Keresés

Részletes keresés

Hentes papa Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4070

Meg tudod adni neki, hogy miután abbahagyod a hegesztést egy beállított ideig engedi még a védőgázt.

Szakaszos hegesztésnél is jó, de főleg savállónál, mert egy ideig még izzik a varrat és ekkor még gázzárvány tud kialakulni a levegővel való érintkezéstől.

Előzmény: vaz05 (4069)
vaz05 Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4069

A mostaniakban már két venti van, egy nagy alul ami a trafót hűti, és fentebb egy kisebb ami az egyenirányítót hűti. A gázutánfúvás az mit jelent valójában?

Előzmény: Hentes papa (4067)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4068

A képek még anno a garázsban készültek, azóta már a műhelyben van a gép.

Azt néztem a képeiden mi lehet a két alsó dugó, de már rájöttem: gázteszt, huzaltolásteszt/befűzés

Előzmény: Hentes papa (4067)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4067

Az indafoto-ra szoktam feltenni a képeket onnan linkelem.

A 180/210 kívülről annyiban más, hogy az előtolás poti mellett/alatt van még:

-szakaszos hegesztéshez:

-hegesztési idő

-szünet idő

-gázutánfúvás

-230/400V váltókapcsoló

Meg nekem a testkábel csatlakozója nem fix, hanem diense35/50 csatival van szerelve

A ventilátor  csapágyazása valami gyártási hiba lehet ezeknél. Nekem is zörög.

Nem 100% de én úgy emlékszem, hogy nekem is csak 1 ventilátor van benne.

Ugyan a hővédelmet még nem sikerült egyszer sem bekapcsoltatnom,

pedig már húztam vele 4x900mm varratot kb 10mp varratok közti szünettel 7-es fokozaton.

Előzmény: vaz05 (4065)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4066

Nem néz ki rosszul ez se. Alkatrész nem tudom van-e hozzá itthon.

Csak az a baj, hogy nekem oda-vissza 530km+pályadíj (50liter benzin+3500ft)

Meg ugye írja, hogy nincs munkakábel (+40000) se testkábel (ezt mondjuk megoldom itthonról, van még 35mm2-es gumikábelem, a testcsipesz meg kb 2000ft)

Nekem +60000 ft-ot jelentene és még derülhetnek ki dolgok a személyes találkozókor is ami miatt lehet, hogy el se hoznám.

Előzmény: zolloka (4064)
vaz05 Creative Commons License 2015.12.27 0 0 4065

A fotók minősége nem a legjobb de amit fényképezővel csináltam nem engedi feltenni. Ugyan az a gépház mint a mostani 180/210-eseké csak az enyémen le vannak dugózva a potiknak a helyei. Meg van a felső ventilátor helye is csak az is le van lemezel zárva. Csak  előtolás poti és egy fokozatkapcsoló van benne, meg a bekapcs gomb.A túlmelegedést visszajelző led sincs benne,(van benne hővédelem) teljesen alap gép. A bekapcsolási ideje egyfázison  az adattábla szerint megegyezik a tieddel 100%  80A.  De mivel a mostani 180/210-ekben 2db ventilátor van később kell hogy lekapcsoljon a hővédelem bennük mint az enyémben. A képeket megköszönném mert érdekelne milyen a belső elrendezése, trafó, fojtó,mérete. Milyen szabályzókártya van benne stb, nekem egy ventilátort kellet cserélnem eddig benne mert csapágyas lett.

Előzmény: Hentes papa (4060)
zolloka Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4064

Ja és semmi érdekem nem fűződik a hírdetéshez!!

zolloka Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4063

Bocs hogy belepoff!De akit érdekel,és látom hogy valakit érdekel!

Jófogáson van egy nagyon fincsi kis gép

http://www.jofogas.hu/csongrad/Cloos_AWI_hegesztogep_AC___DC_40193003.htm?first=1

Hentes papa Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4062

Látom nálad csak az Ergus a gép....:)))

A falon lévő fehér LCD kijelzős ,,doboz" az a fűtés lenne?

Lehet nem jól emlékszem de nem te mondtad, hogy nincs 3fázisod? (első kép miatt kérdezem)

Olyan ,,harmadik kezet" (nem tudom van-e rendes magyar neve) én is akarnék majd csinálni,

csak középre teszek majd egy colos csődarabot, aminek a végeit lezárom és egy lyukon keresztül feltöltöm ólommal.

Szerintem így jobban rögzít majd.

Előzmény: maseratisti (4061)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4061

Akkor lényeg hogy haladnak a dolgok :-)

Ha telefonban korrektek, akkor megéri megnézni, mert azok a trafósok állítólag jó gépek.

2 ünnep közt nekem elég sűrű a (családi) program, így semmit nem merek megígérni. A műhely állapota abszolút alkalmas a tesztre, mondjuk úgy hogy sok apróság hiányzik, de inkább esztétikai dolgok. Használhatóságot nem befolyásolja. Az elszívás nekem is fix, asztal feletti, 100-as csőventi, 100-as flexi alucső, gravitációs zsalu.

Karácsony előtt fúrtam vagy 40 lyukat a hegesztő asztal ideiglenes lapjába, megmeneteltem, és az asztalos szorítók végére csavart hegesztve csináltam ilyen leszorítókat.

Előzmény: Hentes papa (4058)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4060

Érezhetően erősebb 400V-on.

Az az igazság, hogy mint a Hetra 100/160 ez is csak 2 fázist használ 400V-on.

Ami még nekem feltűnt, hogy sokkal egyenletesebb az ív ha 400V-ról megy.

Kép nincs a belsejéről, de ha majd takarítom a belsejét és nem felejtem el csinálok képet és felrakom.

Azt viszont nem is tudtam, hogy van neki csak egyfázisú változata is.

Neked esetleg van róla képed?

Előzmény: vaz05 (4059)
vaz05 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4059

Szia, a Formig 180/210-est gondolom a három fázissal használod, próbáltad hogy mennyivel gyengébb egy fázison? Esetleg lenne fotód a belsejéről mert nekem sima 180-as van, és kíváncsi lennék miben különböznek.

Előzmény: Hentes papa (4058)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4058

Hát egy huzaltolót  ráteszel szerintem az én MMA300P inverterem is ,,CO" lesz. A feszültség is valahol ott van, mint a fogyósoknál.

De az nekem is látszik, hogy nem a barkács kategória.

Időközben beszereztem az említett argon palackot, a hozzá tartozó argon töltettel együtt. Bár egy tartalékon még gondolkozok.

Mozgathatóság trafós gépnél valószínűleg nem a palack miatt lesz nehézkes. (de ebben is van vagy 80kiló, majd ellesz a gépen/mellett.)

A fogyós se volt nagyon mozgatva mióta megvan, max 2x az 5év alatt. (4m munkakábel a legtöbb dolgot elér.)

Elszívás nálam az asztal felett van fixen. Egy kürtő rajta 200mm-es PVC cső  a végén meg egy csőventilátor.

(nem a leghalkabb de szippant, mint a szennyvizes IFA)

Végül is már ha ennyire nincs mit csinálni két ünnep között szerintem felmegyek megnézem a trafóst. Persze előtte egy telefonos kérdéssor lesz.

De te mint gyakorlottabb AWI-s pár dolgot írhatnál, hogy mit érdemes megnézni egy ilyen gépen.

A műhelyed állapotától függetlenül a géppróba mindenképpen érdekel.

Vagy ha te is akarsz egy tesztben részt venni nálam is lehet tartani egy géptesztet.

A te gépeid elférnek zsebben, argon van itt is, meg a gépeim kipróbálásához szükséges 400V os hálózat is.

A tesztalanyok lehetnek nálam:

-Mastroweld MMA300P bevontelektródás inverter

-ForMig 180/210 trafós fogyós (jelenleg tiszta CO-val 1,0 huzallal)

-MMG AM és Varga lánghegeszők, vágók (disszuval vagy akár PB-vel)

-na meg van egy egyfázisú maszek batár bevontelektródás trafó (4-es elektródától felfelé)

Ha ráérsz akár két ünnep között is jó, januártól viszont csak hétvégén és dél előtt érek rá.

Előzmény: maseratisti (4054)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4057

No, reméljük Tiéd lesz :-) Én szurkolok!

Előzmény: laci19791202 (4056)
laci19791202 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4056

Ja bocsi,nem arra irtad.

3 napot vár az illető,mert én mondtam hogy nem kell palack meg reduktor,ha nem viszik el  tőle akkor enyém a gép,csak a gép.

Előzmény: laci19791202 (4055)
laci19791202 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4055

Norbi ezt melyik gépre irod?A Jasic ra?

Előzmény: maseratisti (4054)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4054

Ennél a gépnél mondjuk nem írtak nagyon nagy hülyeséget, mert kapcsolható a gép MIG üzemmódba is, és egy huzaltolóval kibővítve fogyós gépként is üzemelhet. Nagyon durva cucc, én láttam működés közben :-)  (bevonttal épp egy TÜV minősítést csináltak vele betonvas hegesztési technológiára)

Időpontot biztos tudunk találni - nekem is mennem kell majd hozzájuk - a próba hegesztés, vagy oktatás, nem tudom mi lesz belőle a végén :-) nem fog lyukat égetni a zsebedbe. A pár ezrest szó szerint értettem. (Vagy egy üveg házi pálesz ha nem veszik el a pénzt XD)

Kis ergus is kipróbálható (meg a gorilla is) ugyan a műhellyel még nem vagyok kész, de szép lassan kezdem belakni. Hegesztő asztal sem a végleges, elszívás sem; de van. Mondjuk végleges sose lesz mert mindig változtat az ember valamit.

Előzmény: Hentes papa (4053)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4053

Ez azért nem semmi:(gép amit linkeltél)

,,TIG AC/DC CO védőgázas"

Előzmény: maseratisti (4050)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4052

A nettós részét már ismerem a boltnak.

De (okát nem tudom, szerintem sokan vannak ezzel így) amikor valami megtetszik...de nagyon. 

Még mondjuk semmi sem biztos.

Úgy kb mennyiért lehetne összehozni ezt a géppróbás dolgot?

Ill ha valamikor meg tudunk beszélni egy időpontot szívesen venném tőled is pár gyakorlati dolog bemutatását, mivel dc-ben sem vagyok teljesen képben,

na meg kíváncsi lennék a kis Ergusra is. Igazából most kezdek hozzá az egész AWI téma gyakorlati részéhez.

Előzmény: maseratisti (4050)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4051

Szia.köszi .majd meglátom mikor szánom rá magam. A gond hogy még soha nem awiztam.

Előzmény: maseratisti (4046)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4050

Láttam :-) Csak nekem AC/DC téren nem sok tapasztalatom van (trafós meg kb 0) ezért inkább kussolok :-))

Az a hegesztési bolt egyszer viszont jól átbaszott - többeket meg többször, esetleg jobban - és annak ellenére hogy a kínálatukban szereplő használt ERGUS plazmára csorog kicsit a nyálam,

http://hegesztescentrum.hu/hasznalt-feluj-gepek/plazmavagok/ergus-cutvert-3550-adv-plazmavago-berendezes.html (pont ennek van kihagyva a felső polc az awi mellett)

inkább hanyagolom a témát,mert valószínű mire elmennék érte, addigra nem 100 nettó lenne, hanem 150, meg nem járna mellé a plazmapisztoly, mert az hibás, vegyek újat mellé náluk csak most, csak nekem 50-ért....szóval 250-ért már az enyém is lehetne :-) így TŐLÜK ÉN NEM VESZEK SEMMIT! Lehet az embernek szerencséje, így mást nem beszélek le a vásárlásról, csak felhívom a figyelmet hogy legyen észnél ha oda megy, vagy onnan rendel.

Szóval trafós AC/DC témában jó helyen vagy a másikban is, mert ott azért többen képben vannak.

Egyébként ha nem sürgős a gép, inkább ki kéne próbálnod egy pár gépet. (még ha fizetős gyakorlóhely is) Bátonyban tudok ilyet. Van nagy trafós Lincoln AWI, (ilyen:http://hegesztescentrum.hu/hasznalt-feluj-gepek/awi-mig-mag-mma-gepek/tig-ac-dc-gepek/lincoln-electric-tig-355-ac-dc-trafos-co2-vedogazas-vizhuteses-hegesztogep-hasznalt.html) meg inverteres KEMPPI is :-) (meg sok minden más is) Szerintem megér pár ezrest egy-két óra gyakorlás ilyen gépeken, meg némi szakértő tapasztalat képzett oktatótól, esetleg tipp TÖLÜK akik az összes környékbeli vállalkozót/eladó/bérelhető gépet ismerik. Ha nem gond, az ünnepek alatt nem baszogatom őket ilyennel, de ha lemegy a Karácsony/Újév macera akkor összehozhatunk egy ilyen alkalmat.

Előzmény: Hentes papa (4049)
Hentes papa Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4049

Üdv!

Másik hegesztőben írtam neked! 

Lehet jobb lenne ezzel a témával átjönni ide?!

Előzmény: maseratisti (4048)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4048

Nagyon jó vétel, mert eleve 160 egy ilyen gép. Gondolom nem jött össze az aluhegesztősdi (nem volt megrendelés, vagy nem úgy sikerült ahogy gondolta), de minden másra ez egy kurva jó masina. Az argon palackot 15-20ért bármikor el lehet passzolni, az üres palackot is 10-ért simán, reduktor is bőven megér egy ötöst  (alu huzal a nyakadon marad legrosszabb esetben de mondjuk ezt meg ki nem szarja le XD jó lesz a kertben szőlőt vagy palántát kötözgetni)... szóval ha összejön, akkor van egy 160-at érő géped max 80-90-ből :-)))

Előzmény: laci19791202 (4044)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4047

Nem tudom merre laksz, de nálunk Salgótarjánban pld van olyan barkácsbolt ahol van Iweld, alfaweld gép a polcon, és még Budapest Bankos meg OTP-s áruhitel is  lehetséges...

Keress egy ilyen boltot a közeledben ha van, ha nem jön össze, akkor megkérdezem az ittenieket hogy tudnak e intézni "táv"áruhitelt. (elvileg lehetséges hogy a banki papírmunkát elintézed a lakóhelyeden/közelben lévő bankban, a bank lekommunikálja a bolttal, a bolt meg postázza a terméket ... én látok ebben potenciált, de lehet hogy a bank meg a bolt meg pont leszarja)

Előzmény: axe1985 (4045)
maseratisti Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4046

Gondolkodtam rajta egész délelőtt hogy most erre Neked mit írjak...

Annak, aki jól tud hegeszteni koppintós awival, be tudja tartani a kis trükköket (ráfutó, kifutó) annak jó megoldás lehet, de awit tanulni... hááát necces. Nem mondom hogy lehetetlen, meg aki így tanul meg jól awizni, az előtt le a kalappal, csak hát közben szopás na :-)

Pénzügyileg a bukta max az a gáz amit elpazarolsz, meg az amennyivel esetleg olcsóbban passzolod el a szelepes pisztolyt ha nem jön be a dolog. Macliz áron kell megvenni minden tartozékot, akkor érdemes lehet megpróbálni :-)

Előzmény: Törölt nick (4043)
axe1985 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4045

Halli meg emelték az árát így kivárom amit ajánltál !!  

Előzmény: maseratisti (4021)
laci19791202 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4044

Rámentem csak a gépre,hogy lesz e belőle valami azt majd megirom! ;)

Előzmény: maseratisti (4037)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4043

mindenképpen szólok, de itt fogom átjárni a témát látni is fogod.

Előzmény: bord30 (4041)
bord30 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4042

12e körül láttam 5kg saválló dobot ,9e körül volt alu.

Előzmény: Törölt nick (4040)
bord30 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 4041

Ha belevágsz írjál róla, mert engem is érdekelne.

Előzmény: Törölt nick (4040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!