Nekem ezt sikerült beszereznem, de nem túl részletes könyv. Én a Milánói utikalauzra vadászok, da van 4 "kedves" ember, akik hónapok óta nem képesek vissza vinni a Szabó Ervinbe.
Sziasztok! Aki járt már Milánóban, tudna abban segíteni, hogy ingyenes város térképet/metró térképet hol lehet beszerezni? A reptéren is esetleg vagy inkább a központi pálaudvaron esélyesebb? Köszi!
Nyilván elírás, csak több számomra meghökkentő mondatot találok benne. A katedrálisokkal kapcsolatban egyszerűen csak nem tetszett a könyv megfogalmazása.
A 3,78 szerintem elírás, ennyi nem lehet az agglomeráció lakossága.
A sienai és az orvietoi dómot még román stílusban kezdték építeni és gótikus stílusban fejezték be. A milánóit viszont már gótikus stílusban kezdték.
Az persze véleményes, hogy hol a határ a román és a gótikus stílus között, a nagy katedrálisok legtöbbje olyan hosszú ideig épült, hogy szinte minden stílus megtalálható rajtuk. Azt is nehéz meghatározni, hogy mi a legjellemzőbb.
De ha jól értem ez a spécie kombinált jegy "Io Viaggio Ovunque in Lombardia" arra a vonatra vagy buszra is jó ami menetrendszerint bevisz bergamoból a centrál állomáshoz. Ugye?
Mi barátnőmmel ebben gondolkozunk, megvesszük 3 napra és megspórolom a 15 euro-s fizetős transzfert bergamoból a városba.
Sajnos mi sem a központban fogunk lakni, szóval használjuk az ATM-et (ottani bkv).
Ezen az oldalon tudtok utvonaltervezni (olyan mint a bkv-s itthon).
Én mindig busszal mentem. A buszok közvetlenül a reptér előtt állnak, jegyet a sofőr is ad, de még az épületen belül jobbra is árulják. A retúr olcsóbb, nem tudom, hogy a sofőrnél ez is kapható-e. Mindig a korai géppel mentem, reggel fél 8 és 8 között indult a busz, vasárnap 45 perc alatt ért be de egyszer egy hétfői reggel több, mint másfél óra volt. Kifelé mentünk egyszer 2 órát, pénteken este szakadó esőben. Közvetlenül Centrale mellé érkezik, ha szemben állsz az állomással, jobb oldalon. Kifelé ugyanonnan indul, ott sorakoznak a Malpensara és Orio al seriora menő buszok. Csak ez van kiírva, Bergamo nem.
A bergamoi állomásra gyakran megy busz, biztos rövid idő, de ott még várni kell a vonatra, szerintem jobb megoldás a busz.
Igaz, ez így teljesen jó. Mi is így terveztük a múltkori látogatást. Először megnéztük Bergamó-Citta-t, lesétáltunk a Vasútállomáshoz, ahol minden vonat törölve volt.
Kénytelenek voltunk vissza a reptérre és onnan be Milánóba.