Az időjárás sajnos szerencse kérdése, még Görögországban is. Átlagosan, az általad emlitett időszakban már nagyon meleg van, mégis kellemes elviselhető, a tenger közelsége, illetve az állandó szélmozgás miatt. De előfordult az is, hogy akár egy hétig is eshet az eső július elején, de akár augusztusban is.
Sokat javit a helyzeten az, hogy a szél szinte mindig a tenger felől fúj igy a szárazföld felöl közelitő rosszidőt sokáig képes visszatartani illetve elfujni :)
Babóka! Érdemes ellátogatni Vourvouruba, A narancspart felé kell indulni. Fontos, hogy oda kell figyelni a szerpentines úton, mert poros lehet és könnyen ki lehet csuszni, csak ovatosan!
Sokfelé jártunk már, de Sartin még nem voltunk, így azt a környéket nem ismerem. Csupán az autózóknak akartam adni egy kis biztatást, hogy nyugodtan elindulhatnak egyedül is, mivel egyszerű (csak kicsit hosszú az út) odajutni. Nekünk átlagosan 20 órába telik az odaút, amibe természetesen benne vannak az étkezések és az út közbeni nézelődések is. Hazafelé néhány órával mindig rövidebb, mert kevesebbet állunk meg. Mi minden alkalommal augusztus elején megyünk, mivel akkor a legmelegebb a tenger és én nagyon fázós vagyok ahhoz, hogy ne a legmelegebb időszakot választanánk. Jó nyaralás kívánok Nektek!
Mé annyit szeretnék kérdezni,időponttal kapcsolatban,hogy ha június legvégén,azaz június 26-lúlius 3-ig mennénk Sartiba,akkor már elég nagy meleg van-e (mert azt szeretnénk),vagy csak kellemes nyár van még és a forróbb napok július és augusztus?Tehát ha nagy melegre vágyunk,mehetünk-e már az említett időpontban,vagy inkább később? Köszönöm a választ előre is! Andi
Kedves Daisy1! Az lenne a kérdésem hozzád,mivel Te már nagyon tapasztalt utazó vagy,hogy ha Sarti-ból el szeretnénk menni Vourvouru-ba,akkor azt megtehetjük-e robogóval,mivel nem autóval megyünk Sartiba és ha igen ,akkor merre kell indulni,a narancspart felé,vagy ellenkező irányba? Válaszod előre is nagyon köszönöm! Andi
Szia! Látom, szívesebben utaznál társasággal mint egyedül, pedig az egyedül utazásnak sokkal több előnye van mint hátránya. '91 óta járunk G.o.-ba, és csak 1x fordult elő, hogy (ismerősök kérésére, akik nem mertek elindulni egyedül) társaságban utaztunk. Egyedül akkor és ott álltok meg, ahol éppen kedvetek támad, mivel senkihez nem kell alkalmazkodnotok. Mi már M.o.-on is nyaralunk, mert útközben vendéglőben ebédelünk, Szerbiában vacsorázunk, ahol éppen megtetszik a táj megállunk nézelődni, és senki nem sürget a továbbindulással. Amikor átlépjük a görög határt, a határon lévő vendéglő teraszán kényelmesen (1 óra hossza) megreggelizünk. Onnan pedig már kényelmesen oda lehet érni, ahova éppen szándékozunk menni. (Talán Szalonikiben kell egy kissé jobban figyelni, hogy hol kell az autópályára felmenni.) Előfordult már az is - nem az első görög utunkon -, hogy elfelejtettünk térképet vinni, és akkor sem estünk kétségbe, hanem nevettünk egy jót és azt mondtuk, hogy már az autó magától is odatalálna, mivel szinte mindig csak déli irányba megyünk...
Akár egyedül, akár társaságban utaztok, kívánom, hogy legyen kellemes utatok, és azt hogy ne csak a görög nyaralásra, de az utazásra is ugyanolyan szívesen gondoljatok vissza, mint amilyen örömmel mi gondolunk minden egyes utazásunkra.
Nem tudom hány busz megy majd egyszerre Sartira, de ha a mi buszunkon lesztek akkor biztosan össze futunk , de ha nem akkor a felszállásnál úgy is lesz pihenő majd megtaláljuk egymást sztem .:)
Mi szegediek vagyunk, élőben nem tudom, találkozhatunk-e, de e-mailben semmi akadálya:-). Majd valahonnan kerítek fotót, mert én egyáltalán nem fotózom, csak videózom. Jövő héten megoldjuk.
Mit szólnátok hozzá, ha megismerkednénk élőben is nem csak itt a neten . Vagy mail-ba küldhetnénk képeket egymásról, hogy felismerjünk mindenkit a buszon , lehetne utána Görögo.-ba is együtt menni erre arra ilyesmi....vélemény? Vagy itt a fórumon is ki lehet tenni képet ha vki nem szégyenlős:)
Fakultatívval kapcsolatban , mi idén kihagyjuk, de aki teheti menjen minél több helyre .
Rakok fel pár képet a 2007-es Apollonos buszunkról kedvcsinálónak :)) Már csak 21 nap !!!!!!
igen, a Meteorákat látni kell, ne hagyd ki, ha még nem voltál! Igaz, hogy korán reggel indulsz, késő este érkezel, de megéri. Bár én sok-sok éve már jártam ott, mégis elmentem tavaly. Újra óriási élmény volt, főleg, hogy most más kolostorokba mentünk be - nőiben is voltunk. (Egyébként 2€/kolostor a belépő pluszban.)
Ezen kívül elmentünk egy Sithonia-túrára, busszal bejártuk a félszigetet, a 3. kiránduláson Thesszalonikibe mentünk, a 4. pedig egy hajóút volt. Úgy döntöttünk, hogy nem a Blue Lagoon-ra megyünk - bár biztos az is jó -, hanem az Athosz-hegyi kolostorokat néztük meg. Szerintem nem döntöttünk rosszul, nekem nagyon tetszett.
Az apartmant nem nyertük, hanem kaptuk. Sorsolás az időpont miatt volt. Azt valóban nem tudjuk, melyiket kapjuk, ez meglepcsi lesz, remélem, kellemes:-).
Szia, Miskolcról visz fel a busz Budapestre. Onnan indulunk augusztus 6-án (azt hiszem az apollón buszával, de nem biztos, mert a zemplén travel-el foglaltunk szállást, viszont az apollon katalógusából..:) )
ÚÚÚÚ...én már nagyon besózódtam :) Várom már nagyon. Most fakultatív progikat nézek. Szerintetek a Meteora-s megéri? Így olvasásra és képekre nekem ez tetszik...
Ildi!Ezek szerint ránk fogtok várni :) remélem hamar beér mindenki a határhoz :)és gooo :)
Ha jól értettem , akkor ti megnyertétek az apartmant és így még nem tudjátok melyiket: :) ? Vagy félreolvastam ;)
Járt már valaki a Fotini apartmanban? Nagyon szívesen hallanék infókat róla.
Esetleg készül oda valaki és van infója? Mi aug második hetében megyünk. Kicsit aggaszt, hogy az iroda nem tudta megmondani hogy földszinti vagy emeleti, tengerre vagy utcára néző apartmanban leszünk. Állítólag kint "osztják" el a népet.
Igen, 4-én indulunk az Apollon buszával, Szegeden szállunk fel. Tavaly még a határ előtt vártunk min. 1 órát, bevártuk a Pécsről és máshonnan érkező utasokat is, azután indultunk el igazán.
Azért abban ne légy biztos, hogy buszról nem tűnhet el a csomagod. Nekem ugyanis onnan lopták el, igaz nem Görög-, hanem Olaszországban. A nyaralás hátralévő részében is megpróbáltam azért jól érezni magam, a biztosító utólag megtérítette a károm, de az olaszok azóta sem a szívem csücskei.
termeszetesen meger az embernek 500ftot naponta a nyugalma.
a csomag viszont buszon nem veszik el szerintem, de ha megis es netan arrafele tunik el, biztositas ide vagy oda, az irto kellemetlen, mar elrontotta a nyaralasod :(
amugy ezeken a buszokon nem cimkezik meg a csomagot. akkor mi alapjan bizonyitom hogy eltunt egy borondom???
ezt az otletet azonban azert irtam le, mert lehet van aki nem tudja es hasznosnak talalja.
Ez valóban létezik , ki lehet kérni. Bár nekem az a bajom vele, hogy poggyászra nem érvényes. Tudom nem sok esély van rá,hogy eltűnjön a buszról a csomag , de mi van ha mégis. Sztem nem sok napi 500ft utas-baleset-poggyász biztosításra.