"Csak azt felejtik el a "bölcsek", hogy ha ma bármelyikünk odamenne, csak úgy, lakni vagy tanulni, mi is az "érinthetetlenek" közé tartoznánk. Ez valójában azt jelenti, hogy a helyiek következmény nélkül (!!!!) megölhetnek, bántalmazhatnak, eladhatnak.... s így tovább."
(igen kedves M. szoktam tejszínnel főzni, sőt vajjal, mitöbb sajtot is szoktam készíteni. Ha nincs időm rá, akkor egyszerűen leszopok egy liter tejet..:)
Kicsit idéznék belőle azért, hátha valakinek nincs kedve elolvasni:
"Az egyiptomiak húsból is sokat ettek, de nem tartozott a naponta fogyasztott ételek közé. A marhát, libát, kacsát különösen kedvelték, ritkábban jutottak galambokhoz, fürjekhez. Daru is látható házi szárnyasaik között. Próbálkoztak a hiéna megszelídítésével, sőt hizlalásával. [...]
A sertés és a hal vallási okokból tisztátalan állatnak számított, [...] sohasem tüntették fel az áldozati listákon. Ennek ellenére a sertést háziállatként tartották, és a halászat mindvégig a legkifizetődőbb élelemszerzési módok egyike maradt. A halat nemcsak frissen kedvelték, hanem sóban is tartósították, mégpedig oly nagy mennyiségben, hogy exportra is jutott belőle, például Büblosz városába. [...]"
"következmény nélkül (!!!!) megölhetnek" - ezt meg hol olvastad? A haverom tavaly volt kint 6 hónapig, és élve jött vissza:-) Talán én is megyek nemsokára.
Hát csak ott az ellentmondás, hogy stoner bérgyilkosoknak nevezte azokat, akik bár nem ölnek állatot de esznek. Mennyivel jobb ez annál, hogy bár én nem ölöm meg, de eladom másnak, hogy megölje?!
Kedves Alice, ezt a hozzáállást a hinduktól vették át, a kasztrendszerből...
Csak azt felejtik el a "bölcsek", hogy ha ma bármelyikünk odamenne, csak úgy, lakni vagy tanulni, mi is az "érinthetetlenek" közé tartoznánk. Ez valójában azt jelenti, hogy a helyiek következmény nélkül (!!!!) megölhetnek, bántalmazhatnak, eladhatnak.... s így tovább.
Elővehetjük a "más kultúrák" klisét, de a kisördög (mint mindig) most is a részletekben lakozik!!!
Igen, és nyilván nincs bevezetve az internet sem.... Valahogy mégis az interneten kering a róluk szóló információ?! Talán néhány újságírót mégiscsak beengedtek, nem?!
Van valahol Dél-Amerikában egy hegyi falu, ott az emberek öregen is egészségesek, és baromi sokáig élnek. Elment oda egy beteg milliárdos, meg is gyógyult, és hálából épített egy kórházat. Talán Peruban van? De nem is stresszelik magukat azon, hogy még nem hagyták el a falu határát, és elromlott a video is.:))
Persze, csoki, chips, az édes üditő szaroktól. De a tendencián ez nem változtat, és ez a csoport már függő. Elveszik tőle az iskolai csokiautomatát, kimegy a közértbe és megveszi. Mindent túlzásba viszünk, minden vagy-vagy.
Ez a topic is olyan szélsőséges, nem lehet erről higgadtan beszélni? Ha nem, vajon miért?
Nem is allitottam egy percig sem,hogy nem lenne mit tenni az egeszsegesebb taplalkozas erdekeben es a mozgasszegeny eletmod ellen.
De nem vagyok meggyozodve rola,hogy a budos kolykoknek nem egy joliranyzott seggberugas kellene es elzavarni oket a szamitogep elol focizni,hanem kizarolag salata
Te valamit nagyon félreértesz! :-) A végelgyengülés nyilván a 120 évig élőket is utól éri. Ha nem tenné, akkor nyilván még tovább élhetne. A végelgyengülés természetes folyamat, de nyilván nem mindegy, mikor következik be. Ha valaki kap 20-30 évet ajándékba, és jól érzi magát a bőrében, az miért rossz? Hidd el biztos van aki ezt pozitívumként éli meg!
Amúgy az emlegetett eset tényleg balesetben halt meg, ha jólemlékszem leesett a fáról...
A sztatisztikák nem azt mutatják, hogy 80 évig fogunk élni, és ez inkább romlik mint javul. Megduplázódott a kövér gyerekek száma stb. Magyarországi nyugdíjakkal nem is érdemes, mert nem jól él, csak vegetál belőle a többség.
Én gyerekként nem akartam nem szerettem a húst,most is néha elvagyok 1-2 hétig nélküle,de utánna kívánom. Gyenge leszek ha nem eszem húst.Gyerekként,serdülőként is mindig beteg voltam állandóan,pedig nem ettem sem tejet sem tojást,mert allergiás voltam rá.Úgyhogy az én szervezetemnek a sok zöldség tuti nem tett jót,addig a vérképem olyan volt,hogy az orvos mindig azt mondta anyunak csoda hogy feltudok kelni az ágyból.Jahh és én abszolút vegyszermentes cuccot ettem,mert a szüleim még ma is anélkül termelnek mindent.
Vagy csak úgy, ha felemelik a nyugdíjkorhatárt mondjuk 90 évre... még így is kibírhatatlan teher lesz, ha az emberek 140 évig élnek... belegondolni is rossz..
Erről jut eszembe,a lányzó egyik barátnője. Sokat volt nálunk itt aludt evett,ha reform étterembe mentünk a 3-4 gyerekkel én ettem csak a húsmentes menüt. Azután egyszer beszélgettem az anyukával és kiderült vegák...Hát... szegény kislány mindig olyan jóízűen ette azt a sok rossz húst:))).
80-90 évesen meghalni, mi abban a rossz?:) Európában nem is érdemes, szabad tovább élni, mert a nyugdíjrendszer rossz, a társadalmak elöregedtek, és a fiataloknak már így is képtelenség eltartani az öregeket. Ez is egy olyan civillizációs probléma, amit húsevés kontra növényevés mentén nem lehet megoldani.
Amennyire én emlékszem a tehenészfiú elmondása alapján (aki valaha az osztálytársam volt) nem kereskednek velük és nem is nagyon bírnak a szaporulattal. A bikák és a tehenek épp ezért külön voltak.
az enyemek mar nem csinalnak semmit, de a nagyszuleimei orzik a birtokot:) mellesleg a zoldseg-gyumolcs az kiegeszitese a kutya etrendjenek, a szenhidrat is.
amugy eltunodtem, miben lehet meg meghalni 120 evesen, ha nem betegsegben. jon a villamos a hegyen? vagy beleesnek a szakadekba? miben lehet meg? mwert ugye a vegelgyengules kiesik, mert annyira fittek, hogy vegig kiralyul mozogtak.
Nem én írtam az említett példákat, de Stoner mintha azt írta volna, hogy nem betegségben haltak meg. A 100 éves szülő nőket nem én hoztam fel példának, úgyhogy ne rajtam kérd számon.
A kutyán nem volt virsli, vadász kutya volt, közép termetű. Rendszeresen volt futtatva, és kapott gyümölcsöt, zöldséget is! :-)) A te kutyáid mit "dolgoznak"?
"nem tudom MO-on mennyire ellenorzik a bio-t, de Austriaban ismertem meg, ott elegge utanamentem, es ott nagyon komoly, szigoru ellenorzes van."
Itthon a Biokontroll Hungária KHT ellenőrzi, évente többször is a gazdákat. Alapfeltétel, hogy csak átforgatott, kitisztitott, pihentetett földben kezdheti el a biotermesztést, EU-s szabályok, szóval komolyan veszik. Az árú is akkor bió, ha ez a Biokontroll H cimke rajta van, illetve a piacon be tudja mutatni a tanusítványt a kht-től.
És mondjátok csak, meddig maradtok még? Egymást marjátok, mint a patkányok? Mert én már bőven megelégeltem a sötétséget. Megyek a fényre. Együtt jól el lesztek.
Az ilyen szellemileg, egészégileg friss emberek szoktak egyik pillantról a másikra lebénulni, vagy, amit akarsz. Mit gondolsz, miben halnak meg? Banális, hétköznapi érbetegségekben és bélbeteségekben. Mindez elkerülhető lenne. De nem ez a téma, hanem a Föld nevű bolygó, amin mellesleg az embereken kívül sok állat és növény elfér(ne).