Simong: ha a kérdőívet ismét "elemezni" fogod, és Tata (mint helyszín) kiesik, akkor részemről a jún. 29-30.-ai időpontot stornozd légyszi.
Ebben az esetben jún.9-re voksolok, talán még jún. 23 is belefér (legfeljebb a kocsi csomagtartójában fogtok megtalálni "alva". (nem halva!!) :-D. (Helyszínek pedig: Tokaj és Poroszló)
Esetleg, ha mások ebben az időpontban (jún 29-30) akarnak Tatára jönni, akkor ne hezitáljatok, rajta!! Mert 1 Orlando 100%, hogy lesz ott. :-D (Sőt 2, ha minden igaz) :-)
Hivatalosan NEM lehet más időpontban érettségi vizsgát tartani!!! Amit leírtam, az a május-júniusi vizsgaidőszak szóbeli menetrendje. Miniszteri rendelet írja elő -minden évben- az időpontját. Az idén a 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet
Az, hogy előre hozott érettségi vizsga, az annyit jelent "csupán", hogy amennyiben az adott tantárgy legmagasabb évfolyamán tanított anyagból érvényes osztályzó-záró vizsgát tett a tanuló, akkor a vizsgát követő érettségi vizsgaidőszakban érettségi vizsgát tehet. (ezer éve érettségi elnökösködök, pl. az idén is 2 gimnáziumban)
Milyen tárgyból ír a kicsigyerek? Informatika? Vagy művészeti tárgyak? Ének-zene? Belügyi rendészeti ismeretek?
Csaba! (ha jól gondolom februári szülinappal?! :-D )
Üdv köreinkben, gratula a verdához! Ha nem mész autópályán sokat, akkor ehhez az autóhoz ez a tökéletes motor választás! :)
Nekem is csomagtértálca van hátul, méretben és alakban nagyon patent, van pereme is, így tökéletes megoldás a hátsó sor támláinak védelmére. Ha azonban (előre nem láthatóan) használni kell a 6-7. üléseket, akkor valóban csak idétlen helyekre lehet rakni (pl. kisebb gyerekek térde elé, mintegy "sötét verembe" zárva őket), ezért hosszabb úton gyakorlatilag ez sem az igazi.
Ez a baleset előttünk történt (időben és térben egyaránt/ kb. ez a lakásunk előtti kereszteződés).
A fotós jó érzékkel pont a lényeget nem fényképezte le (BOON hírek), a két autónak eltűnt az eleje - én még városon belül ilyet nem láttam. (Sofőrök viszonylag szerencsésen megúszták.)
Na amiért leírom: emellett szombat d.u. elhaladva, még nem gondoltam, hogy nekem is károm lesz ebből a balesetből.
Vasárnap hajnalban vinném a gyereket ausztriai kirándulásra - a buszhoz... Bőrönd,rohanás, stb.
Állok ki az autóval: nem jól működik a szervó, nehéz a kormány. Baxa meg ! 5 métert kitolattam, amikor látom, hogy ferdén áll az autó... Aha, akkor ez defekt ! Vissza ...
Hát valóban (görög van a falóban): bal első a felnin ült... (Álmosan nem vettem észre hajnalban, pedig gondolom Ti is elindulás előtt - Kressz szerint - ellenőrzitek az összes fontosabb műszaki berendezést, kerekeket, irányjelzőket, féklámpát, féket, stb. Most kivételesen ezt elmulasztottam...)
Viszont Vasárnap, kora reggel már gyakorolhattam a kerékcserét. Mondhatom: nagyon kafa ez a készlet. Szinte "csajosan" könnyű a kerékcsere. Külön ötletes az emelő karja. Nyeklik-nyaklik jobbra-balra, így folyamatos mozdulatsorrral lehet emelni. Ráadásul ugyanaz a kerékkulcs jó az összes szereplő csavarhoz: magához az emelőhöz, a kerékcsavarokhoz és a pótkerék-leeresztő csavarhoz is. Nem nagy wasistdas, de jó.
Ja a lényeg: a baleset törmelékéből összeszedtem egy lemezcsavart. Jó nagyot... Biztos, hogy onnan van, mert tul.képpen utána hallottam is, hogy üt valami a kerékben, csak azt hittem, kavics. Nem az volt...
nekem egy harmadik megoldás vált be. Mivel a korábbi autókból (téri-nyári "tartási körülmények" miatt) rengeteg - különféle méretű - gumiszőnyeg maradt meg,
én ezeket alkalmazom. Puzzle-szerűen, vagy méginkább átfedésben osztom ki a csomagtartóban. Nagy előnye, hogy - a cst. tálcával ellentétben, - ülés-felhajtáskor is elhelyezhető a kocsiban. (Összerakva (-tornyozva), élére állítva leghátul, vagy a lábakhoz téve...)
Nem olyan elegáns, mint a tálca, de beválik: ömlött már ki benne bableves és nem ment a kárpitra.
A pokróc (fekete nincs, meg morbid is lenne ;-)) nálam sötétkék. Igény szerint plusz kárpit-védelemként vagy esetenként cst. roló helyett használatos "mifelénk".
Tegnap reggel ennek a pokrócnak 3. functiója is akadt: kerékcserekor (!) erre feküdtem rá, mikor a kocsi alá igazítottam az emelőt. Mivel utána meg térdelnem kellett az emeléshez és a csavarok levételéhez, - térdvédőnek összetekertem :-)
Üdv közöttünk Csaba és gratulálok! Ugye mi ismerjük egymást? Ha igen, akkor írj privátban, mert a munkahelyi telefonodon nem igazán érlek el és jó lenne beszélni.
A kerékcsavar pontos méretét nem tudom, de amit a Chevynél kínálnak az biztos passzol.
Valaki mostanában kínált csomagtér tálcát. Az lehet erre megoldás, csak az vele a baj, hogy ha ki akarod nyitni a hátsó üléseket akkor nincs helye, csak otthon a garázsban.
1.Nem 100 %, de azt hiszem ez a méret: 12x1.5 - 17 (C)
2.Létezik ugye a csomagtértálca, nekem ez nem jön be, ezért el is adom, de Leo27 bejelentkezett érte, tehát már van rá jelentkező. Ha a 3. üléssort alkalomszerűen használom, akkor a csomagtértálca útban van, nem fér el kis helyen. Sima esetben egy pokrócot teszek a csomagtartóba, és arra pakolok, koszosabb cuccok vitele esetén van egy speciális, univerzális fólia-szerű csomagtérvédőm, ami kis helyen elfér összehajtva (A5-ös méretű zacskóban) és praktikus.
Csak ötlet, hogy vágass bele méretre filcet, ha azt szeretnél használni.
Nem kifogás!!!! "Előre" hozott szóbeli érettségi (16 éves tininek) jún. 8!!!! Az írásbeli pedig holnap után lesz (egy 3 napos, fárasztó, bp-i kirándulás után).
Akartam jelezni a kis "kiruccanást", de gondoltam, úgysem kíváncsi senki sem "rám-ránk" :-(