Keresés

Részletes keresés

LeifEriksson Creative Commons License 2005.11.27 0 0 827

Van egy CD-m egy Móeidur Júníusdóttir nevű énekesnőtől, amit még kint vettem 1998-ban, és több számot is izlandiul énekel rajta...

Átmásolhatom, ha érdekel.

Előzmény: lollipop (826)
lollipop Creative Commons License 2005.11.27 0 0 826
Tudtok olyanról, hogy Björk valamelyik albumán izlandiul énekelt volna?
úgy hallgatnék mai izlandi zenét, nemcsak Björktől

N^66 Creative Commons License 2005.11.26 0 0 825
szia

sajnos magadnak nem tudod elintézni a papírokat... ill. én így tapasztaltam. a munkaadók meg nem fogják törni magukat, mert 2006 májusig még a régi "megítélési" körbe tartoznak az új EU országok lakosai.
és ha nem a közösségből választanak, meg kell indokolniuk, hogy miért akarnak 'EUn kívülit' választani...
asszem én ki fogom várni 2006 májusát... remélhetőleg könnyítenek...
azért sok sikert :)
hova szeretnél menni?:)

üdv
North
Előzmény: c4 (824)
c4 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 824
ja, a lényeg: ezek szerint ki kell menni egy háromhónapos bulira, úgy hogy megegyezel a leendö munkaadóval, hogy elintézel mindent a három hónap alatt. Vagyis formálisan köttök egy háromhónapos szerződést. Amíg kint dolgozol, szerzel mindenféle papírt, a három hónap végén/közben pedig írtok egy határozott/határozatlan időre szóló munkaszerződést. Ehhh. --- c4
Előzmény: N^66 (820)
c4 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 823
csak ennyi az egész? nem is tünik bonyolultnak. --- c4
czy Creative Commons License 2005.11.22 0 0 822
Nagyon tetszik :-)))
N^66 Creative Commons License 2005.11.19 0 0 821
akarom írni laknál * =)
N^66 Creative Commons License 2005.11.19 0 0 820
szia

van ám :)
múlt nyáron (2004) volt szerencsém kint dolgozni, és ezáltal szert tenni személyi számra és bankszámlára. nagyon boldog voltam, hogy sikerült és gondoltam jó lesz még a jövőben valamire...
most is szerettem volna kimenni egy évre, és megérdeklődtem, hogy mégis hogy lehet kijutni újból.
ha 3 hónapig szeretnél maradni , azt lehet, ha le tudod beszélni a munkaadóddal.
3 hónapnál hosszabb tartózkodás esetén már szükséges a munkavállalási engedély, melyet azután kaphatsz meg, hogy van munkád... munkát viszont akkor kapsz, ha van munkavállalási engedélyed. ha mégis megszereznéd valahogy a munkát.. akkor a következő lépés, hogy ténylegesen csak akkor kapod meg a munkavállalási engedélyed, ha van letelepedési/tartózkodási engedélyed - lévén olyat, aki nem lakik sehol nem alkalmaznak... de... a letelepedési/tartózkodási engedély csak akkor kerül kiadásra, ha már van munkavállalási engedélyed, merthát miért fogadnának be bárkit is, aki nem tudja magát eltartani?
jaa.. és persze a letelepedési/tartózkodási engedélyt Izlandra érkezésed elött kell megkapnod.. természetesen úgy, hogy a helyi (ahol Izlandon lakán) rendőrkapitányságon veszed át :D

szóval sok sikert... nekem még nem sikerült elintéznem, hogy kimehessek - ha másnak sikerül, örömmel fogadom a módját :)

üdv, North
Előzmény: arch-angel (817)
mobima Creative Commons License 2005.11.19 0 0 819
Ha kell még egy ember, szólj, ha összejön, szívesen elmennék megint :)
mobima Creative Commons License 2005.11.19 0 0 818
Szia

A web oldal: http://www.highlander.is

Az úriembert Óli Schramnak hívják ( skype-on is elérhető )
Nekünk a kocsi fejenként 5 napra 525 Eur.volt ( a terepjáró 6 személyes.)
Megszervezte a programot és keresett útközben olcsó, de kényelmes, reggelis szállást is.( tudja, hogy a magyarok nincsenek túl jól eleresztve) Nagyon meg voltunk vele elégedve.
Olyan helyekre is elvitt ahová az átlag túrista nem jut el.
Csak ajánlani tudom. Ha tárgyalsz vele, nyugodtan hivatkozz rám. Angolul kitűnően beszél.
Előzmény: HAVRAN (811)
arch-angel Creative Commons License 2005.11.19 0 0 817
Izlandi munkavállalással kapcsolatban van e valakinek valami tapasztalata?
atco Creative Commons License 2005.11.10 0 0 816
egész jó kis térkép van ezen a lapon (de lehet hogy csak explorerrel működik)
verdensende Creative Commons License 2005.11.09 0 0 815
Tudtommal kölcsönözhető, tán az odeonban.
Előzmény: Kjetill (812)
Kjetill Creative Commons License 2005.11.01 0 0 813
Amúgy Izland nagy vágyam. Mi sem mutatja jobban, hogy az e-mail címem: egyszerakkoriselmegyekizlandra@webmail.hu  :)
Kjetill Creative Commons License 2005.11.01 0 0 812

Sziasztok!

Nagyon keresek egy filmet, remélem Ti tudtok segíteni az ügyben.

Szóval egy izlandi filmről van szó, amit imádok, de évek óta nem láttam.

A magyar HBO egy ideig adta, aztán végleg levette.

A magyar címe Távkapcs, az angol: Remote Control az izlandi pedig Sódóma Reykjavik!

Ha bárki tud segíteni, annak nagyon örülnék.

Hiányzik már Axel, Moli, Unnur és az isteni Brjánsi kalandozása a tévé távírányító körül.:)

Minden formában érdekelne!

HAVRAN Creative Commons License 2005.10.28 0 0 811

Kedves Mobina!

Már elkezdtük szervezni a jövő nyári izlandi körutazásunkat, ezért végigolvastam a téma levelezését, és eljutottam az általad írt sofor + autó beszámolóhoz. Egy ilyen megoldás minket is érdekelne (ne kelljen vezetni, csak nézelődni), ezért arra kérlek, hogy amit erről a témáról tudsz, oszd meg velem,  légyszíves. (internet oldal címe, napi díj vagy km szerint kell fizetni stb.)

Előre is köszönöm.

Előzmény: mobima (801)
Grovian Creative Commons License 2005.10.02 0 0 810
aneda: Az okt 6-10-es Vista úttal jöttök ti is?
amamsik Creative Commons License 2005.08.31 0 0 809

Hajrá!:)

Én is bármikor visszamennék, remélem egyszer még az életben az autós körutat is be tudjuk iktatni a programba. Izland csodáit a gyerekemnek is meg akarom mutatni!

Előzmény: aneda (807)
atco Creative Commons License 2005.08.31 0 0 808
kiegészítettem gps-adatokkal a szöveget, hátha jó lesz vkinek:
Izlandi útinapló
aneda Creative Commons License 2005.08.31 0 0 807

Ha minden igaz, akkor holnap fizetjük be az utat. Vagyis már ma! Mi a kényelmesebb megoldást választottuk, szervezet út, remélem azért így is jó lesz, hiszen minden nap egész napos programmok vannak, két ebéddel megtűzdelve.

Azért az ídőjárás sokat ronthat, vagy javíthat az úton. Nem marad más, csak a reménykedés!!!!!!

Előzmény: mobima (806)
mobima Creative Commons License 2005.08.30 0 0 806
Csodás útra készülj fel. Akár holnap indulnék vissza :)))))))
Előzmény: aneda (805)
aneda Creative Commons License 2005.08.30 0 0 805

Köszi a gyors választ!

Örülök, hogy a csapvíz iható, legalább ásványvízre nem kell költenünk.

Már nagyon be vagyok sózva!

Ha még valami eszembe jut akkor írok, illetve kérdezek.

halihó

mobima Creative Commons License 2005.08.30 0 0 804
Szia

Reykjavikban vannak nagy élelmiszeráruházak, vidéken tényleg nem láttunk ilyeneket. Mi leginkább benzinkutaknál vásároltunk, ( úgy tünt a helyiek is ) ott is árulnak mindenféle élelmiszert. Az árak minimum háromszorosa az itthoninak. Minden gond nélkül ittunk csapvizet.
Előzmény: aneda (803)
aneda Creative Commons License 2005.08.29 0 0 803

Nagyon ügyesek voltatok, hogy így megszerveztétek!

Azt hallottam, illetve olvastam, hogy a kaja árak nagyon magasak. Van-e kint olyan, mint közért, mert valaki még jóval előbb azt írta, hogy üzletek nem igen vannak kint. Furcsa.

Jaj, még egy fontos kérdés! Az víz iható kint? Gondolom én, hogy igen, mivel ott a környezetszennyezés elég ismeretlen fogalom. Nem?

Előzmény: mobima (802)
mobima Creative Commons License 2005.08.29 0 0 802
Bocs, a képet csak egyszer akartam feltenni :))))))) De igy sikerült
mobima Creative Commons License 2005.08.29 0 0 801

Mi döntöttük el az útvonalat, de tudott közben olyat is mutatni amire mi nem is gondoltunk.Felvett a reptéren és oda vissza is vitt, végig velünk volt. Sok ilyen emberke van Izlandon aki ezzel foglalkozik, ( egyéni túristákkal ) lehet a neten keresgélni. Persze 2 embernek jóval drágább. Mi négyen mentünk és ott még csatlakozott egy pár, igy a kocsi tele volt és az ár hatfelé oszlott.

Megprobálom felrakni a képet a kocsiról

Előzmény: aneda (800)
aneda Creative Commons License 2005.08.29 0 0 800

Nagyon jól hangzik! A sofőr végig veletek volt? Ti mondtátok, hogy hova akartok menni, vagy a sofőrnek volt már egy bejáratott útja a turistáknak?

Előzmény: mobima (798)
aneda Creative Commons License 2005.08.29 0 0 799

Köszi, így már bejött!

Nem túl gyakran száll le Ferihegyen icelandair gép!!!

Előzmény: LeifEriksson (796)
mobima Creative Commons License 2005.08.28 0 0 798
Ja és ebben benne van a charter jegy ára is
Előzmény: mobima (797)
mobima Creative Commons License 2005.08.28 0 0 797
Szia

Nem titok :)) 200 ezer fejenként, ebben volt panziós szállás reggelivel ( minden nap máshol, amerre épp jártunk ), bérelt terepjáró sofőrrel, és bejártunk kb. 1500 km-t.
Nagyon szép időt fogtunk ki. Fél nap eső kivételével napsütés, 10-15 fok.
Előzmény: aneda (793)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!