Keresés

Részletes keresés

eR-dei Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2898
Szia, bocs, hogy csak most olvasom a leveled.
Van kötelező szolgáltatás, törvényes, ezeket kötelező igénybe venni, alkotmánybíróság már foglakozott az üggyel.
A helyi rendeletet az önkormányzat köteles neked eljutattni ha kéred.

Sárkány! a szemétdíj változatlan marad, de ez a mostani megoldás nem jó, mert a kompenzáció miatt a várost mégis csak veszteség éri.

Megkötöttek több ezer szerződést, kidolgozták a rendszert, szerintem sem érdemes már ezen változtatni, viszont ha már van ez a kétpói lerakó, akkor az az éredkünk, hogy működjön.

Egyébként én pedig a Remondissal levelezgetek, hogy bizonyos kérdéseket megoldjanak. :))

pl. nem értem, miért éri meg jobban a szelektív hulladékgyüjtés ?
Előzmény: IceWall_ (2886)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2897
Igen, jól hallottuk, szerezve nekem egy álmatlan éjszakát, no de sebaj, több is veszett Mohácsnál!
Előzmény: y42 (2896)
y42 Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2896
Akkor mégis jól hallottam??
Előzmény: Tiborcsik (2894)
tibra Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2895
A 32-es úton járók és élők bízvást örülnek ennek:)
Előzmény: Tiborcsik (2893)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2894
Botkáné szegény nagyon fáradt volt, a tévések meg figyelmetlenek. Mea culpa részükről.
Természetesen 2006 májusáról volt szó.
Előzmény: y42 (2889)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2893
A legegyszerűbb ideiglenes kompromisszum (mivel a rendszer minden eleme adott, kivéve a kétpói lerakót), ha néhány hónapig az Újszászi úti válogatóból nem Kétpóra, hanem Jásztelekre viszik a tömörített szemetet.
A Jászsági Hullaékrendszer jászteleki depója mindössze néhány kilométerrel van közelebb az Újszászi úthoz mint Kétpó, így valóban indokolt lehet egy-két százalékos költségmegtakarításra számítani, de nem többre. :)))
Előzmény: Sarkany (2888)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2892

Nagy a kavarás és a titkolózás a témában. Túl sok a zárt ülés...

Ami az elektronikus és papíralapú sajtóban megjelent, ill. ami a kereskedelmi rádióadókon elhangzott, nem azt erősíti, hogy hallásvizsgálatra kell menned. :))

Előzmény: y42 (2891)
y42 Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2891
Lehetséges ám hogy én vagyok süket (esetleg nagyot hallok):-))
Előzmény: Sarkany (2890)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2890

Több mint fél évtizede nem nézek televíziót...

Amennyiben bevöketkezik, ami tegnap a városi TV adásában elhangzott, úgy még inkább indokolt a kérdésem! :))

Előzmény: y42 (2889)
y42 Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2889

Láttad tegnap a városi TV híradóját?

Lehet hogy én értettem rosszul, de mintha kétszer is azt mondták volna, hogy 2007 május 1-ig nem történhet hulladékszállítás Kétpóra.

Előzmény: Sarkany (2888)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2888

Kérdés: Ha a képpói lerakó nem kezdheti meg a működését 2006. január 1-én (már pedig nagyon így fest a dolog), akkor is a megemelt hulladékszállítási díjakat kell fizetnünk?

Ezek a megemelt díjak ugye azt feltételezik, hogy a Remondis Rt. tengelyen Kétpóra szállítja a Szolnokon keletkezett hulladékot. Hogy is van (lesz) ez?

Előzmény: IceWall_ (2887)
IceWall_ Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2887

Idéznék a témában a Remondis honlapjáról:

http://www.remondis.hu/2006/tajekoztato2006.htm

* * *

Az új önkormányzati rendelet több ponton is jelentõs változást tartalmaz a jelenlegi rendszerhez képest.

Szerzõdéskötési kötelezettség

A helyi rendelet elõírja, hogy az ingatlantulajdonos és a szolgáltató kötelesek egymással a hulladékkezeléssel kapcsolatosan szerzõdést kötni. Fontos hangsúlyozni, hogy kötelezõ közszolgáltatásról van szó, azaz annak igénybevétele és a szolgáltatási díj megfizetése továbbra is minden ingatlantulajdonos számára kötelezõ.

* * *

Ha igaz, amit a Remondis tájékoztatójában olvasni lehet, akkor a rendelet a hatályos magyar jogszabályokkal ellentétes.

Előzmény: IceWall_ (2886)
IceWall_ Creative Commons License 2005.12.14 0 0 2886

Szia eR-dei!

A mai napon megkeresett egy állatorvos barátom, hogy a kezében van egy Remondis szerződés, amiben érdekes dolgok vannak leírva. Hivatkozik a szerződés ugyanis egy Önkormányzati rendeletre, s leírja, hogy XY köteles a szerződést megkötni. A szerződéssel bement a Remondis ügyfélszolgálatára és kérte, hogy a szerződésben szereplő rendeleteket bocsássák a rendelkezésére, tudni szeretné, hogy pontosan mit íratnak alá vele. A Remondis ügyfélszolgálata azt nyilatkozta, hogy nála nincs meg a szerződésben szereplő rendelet. 

A mai nap folyamán a szerződés eljut hozzám, szeretném a segítséged kérni abban, hogy a képviselő testület által elfogadott "szemét-rendelet"-et - amennyiben neked megvan elektronikus formában - juttasd el nekem a mail címemre.

Első hallásra érdekes a dolog. Olyan nincs ugyanis, hogy rendelettel kötelez az Önkormányzat magánszemélyt arra, hogy szerződést kössön bárkivel is. Ugyanis amennyiben én a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően szállítom el és ártalmatlaníttatom akárkivel a keletkező szemetet, ahhoz nem sok köze van az Önkormányzatnak.

Az Önkormányzatnak ahhoz van köze, hogyha az illetékességi területén bűncselekményt/szabálysértést követek el, akkor megbüntessen, hatóságként lépjen fel velem szemben és hajtsa be az adósságot (amennyiben rendelkezik olyan adatbázissal, melyet kizárólag adósságkezelés céljára hozott létre jogszabályoknak megfelelő módon).

Segítséged előre is köszönöm,

IceWall

Előzmény: eR-dei (2871)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.12 0 0 2885

Financial Times: törzsi megosztottság Magyarországon

http://index.hu/gazdasag/magyar/ftmeha051212/

Tiborcsik Creative Commons License 2005.12.12 0 0 2884
"Nem a kétpárti parlamentre!"

Hanem melyikre?
tibra Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2883

Hát kedves Sárkány!

Bevallom őszintén, nem.

A helyilapok.hu-ra ránézek néha, meg az ujneplap.hu-ra is.

Hallgatni a most 10 éves adót nem hallgatom.

SZTV-t néha-néha nézek. A minap láttam, s az Aktív buli kapcsán szólalt meg a rádiófőszerk., s mondott valami olyasmit, hogy város lakóinak (vagy hallgatóinak)zenei izlése. Na mondom, bravo.

Szóval egy mp 3-at idézve:)

Akkor ezek az exMDF-esek tényleg, szabadtéren is sajtótájékoztatót tartanak?

Nemcsak vízzel? De viccen kívül, szép; ha a szövetségi politika ilyen innovációt is jelent.

Előzmény: Sarkany (2882)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2882

Hol szerepelnek az ex MDF-esek?

A Fidesz színeiben, általában párban...

A közgyűlésen, napirend előtt, valamint közterületeken tartott sajtótájékoztatókon.

Most gyűjtsem össze a szerepléseiket?

Gondolom, Te is hallgatsz helyi rádiót ill. olvasod a megyei lapot.

Megjegyzem, fénysebességgel történt a két képviselő úr színeváltozása! 

Idén nyár végén még azt hirdették magukról, hogy a cilus végéig függetlenek maradnak... 

Előzmény: tibra (2881)
tibra Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2881

Egészen jó kis politológia órákat csináltunk Rdi és csaklac fórumtársakkal (köszi +1szer) és az MDF országos alelnökével Jászberényben a szocpedeseknek.

Sajna Szalay mester nem jött el (lemondta egy nappal előtte), pedig hallom, hogy másnap (az óra napján) a parlamentet is idő előtt ,,bezárta" Szily Katalin.

Hol szerepelnek az ex MDF-esek?

Kíváncsi vagyok hanyadik helyet kapják meg a listán? Plusz a KDNP. Nem lesz hely a polgári körösöknek és az ősrégi fideszeseknek.

Előzmény: Sarkany (2879)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2880

Az alábbi linken található hír részben magyarázatot ad a felvetésedre.

Új szövetségese van a Fidesznek

http://www.fn.hu/index.php?id=3&cid=112819

Előzmény: tibra (2870)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2879

Hát elég gyengén kommunikál a Fidesz mostanában Szolnokon (is).

Nehéz lehet Botkáné nyomulása ellenében bármi értelmeset kitalálni! :))

Ment Horváth Péter, most Balla.

Jött helyettük Lits és Csoór. Szerepelnek is nyakra-főre...

Sokatmondó lesz a tavaszi és különösen az őszi pártlista.

Előzmény: nilan (2878)
nilan Creative Commons License 2005.12.11 0 0 2878
Hát elég gyengén kommunikál a Fidesz mostanában Szolnokon (is). Talán Sárika az, akire érdemes odafigyelni. Ment Horváth Péter, most Balla. Vagy a múltban több szerencséjük volt, mint eszük? Mint ahogy jellemezte magukat egy kedves osztrák ismerősöm.
Sarkany Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2877

Ennek az esetnek kb. 14-15 éve. Az ügy elévült, minden tekintetben...

Hogy időközben mit kértek tőle, ezt jelenleg még homály fedi. A Várhegyi ügy kibontakozásának idején (még mielőtt Várhegyi államtitkár lett volna), azért történtek Szolnokon érdekes dolgok. Különösen azokkal, akik Várhegyire terhelőt vallottak.

Kutyából nem lesz szalonna!

Előzmény: tibra (2876)
tibra Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2876
Hát ezt a tettet azért nem szokták gyorsan elfelejteni. Lehet, hogy azóta nem volt - nem kellett ilyen szerepben lennie?
Előzmény: Sarkany (2875)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2875

A Fidesz hőskorában, jóval a székház ügy előtt, volt egy vita a párt pénzügyi elszámolásáról. Nyoma veszett néhány milliónak. A pénz azóta sem került elő...

Ungár Klára vezetésével egy kisebb csapat (szinte valamennyien otthagyták már a Fideszt azóta) elkezdett kutakodni a pénz után. A pénzügyi elszámolás alapját képező bizonylatokat azonban, minden ígéret ellenére, nem kapták meg.

Az ügyet tisztázandó Ungárék összehívtak a Budai Parkszínpadra egy taggyűlést, ahol botrány tört ki az elszámolás miatt. Ungárék bíróság elé vitték az ügyet.

A bírósági tárgyaláson megjelent egy "tanu", aki cáfolta Ungárék állításait és azt vallotta, hogy a Fidesz tagság a párt elszámolását elfogadta a Budai Parkszinpadon rendezett taggyűlésen.

Hogy ki volt a "tanu", ezt a képzelőerődre bízom...

Előzmény: tibra (2874)
tibra Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2874
Bővebben nem lehetne? Nem tudom az esetet:(
Előzmény: Sarkany (2873)
Sarkany Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2873

BGY-nek mi jut?, azért régi motoros ő.

Tőle egyszer már kértek valamit (ld. Kende Péter: A Viktor című könyvben írottakat).

Gondolom eddig volt kifizetve...

tibra Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2872
De van SZDSZ! Ugye?:)
eR-dei Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2871
Hmmm:két népi rigmus:

"Nem a kétpárti parlamentre!"

"Ha nincs SZDSZ akkor fidesz lesz!"

:DD :DD
tibra Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2870

Szép küzdelem lesz Dr. Kovács - Iváncsik délen; Szalay F - Botka Lajosné északon. Ez utóbbi esetben akár a Revans miatt a Tv2 szponzorálását is igénybe vehetnék:)

Ezek szerint Dr Kovács indítása általános Fidesz siker esetén jelenti a polgármester-jelöltséget is.

Ha meg nem jön be a V2006, akkor meg úgyis mindegy; mehet akár a KDNP-s jelölt is:)

BGY-nek mi jut?, azért régi motoros ő.

Előzmény: makopa (2869)
makopa Creative Commons License 2005.12.10 0 0 2869

A 2006-os választásokon meg dr. Kovács László BGy helyett a jelölt.

Előzmény: Enzo (2868)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!