Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nagyon jó vétel, mert eleve 160 egy ilyen gép. Gondolom nem jött össze az aluhegesztősdi (nem volt megrendelés, vagy nem úgy sikerült ahogy gondolta), de minden másra ez egy kurva jó masina. Az argon palackot 15-20ért bármikor el lehet passzolni, az üres palackot is 10-ért simán, reduktor is bőven megér egy ötöst (alu huzal a nyakadon marad legrosszabb esetben de mondjuk ezt meg ki nem szarja le XD jó lesz a kertben szőlőt vagy palántát kötözgetni)... szóval ha összejön, akkor van egy 160-at érő géped max 80-90-ből :-)))
Nem tudom merre laksz, de nálunk Salgótarjánban pld van olyan barkácsbolt ahol van Iweld, alfaweld gép a polcon, és még Budapest Bankos meg OTP-s áruhitel is lehetséges...
Keress egy ilyen boltot a közeledben ha van, ha nem jön össze, akkor megkérdezem az ittenieket hogy tudnak e intézni "táv"áruhitelt. (elvileg lehetséges hogy a banki papírmunkát elintézed a lakóhelyeden/közelben lévő bankban, a bank lekommunikálja a bolttal, a bolt meg postázza a terméket ... én látok ebben potenciált, de lehet hogy a bank meg a bolt meg pont leszarja)
Gondolkodtam rajta egész délelőtt hogy most erre Neked mit írjak...
Annak, aki jól tud hegeszteni koppintós awival, be tudja tartani a kis trükköket (ráfutó, kifutó) annak jó megoldás lehet, de awit tanulni... hááát necces. Nem mondom hogy lehetetlen, meg aki így tanul meg jól awizni, az előtt le a kalappal, csak hát közben szopás na :-)
Pénzügyileg a bukta max az a gáz amit elpazarolsz, meg az amennyivel esetleg olcsóbban passzolod el a szelepes pisztolyt ha nem jön be a dolog. Macliz áron kell megvenni minden tartozékot, akkor érdemes lehet megpróbálni :-)
3726 hozzászólás környékén kérdeztem én is, de eléggé lebeszéltek róla, pedig néztem hozzá szelepes AWI Pisztoly SR17V pisztolyt. Kíváncsi leszek neked mit mondanak.
szia, na ez tényleg macliz áron van. ha nem lenne gépem megvenném.
más: az én alfaweld 185 gépemmel milyen minőségben lehetne awizni ? nagyjából tudom mi kellene hozzá. csak kiváncsi lennék a véleményedre. érdemes e ebben gondolkozni, nekem csak az awi hobbira kellene hosszútávon.
Akinek a "Jézuska" még nem hozott inverteres fogyós gépet, és maradt pénz a bukszában, az csapjon le gyorsan erre a JASIC MIG 200-ra, mert ennyiért (majdnem tele argon palackkal, alu huzallal, és reduktorral) igazi "karácsonyi ajándék"
Nem belföldi munka. Még a szabim 90%-a is bent van úgyhogy remélem jövőre lesz szabadidőm bőven. De veled mi újság, régebben te is többet voltál fent a fórumon.
Szia, nem sok szabadidőm van mostanában. Tegnap estére értem haza, odavoltam 2hétig (nyár óta gyakran van hogy 2-3hétig oda vagyok)de amikor csak tehetem visszaszoktam olvasni a fórumot. Azt sem tudom mikor hegesztettem utoljára, úgy néz ki a jövő év nyugisabb lesz. Már azon is gondolkodtam hogy eladom a gépet, palackkal mindennel együtt, de hogy adnám el ha nem vagyok itthon. Ezt az ötletemet már amúgy el is vetettem.
Helló én azért se akarok drágát venni mert annyira úgy se fogom ki használni azért hogy benne álljon a pénzem felesleges otthoni célra nagyobbat venni szerintem .
Egy ilyen isg 1000 nálam is pihen a polcon, újan vettem meg van mindene,jó is de csak vékonyabb dolgokhoz való zártszelvény.80 amper a maximum, 2mm- es elektródával 22 szálat hegeszt el majd pár perc szünet amíg visszahűl és mehet tovább.Nem rossz csak kicsi:-(
Az a trafó, ahogy "maseratisti" is finoman körberajzolta vicc kategória, az eltaláltabbakkal akár egy és fél pálca is elhegeszthető majd minimum negyedóra húsz perc szünet.
Ja, aki újonnan vett ilyet (30-ért) az a fejét veri a falba, mert nem egy sikerdarab, itt használtan 10+áfa+ kábelek (mert az nincs hozzá) + elmész érte vagy postáztatod, akkor 20-ért lesz egy szinte használhatatlan/eladhatatlan cuccod.
Tényleg az a minimum amit ajánlottam, az alatt öngyilkosság bármit is venni. Köpködés lesz a vége...
Értelek, csak hová viszed ha mondjuk 2-3, vagy 6 hónap múlva a harmadik vagy negyedik pálca után kipurcan? Alfaweldre van 2 év garancia (Iweldekre 1 év) van saját szerviz...stb.
Nem tudom egyébként milyen lehet, de én nem bízok az ilyen dolgokban, ha már minden áron ilyen nevesincs dolgot kényszerül venni az ember akkor Tesco, praktiker, aldi, lidl, obi... ott ha be is szarik, vagy eleve szar, ha megcsinálni nem is tudják, legalább vissza adják a vételárat.