Keresés

Részletes keresés

Pinta35 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 5805

Kedves dolina és momo.d !

Elnézését, hogy csak most válaszolok, de nagyon köszönöm a tanácsot.

Sokat hezitáltam, hogy melyik város is legyen, de végül Lagos mellett döntöttem. Remélem jól tettem. :-)

Lisszabonból busszal mennénk le vagy esetleg vonattal. Ha valakinek van tapasztalata a busszal vagy vonattal akkor azt szívesen venném, illetve ha valakinek lenne jótanácsa a várossal kapcsolatban azt is megköszönöm.

A szálláshelyet megnézném ha megírod, bár már foglaltam a booking-on, de ezen persze lehet változtatni.

Előre is köszönöm a segítséget.

Pinta35

Előzmény: momo.d (5804)
momo.d Creative Commons License 2012.03.16 0 0 5804

Lagos csodaszép, én tavaly áprilisban töltöttem ott pár napot. Merem ajánlani. :) Sőt, az apartmant is, ahol voltunk. Érdekel? :)

Előzmény: Pinta35 (5784)
jabadu Creative Commons License 2012.03.12 0 0 5803

Travellers House abszolúte :http://www.travellershouse.com/  bár hostel, de lehet privát szobát foglalni tökéletes helyen a Rua Augustan található. Remek kis hely!! Tiszta, jó hangulatú, segítőkész emberek! a konyha tökéletesen felszerelt, este programokra lehet befizetni. Mindnekinek nagyon ajánlom.

Előzmény: Pinta35 (5787)
biajames Creative Commons License 2012.03.10 0 0 5802

Nagyon köszönöm, biztosan sok kérdésem lesz, szeretnénk nagyon jl érezni magunkat.

nettomazsola Creative Commons License 2012.03.10 0 0 5801

elsö par nap nagyon meglepö volt ez az idöjaras. nappal tenyleg 30C körül es este 6h - 7h utan rohamos lehüles. nekünk mindig haza kellett menni atöltözni, de en extrem fazos vagyok.

ha elöre tudja az ember akkor ok, ugy kell szervezni a programokat.

Előzmény: Scarlettkate (5800)
Scarlettkate Creative Commons License 2012.03.09 0 0 5800

most 18-20 fok van, én egy kicsivel lisszabon felett lakom az óceánnál, estére lehül mindig, ez nyáron is így lesz. Nappal kb 30 fok, de este lehet 15-17 is, de akkor már kellemes lesz, ez az óceáni klíma... 

Közlekedés: lisszabonban egy vonaljegy 1,25 euro a metróra (4 vonal van és eggyel akár merre mehetsz), az egy napos jegy 5 euro

A vidéki busz (www.rede-expressos.pt) közlekedés elég drága: 100 km olyan 9 euro, 30 km 3,15, Lisboa-Evora oda vissza 22 euro, ugyanez a vonatos ár is odavissza. de portoba érdemes lisszabonbol vonattal menni, ez 30 euro, csak oda, de van hogy elő foglaláskor van kedvezmény www.cp.pt

remélem segítettem és írj nyugodtan:)

Előzmény: biajames (5799)
biajames Creative Commons License 2012.03.09 0 0 5799

Köszi, ez is jó, de inkább az szeretném tudni, hogy 30 fok körül vagyunk,vagy 50 fok felett, és a tengernél még jégtáblák vannak, vagy kb 23 fokos víz.

jet set Creative Commons License 2012.03.09 0 0 5798

A meteorológusok nem tudják megmondani 1 héttel előre, hogy milyen idő várható...

Előzmény: biajames (5797)
biajames Creative Commons License 2012.03.09 0 0 5797

Sziasztok!

Végre biztos, hogy az idén menni tudunk. Autóval megyünk. Amit segítégként kérnék: júni végén megyünk, milyen időe számítsunk?

Mire dszámítsunk közlekedési szempontból?

Nagyon köszi!

nettomazsola Creative Commons License 2012.03.08 0 0 5796

nekem 10 nap keves volt ...

Előzmény: arpadusz (5795)
csikkecske Creative Commons License 2012.03.06 0 0 5794

A csudába! Most értesítettek, hogy a gépünk Lisszabonba később indul, ráadásul Prágán keresztül, így lőttek az első délutánnak/estének!

dolina Creative Commons License 2012.02.25 0 0 5793

A legszebb strandok - szerintem - Lagosban vannak, bár itt nagyok a távolságok a város és a strandok között. Én Albufeirán voltam, ott a hosszú strand közvetlenül a nyüzsis belvárostól indul.

nettomazsola Creative Commons License 2012.02.25 0 0 5792

itt olvass  vissza.

egy kedves topiktars olyan "utikönyvet" irt, h csuda. ( majus környeken?)  kinyomtattam a hozzaszolasait  es azzal maszkaltam.

nekem egyebkent a legnagyobb elmeny "csak ugy" Lissabon volt. reggeltöl estig, estetöl hajnalig menni menni menni.

a kötelezö latnivalokat kipipaltuk, de maga a varos a CSODA! imadtam.

ja

es egyetek - igyatok minel többet. olcso es ilyen finomakat sorozatban tan meg soha sehol nem ettem.

Előzmény: eperlevelll (5790)
csikkecske Creative Commons License 2012.02.24 0 0 5791

Nekünk már csak 2 hét!!!Remélem, az idő kedvezni fog!

Előzmény: eperlevelll (5790)
eperlevelll Creative Commons License 2012.02.24 0 0 5790

Mi 3 hét múlva megyünk, már alig várom :) Van esetleg valami jó tanácsod, ötleted? :) Éppen a ráhangolódás fázisában vagyok...

Előzmény: nettomazsola (5789)
nettomazsola Creative Commons License 2012.02.16 0 0 5789

csak Portoban.

Előzmény: Pinta35 (5787)
csikkecske Creative Commons License 2012.02.16 0 0 5788

Sziasztok!

Járt valaki ebben az évben már Lisszabonban? Úgy látom, a közlekedés kissé drágább lett.

Nyitvatartás esetleg változott? (Látnivalókra gondolok.)

Kösz, ha lenne frisss információ!

Pinta35 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 5787

Köszönöm a szállás tippet megnézem, bár 1 hetet nem szeretnék foglalni.

A kérdéses városokban nem jártál?

Pinta35

Előzmény: nettomazsola (5786)
nettomazsola Creative Commons License 2012.02.09 0 0 5786

elutazas elött 1 ejjelt itt voltunk;

America Diamond's Hotel

http://www.booking.com/hotel/pt/america-diamond-s.de.html?aid=311092;label=hotel-39328-pt-Yp0LGblm3Axo8oNSN7tZ*AS3720761004;ws=&gclid=COvpk8Kpka4CFYW-zAodnghueA

tudom ajanlani. semmi különös, de tiszta, korrekt, JO helyen! ( repteri busz a szallo elött all meg)

Előzmény: nettomazsola (5785)
nettomazsola Creative Commons License 2012.02.09 0 0 5785

mi Lisszabonban egy szenzaciosan jo es olcso apartmantban voltunk a Parlamenttel szemben.

1 het a minimum foglalas.

tiszta, modern, jo közlekedes, biztonsagos, nyüzsitöl 10 perc, de csendes. imadtuk.

kikeressem?

Pinta35 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 5784

Kedves Fórumozók !

Segítséget és tanácsot szeretnék abban kérni, hogy Algarve-n belül melyik városba lenne érdemes 3 napot eltölteni. Átböngészetem a netet és az utikönyvet és ami nekem szimpatikusnak tűnik: Lagos, Albufeira, Vilamoura. Nem kultúrális érdeklődés, inkább klassz strandok, kicsit nyüzsis város érdekelne.

A másik kérdésem az lenne, hogy Lisszabontól busszal vagy vonattal melyik város közelíthető meg könnyebben és aránylag rövid idő alatt.

Ha valaki tud jó szállást ajánlani azt is megköszönöm.

Előre is köszönöm a segítséteket.

eperlevelll Creative Commons License 2012.02.01 0 0 5783

Mi tavaly januárban a nyár végén Bécsből induló TAP járatokra feleannyiért találtunk jegyet, mint a budapestiekre. Lehet, hogy ezt is érdemes megnézni.

Előzmény: TexisAlfréd (5781)
csikkecske Creative Commons License 2012.01.31 0 0 5782

Én is a skyscanner-en néztem decemberben az árakat. Itt ugye foglalni nem lehet, de ha rámentem a kiválasztott légitársaság honlapjára, ugyanazok az árak jelentek meg.

Most néztem a TAP-ot: augusztusra 62000 Ft a jegy. Nézd meg, és át sem kell szállni! (Persze, nem mindegy, milyen napokon akarsz utazni, de gondolom, ezt Te is tudod!)

Ha lejjebb görgetsz, láthatod, az átváltással nekem is voltak gondjaim (+ 4000 Ft). Viszont addig leveleztem a légitársasággal és a bankkal, hogy a bank megadta magát, és a külöbséget jóváírta a számlámon. Igaz, egyedi elbírálásra hivatkoztak, pedig csak be kellett volna ismerniük, hogy forintban kérte a társaság a jegyek árát.

Előzmény: TexisAlfréd (5781)
TexisAlfréd Creative Commons License 2012.01.30 0 0 5781

Sziasztok, Pár jó tanácsot szeretnék kérni. Augusztusba tervezzük hogy Portugáliába utazunk nászútra. Elkezdtem repülöjegyeket nézni. Érdekes, hogy a Sky scanner kevesebb mint fele áron hozta ki a járatokra az árat mint a KLM oldal. Ha a Sky scanneren fogalalok ami átiranyít az Ebookersre augusztusra 76.530 forintra jön ki oda vissza az ár 2 före. A KLM oldalán ugyanezen járatra 192.000 Ft. Járat szám, indulási idö is eggyezik. Létezik, hogy ekkora a különbség, vagy valahol csalás van és a végén közel ugyanennyibe jön ki. Azt tudom, hogy a bankok közötti tranzakciók pár ezer forintba belekerülnek, de gondolom ez 10.000 alatt megúszható. De nagyon érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata a Skzy scannerel és a megadott átszállási idöben 1 óra 15 perc lehet e bízni. A két gép bevárja e egymást. Mindkettö KLM.  Elöre is köszi.

jabadu Creative Commons License 2012.01.19 0 0 5780

Jahhhh és ha valaki Lisszabonba megy és érdekli hostel jellegű szállás is, mindenekinek bátran ajánlom a Rua Augusta-n lévő, azaz teljesen a központban elhelyezkedő Traveller's house nevű helyet, ahol ha jól emlékszem private room is foglalható. Olcsó, tiszta, nagyon-nagyon kényelmes. Iszonyatosan kedves, jófej, segítőkész személyzet, teljesen felszerelt konyha, ingyenes számítógép használat és minden este más és más program (borkostoló, portugál gasztronómiai est, Fado est). Ingyen tea,kávé,forró csoki egész nap ;). Ha visszamegyek Lisszabonba biztos ugyanitt szállok meg! :)

jabadu Creative Commons License 2012.01.19 0 0 5779

Sziasztok!

A Cabo de Rocás busz biztosan 7euro volt oda-vissza a vonat pedig ha jól emlékszem 4 oda-vissza (januári áremelés), akkor így még 1 euróval beljebb vagy ha csak erre a 2 helyre mész !! (bocsi), viszont Cascais is megéri és akkor már biztosan jobb a kártya!!! :)

Kicsit más helyszín:

Santiago de Compostela Portóból. Nem tudom érdekel-e valakit, de én anno nem nagyon találtam neten erre lehetőséget. A portugálok az ő kis buszukat ajánlják, ami elvileg 2,5 óra és közvetlen ! ez mind csak elvileg a busz több,mint 5 óra alatt ért oda és Vigoban buszt váltottunk! a jegy ára: 30euro és egy nap egy busz megy (portoból 13óra körül indul Santiagoból vissza 11.00, tehát 1 nap alatt nem lehet megtenni!! ez azért fontos, mert nekünk a Portói infós pultnál mondtak rossz időpontokat napi 2 buszt és rossz árat is.

Azonban Santiagoban kiderült, hogy van  szerintem jobb út is!

VONAT!!  elég jó a csatlakozás ebből napi 2 megy kb. 5órás úttal Vigoban kell átszállni a jegy ára összesen kb. 22 euro   

Mi Santiagoból mentünk haza így, Santiagoból Vigoig vettünk jegyet, Vigoból pedig megvettük az állomáson az utolsó spanyol állomásig, majd ott felszáll egy új portugál ellenőr és tőle kell megvenni Porto Campagnaig :) lehet kicsit bonyolultan hangzik, de egyszerű és mindent elmagyaráznak 55X mit, hol, hogyan :)

nettomazsola Creative Commons License 2012.01.18 0 0 5778

Cabo de Roca kihagyhatatlan!!!! nekem hatalmas elmeny volt.

Sintra meg csalodas ... de talan tul sokat vartam töle.

Előzmény: jabadu (5776)
csikkecske Creative Commons License 2012.01.18 0 0 5777

Ez nagyon jó! De: eddigi információm szerint 3,60 a vonat, 5 a busz (mindkettő retúr) Vagy tévedek?

Előzmény: jabadu (5776)
jabadu Creative Commons License 2012.01.18 0 0 5776

Sziasztok!  

A Sintrás kirándulással kapcs. nem tudom írták-e, de Lisszabonban a Rossion lehet kapni olyan kártyát, amiben Sintra-Cabo de Roca-Cascais (Lisszabonból vonattal sintrába, sintrába busszal cabo de rocába, valamint bussza cascaisba és vissza) 12 euró. A Sintrától a várba vezető busz ára nincs benne  (5euro). Ez a 3 hely szerintem egy nap alatt megnézhető és a kártyát megéri megvenni, még akkor is ha csak Sintra és Cabo de Roca van tervben :)

csikkecske Creative Commons License 2012.01.15 0 0 5775

Akkor Te szerencsésebb voltál, még ha előtte bosszankodtál is.

Érdekes, a barátaink is a KLM-től vettek jegyeket, és ők pont annyit fizettek, amennyit feltüntettek. Igaz, a bank is más volt, mint az enyém.

Én egy hónapon át néztem a jegyárakat, s mikor lement 15000-rel/2 jegy, akkor vettem meg őket. Azóta is nézem a jegyárakat, és igen, van minimális változás a forintárakban.

Nekem is a bankomat okolták.

És hogy még tisztázatlanabb legyen a dolog, a bank számlakivonatán ott szerepel a légitársaság Ft-ban megadott összege, majd alatta a jóval magasabb EUR-s összeg.

A bank a PSZÁF-hoz irányított. Na, mondom, belefér az időmbe egy e-mail. Ez volt dec.29-én. Azóta még visszaigazolást sem küldtek.

Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek, ill. adják meg euróban, s én akkor veszek jegyet, amikor jobb az árfolyam. De nálam még az is bonyolítja a helyzetet, hogy a külföldi anyacég is elküldte a számlát, ahol mindkét pénznem fel volt tüntetve, aláhúzva a forintos. És ehhez képest tett rá a bank 15 EUR-t. Márpedig az eurós árak (főleg 3 nap alatt, amíg elkészül az elszámolás) nem változ/hat/nak.

Előzmény: Latya (K.L.) (5774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!