Teljesen rendben van a hely, szóval van alapja a bookingos jó értékeléseknek.
A reggeli és vacsora is svédasztalos volt nekünk. Elég sok vendég volt, amikor mi, szóval ez egyértelmű. Októberben nem tudom mennyien lesztek.
Reggelire mindig volt főtt tojás, millió féle felvágott, valamilyen sült tojás (rántotta vagy tükör), főtt virsli vagy kolbász. Valami fetára emlékeztető szencációsan jó sajtféle, egyéb sajtok, túró. Friss olajbogyó, paradicsom, uborka. Többféle friss péksütemény. Gyümölcslevek, kávé, tej, műzlik stb. Teljesen korrekt.
Vacsoránál a leves felejtős volt, egyféle zacskós húsleves vagy paradicsom. A főételek viszont parádésak. 3 féle volt mindig. Halféle/ tengergyümölcse, csirke, sertés + szintén 3 féle köret. Volt tintahal, rák, polip meg számomra nem beazonosítható (nem értek hozzá, csak eszem) nagyon finom halfélék. Csirkéből rántott, pörkölt stb. Voltak helyi dolgok csevap meg hasonlók is néha. Pár olaszos: bolognai, lasagne. Ilyesmire kell gondolni.
Salátabár is elég változatos: uborkasaláta, paradicsom, káposzta, fejes stb.
Desszertnek sütemények, friss gyümölcs (dinnyék, szőlő, alma, szilva, körte stb.)
És nem olyan smucigok, mint itthon, hogy még víz sincs, megy a reggelis automata.
Aggodalomra nincs ok, nem fogtok éhen halni. :)
Ja és reggeli vége előtt 15 perccel is lelkesen töltötték fel a készletet, nem sajnálták.
Útvonalra jól írod, Ho. gyorsabb, kiszámíthatóbb (persze ha nem szombaton mentek, bár októberben nem tudom ez számít-e még), viszont drágább (kb. 11,000 HUF pályadíj + több km, ezért több és drágább horvát benya). Ha siettek, akkor jó alternatíva, de kevésbé szép, mint Bosznia.
Személyivel simán mehetsz. Viszont nekem kifelé Gradiskánál a Bosnyák kérte a kocsi papírjait is. Átnyújtottam a forgalmit és a zöld kártyát is, bár azt nem tudom, hogy kérte volna e. Mert csak ennyit mondott ismeretlen nyelven: autópapíren? Én meg adtam mindkettőt. Szóval szerintem zöldkártya jó ha van nálatok.
Lakóautóval nem tudom kihasználni az autópálya adta lehetőséget, h 130-al menjek ezért kikerülöm azokat....annyi látványosság van az út mellett, hogy kár lenne pályadíjra költeni...az inkább kajáljátok el :)
Omis óvárosrészen a legjobb étterem a MILO van magyar nyelvű rész is az étlapon, nem kell találgatni :) Nem messze onnan a legjobb pizzázó az Antula olaszok a szakácsok...
A tengerparti úton Split felé haladva a Duce részen van egy büfékocsi elötte fa asztalokkal székekkel....frissen sütik a csirkét, a csevapot, és csinálják a finom salátákat sok fetával... :)
Ha felmentek a Cetina folyó melletti úton lesz egy étterem a Kremenko.....nem hiszed el majd amit látsz....egy sziklába vájt étterem, Flinston hangulatban :)
Volt közületek valaki,aki Lokva Rogoznica-ban nyaralt? Véleményeket tudtok mondani? Még egy kérdésem lenne,hogy Bosznián keresztülhaladva elég a személyi igazolvány határátkeléshez? Gyereknek-Felnőttnek egyaránt? Köszönöm!
Mi két évvel ezelőtt jártunk arra a R441-es úton, mert a navi a legrövidebbre volt állítva, max. 1-2 km-rel rövidebb. Kurriózumnak elmegy, de Zenica kertvárosi részén megy keresztül, ami ott azt jelenti, hogy keskeny, szűk, meredek utcák, sokszor nem sok híja volt, hogy láttam a lakókocsi rendszámát. Ha nem szereted a kihívásokat, inkább menj a főúton!
Az Isztria gyönyörű a velencei hatást magukon viselő kis városaival, de bátran el is lehet időnként hagyni a tengerpartot, mert a félsziget közepén is vannak különlegességek: várak, barlangok. Ráadásul észak felé haladva Szlovénia tengerpartja is megér egy misét.
Tegnap túlestünk a pénzváltáson. Elég sok KM-t vettünk, de most már mindegy. Viszonylag sokat leszünk az ország belső részében, ahol a kisebb városokban, nemzeti parkban és persze Szarajevóban talán könnyebben boldogulunk vele. Az a furcsa, hogy a szálláshelyek közül alig néhány teszi lehetővé a kártyás fizetést.
Ja és Ti merre mentetek végül? Odaúton mi Sarajevo-ban szállunk meg egy éjre kis városnézéssel egybekötve, de visszaúton nem lesz időnk (szabadság hiánya miatt) megszállni, szóval nagy dilemmában vagyok a hazautat illetően...
Feltételezem a Ho.-i útirány kicsit biztonságosabb (időben jobban kiszámíthatóbb), gyorsabb, kényelmesebb, de drágább (km.-ek+pályadíjak)
Köszi akkor megnyugodtunk, mert nagyon olcsón jutottunk hozzá a 7 éjszakás lehetőséghez, és tartottam tőle hogy valami lepukkant szállás. (képek és értékelések alapján jó hely)
Az étkeztetés mennyire volt változatos? Svédasztalos vagy menüválasztásos rendszerben működött?
Kedden értünk haza, 1 hetet töltöttünk ott. Nagyon meg voltunk elégedve. Kedves a személyzet, a szoba tiszta, modern, kényelmes. Reggeli, vacsora szuper. A partra sokat kell lépcsőzni, de ez szinte mindegyik szállodára jellemző Neumban.
A feleségem is látott delfines videókat a neten, talán még idei is van. Egyszer éjszaka csobbantunk, akkor nagyon ugrált valami, elképzelhető, hogy delfin volt. Szóval van rá esély.
Ja és korábban kérdezted, hogy érdemes-e KM-et vinni. Szerintem nem. Neumban és Mostarban is mindenhol működik az EUR. És 2:1 alapon váltanak, szóval jobban megéri. Sok helyen EUR-ban is adtak vissza. Neumban párszor kunával is fizettünk az is rendben van.
Szia! Mi most jöttünk meg Omisból lakóautóval voltunk és sokadjára tettük meg ezt az útvonalat egy barátom tanácsára....gyönyörű helyeken visz majd az út. az emberek kedvesek, segítőkészek, olcsóbb az üzemanyag, az élelmiszer, stb...Pl Doboj városban a legolcsóbb az üzemanyag, a dizel 1.59 érdemes modernebb benzinkutaknál megállni mert ott kulturált a mellékhelység is....
Sziasztok. Mi Bajáról indulnánk Omisba Bosznián keresztül . Melyik útvonalat ajánlanátok? Először járunk arrafelé. Pályán nem szeretnénk menni,mivel hallottam a Boszniai táj szépségéről. Köszönöm
Köszönöm szépen a választ. Nézem az időjárás-előrejelzést. Egy hét múlva ilyenkor már Banja Lukán leszünk. 20-22 fokot jósolnak, és az utána következő napok sem a kánikuláról fognak szólni, ha igaz, amikor Szarajevót és Visokót nézzük meg.Legtovább Neumban leszünk, ott már lehet meleg. Örülök a megerősítésnek. hogy érdemes akár csak egy napra is lemenni Dubrovnikba. Horvátországi nyaralásaink alkalmával eddig még csak Splitig jutottunk le Dalmáciában. Boszniára meg már nagyon kíváncsi vagyok, úgy mennék már!
Csak még egy kérdés: Egy csomó helyen látom, hogy delfinek jelennek meg rendszeresen Neum partjainál. Valóban van rá esély?