI hegesztő nagyfesz gyújtása mennyire tesz károkat egy mondernebb can buszos autón végzett hegsztés közben?
Alu autószállítót kell holnap hegesztenem ,és hátha van valaki aki találkozott olyannal hogy valami kis vezérlőegység elszállt!
Ami a linkeden van cég onnét vettem, mert a futárral együtt három ezerrel olcsóbb volt náluk mint a másik helyen.Tanulni biztos jó mert "csak" hegeszteni kell, meg eleinte sokszor wolframot köszörülni:-) Van elő és után fúvás de állítani csak ampert lehet amit viszont folyamatosan ki ír. 0,5mm-es réz lemezt már hegesztettem vele, a vastagabb "vas"lemezhez csőhöz kell egy kis gyakorlás és megy a dolog. Co gépem van hagyományos 200 amperos egyfázisú a hosszabb melókhoz
szia, én is tőle vettem idén. holnap megnézem alaposabban. az alja az kerek ennek, de azt nem tudom benne van e a siad ütve. ahogy mértem a súlyát nekem még 3 évig birni fogja a gáz.
Aki a híres debreceni Kovácstól vásárolt palackot az lesse meg, hogy a palackba bele van e ütve a SIAD felirat. Ugyanis, ha nincs, akkor nem SIAD csak az töltette. Nekem SIAD palackként adta el, én meg figyelmetlen voltam.
Elvileg megtöltik, de, ha eredeti SIADos lenne, akkor gond nélkül cserélik azt hiszem nyomás próbán belül (10 év). Nagyon nem mindegy annak, aki keveset hegeszt.
Nem mindenhol fogadják el azokat a "Kovács" palackokat, aminek négyszögletes az alja! Nem tiszta annál az embernél a palack story!
Erre érdemes figyelni és én a jövőben kerülöm Kovácsot nem csak ezen okok miatt!!
Ez a három gép három variáció :-) Nekem a 200Qt van, nincs meg bonyolítva, de remekül végzi a dolgát.A linkjeid közül ez a leg olcsóbb, nem hinném, hogy ezt választod.Vannak itt nálam profibbak talán ők is véleményeznek érdemes odafigyelni rájuk.