Szia, bocs, hogy csak most olvasom a leveled. Van kötelező szolgáltatás, törvényes, ezeket kötelező igénybe venni, alkotmánybíróság már foglakozott az üggyel. A helyi rendeletet az önkormányzat köteles neked eljutattni ha kéred.
Sárkány! a szemétdíj változatlan marad, de ez a mostani megoldás nem jó, mert a kompenzáció miatt a várost mégis csak veszteség éri.
Megkötöttek több ezer szerződést, kidolgozták a rendszert, szerintem sem érdemes már ezen változtatni, viszont ha már van ez a kétpói lerakó, akkor az az éredkünk, hogy működjön.
Egyébként én pedig a Remondissal levelezgetek, hogy bizonyos kérdéseket megoldjanak. :))
pl. nem értem, miért éri meg jobban a szelektív hulladékgyüjtés ?
A legegyszerűbb ideiglenes kompromisszum (mivel a rendszer minden eleme adott, kivéve a kétpói lerakót), ha néhány hónapig az Újszászi úti válogatóból nem Kétpóra, hanem Jásztelekre viszik a tömörített szemetet. A Jászsági Hullaékrendszer jászteleki depója mindössze néhány kilométerrel van közelebb az Újszászi úthoz mint Kétpó, így valóban indokolt lehet egy-két százalékos költségmegtakarításra számítani, de nem többre. :)))
Nagy a kavarás és a titkolózás a témában. Túl sok a zárt ülés...
Ami az elektronikus és papíralapú sajtóban megjelent, ill. ami a kereskedelmi rádióadókon elhangzott, nem azt erősíti, hogy hallásvizsgálatra kell menned. :))
Kérdés: Ha a képpói lerakó nem kezdheti meg a működését 2006. január 1-én (már pedig nagyon így fest a dolog), akkor is a megemelt hulladékszállítási díjakat kell fizetnünk?
Ezek a megemelt díjak ugye azt feltételezik, hogy a Remondis Rt. tengelyen Kétpóra szállítja a Szolnokon keletkezett hulladékot. Hogy is van (lesz) ez?
Az új önkormányzati rendelet több ponton is jelentõs változást tartalmaz a jelenlegi rendszerhez képest.
Szerzõdéskötési kötelezettség
A helyi rendelet elõírja, hogy az ingatlantulajdonos és a szolgáltató kötelesek egymással a hulladékkezeléssel kapcsolatosan szerzõdést kötni. Fontos hangsúlyozni, hogy kötelezõ közszolgáltatásról van szó, azaz annak igénybevétele és a szolgáltatási díj megfizetése továbbra is minden ingatlantulajdonos számára kötelezõ.
* * *
Ha igaz, amit a Remondis tájékoztatójában olvasni lehet, akkor a rendelet a hatályos magyar jogszabályokkal ellentétes.
A mai napon megkeresett egy állatorvos barátom, hogy a kezében van egy Remondis szerződés, amiben érdekes dolgok vannak leírva. Hivatkozik a szerződés ugyanis egy Önkormányzati rendeletre, s leírja, hogy XY köteles a szerződést megkötni. A szerződéssel bement a Remondis ügyfélszolgálatára és kérte, hogy a szerződésben szereplő rendeleteket bocsássák a rendelkezésére, tudni szeretné, hogy pontosan mit íratnak alá vele. A Remondis ügyfélszolgálata azt nyilatkozta, hogy nála nincs meg a szerződésben szereplő rendelet.
A mai nap folyamán a szerződés eljut hozzám, szeretném a segítséged kérni abban, hogy a képviselő testület által elfogadott "szemét-rendelet"-et - amennyiben neked megvan elektronikus formában - juttasd el nekem a mail címemre.
Első hallásra érdekes a dolog. Olyan nincs ugyanis, hogy rendelettel kötelez az Önkormányzat magánszemélyt arra, hogy szerződést kössön bárkivel is. Ugyanis amennyiben én a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően szállítom el és ártalmatlaníttatom akárkivel a keletkező szemetet, ahhoz nem sok köze van az Önkormányzatnak.
Az Önkormányzatnak ahhoz van köze, hogyha az illetékességi területén bűncselekményt/szabálysértést követek el, akkor megbüntessen, hatóságként lépjen fel velem szemben és hajtsa be az adósságot (amennyiben rendelkezik olyan adatbázissal, melyet kizárólag adósságkezelés céljára hozott létre jogszabályoknak megfelelő módon).
A helyilapok.hu-ra ránézek néha, meg az ujneplap.hu-ra is.
Hallgatni a most 10 éves adót nem hallgatom.
SZTV-t néha-néha nézek. A minap láttam, s az Aktív buli kapcsán szólalt meg a rádiófőszerk., s mondott valami olyasmit, hogy város lakóinak (vagy hallgatóinak)zenei izlése. Na mondom, bravo.
Szóval egy mp 3-at idézve:)
Akkor ezek az exMDF-esek tényleg, szabadtéren is sajtótájékoztatót tartanak?
Nemcsak vízzel? De viccen kívül, szép; ha a szövetségi politika ilyen innovációt is jelent.
Egészen jó kis politológia órákat csináltunk Rdi és csaklac fórumtársakkal (köszi +1szer) és az MDF országos alelnökével Jászberényben a szocpedeseknek.
Sajna Szalay mester nem jött el (lemondta egy nappal előtte), pedig hallom, hogy másnap (az óra napján) a parlamentet is idő előtt ,,bezárta" Szily Katalin.
Hol szerepelnek az ex MDF-esek?
Kíváncsi vagyok hanyadik helyet kapják meg a listán? Plusz a KDNP. Nem lesz hely a polgári körösöknek és az ősrégi fideszeseknek.
Hát elég gyengén kommunikál a Fidesz mostanában Szolnokon (is). Talán Sárika az, akire érdemes odafigyelni. Ment Horváth Péter, most Balla. Vagy a múltban több szerencséjük volt, mint eszük? Mint ahogy jellemezte magukat egy kedves osztrák ismerősöm.
Ennek az esetnek kb. 14-15 éve. Az ügy elévült, minden tekintetben...
Hogy időközben mit kértek tőle, ezt jelenleg még homály fedi. A Várhegyi ügy kibontakozásának idején (még mielőtt Várhegyi államtitkár lett volna), azért történtek Szolnokon érdekes dolgok. Különösen azokkal, akik Várhegyire terhelőt vallottak.
A Fidesz hőskorában, jóval a székház ügy előtt, volt egy vita a párt pénzügyi elszámolásáról. Nyoma veszett néhány milliónak. A pénz azóta sem került elő...
Ungár Klára vezetésével egy kisebb csapat (szinte valamennyien otthagyták már a Fideszt azóta) elkezdett kutakodni a pénz után. A pénzügyi elszámolás alapját képező bizonylatokat azonban, minden ígéret ellenére, nem kapták meg.
Az ügyet tisztázandó Ungárék összehívtak a Budai Parkszínpadra egy taggyűlést, ahol botrány tört ki az elszámolás miatt. Ungárék bíróság elé vitték az ügyet.
A bírósági tárgyaláson megjelent egy "tanu", aki cáfolta Ungárék állításait és azt vallotta, hogy a Fidesz tagság a párt elszámolását elfogadta a Budai Parkszinpadon rendezett taggyűlésen.
Hogy ki volt a "tanu", ezt a képzelőerődre bízom...
Szép küzdelem lesz Dr. Kovács - Iváncsik délen; Szalay F - Botka Lajosné északon. Ez utóbbi esetben akár a Revans miatt a Tv2 szponzorálását is igénybe vehetnék:)
Ezek szerint Dr Kovács indítása általános Fidesz siker esetén jelenti a polgármester-jelöltséget is.
Ha meg nem jön be a V2006, akkor meg úgyis mindegy; mehet akár a KDNP-s jelölt is:)