Megbocsáss..Te meg lehet, hogy nem is a Földön élsz?
Mer bizony 33 éves vagyok, vadászaton is voltam ha nem is lőttünk épp vadat. Az erdőt meg kb. 6 éves korom óta járom. Van, hogy hajnalban, van, hogy napnyugtakor és nagy ritkán hátizsákkal..
Lesen meg nemcsak, hogy ültem, még csináltam is...
Ok, de hogy különbözteted meg a csak whiskasevő lustamacskát, az általad felvázolt nappal házikedvenc -éjjel az erdőbe kiszökő és több fészekalja madarat elfogyasztó fenevad macskatípustól?
A ragadozók az egészséges példányok közt is bőségesen aratnak! A kóborkutyák kiirtásával amúgy nincs gondom, mint ahogy a kóbormacskák ivartalanításával sem.
Ám a kóbormacskák kilövését börtönnel honorálnám. A macska egy tisztességes ragadozó. Megértem, hogy nem tetszik a konkurencia, de ez ellen egy megfelelő politikával kell tenni, amely meghatározza a tartható macskapopulációk számát és a fölöslegtől ivartalanítás útján szabadul meg.
Igen, ez a vadászat. A földön fészkelő madarak sorsa, hogy többségüket a ragadozók likvidálják. Ezzt az ember csak azóta tekinti gondnak, amióta beindult a nagyipari mészárlás, tehát például a fácánok tenyésztése és egy vadászatot több százas tételben való lemészárlása.
Na azóta a telepített, előnevelt vadpopulációkat természetes módon prédáló őshonos ragadozókat ellenségnek tekinti a vadipar.
"Anno, Fekete István idejében, mikor nem volt még whiskas tényleg hagyta a nagyim, hogy a cica vadásszon magának mert nem maradt mindig maradék amit neki adhatott volna. Viszont ma már amikor azt sem tudjuk melyik finomsággal hízlaljuk hordónyira a macskáinkat elvesztette az értelmét a macskák vadászata.."
Ez mekkora butaság, már ne haragudj. Úgy látszik, még a macskákat sem ismered. A macskák száz éve ugyanúgy vadásztak, mint most, Whiskastól függetlenül.
"Mellesleg még mindig csak az ivartalanítással jönnék! Hogy fogyjon a kóborcicák száma, irtás, kegyetlenkedés nélkül."
Az irtás nem kegyetlenkedés. A kínzás a kegyetlenkedés.
Már megbocsáss. A stílusodból itélve 17 éves lehetsz, vagy annyi sem. Vadászaton még nem voltál, a természetet nem járod, vagy csak mint hátizsákos turista. Vadmacskát talán képen láttál, rókát a kocsiból, elütve, vagy este a reflektor fényében, esteleg alkonyatkor, amint az úton átváltott... Talán ülj ki egy lesre, egy jó látcsővel és figyelj. Nézelődj, hallgass. Nem fogsz ilyen orbitális baromságokat kérdezni.
Ugyan. Neki ez semmiség. Kisujjból megítéli, melyik vadőrnek, erdésznek, biológusnak, zoológusnak van igaza, melyiknek nincs. Hogy okozna ez problémát annak, aki mindent tud?
Hát akkor fel van adva a lecke neked! :-) Állapítsd meg lőtávolságról, hogy vadmacskát irtassz ki vagy a szomszéd Katika kiscicáját, netalántán egy kóbor állatot...
mint ahogy megbeszéltük a macskák sem élnek örökké, úgyhogy simán...
Nem mondom, van egy-egy baleset, de hogy ezek veszélyt jelentenének a madárpopulációra..háát...kizártnak tartom.
Anno, Fekete István idejében, mikor nem volt még whiskas tényleg hagyta a nagyim, hogy a cica vadásszon magának mert nem maradt mindig maradék amit neki adhatott volna.
Viszont ma már amikor azt sem tudjuk melyik finomsággal hízlaljuk hordónyira a macskáinkat elvesztette az értelmét a macskák vadászata..
Igen..joggal érvelhetnél a kóborcicákkal. De azok is tudják, hogy a kukákban mindig találnak valami ehetőt..
Mellesleg még mindig csak az ivartalanítással jönnék! Hogy fogyjon a kóborcicák száma, irtás, kegyetlenkedés nélkül..
Akkor talán rosszul érveltél. Én viszont kénytelen vagyok figyelembe venni a manapság írt cikkeket is, nemcsak a 100 évvel ezelőttieket, vagy amit épp igaznak gondolok. Ha csak azt hisszük el, amit amúgy is gondolunk magunktól, minden mást meg hazugságnak tartunk, akkor kár bármit is olvasni.
"Szerintem akkor is jóval kevesebb cica garázdálkodik, mint róka..."
Úgy látszik, nem fér bele a csöpp kis fejedbe, hogy a róka természetes szelekciót végez, tehát neki szabad "garázdálkodni". A macskának viszont nem, mert az egy háziállat, a természetben semmi keresnivalója.
Robosztusabb a felépítése, zsírosabb, vízlepergetőbb a bundája, nincs halvány mellénye, hanem egyben-szürke-csíkos, esetleg picit barnás-vörös, viszonylag kisebb a füle. Kevésbé zavarja az eső és a víz úgy általában. De ezek csak tendenciák. Minden magyar cirmosban van afrikai és európai vér is csak más-más arányban.