Quaint, a képeken ügyködöm, mert el kell vinnem egy barátunkhoz, aki beviszi a munkahelyére, ott bescanolja, aztán elküldi mélben, én meg beillesztem ide.
mázlista:) engem mútlkor egy 20 éves lány "letetszikezett":))) utána három napig magam alatt voltam:))))
nekem is tetszenek a mintáig és a rengeteg fajta színük.. ha a google képes keresőjébe beleírod a leopard gekko-t vagy gecko-t iszonyú mennyiségű képet ad.. és olyan színek és minták vannak, hogy nem győztem álmélkodni:)
a farkát megpróbálom lefotozni és felteszem - persze, csak ha Gyulakoma is belemegy a fotozásba:))
fuu, most már nagyon kiváncsi lennék a gekkóidra:)))
hát talán már kinőttünk abból a korból.... :-))))))))
(tök fura volt, a kórházban 20 évesnek néztek :-)))) )
nekem az tetszik, hogy minden állatkának egyedi mintázata van.
és annak különösen örülök, hogy nálunk a hímnek ritkás pettyei vannak, és nagyon sárga. a tavalyi szaporulatból tök jó színek jöttek ki, mert mindegyik halvány volt, és inkább sárgás színű.
nem volt teljesen amelanisztikus. (sajna)
ez a narancssárga pöttyös dolog nagyon érdekes. nem szokott ilyen színű lenni.
uhh:) szóval csak nőnek-nőnek?:) most olvastam a neten, hogy fogságban már láttak 30!!! éves leopárdgekkót is.. azért az már szép lehet...
képzeljétek tegnap fedeztem fel, hogy Gyula farkának a színe milyen gyönyörü (nem félreérteni:))))). Kékeslilás a színe és narancssárga pöttyök vannak rajta - olyan szép..
a hím kb. 21 cm, a nagyobbik nőstén 20, a kisebbik 18-19 körül van.
a hím kb 5 éves lehet, a nőcik 4.
én inkább elhiszem, hogy fogságban elérik a 25 cm-t, mert a szabad természetben lemozogják a tartalékaikat.
azt ne feledd, hogy jó sokáig élnek, és mint minden hüllő, ez is élete végéig nő, persze felnőttkorban lelassul a növekedés, de attól még növekszik. :-))))))
hát szétterpesztett lábakkal állt:), de csak félig volt becsukva a szeme:) de jópofa volt, mert abbahagytam a spriccelést, eljöttem, majd visszamentem és még mindig úgy állt:)))
kérdés: fontos, hogy reggel legyen permetezve? vagy lehet este is? csak azért kérdezem, mert estefelé már elöl szokott kolbászolni.. reggel viszont mindig el van (már) bújva és nem szívesen zargatom ezért elő.. (bár tudom, hogy pára inkább hajnalban van és nem este:)
illetve milyen gyakran kell/lehet ezt csinálni? bár lehet, hogy erre már válaszoltál, körbenézek a korábbi válaszok között:)
jaja, szépen növöget Gyulakoma:) csak a pettyei még nem olyan szép picik, mint a nagyoknak:)
nem megfogva mértem le, mert pont előtte fogtam meg és nem akartam megint stresszelni.. megvártam, amig elfekszik és mellé tettem a centit (amit a varráshoz használnak:) - ez nem zavarta, aztán addig tekergettem, illesztegettem (természetesen a centit):), amig nem sikerült:)
tegnap este próbáltam úgy spriccelni - persze csak elenyésző mennyiségü vizet - , hogy rámenjen viz (csak kiváncsiságból). nem ment odébb, hanem felemelkedett és úgy maradt:) - nem igazán jöttem rá, hogy tetszett neki, vagy csak megijedt és próbált ijesztő lenni:))) - bár ha megijed, akkor elcsámpázik és ezt nem tette..
Farkas, lehet, hogy még álmos volt a kis Gyulus. :-))))) ezért nézett csúnyán. :-))))
nálunk szoktak a permetből is inni. persze a három állat, háromféle módon tolerálja. az egyiknek nagyon tetszik, a másik elviseli, a harmadik sértődött képpel arrébvonul, sőt úgy rázza a lábát, ha netán vize lett, mint a macska szokta a lábára ráragadt cuccokat lerázni. szerintem jópofa. :-))))))))
ha látom rajtuk, hogy jólesik nekik, akkor a képükbe is fújok, persze nem túl nagy erővel.
cebus irta lejjebb, hogy jó, ha néha párásítok, hisz a természetben is hajnalban van pára - még a sivatagban is valamennyi:) én most a levegőbe fujtam bele két spriccnyit állott vízből, amivel a virágaimat is permetezem. de cebus ennek a nagy tudója:)
Nekem mázlim volt most nagyon, mert pénteken sikerült két olyan csapat tücsköt vennem, akik bár 12 forintosak voltak, de
1. nem ciripeltek:))))
2. tegnapig elálltak anélkül, hogy nagyobb pusztulás lett volna köztük:)))
Ma reggel pedig bespricceltem.. ahogy mondtad cebus - tudod hajnali pára feeling:) Hát nem mondom, hogy Gyula örömében rárohant volna és tobzodott volna a "párában":) Unottan rámnézett, aztán odébcsattogott:)
Mind tudjátok a tücsköket több etetésre veszem és a hűtőben tartom. De mindig a végére van 2-3 db döglött benne. Azt is oda lehet nekik adni? Vagy inkább ne?
Nem vettem. Kaptam. Egy ismerősömtől. Ő szerinte a nagyobbik 3 hónapos ( a 15 cm -es), a kicsi meg 1,5 hónapos. Azt nem tudtam lemérni. De az is van avyg 10 cm. Csak sokkal vékonyabb.