T. Ügyfélkapcsolat!
Fél órája hívott valaki a Matávtól, hogy a Csak Önnek! akcióról beszélgessünk. (Legalábbis gondolom, mert az akció nevét vagy nem mondta, vagy nem figyeltem) Nekem messze nincs a három havi forgalmam 45 rugó, de szerinte én a csomagra jogosult vagyok. Még nem egyeztünk meg, de amit mondott, szimpatikus volt, csak itt nem teljesen ezeket a dolgokat olvastam.
Tehát:
- 0 forintért lecserélik az analóg vonalamat.
- december 31-ig a régi analóg vonalammal megegyező havi előfizetési díjat fizetek, utána kb 3000-re növekszik.
- Nincs a 3000-es "kötelező fogyasztás"
- Az NT is ingyen van a soros vonali csatlakozási lehetőséggel.
Furcsa (és talán túl szép is) nekem, mert az előző akcióban szerződő barátom dupla előfizetési díjat fizet, plusz a 3000 (illetve asszem egészen pontosan "előre fizetett forgalom"), meg a többi.
Még egy kérdés: Az előbbi díjfelsorolásban szerepelt a "haladó" csomag négyezervalamennyiért. Ez kötelezően a csomag része?
Nem igazán értem a kérdését. A Mindenkinek csomagnak 4000 Ft-os havi díja van.
A "Csak Önnek" akció lényege, hogy az utolsó számláinak egyenlege (3 hónap összesen)
45.000 Ft-ot meghaladja.
Április óta (az első perctől ahogy lehetett) "Mindenkinek" átalánydíjas vagyok. Ez egyenértékű a 15 eFt-s havi számlával, vagy ebben az esetben nem választhatom ezt a csomagot?
Sokkal nyugodtabb lennék, ha a különböző fórumokon ugyanazok az információk hangzanának el ugyanarról az akcióról.
Konkrétan a "Csak Önnek" akcióról beszélek:
> Megrendelési feltételek:
> - 26 körzetből igényelhető
> - Az utolsó 3 havi telefonszámla egyenlege eléri a 45.000 Ft-ot, azaz az utolsó 3 havi számla átlaga 15.000 Ft-ot meghaladja.
Ezzel szemben az 1212-n egy hölgy egy hete azt mondta, hogy az akció határa 8000 Ft, és egy MatávPontban is - a két ott levő közül - az egyik ügyintéző megerősítette, hogy leszállították a forgalmi határt. A másik ügyintéző nem tudott róla...
Szóval lehet, hogy nem ártana egy kicsit jobb belső információáramlás. Mert azt remélem, hogy az akció feltételei attól függnek, kit és éppen mikor kérdezek.
A "Mindenkinek" átalánydíjas csomag különösen ISDN előfizetés esetén
éri meg, hiszen egyrészt mivel nem csatornánként, hanem összesen 4000 Ft
a havidíj, ugyanúgy, mint az analóg vonal esetében, így egyszerre 2 vonalon
lehet kihasználni az átalányt - azonos díjért. Vagyis az átalánydíjas időszakban
a 2 csatornán egyszerre lehet helyi számmal beszélgetni és Internetezni.
Az ISDN NetProfi előfizetés nem 3 csatornát jelent egyszerre, hanem 3 telefonszámot
5 csatlakozási ponttal ( 2 analóg+adigitális+RS232 soros port).
Egyszerre 2 csatornának a használatára van lehetőség.
A 3 telefonszámot felprogramozhatjuk a következőképpen:
Az 1. portra az 1. digitális számot és a régi analóg számot, a 2. portra a 2. digitális
számot állítjuk be.
Amennyiben Ön szeretne ISDN-re váltani a következő akciónkat ajánlom Önnek:
1. A kihívás akciója:
- egyszeri díj: 12.500 Ft belépési díj
- 3000 Ft kötelező havi forgalom
- 4875 Ft a Haladó csomag (ISDN NetProfival)
- 4000 Ft a Mindenkinek csomag havi díja
Összesen havonta 11875 Ft-ot fog fizetni, amennyiben csak a kedvezményes időszakokban
lép fel az Internetre, ill. helyi beszélgetéseket folytat.
Mindenkinek csomagra vonatkozó kedvezményes időszakok:
- Hétfő - péntek: délután 6-tól másnap reggel 7-ig
- Szombat, Vasárnap: délután 3-tól másnap reggel 7-ig
- Ünnepnapokon: délután 3-tól másnap reggel 7-ig
2. "Csak Önnek" akció:
- egyszeri díj: nincs
- 4875 Ft a Haladó csomag (ISDN NetProfival)
- 4000 Ft a Mindenkinek csomag havi díja
- 2500 Ft díjkedvezmény havonta
Az akció 2000.szeptember 10.-ig érvényes.
Megrendelési feltételek:
- 26 körzetből igényelhető
- Az utolsó 3 havi telefonszámla egyenlege eléri a 45.000 Ft-ot, azaz az utolsó 3 havi számla
átlaga 15.000 Ft-ot meghaladja.
A "Mindenkinek" átalánydíjas csomag különösen ISDN előfizetés esetén
éri meg, hiszen egyrészt mivel nem csatornánként, hanem összesen 4000 Ft
a havidíj, ugyanúgy, mint az analóg vonal esetében, így egyszerre 2 vonalon
lehet kihasználni az átalányt - azonos díjért. Vagyis az átalánydíjas időszakban
a 2 csatornán egyszerre lehet helyi számmal beszélgetni és internetezni.
Az Ön által emlitett NetProfi csatlakozásnál sincs egyszerre 3 szabad csatorna, csak 2.
Összesen 2 analóg, 2 digitális + 1 RS232 soros porton kereszüli csatlakozási
lehetőséget kap, melyek közül egyszerre 2-t tud használni. 3 telefonszámot kap,
de egyszerre csak 2 szabad csatornát. Így megoldható, hogy az egyik analóg portra
az 1. digitális számot, a másikra a 2. digitális számot és a régi analóg telefonszámot programozza fel (amennyiben az Ön központjában lehetséges a saját szám megtartása).
2 ISDN akciónkat ajánlanám figyelmébe:
1. Kihívás akció:
- egyszeri: 12.500 Ft belépési díj
- 3000 Ft kötelezö forgalom havonta
- Haladó csomag (ISDN Netprofi elöfizetéssel): 4875 Ft havi dij
- Mindenkinek csomag 4000 Ft havi díj
Havonta összesen 11875 Ft-ot fizet.
2. Csak Önnek ISDN akvió:
Amennyiben az elmult 3 hónapban a telefonszámlaegyenlege összesen 45.000 Ft-ot elérte,
tehát átlagosan 15.000 Ft volt a havi forgalma.
- belépési díj: nincs
- Haladó csomag (ISDN Netprofi elöfizetéssel): 4875 Ft havi dij
- Mindenkinek csomag 4000 Ft havi díj
- 2500 Ft dijkevezmény jóváírás havonta
- csak 26 körzetben rendelhetö meg
Itt a kérdésem (2x kaptam egymástól eltérő választ a 1212-n és egy ismerősöm is más feltételekkel szerződött).
A mostani analóg vonalamat, amin rajta van a Mindenkinek nevű szolgáltatás, egy ISDN Netprofi csomagra szeretném lecserélni (2 vonal + az RS232-es csatlakozás) úgy, hogy megtartanám a Mindenkinek szolgáltatást. Internet előfizetést NEM veszek hozzá.
A kérdések:
1) ebből a 3 vonalból mindegyikre érvényes lesz-e a "Mindenkinek" átalány?
2) mennyibe fog nekem kerülni így a havi előfizetés (feltéve, hogy a kedvezményes időn kívül nem telefonálok/netezek). Tehát a minimum mennyi lesz?
Az ISDN akciókkal kapcsolatban felmerült pár kérdés, erre szeretnék válaszolni.
- ISDN egyszeri - belépési díj - 12.500 Ft. Amennyiben az utolsó 3 havi számlájának átlaga
eléri a 15.000 Ft-ot (3 havi egyenleg együtt 45.000 Ft), belépési díjat nem kell fizetni.
- Kötelező havi forgalom 3000 Ft.
- Havi díj: a választott csomagtól függ, lsd: http://www.matav.hu/akcio/isdn_junius/
- Szerződési idő: 24 hónap
- A Network Terminál analóg portján továbbra is van lehetőség a már meglévő analóg készülék
csatlakoztatására.
Közvetlenül a soros porton keresztül csatlakozva az Internetre adatátviteli sebesség
115.200 bit/sec, kártyával 128.000 bit/sec.
Ha Önnek az alaplapjára integrált soros portja van, lehetősége van ennél nagyon
sebességet elérni.
Max. 230,4 kbit/sec-ra növelhetjük.
- A Hyperterminálban megadott ATS18=1 paranccsal tudjuk átállítani a Netmódot ilyen
funkcióra.
- A stabil 128 kbit/sec sebesség eléréséhez az ATB0&J2 parancsot adjuk meg.
Az NT beállításaival kapcsolatban a http://netmod.members.easyspace.com/ oldalon
találhatók részletes leírások.
Egyebkent az SHSMOD nevu programmal egyes alaplapok soros portja raveheto a 230400baud-ra,
amita netMod is tud. Igy mar nem gond a 128k/s-es sebesseg. Sot akiknek tanacsoltam, mar 1 valaki vissza is jelzett hogy neki megy is, annyi hibaval, hogy csatlakozas elott a Hyperterminalban alacsonyabb sebessgen ki kell adni az ATS18=1 parancsot. Erezheto a gyorsulas!!!
Üdvözöllek benneteket.Biztosan van benne csalás,én tavaly kértem ISDN-üzletit,televan csalással,most nem részletezem mert ha szétnéztek a többi matávot dicsérő topic-ban szinte mindben van igazság,Én legutóbb azt írtam nekik hogy legszivesebben felhívnám minden új áldozat figyelmét,lehetőleg jogásszal tanulmányozza át az ő nagylelkű ajánlataikat.Ha nemvagy elég figyelmes,leszedik rólad valamilyen formában később az ajándék különbözetét!!!!!Az ISD-en különben jó csak a matáv szarházi,olvass el mindent alaposan,mást nemtudok mondani mert minden akció más-és-más,teli rejtett hibával.
Mi is nyertunk ISDN-t, azt mondtak, hogy nagyfelhasznalok vagyunk a havi 5-6 rugos szamlaval. En nem akartam isdn-t, mert tvnetezek, de Fatert nem tudtam ledumalni, szoval majd elmeselem, mi a csapda.
Tegnap fantasztikus ajánlattal kereste fel a szüleimet egy fazon a matávtól!:)))
Nyertek ISDN vonalat. A matávos teljesen ki volt akadva, hogy nem örülnek, mint majom a farkának, és azt mondta, ezt még senki sem utasitotta vissza! Félve a matáv nagylelkűségétől, megkérdezlek titeket, mit tudtok erről? Mibe fog ez az ingyenes nyeremény kerülni?
Változik az előfizetési dij?
Előre is köszi, Yoo
(Az erről szóló topicot olvastam, de nem lettem okosabb.:))
Vmelyik másik topicban olvastam, hogy ha az NT-t sorosan kötjük a géphez, az sz@rt se ér, és csak PC kártyával lehet teljesen kihasználni az ISDN-t.
Ott megindokolni nem tudták(azt mondták tapasztalat), ezért kérném, ha vkinek van ilyenirányú tapasztalata, vagy tudja az okát, az írja le plz. Mert ezexerint hiába kötik be az ISDN-t ingyé' ha még meg kell venni a kártyát 16e-ért:(
Aztán, hogy Te hányat teszel rá, az már a Te dolgod.
Egy biztos: NT-vel nem a Matáv áramát használod, tehát nem is tudják bemérni, hogy hány készülék van rajta.
Ja, arról még nem esett szó, hogy áramszünet esetén (Emergency Terminal), ha az NT nem kap áramot csak egy készülék (amelyik előre be van állítva) használható.
Az NT (emlékeim szerint Network terminal) kötelező egység ráadásul szolgáltatófüggő (itthon ez nem túl nagy probléma), ehhez lehet az eszközöket csatlakoztatni.
Az S-Bus arra szolgál, hogy ISDn eszközöket sorba köthess (max. 8-at). A Matáv az ISDN2+ előfizetéshez egy okosabb NT-t ad, ami képes 2 digitális és 2 analóg 'portot' kezelni, azaz mindenféle hókuszpókusz nélkül ráköthető 2 telefon és 2 ISDN eszköz. Ráadásul a 2 ISDN portot, az S-busszal ellentétben terminálni sem kell, ha elég rövid a madzag. Egyébként egy analóg portra akárhány telefon felköthető, ha nem zavar, hogy az összes egyszerre cseng. (Jó-jó, ha elég sokat raksz egymás után, akkor a párhuzamos kötés miatt elvész a feszültség, azaz nincs hang, nem cseng, stb.)
Lenne egy kérdésem. Most fogják bekötni hozzám az ISDN-t. Mint azt tudjuk(?) 2 digitális és 2 analóg port jár hozzá. Kérdésem a következő: rá tudok-e kötni valamilyen módon 2-nél több analóg készüléket (például úgy, hogy: port elosztó kijön belőle két zsinór két telefon)?
Igen van ilyen akció aug.31-ig (nem budapesti akcio) enis itt kottetem meg a szerzodést.Ingyen bekotik, a havi kb.4700-as alapdijból 2500 lebeszélhető. Vagyis aztmondták. De lenne egy kérdésem, a szerződésen nem x-eltek be valamilyen "S busz"-t, ez kell a netezéshez, vagyis ha ez nincs akkor nemtok netezni ???
Ja és az NT doboz az nem opcionális, hanem alapbol bekotik?